Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.07.2015, 10:03:54
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de autunit Vezi mesajul
Intr-adevar, nu mai fusei banned pana acum; fuse o experienta interesanta. Oricum, ma voi stapani.
Vreau să-ți spun că la această interesantă experiență mi-am adus și eu aportul, reclamându-ți postarea. Pentru că înțeleg că oamenii își mai ies din fire – s-a întâmplat de multe ori pe forum – și atunci jignesc, rănesc. Dar a-i spune cuiva care nu demult a trecut pe lângă moarte că-i dorești să crape mi-a evocat pe unul care, după ce și-a pus adversarul la pământ, sare cu picioarele pe el vrând să-l nimicească. Nu pot să nu fiu revoltat de o astfel de luptă. Îți poți înfrânge adversarul cu onoare sau fără (după cum poți și pierde onorabil sau nu).
Și mai sunt și gesturile reparatorii.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2015, 11:11:29
autunit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Vreau să-ți spun că la această interesantă experiență mi-am adus și eu aportul, reclamându-ți postarea. Pentru că înțeleg că oamenii își mai ies din fire – s-a întâmplat de multe ori pe forum – și atunci jignesc, rănesc. Dar a-i spune cuiva care nu demult a trecut pe lângă moarte că-i dorești să crape mi-a evocat pe unul care, după ce și-a pus adversarul la pământ, sare cu picioarele pe el vrând să-l nimicească. Nu pot să nu fiu revoltat de o astfel de luptă. Îți poți înfrânge adversarul cu onoare sau fără (după cum poți și pierde onorabil sau nu).
Și mai sunt și gesturile reparatorii.
Ai avut dreptate sa procedezi astfel, am meritat-o. Pe de alta parte, persoana in chestiune nu a invatat mare lucru din apropierea de moarte. Ati fost cu totii martori la veninul continut in insultele sale. Ca sunt "elegante", chipurile, adauga un plus la furia pe care o simte cel vizat. Stai linistit, nu mai repet asta. De ce? Pentru ca nestapanirea e urata in ochii Domnului-Dumnezeu. Si e urata pentru ca e o mostra din focul nevazut al Iadului, care devoreaza in primul rand pe cel ce uraste. Asa ca nu mai imi fac rau. Oricum, pentru mine, tocilarul in cauza nu mai exista. Nu ii doresc binele, dar nici raul. Si mai e un aspect: chiar cand scriu acestea, sunt multi altii care mor de inima, anonimi, saraci, uitati, pe jos pe strada sau vor putrezi singuri in propriile apartamente. De ei nu se ingrijeste nimeni, nimeni nu deschide un topic de rugaciune pentru ei, ca de, nu sunt discipolii lui sorin dumitrescu sau ai cui or fi. Si asta ma revolta: lichelismul social, fie si subtil. Gandeste-te la scandalul cu Arschinel, care, spun unii (Dumnezeu stie daca e adevarat, dar plauzibil, dat fiind balcanismul nostru, este) a primit un rinichi "peste rand", iar un medic a declarat sec ca "actorul are importanta sociala". Asa ca in loc sa ne plangem de bilderbergi, securisti, komisari, uniunea sovietica a amerigheilor, etc., mai sa lauam aminte cum noi insine zidim lagarul global mai mult sau mai putin vizibil fizic: cum scria Isaac Asimov, "unele procese sociale sunt autocatalitice". Stii ce inseamna "a juca cu invingatorul"? a nuca contra invingatorului. Ei bine, impulsul acesta moare. Global si individual. Si ca sa fiu sincer sau cinic, cum vrei sa o iei, nici eu nu fac exceptie, ceea ce nu inseamna ca, in teorie, nu am dreptate. Adica, mi-am pus imaginea carpei UE la profil dintr-o frica autoreeducativa difuza.
Un amic cu neamuri in SRI mi-a atras atentia de modul cum se va proceda dupa declararea legii martiale in EuroAmerika. Cum vreau sa imi aleg singur modul de a trai sau muri, nu am chef sa fiu un sclav in lagar, doar fiindca teroarea istoriei asa a avut chef. Ca urmare, fac eternul troc al fricii viscerale animale din om: convingeri vs. supravietuire/libertate. De ce nu?
Daca as avea probleme cu inima, m-ar lasa rece. Daca crap, va fi un prost mai putin. Daca traiesc, (probabil tot) un prost mai mult. Sau poate ma voi intelepti. Cine stie? Cum toate sunt in mana Domnului, chestiunea asta ma lasa rece. Dar nu fac din a fi aproape de moarte, daca si cand voi fi in asa o stare medicala periculoasa, un capat de lume, sa se roage altii pentru mine, vai draga.
Ca sa nu mai zic de atitudinea sa pe forum cand ne mai certaram: "mai bine nu ma nasteam", a scris imbufnat geniul. Atitudinea efeminata si infantila, de genul "imi iau jucarele si plec, nu suport, draga ce mi se intampla". Defectele mele, sau ale diversilor eterodocsi care mai posteaza, le vedeti imediat, dar ale "importantului social", nu prea. Asta m-a revoltat: latratul subiectiv la poalele statuiei personulitatii X sau Y.
Si cu asta, pun punct public acestui subiect, once and for all.
Cine mai vrea sa discute cu mine asta, imi poate scrie pe privat.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2015, 11:14:22
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Poți să scrii căt oi scrie, tot vei mai găsi justificări.
Nu înseamnă însă că-s corecte.

