Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2015, 09:29:42
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Chiar așa, de ce (întreb iarăși, cred că "am o obsesie", cum ar zice unii) - de ce l-a ucis Cain pe Abel?
cred ca din plictiseala!
ps: glumesc!
Vechi 26.08.2015, 09:47:24
Grand Moff Hadrianus
Guest

Implicit Pentru biblistii forumului, anume Delia, Pelerin spre Rasarit si Mihnea Dragomir:

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
cred ca din plictiseala!
ps: glumesc!
Cum VT este in mare masura un antitip al NT, cred ca Cain a facut-o din acelasi motiv ca si Iuda Iscariotul: posesie. Citeste cu atentie si episodul cu fratricidul, si vinderea Domnului de catre Iuda.

Delia, Scotianule si Mihnea: ce parere aveti?

Pentru ceilalti: avansai si io o parere, nu scoateti dezintegratoarele. :)
Reply With Quote
Vechi 26.08.2015, 10:30:21
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Atat timp cat la tine in tara nu tolere sa se ridice o biserica, de ce altii ti-ar tolera o moschee la nivelul asta, cu tam tam si restul?

In orice caz, seamana mai degraba cu un test social, oare am putea declansa/simula un conflict inter-religios pe fond musulman si in Romania?

Nu m-as mira la ceva timp sa apara si niscai terorism "musulman" ca pana acum cu greu ar fi fost credibil asa ceva pe la noi.
Tot, se poate protesta si civilizat, nu in acest mod... primitiv. Sunt singurul caruia nu-mi place sa vad steagul romaniei desenat pe un porc mort?
Reply With Quote
Vechi 26.08.2015, 11:09:42
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Nu cred ca se justifica (din punct de vedere al numarului de musulmani din Bucuresti si din Romania) constructia unei asemenea mega-moschei, insa modul de a protesta ales de acei cetateni mi se pare gresit si desenarea steagului Romaniei pe un porc sau orice alt animal (mort sau viu) este o batjocorire a simbolurilor nationale a tarii.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2015, 11:20:41
Grand Moff Hadrianus
Guest

Implicit

Ce au facut aia cu porcii e o mare tampanie. Numai la prostii ii duce capul pe ce numesc eu "populatie preoraseneasca manelizato-hispanizata ex-taraneasca".
:))))))))))))))))))))))
Sunt de acord cu o mare moschee, cat Casa Poporului daca vor musulmanii, dar: 1. Platita integral, de la teren pana la materiale si manopera de beneficiari, adica comunitatea islamica, 2. O mare biserica in Turcia/Oman/Emirate/Bahrein/Sauditi/Indonezia/etc.
Dar, pentru prezenta situatie trebuie sa "multumim" politicienilor aflati in structuri infernale gen societati secrete sau servicii de informatii, fie acestea din urma "romanesti" sau americane.
Am o curiozitate, care, probabil din ratiuni de securime amerisluga, nu va fi vreodata satisfacuta: cati refugiati crestini sau yezidi sau musulmani siiti a preluat/primit romania, fie si tranzitoriu, din tari distruse practic, precum Siria sau Irak? Nu cumva, fiind "noi" aglutinati sub steagul malefic cu stars-and-stripes, s-a primit ordin sa fie adusi si integrati (a se citi inclusiv indoctrinati si mai mult, si antrenati si mai bine) doar membri ai aripilor radicale gen statul islamic, ca sa vrea Satanele Unite? Ceva imi spune ca asta se urmareste.
Acum cred ca se intelege de ce detest disciplina si "aglutinarea pentru scop" mai mult decat orice. Pentru ca, la un moment dat, poti ajunge sa lupti/lucrezi impotriva intereselor prorpriei credinte si propriului neam, ba chiar impotriva propriei specii umane.
Explicatii? Fapt: In Siria "dinastiei" prezidentiale Al-Assad crestinii erau tratati ca oameni si cetateni. Rebelii finantati de Satanele Unite ucid crestini cu sete si en masse. Paradox: statul (colonial) roman asadar sustine pe cei ce ucid crestini, indeosebi crestini catolic ortodocsi si nestorieni. Statul roman, care teoretic sustine biserica ortodoxa. E normal? O fi geostrategic pentru satisfacerea securistilor, dar este strigator la cer. Si prooccidentalii din mass-media se fac ca nu vad, mai mult, tot latra, ca sa le fie familiile in siguranta si ei in prospericiune (dupa unspe septembrie internetul a devenit "verba volant, scripta manent", nu ca nu ar fi fost si inainte) sub steagul patat-vargat, impotriva asa-zisei "axe a raului", la care alti latrai vestici au adaugat, pe lista neagra, Rusia.
Pentru Islam si musulmanii credinciosi am un respect profund. Fie si pentru motivul ca Islamul inca mai apara familia traditionala. Pentru aglutinatii dementi care omoara copii de evrei, yezidi si crestini, nu.

