Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.08.2011, 13:38:23
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Sanatatea e importanta atat sub aspectul fizic cat si psihic. In religie dominant e aspectul psihic in sport e cel fizic, insa fiecare deriva din celallat. Iti inteleg inversunarea impotriva construirii acestei catedrale, nu era tocmai momentul oportun sa o faca, insa incapatanarea ta de a demonstra inutilitatea acestui proiect denota simptomele cele mai triste ale superficialitatii gandirii.
Problema cu argumentul tau este ca rugaciunea s-a dovedit ca nu are efect. Superficialitatea este de partea celor care ignora dovezile. Inversunarea mea este indreptata impotriva gandirii religioase si doar pe cale de consecinta impotriva acestui proiect.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 13:47:31
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

In schimb, la restul afirmatiilor, da-mi voie sa spun ca daca n-am avea atei, am fi mai sanatosi, nu s-ar copia la bac, oamenii ar fi mai inteligeti, cu mai mult bun simt, n-ar mai fi crize, somaj, etc.
Chiar si in conditiile in care avem atei se vede ca in tara asta mai este credinta prin binecuvantarile pe care ni le-a trimis Dumnezeu anul acesta:
ploaie la vreme potrivita ,arsita mai putina ,recolte bogate.
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 13:48:40
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Problema cu argumentul tau este ca rugaciunea s-a dovedit ca nu are efect. Superficialitatea este de partea celor care ignora dovezile.
Rugaciunea e intima si personala, pentru unii e o eliberare de stress, de tristete, aducandu-le o liniste launtrica, deci da, are efect psihic. Tu poti sa iti alegi alt remediu terapeutic pentru eliberarea de tensiunea psihica, daca rugaciunea iti provoaca dezgust, incerci dansul.

Last edited by ioanna; 02.08.2011 at 13:54:15.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 13:51:14
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Oamenii mai inteligenti sunt atei, deci fara atei inteligenta in niciun caz nu ar creste. Poate doar impresia ca sunteti inteligenti. Ateii, desi sunt cei mai potriviti pentru a ocupa functii de conducere, fiind mai inteligenti si mai pregatiti,
Inteligentu-le! Modestu-le! Marginalizatu-le!
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 13:57:09
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Pai oricum in Romania ateii sunt neglijabili asa ca afirmatia ta este adevarata pentru crestini si lor le datoram mizeria din tara asta. Cum am mai spus, ironia ma tine pe forum. Oamenii mai inteligenti sunt atei, deci fara atei inteligenta in niciun caz nu ar creste. Poate doar impresia ca sunteti inteligenti. Ateii, desi sunt cei mai potriviti pentru a ocupa functii de conducere, fiind mai inteligenti si mai pregatiti, nu au nicio sansa sa fie alesi de hoardele care voteaza dupa cum dicteaza preotul.
Nu inteleg cum poti sa spui ca fara atei ar fi mult mai mult bun simt. Trecand peste faptul ca in Romania numarul ateilor este neglijabil iar bunul simt la fel, nu pot sa cred ca n-ai vazut cum se comporta ultrasii huligani cand se da liber la moaste sau aghiazma. Aia nu pot sa-mi imaginez ca ar avea vreun atom ateu in ei si sunt niste salbatici. Mult mai civilizati sunt spectatorii de la un concert hip-hop sau rock, (chestii evident sataniste, Doamne fereste! ptiu ptiu ptiu) decat hoardele de ahtiati dupa moaste. Vorbesc desigur din experienta.
Eu ce am spus am spus bazat pe exemplul altor tari care au preferat o atitudine pragmatica in locul milogirii la sfinti si o duc mult mai bine. Daca "mai bine" este o notiune discutabila, ia-o in sensul "mai sanatosi", "mai inteligenti", "nu copiaza la bac".
Crede-ma, daca ar depinde doar de mine, inca s-ar mai da bani bisericilor, dar nu in halul asta. Unii sunt total pierduti fara busola denumita biserica si pentru ei e mai bine sa existe biserici. Unii spun ca fara D-zeu s-ar apuca de omorat oameni pe strada. Nu mai bine facem o biserica si ii lasa sa creada ce vor? O atitudine pragmatica si nimic mai mult.
Sunt foarte multi atei in Romania ,mai ales din cei tineri.
Un exemplu pragmatic al tarilor supercivilizate il reprezinta Japonia ,care nu si-a pus nadejdea in Dumnezeu si ai vazut ce nenorocire la centralele alea -nu se mai oprea focul.
Cum a ajutat inteligenta si stiinta in acest caz ?
S-a dovedit ca stiinta a fost neputincioasa.
Cat despre atei care sunt mai inteligenti ,te contrazic ,sunt si credinciosi mai putini inteligenti si atei la fel ,cu o inteligenta mediocra.
Dar deosebirea este ca primii prin credinta s-au luminat ,Dumnezeu i-a ajutat si si-au depasit nivelul intelectual.
Un exemplu este sf.Ioan de Kronstadt.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 13:57:19
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2
Oamenii mai inteligenti sunt atei, deci fara atei inteligenta in niciun caz nu ar creste
Asta o putem incadra la gluma zilei. Ce are ateul in plus fata de un non-ateu? Deschidere spre cunoastere stiintifica au ambii, insa non-ateul are in plus o deschidere spre cunoasterea spirituala. IQ-ul unui om nu e direct proportional cu nereligiozitatea sa.

Last edited by ioanna; 02.08.2011 at 14:05:58.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 14:06:14
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Poate ca, asa cum spuneu unii care au vazut in restul tariilor "civilizate", avem si noi nevoie de un monument religios impresionant, desi -nu-mi amintesc cine anume, un monah ortodox- cred ca Sofronie de Essex a spus despre Westminter Abbey, ceva de felul, "aici nu este nici un strop de har”.