Tu acum ești un ucigaș, nu uita asta! Și nu zic eu asta, Mântuitorul o face!
Reply With Quote
Vechi 17.07.2015, 11:18:48
autunit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul

Am zis: pe privat. Daca atata vezi, atata poti, asta e: litera si ingustime din belsug, spirit si nuante, ioc!. Daca era invers, nu ziceai nimic, viteazule, ca e VIP, nu? Sau, cam cu juma de gura, sa nu planga maestrul.
In afara de gandaci de bucatarie, muste, tantari, si capuse, nu am omorat nimica la viata mea. Cu atat mai putin pe cineva. Nu voi repeta greseala, dar nici nu ma pocaiesc de atitudinea mea. Adica nu mai doresc cuiva raul, orice nivel de rau, pentru ca imi otravesc mie insumi spiritul, dar nici nu voi ierta. Punct. Poti inceta cu subiectul? Aici e alt topic. Balcanism, de...

Last edited by autunit; 17.07.2015 at 11:51:29.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2015, 11:21:32
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul

Ei, lasă că mai sunt(em) destui din ăștia....
Chiar așa, de ce (întreb iarăși, cred că "am o obsesie", cum ar zice unii) - de ce l-a ucis Cain pe Abel?
Reply With Quote
Vechi 17.07.2015, 11:45:54
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
de ce l-a ucis Cain pe Abel?
De ofticos ce era.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2015, 12:00:22
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Cu titlu informativ: stiu ca exista pe undeva, prin literatura apocrifa ebraica, o explicatie populara. Trebuie tinut cont ca imaginatia populara, indiferent de locatia ei, nu tine cont de reguli, ea cauta, cel putin copilaresc, sa ,,suplineasca" cumva acele parti din Scriptura pe care nu le considera suficient de ,,clare". Pe sistem ,,a fost odata ca niciodata" :) Oricum ideea lor suna cam asa: doar Abel era fiul lui Adam, Cain era rodul unirii dintre Eva si un inger cazut. Cand a vazut ca Adam aduce o jertfa, Cain ( considerat copil al satanei) a vrut si el sa aduca, sperand ca prin acest mic siretlic il va pacali pe Dumnezeu sa accepte o jertfa din partea copilului necuratului cu toate consecintele pe care le banuiti. Bineinteles ca manevra nu a reusit si Cain, dezvaluindu-si adevarata natura, de fiul al ucigasului de suflete, l-a ucis pe Abel, intr-un acces de ura. O explicatie populara ebraica fantezista dar care cauta sa aduca o ,,logica" proprie intr-o secventa biblica care i-a framantat profund si pe ei.
Reply With Quote
Vechi 25.08.2015, 21:32:47
antoniap
Guest

Implicit

http://www.nasul.tv/incredibil-ce-au...mega-moscheea/
Reply With Quote
Vechi 25.08.2015, 23:20:19
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Asta e cam extrem. E mai usor sa te cobori la nivelul altora decat sa incerci sa fii mai bun, nu?

Lev 11:7

Porcul are copita despicată și despărțită în două, dar nu rumegă; acesta este necurat pentru voi.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2015, 01:24:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Atat timp cat la tine in tara nu tolere sa se ridice o biserica, de ce altii ti-ar tolera o moschee la nivelul asta, cu tam tam si restul?

In orice caz, seamana mai degraba cu un test social, oare am putea declansa/simula un conflict inter-religios pe fond musulman si in Romania?

Nu m-as mira la ceva timp sa apara si niscai terorism "musulman" ca pana acum cu greu ar fi fost credibil asa ceva pe la noi.

Last edited by AlinB; 26.08.2015 at 01:30:59.
Reply With Quote
Răspunde