Last edited by Grand Moff Hadrianus; 26.08.2015 at 11:54:17.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2015, 11:22:40
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Atat timp cat la tine in tara nu tolere sa se ridice o biserica, de ce altii ti-ar tolera o moschee la nivelul asta, cu tam tam si restul?

In orice caz, seamana mai degraba cu un test social, oare am putea declansa/simula un conflict inter-religios pe fond musulman si in Romania?

Nu m-as mira la ceva timp sa apara si niscai terorism "musulman" ca pana acum cu greu ar fi fost credibil asa ceva pe la noi.
Nu zici tu deloc prost ce zici acolo. E o posibilitate si asta. Motive se gasesc; doar cand nu s-au gasit motivepentru conflicte? Acum ca mai dau si romanasii nostri apa la moara cu atat mai mult.

ps: bai frate, da' de ce chinuie astia porcii si de ce e desenat steagul romaniei pe porcii aia, ca nu pricep...
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2015, 11:51:15
Grand Moff Hadrianus
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Nu zici tu deloc prost ce zici acolo. E o posibilitate si asta. Motive se gasesc; doar cand nu s-au gasit motivepentru conflicte? Acum ca mai dau si romanasii nostri apa la moara cu atat mai mult.

ps: bai frate, da' de ce chinuie astia porcii si de ce e desenat steagul romaniei pe porcii aia, ca nu pricep...
Pai autorul faptei e probabil un manelist din aia care isi vopesc culorile echipei pe mecla si se aglutineaza la greu pe stadioane. Ex-tarani, capsunaroizi manelizati.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2015, 11:53:27
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grand Moff Hadrianus Vezi mesajul
Cum VT este in mare masura un antitip al NT, cred ca Cain a facut-o din acelasi motiv ca si Iuda Iscariotul: posesie. Citeste cu atentie si episodul cu fratricidul, si vinderea Domnului de catre Iuda.

Delia, Scotianule si Mihnea: ce parere aveti?

Pentru ceilalti: avansai si io o parere, nu scoateti dezintegratoarele. :)
l-a ucis din invidie
Vechi 26.08.2015, 11:56:14
Grand Moff Hadrianus
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
l-a ucis din invidie
Hmmmm. Citeste cu atentie. Ce ii zice Domnul lui Cain? Ceva de genul "pacatul se tine dupa tine", sau cam asa ceva. E un avertisment ca va fi tentat puternic. Cine se ocupa cu ispitirea? (Intrebare retorica). Deci Domnul il avertizeaza ca daca va ceda Aluia, o va comite.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2015, 12:05:02
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grand Moff Hadrianus Vezi mesajul
Hmmmm. Citeste cu atentie. Ce ii zice Domnul lui Cain? Ceva de genul "pacatul se tine dupa tine", sau cam asa ceva. E un avertisment ca va fi tentat puternic. Cine se ocupa cu ispitirea? (Intrebare retorica). Deci Domnul il avertizeaza ca daca va ceda Aluia, o va comite.
pai ce spune Biblia amice? Ia citeste aici: "Și a adus și Abel din cele întâi-născute ale oilor sale și din grăsimea lor. Și a căutat Domnul spre Abel și spre darurile lui.Iar spre Cain și spre darurile lui n-a căutat. Și s-a întristat Cain tare și fața lui era posomorâtă." Care a fost pricina pentru care Cain s-a posomorat?