![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dând voință, iei putere. Renunțând, dobândești.
|
|
|||
|
|||
![]()
Parerea ce predomina pe acest site este ca fumatul e un pacat pentru ca:
1. degradeaza/distruge trupul si, prin extensie, intreaga fiinta umana; 2. e o placere/dezmierdare trupeasca; 3. ambele ori alte motive. M-ar interesa parerile voastre. |
|
|||
|
|||
![]()
Cine fumeaza, este cu dracul.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mda, foarte bine argumentat punct de vedere...
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci, păcatul trebuie să fie altceva. Dar ce anume ? Cred că păcatul e ceva care ne desparte de Dumnezeu. Ceva așa de rău, încât Dumnezeu, care e așa de bun, nu putea lăsa lumea în ignoranță cu privire la ce este păcat și ce nu este păcat. Drept pentru care, eu cred că El ne-a lăsat o carte, în care sunt listate o serie întreagă de păcate. Și, mai mult decât atât, ne-a lăsat o instituție, care să ne lămurească în fiecare epocă ce este și ce nu este păcat. Iar această instituție se cheamă, simplu, Biserica. Deci, atunci când Biserica va defini fumatul ca păcat, aceasta va fi și convingerea mea. Deocamdată, prin enciclica "Humanae Vitae", a definit contracepția ca păcat, și încă păcat de moarte. Dar nu fumatul. Prin urmare, e foarte simplu: dacă aplic contracepția, ies din starea de grație sfințitoare, fără de care mântuirea nu este cu putință. Dacă fumez, nu ies din starea respectivă și pot, în bună conștiință, să mă împărtășesc.
|
|||
|
|||
![]()
Am inteles si apreciez acest punct de vedere!
Har si intelepciune! |
|
|||
|
|||
![]()
Cine fumeaza, este cu dracul - aceasta este o axioma.
Cine sustine ca fumatul nu este de la dracul, e cu dracul - iar asta este a II-a axioma. Mai, chiar nu va dati seama ca otrava aia care o bagati in corp va omoara? Ca daca toata otrava dintr-o tigara ar ajunge direct in sange, ati muri pe loc? Cine este atat de nebun si nesabuit inca sa se intrebe daca poate sa primeasca impartasania, fumator fiind? Nu va primi impartasania, va primi osanda! Si din pacate, mai ales genul asta de pacate se intipareste si in gene si se transmite urmasilor! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nimic din ce produce rau trupului nu este pacat. Nimic din ce distruge Templului Duhului Sfant nu este pacat. Omul are posibilitatea sa-si bata joc cat doreste de trupul sau, prin tot felul de practici nesabuite caci nu sunt pacat. In continuare, as putea spune ca nici infometarea care duce la epuizare fizica nu e pacat. Si de ce nu, infometarea care contribuie la deces nu e pacat. Deoarece nicaieri nu se spune ca e pacat sa nu mananci. Poti sa te droghezi pana o doza iti e fatala, caci nu e pacat. poti sa bei pana intri in coma alcoolica ca nu e pacat.Deoarece nicaieri nu scrie ca a bea e pacat.sau ca a te droga e pacat. As continua cu logica, dar ma opresc aici. Cred ca se intelege de ce
|
||||
|
||||
![]()
Nu exista jumatate de Impartasanie. Nu exista Trupul si Sangele Domnului pe jumatate. Cum adica, e mai diluat?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fumatul - boală sau lipsă a discernământului? | I.Calin | Generalitati | 71 | 01.03.2014 05:35:30 |
Fumatul din narghilea e pacat? | Stefan500 | Generalitati | 36 | 28.08.2011 15:01:30 |
fumatul | marius.b. | Generalitati | 29 | 17.08.2011 20:08:11 |
Fumatul | CojocariPavel | Intrebari utilizatori | 16 | 18.03.2010 17:49:57 |
Impartasania | tudor2012 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 14 | 25.08.2007 00:35:08 |
|