![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ploaie la vreme potrivita ,arsita mai putina ,recolte bogate. Doamne ajuta ! |
|
||||
|
||||
![]()
Rugaciunea e intima si personala, pentru unii e o eliberare de stress, de tristete, aducandu-le o liniste launtrica, deci da, are efect psihic. Tu poti sa iti alegi alt remediu terapeutic pentru eliberarea de tensiunea psihica, daca rugaciunea iti provoaca dezgust, incerci dansul.
Last edited by ioanna; 02.08.2011 at 13:54:15. |
|
||||
|
||||
![]()
Inteligentu-le! Modestu-le! Marginalizatu-le!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un exemplu pragmatic al tarilor supercivilizate il reprezinta Japonia ,care nu si-a pus nadejdea in Dumnezeu si ai vazut ce nenorocire la centralele alea -nu se mai oprea focul. Cum a ajutat inteligenta si stiinta in acest caz ? S-a dovedit ca stiinta a fost neputincioasa. Cat despre atei care sunt mai inteligenti ,te contrazic ,sunt si credinciosi mai putini inteligenti si atei la fel ,cu o inteligenta mediocra. Dar deosebirea este ca primii prin credinta s-au luminat ,Dumnezeu i-a ajutat si si-au depasit nivelul intelectual. Un exemplu este sf.Ioan de Kronstadt. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 02.08.2011 at 14:05:58. |
|
|||
|
|||
![]()
Poate ca, asa cum spuneu unii care au vazut in restul tariilor "civilizate", avem si noi nevoie de un monument religios impresionant, desi -nu-mi amintesc cine anume, un monah ortodox- cred ca Sofronie de Essex a spus despre Westminter Abbey, ceva de felul, "aici nu este nici un strop de har”.
Asa ca zic si eu ca daca trebuie un monument- sa se faca, daca-i musai-musai. Daca insa cautam altceva avem unde gasi, intr-o bisericuta neinsemnata de lemn dintr-un colt uitat de tara putem gasi mai mult har decat in orice cladire impresionanta prin arhitectura ei. |
|
||||
|
||||
![]()
Asta asa este, catedrala nu este superioara din punct de vedere haric unei simple biserici, caracterul si arhitectura ei fiind doar diferente de ordin canonic si estetic. Eu privesc aceasta constructie ca un gest de putere explicit al romanitatii ortodoxe (reprezentata prin BOR), un "scut" de aparare a identitatii noastre spirituale si culturale in fata avantului cultelor eterodoxe din ultimele doua decenii si mai ales a spectacolului dezarmant al lumii in care traim, o rechemare la unitatea credintei. Gestul nu e unul nou, dorinta de a construi o Catedrala a Neamului exista inca din perioada interbelica, cand ideologia romaneasca era ortodoxista, chiar organizandu-se un concurs de idei in acest sens.
Last edited by ioanna; 02.08.2011 at 14:49:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"....Urmând acest obicei, Vladica Ioan și-a exprimat dorința de a vizita și Catedrala Westminster. Este probabil ca odata sa fi fost un loc sfânt. În ciuda pagubelor pricinuite de Henric al VII-lea, Catedrala s-a pastrat în mod minunat ca o biserica în funcțiune. Dar, acum, nu mai poseda sfințenia pe care o avea odata ca o biserica straveche. Acum mergem sa o vizitam doar ca pe o atracție turistica londoneza. A fost și Vladica sa o vada, și, dupa ce și-a petrecut puțin timp acolo, a plecat, spunând: „Aici nu este har deloc”. Este adevarat ca puteai gasi acolo ramașițele unor figuri celebre din Anglia, ale întemeietorilor politici ai țarii, ale scriitorilor, ale carturarilor, dar nu ale sfinților. (Din cartea “Noi minuni ale Sfântului Ioan de San Francisco”, Editura Egumenița, Galați, 2004) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar atunci cand consideri ca ateii sunt mai inteligenti (insemnand oare ca daca fugi de Dumnezeu devii mai 'destept'?), nu faci dupa parerea mea decat sa scoti din tolba de frustrari ale oricarui ateu. Sper ca nimeni nu s-a simtit jignit de cuvintele tale, caci nici n-ar trebui. Orice crestin trebuie sa fie pregatit sa fie la fel de rigid fata de rautatile lumii ca un mort, ca unul care a murit tuturor acestor prostii. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catedrala Mantuirii Neamului | adrian_ortodox | Intrebari utilizatori | 3 | 22.08.2011 22:35:00 |
Catedrala Mantuirii Neamului | blue_cat | Biserica Ortodoxa Romana | 272 | 22.07.2010 16:46:46 |
Catedrala Mantuirii Neamului | anavictoria | Biserica Ortodoxa Romana | 19 | 25.02.2010 23:42:41 |
|