Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.08.2016, 23:34:22
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pai Dragos, a pierdut enorm de mult. Imi amintesc ca in primavara lui 91, vine in Romania presedintele Frantei, si toata lumea il acuza ca se intalneste cu un criminal.

http://"http://jurnalul.ro/special-j...n-115371.html"
Fii serios, poate Mitterand să fi pierdut, nu Iliescu.
L-a durut în moțul băștii regulamentare de percepția României în lume. El a vrut și a avut PUTEREA. Punct.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2016, 23:45:59
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Iată un motiv pentru care a avut nevoie de mineri. Citez tot din discursul lui de atunci:

„Cu ajutorul dumneavoastră au fost descoperite în subsolul clădirii PNȚ-ului: depozit de sticle incendiare, de droguri, de seringi cu care au injectat droguri unora din cei care stateau în Piața Universității și armament. La clădirea Asociației "16-21 Decembrie" depozite de bâte și de alte asemenea arme albe, lanțuri și așa mai departe. În subsolul cladirii Universității s-au descoperit arme: 22 de puști Jeco, dar care sunt arme periculoase în asemenea condițiuni, și saci cu prafuri euforizante pe care probabil că le-au tot folosit în această perioadă. Cum se poate motiva că în sediul unui partid politic, în sediul unor asociații declarate apolitice, prezența unor asemenea depozite de sticle incendiare, de muniții, de droguri și arme de tot felul, arme de agresiune; cum se poate motiva așa ceva? Noi considerăm că răspunderea morală o au și unii gazetari, unii intelectuali care au incitat în această perioadă”.

O puternică lovitură de imagine dată opozanților, societății civile care era atât de activă atunci. Ce s-a dovedit din ele? Dar calomnia a rămas și o îndoială a planat de atunci mereu asupra opozanților „vânduți străinătății”.
Eu nu-mi aduc aminte sa fi auzit chestiile astea. Sa nu fie iar un mit rostogolit in presa la fel cum e si ala cu bucurestenii batuti in 91. Iar de calomniat, se calomniau unii pe altii la greu, ca si despre Iliescu se credea ca-i agent KGB. Nu cred ca fanii partidelor de opozitie sau strainii l-ar fi crezut pe Iliescu si pana una alta vazusera batele minerilor lui, nu armele si drogurile celorlalti.
Te-ai gandi ca daca ar fi vrut sa compromita opozitia ar fi prezentat si probe, droguri, munitii si mai stiu eu ce.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2016, 23:47:30
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Fii serios, poate Mitterand să fi pierdut, nu Iliescu.
L-a durut în moțul băștii regulamentare de percepția României în lume. El a vrut și a avut PUTEREA. Punct.
Haide bre ca romanul pana nu-i bagat in seama de aia mai mari nu se simte bine. N-ai auzit tu cum il alerga Nastase pe James Baker pe unde il prindea, doar doar il face sa dea mana cu Ilici sau il convinge sa-i aranjeze vreo intalnire cu Bush.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2016, 23:47:34
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Da, ca americanii armele chimice irakiene.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2016, 23:50:52
Senior Member

Implicit

Citat:
Le câștigase, dar nu era liniște. Chiar dacă cei care-i tulburau somnul erau o minoritate, era una foarte supărătoare.

Iuliu, ești înconjurat. Dă-te prins! :)
Pai voi sunteti inconjurati ca parca nu ati trait in timpul ala, ati citit ziare tot timpul asta. Ce minoritate domnule ? Tu nu auzi ca nu mai exista nici o manifestatie si ca doar ceasul rau l-a facut pe Iliescu sa vrea sa le demonteze alora corturile ? Ca mai ramasesera niste speriati acolo in piata, la fel cum raman unii la concert, hai ca poate mai canta careva ceva.
Daca ar fi avut vreo problema cu aia care protestau impotriva lui, ar fi facut 13-15 iunie prin aprilie asa. Dar nu in iunie cand deja nu mai era nimeni care sa conteze prin piata.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2016, 23:58:26
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Eu nu-mi aduc aminte sa fi auzit chestiile astea. Sa nu fie iar un mit rostogolit in presa la fel cum e si ala cu bucurestenii batuti in 91. Iar de calomniat, se calomniau unii pe altii la greu, ca si despre Iliescu se credea ca-i agent KGB. Nu cred ca fanii partidelor de opozitie sau strainii l-ar fi crezut pe Iliescu si pana una alta vazusera batele minerilor lui, nu armele si drogurile celorlalti.
Te-ai gandi ca daca ar fi vrut sa compromita opozitia ar fi prezentat si probe, droguri, munitii si mai stiu eu ce.
E posibil să fie cum spui. Nu l-am găsit într-o înregistrare video pe Iliescu spunând cele de mai sus. Doar pe un miner făcând afirmațiile astea, care cred că e arhicunoscut.

