![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și mai sunt și gesturile reparatorii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un amic cu neamuri in SRI mi-a atras atentia de modul cum se va proceda dupa declararea legii martiale in EuroAmerika. Cum vreau sa imi aleg singur modul de a trai sau muri, nu am chef sa fiu un sclav in lagar, doar fiindca teroarea istoriei asa a avut chef. Ca urmare, fac eternul troc al fricii viscerale animale din om: convingeri vs. supravietuire/libertate. De ce nu? Daca as avea probleme cu inima, m-ar lasa rece. Daca crap, va fi un prost mai putin. Daca traiesc, (probabil tot) un prost mai mult. Sau poate ma voi intelepti. Cine stie? Cum toate sunt in mana Domnului, chestiunea asta ma lasa rece. Dar nu fac din a fi aproape de moarte, daca si cand voi fi in asa o stare medicala periculoasa, un capat de lume, sa se roage altii pentru mine, vai draga. Ca sa nu mai zic de atitudinea sa pe forum cand ne mai certaram: "mai bine nu ma nasteam", a scris imbufnat geniul. Atitudinea efeminata si infantila, de genul "imi iau jucarele si plec, nu suport, draga ce mi se intampla". Defectele mele, sau ale diversilor eterodocsi care mai posteaza, le vedeti imediat, dar ale "importantului social", nu prea. Asta m-a revoltat: latratul subiectiv la poalele statuiei personulitatii X sau Y. Si cu asta, pun punct public acestui subiect, once and for all. Cine mai vrea sa discute cu mine asta, imi poate scrie pe privat. |
|
||||
|
||||
![]()
Poți să scrii căt oi scrie, tot vei mai găsi justificări.
Nu înseamnă însă că-s corecte. Tu acum ești un ucigaș, nu uita asta! Și nu zic eu asta, Mântuitorul o face!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In afara de gandaci de bucatarie, muste, tantari, si capuse, nu am omorat nimica la viata mea. Cu atat mai putin pe cineva. Nu voi repeta greseala, dar nici nu ma pocaiesc de atitudinea mea. Adica nu mai doresc cuiva raul, orice nivel de rau, pentru ca imi otravesc mie insumi spiritul, dar nici nu voi ierta. Punct. Poti inceta cu subiectul? Aici e alt topic. Balcanism, de... Last edited by autunit; 17.07.2015 at 11:51:29. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar așa, de ce (întreb iarăși, cred că "am o obsesie", cum ar zice unii) - de ce l-a ucis Cain pe Abel? |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Cu titlu informativ: stiu ca exista pe undeva, prin literatura apocrifa ebraica, o explicatie populara. Trebuie tinut cont ca imaginatia populara, indiferent de locatia ei, nu tine cont de reguli, ea cauta, cel putin copilaresc, sa ,,suplineasca" cumva acele parti din Scriptura pe care nu le considera suficient de ,,clare". Pe sistem ,,a fost odata ca niciodata" :) Oricum ideea lor suna cam asa: doar Abel era fiul lui Adam, Cain era rodul unirii dintre Eva si un inger cazut. Cand a vazut ca Adam aduce o jertfa, Cain ( considerat copil al satanei) a vrut si el sa aduca, sperand ca prin acest mic siretlic il va pacali pe Dumnezeu sa accepte o jertfa din partea copilului necuratului cu toate consecintele pe care le banuiti. Bineinteles ca manevra nu a reusit si Cain, dezvaluindu-si adevarata natura, de fiul al ucigasului de suflete, l-a ucis pe Abel, intr-un acces de ura. O explicatie populara ebraica fantezista dar care cauta sa aduca o ,,logica" proprie intr-o secventa biblica care i-a framantat profund si pe ei.
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lev 11:7 Porcul are copita despicată și despărțită în două, dar nu rumegă; acesta este necurat pentru voi. |
|
|||
|
|||
![]()
Atat timp cat la tine in tara nu tolere sa se ridice o biserica, de ce altii ti-ar tolera o moschee la nivelul asta, cu tam tam si restul?
In orice caz, seamana mai degraba cu un test social, oare am putea declansa/simula un conflict inter-religios pe fond musulman si in Romania? Nu m-as mira la ceva timp sa apara si niscai terorism "musulman" ca pana acum cu greu ar fi fost credibil asa ceva pe la noi.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 26.08.2015 at 01:30:59. |
|