![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca aici se vorbeste doar de teorie, iata un mesaj chiar de acum de pe forum, care mie nu mi se pare deloc normal, din cazua aceasta incep si disputele:
Nu-mi era adresat mie, dar daca nu deranjeaza pe nimeni ca un catolic scrie asa inseamna ca e incurajata o astfel de adresare si rescriem povestea cu dropul de sare a lui Creanga. Ce o sa ne facem ca poate va trece pisica si atinge dropul si cade peste copaie. Adica teorii dar cand e cazul nu se face nimic, doar se constata cand lucruriel au ajuns la apogeu. Urmeaza o pauza de cateva zile si reincepe alta cearta, totul e ciclic. Last edited by catalin2; 23.10.2012 at 12:14:38. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aspectul cu alcoolismul a fost adus in discutie dupa izbucnirea lui Ioan si in contextul in care s-a manifestat el, cuvintele care le-a spus, erau mai degraba o scuza decat o acuza. De alte atacuri ale lui Cristi vizavi de Ioan, nu stiu insa pentru mine e clar ca Ioan se afla intr-un moment dificil, in care prezenta lui aici pe forum ii era mai degraba prilej de paguba decat de folos. Si cred ca si pentru altii, la fel. De fapt a manifestat de la bun inceput o sensibilitate exagerata fata de cei care incercau sa-i conteste ideile sau autoritatea "duhovniceasca" dar in ultimul timp aceasta sensibilitate a evoluat total nefericit. Ma mir ca oameni care ii cred maturi au un comportament de parinte care vor sa satisfaca capriciile copilului rasfatzat care plange, da cu fundul de pamant si la altii peste ochi pentru ca jucaria care nici macar nu este a lui, nu face ce vrea el sa faca. In cazuri de genul asta, copilului trebuie sa i se ia jucaria si sa stea la colt o perioada, nu sa i se mangaie orgoliul si asa supradimensionat. Nu stiu ce alte treburi au avut altii cu Cristi dar mi se pare total nepotrivit ca el sa fie privit agresorul suprem si nimeni sa nu sesizeze problemelele reale, si zic eu, destul de grave, pe care le avea Ioan si care in nici un caz nu-si gaseau solutia aici pe forum ba chiar dimpotriva. Last edited by AlinB; 23.10.2012 at 12:16:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Eugen, oprețe-te, te rog ia o pauză, aduți aminte de "Doamne Iisuse, Fiul lui Dumnezeu..." e medicamentul cel mai bun. Restul nu. Degeaba vorbim aici în fel și chip pe aici (de cele mai multe ori cică filocalic) și apoi venim și dăm cu bâta în baltă (sau cu bolovanul). Atitidinea ta nu face decât să aducă mai multă tulburare. Te rog, linișteste-te.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pietrele s-au terminat de mult. N-ai observat că acum am trecut la bolovani.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Albina ia din floare numai ce e bun (probabil polenul). Fă și tu asemnea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Total off-topic, dar pentru destinderea atmosferei: nu e fascinant ca la intrebarea "de ce apar atatea interpretari (atentie, nu ma refer la "secte"/confesiuni!) ale Traditiei si/sau Bibliei, tu si Eugen raspundeti cel mai bine, chiar daca nu (sau tocmai de aceea) nu explicit? Stii la ce ma refer? Amandoi sunt evlaviosi ai pr. Arsenie Boca. Amandoi aveti citatele sale in smenatura. Si totusi, aveti pareri deseori opuse, sau chiar mai des, complementare. Stii ce dovedeste asta? Maretia iubirii lui Dumnezeu, manifestate in liberul arbitru dat noua. E foarte mare raspunderea umana privind acesta, aproape strivitoare. Asa ca, ajungand de aici la on-topic, vin si spun: sa folosim umorul, umplerea timpului/ignorarea, capacitatea de a ierta, orice, pentru a intelege si aprecia alteritatea celuilalt, chiar in situatii aproape inevitabil si impovarator de conflictuale. Iertare! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Repet nu ma intereseaza persoana nici a lui Ioan Cezar si nici a lui Cristiboss ci manifestarile inadecvate ale noastre ale tuturor. Cu totii trebuie sa respectam niste reguli minime de comunicare, de dialog polemic precum cele folosite de universitatea Oxford. Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]()
Mai e o situatie, pe care am mai mentionat-o si data trecuta, persoanele care nu participa prea des la discutii despre invatatura si scriu la subiecte generale nu au cum sa aiba probleme. De exemplu daca nu scrie ceva critic despre catolcism are deja mare parte din liniste asigurata. Daca nu scrie nici despre modernism nu prea are cum sa aiba vreun conflict. Dar chiar daca face asa intre alte persoane vor fi tot timpul conflicte daca nu se rezolva, ar ramane sa ne bucuram doar ca nu suntem si noi implicati.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Astfel consider ca daca nu invatam nimic din aceste situatii inadecvante, daca nu luam masuri adecvate, pe viitor iar ne vom trezi in situatii de acest gen. Personal l-am iertat pe userul Cristiboss pentru iesirile dansului inadecvate la adresa mea si nicidecum nu consider ca Ioan Cezar e vreun "sfintisor" "nedreptatit". Cu totii gresim important este cum ne ajutam sa ne ridicam, cum ne ajutam sa nu mai repetam greselile. Doamne ajuta. P.S. Va rog sa remarcati ce "maretie" am dat propriei semnaturi. Cu siguranta acum este mai "mare" in ochii vostri.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Oare de ce masonii sunt dusmani? | andreicozia | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 259 | 26.12.2015 23:46:26 |
Iubire de dusmani... pana unde? | crestinOrtodoxa | Intrebari utilizatori | 8 | 06.01.2011 21:52:55 |
Despre dusmanie si dusmani( despre ura) | cristiboss56 | Generalitati | 41 | 25.12.2006 00:55:18 |
|