Asa ca zic si eu ca daca trebuie un monument- sa se faca, daca-i musai-musai.

Daca insa cautam altceva avem unde gasi, intr-o bisericuta neinsemnata de lemn dintr-un colt uitat de tara putem gasi mai mult har decat in orice cladire impresionanta prin arhitectura ei.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 14:35:45
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Daca insa cautam altceva avem unde gasi, intr-o bisericuta neinsemnata de lemn dintr-un colt uitat de tara putem gasi mai mult har decat in orice cladire impresionanta prin arhitectura ei.
Asta asa este, catedrala nu este superioara din punct de vedere haric unei simple biserici, caracterul si arhitectura ei fiind doar diferente de ordin canonic si estetic. Eu privesc aceasta constructie ca un gest de putere explicit al romanitatii ortodoxe (reprezentata prin BOR), un "scut" de aparare a identitatii noastre spirituale si culturale in fata avantului cultelor eterodoxe din ultimele doua decenii si mai ales a spectacolului dezarmant al lumii in care traim, o rechemare la unitatea credintei. Gestul nu e unul nou, dorinta de a construi o Catedrala a Neamului exista inca din perioada interbelica, cand ideologia romaneasca era ortodoxista, chiar organizandu-se un concurs de idei in acest sens.

Last edited by ioanna; 02.08.2011 at 14:49:00.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 15:04:51
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
cred ca Sofronie de Essex a spus despre Westminter Abbey, ceva de felul, "aici nu este nici un strop de har”.
Am grestit. Cel care a spus aceste cuvinte a fost Vladica Ioan:

"....Urmând acest obicei, Vladica Ioan și-a exprimat dorința de a vizita și Catedrala Westminster. Este probabil ca odata sa fi fost un loc sfânt. În ciuda pagubelor pricinuite de Henric al VII-lea, Catedrala s-a pastrat în mod minunat ca o biserica în funcțiune. Dar, acum, nu mai poseda sfințenia pe care o avea odata ca o biserica straveche. Acum mergem sa o vizitam doar ca pe o atracție turistica londoneza.

A fost și Vladica sa o vada, și, dupa ce și-a petrecut puțin timp acolo, a plecat, spunând: „Aici nu este har deloc”. Este adevarat ca puteai gasi acolo ramașițele unor figuri celebre din Anglia, ale întemeietorilor politici ai țarii, ale scriitorilor, ale carturarilor, dar nu ale sfinților.

(Din cartea “Noi minuni ale Sfântului Ioan de San Francisco”, Editura Egumenița, Galați, 2004)
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 15:42:51
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Pai oricum in Romania ateii sunt neglijabili asa ca afirmatia ta este adevarata pentru crestini si lor le datoram mizeria din tara asta. Cum am mai spus, ironia ma tine pe forum. Oamenii mai inteligenti sunt atei, deci fara atei inteligenta in niciun caz nu ar creste. Poate doar impresia ca sunteti inteligenti. Ateii, desi sunt cei mai potriviti pentru a ocupa functii de conducere, fiind mai inteligenti si mai pregatiti, nu au nicio sansa sa fie alesi de hoardele care voteaza dupa cum dicteaza preotul.
Nu inteleg cum poti sa spui ca fara atei ar fi mult mai mult bun simt. Trecand peste faptul ca in Romania numarul ateilor este neglijabil iar bunul simt la fel, nu pot sa cred ca n-ai vazut cum se comporta ultrasii huligani cand se da liber la moaste sau aghiazma. Aia nu pot sa-mi imaginez ca ar avea vreun atom ateu in ei si sunt niste salbatici. Mult mai civilizati sunt spectatorii de la un concert hip-hop sau rock, (chestii evident sataniste, Doamne fereste! ptiu ptiu ptiu) decat hoardele de ahtiati dupa moaste. Vorbesc desigur din experienta.
Eu ce am spus am spus bazat pe exemplul altor tari care au preferat o atitudine pragmatica in locul milogirii la sfinti si o duc mult mai bine. Daca "mai bine" este o notiune discutabila, ia-o in sensul "mai sanatosi", "mai inteligenti", "nu copiaza la bac".
Crede-ma, daca ar depinde doar de mine, inca s-ar mai da bani bisericilor, dar nu in halul asta. Unii sunt total pierduti fara busola denumita biserica si pentru ei e mai bine sa existe biserici. Unii spun ca fara D-zeu s-ar apuca de omorat oameni pe strada. Nu mai bine facem o biserica si ii lasa sa creada ce vor? O atitudine pragmatica si nimic mai mult.
Draga ai2, cred ca esti de suficient de mult timp pe forum ca sa intelegi ca pentru noi Dumnezeu - si credinta noastra in consecinta - nu are scopul de a indeplini dorinte sociale sau de a ameninta cu pedepse.

Iar atunci cand consideri ca ateii sunt mai inteligenti (insemnand oare ca daca fugi de Dumnezeu devii mai 'destept'?), nu faci dupa parerea mea decat sa scoti din tolba de frustrari ale oricarui ateu.

Sper ca nimeni nu s-a simtit jignit de cuvintele tale, caci nici n-ar trebui. Orice crestin trebuie sa fie pregatit sa fie la fel de rigid fata de rautatile lumii ca un mort, ca unul care a murit tuturor acestor prostii.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Mantuirii Neamului adrian_ortodox Intrebari utilizatori 3 22.08.2011 22:35:00
Catedrala Mantuirii Neamului blue_cat Biserica Ortodoxa Romana 272 22.07.2010 16:46:46
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 25.02.2010 23:42:41