În altă ordine de idei. Cred că miza luptei de atunci poate fi înțelesă mai bine dacă vezi și ce spunea Petru Creția în discursul pe care l-am postat dimineață. Lupta nu era încheiată. Iliescu era somat să răspundă la niște întrebări foarte incomode, iar glasul celor din țară stârnea întrebări în străinătate și asta îl afecta. Mineriada din 90 seamănă cu încercarea de a-i acoperi gura cu o pernă celui care îți cere exasperant adevărul. Un adevăr pe care el îl bănuiește, însă nu are încă probe.
Nu putea recunoaște că Revoluția a fost o lovitură de stat pusă la cale de Gorbaciov, KGB ș.a., că FSN-ul activa încă din ianuarie 1989, că totul este o cacialma și că cineva trebuie să răspundă pentru morții din decembrie.
Vechi 03.08.2016, 00:04:25
Senior Member

Implicit

Citat:
E posibil să fie cum spui. Nu l-am găsit într-o înregistrare video pe Iliescu spunând cele de mai sus. Doar pe un miner făcând afirmațiile astea, care cred că e arhicunoscut.

În altă ordine de idei. Cred că miza luptei de atunci poate fi înțelesă mai bine dacă vezi și ce spunea Petru Creția în discursul pe care l-am postat dimineață. Lupta nu era încheiată. Iliescu era somat să răspundă la niște întrebări foarte incomode, iar glasul celor din țară stârnea întrebări în străinătate și asta îl afecta. Mineriada din 90 seamănă cu încercarea de a-i acoperi gura cu o pernă celui care îți cere exasperant adevărul. Un adevăr pe care el îl bănuiește, însă nu are încă probe.
Nu putea recunoaște că Revoluția a fost o lovitură de stat pusă la cale de Gorbaciov, KGB ș.a., că FSN-ul activa încă din ianuarie 1989, că totul este o cacialma și că cineva trebuie să răspundă pentru morții din decembrie.
Pai nu a rezolvat nici una din aceste probleme ba din contra. Dupa ce ca unii il banuiau ca ar fi vinovat pentru mortii din decembrie 89, a devenit vinovat si pentru mortii din iunie 90. Voi nu vedeti ca nu se leaga nimic ? Macar daca disparea vreun contestatar sau se inchidea vreun ziar sau vreun partid sau se intampla ceva. Dar tot ce s-a intamplat in urma acelor evenimente a fost ca opozitia s-a relansat dupa dezastrul din alegeri.
Reply With Quote
Vechi 03.08.2016, 06:06:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Da, si dupa 25 de ani la fel de vinovat, la fel de imun.
Vechi 03.08.2016, 06:12:19
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

@Iuliu: ce opoziție s-a relansat? Atât de bine a făcut-o încât în '92 tot ei au câștigat alegerile. La pas, aș putea zice...
Tu nu înțelegi că s-au comportat și au acționat nepăsându-le de nimic?
Reply With Quote
Vechi 03.08.2016, 08:04:42
Senior Member

Implicit

Doamne !

Intre 90 si 92 FSN - FDSN, pierde jumatate din votanti si ce e si mai important, pierde votul din marile orase din sud si din vest. Capitala, Ploiestiul si toata partea de vest sunt castigate de pietari.
Iliescu a castigat in doua tururi de unde inainte defilase cu 85 la suta. Iar guvernul Vacaroiu este...minoritar in Parlament, sustinut de ceea ce s-a numit la vremea respectiva "patrulaterul rosu". O alta piatra de moara agatata de piciorul partidului lor.
Reply With Quote
Răspunde