Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2011, 22:17:01
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Gresit. "Fara stricaciune" se refera la "fara parte barbateasca".
Se poate referi si la faptul ca a ramas fecioara si dupa nastere.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 22:20:36
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

ca sa ajungem undeva pe subiectul, discutie se incepe de aici "Ce este pacatul stramosesc"? iar apoi "cum se mosteneste pacatul stramosesc" ... orice alt fel de discutii sunt derizorii.. eu zic asa... aialaltii zic invers.. in felul asta topicul poate ajunge si la 100 de pagini... de dovedit am sa va dovedesc eu..

Deci pentru catolici :

1.Ce este pacatul stramosesc?
2.Cum se mosteneste pacatul stramosesc?

Datii bataie!
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 22:28:36
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Se poate referi si la faptul ca a ramas fecioara si dupa nastere.
Da, nu m-am gandit.
Vechi 04.02.2011, 22:38:21
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
M-ar interesa ce credeți despre următorul aspect: dacă Sfinții Părinți nu au declarat că susțin Neprihănita Zămislire, dar totuși dna Noesia o susține, înseamnă că dumneaei nu mai este ortodoxă ?
Pai toti care au fost impotriva inovatiei in BC, dintre Sfintii Parinti, au fost si impotriva unei astfel de dogme.
Dna Noesia poate sustine ce doreste, fie ca o face din cunostinta sau din necunostinta de cauza. Asta cred ca o priveste. Eu daca nu am fost de acord, am combatut-o, constructiv zic eu. Sunt altii care sustin purgatoriu, din comoditate.
Departe de minte acest gand, cum sa zic eu daca e sau nu e ortodoxa. Ma puneti intr-o postura ciudata. Ca nu suntem de aceiasi parte a baricadei in aceasta privinta, nu stiu ce sa zic, decat ca toti suntem supusi greselilor.
Facem un sondaj si va demonstrez ca mai mult de jumatate dintre ortodocsi si catolici nu au habar ca exista o diferenta intre cele doua confesiuni.
Vechi 04.02.2011, 22:42:06
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar eu nu am întrebat ce înțeleg ortodocșii prin "neprihănita zămislire", ci am întrebat ce înțeleg prin neprihană. Dv ați sugerat că înseamnă "feciorie", după care eu am făcut observația că acest termen nu e folosit în cazul tuturor fecioarelor, ci numai în cazul Fecioarei Maria. Întrebarea mea era: care să fie cauza acestui lucru ?
Ca este cea care a nascut Cuvantul, "Nascatoare de Dumnezeu", "Pururea fecioara" in urma unei nasteri. Nu este asemeni celorlalte fecioare, este superioara tuturor celorlalte "fecioare", prin ea a fost sfarmat capul sarpelui, prin ea a venit mantuirea, nu prin celelalte. V-am lamurit?
Vechi 04.02.2011, 22:46:11
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu credeam ca v-ati revenit si ca putem sa discutam ca niste oameni normali, desi de religii diferite. Dar se patre ca sunteti incorigibil, cred ca e a saptea oara aceeasi atitudine penibila din partea dvs. Incepati sa ma jigniti si apoi eu va arat ca am avut dreptate, fara sa va jignesc la randul meu ca aberati fara sa stiti despre ce vorbiti. Nici macar nu va cereti scuze apoi ca v-ati inselat, ca peste putin timp sa faceti acelasi lucru. Nu v-am spus ultim aoara cand ati facut asa (cu putin timp in urma) ca in toate cazurile eu am avut dreptate si dvs. ati dat cu bata fara sa aveti drepatate? Si nu ati treusit sa invatati din asta nimic? Eu pana cand mai trebuie sa suport comportamentul asta aberant? Ca stiti ca de multe ori puteam sa reclam la admin, pentru ca nu mai suntem pe forumul catolic sa puteti sa ne dati in cap si sa nu putem face nimic. dar eu am avut bunavointa si nu am spus nimic, nici la afirmatiile denigratoare (in sensul de afirmatii fara acoperire, doar jignitoare) despre ortodoxie.
Inteleg ca catolicii de pe forum sunt deranjati, dar de ce sunt ortodocsii de vina ca biserica lor a inventat niste dogme fara sa aiba cap? Sa stam si sa ne minunam cum catolicii spun ca vaca are doua picioare si pamantul e patrat? Daca va tine cineva cu forta in BC de ce nu spuneti, ca nu mai e pe timpul inchizitiei. Eu acum ce sa fac? Sa trimit adminului mesajul? Daca nu sunt mai dur probabil o sa faceti asa tot timpul, ca vad ca cu blandetea nu s-a rezolvat nimic.
Revin cu demonstratia pentru a saptea oara ca iar ati aberat si m-ati facut pe mine vinovat.
În postarea nr 41 de pe chiar acest topic eu v-am prezentat hotărârea dogmatică privind Asumpția. Am să o reproduc aici:
După ce am înălțat rugăciuni de cerere iarăși și iarăși lui Dumnezeu și am chemat lumina Spiritului Adevărului, pentru gloria Atotputernicului Dumnezeu care a arătat afecțiunea Sa specială pentru Fecioara Maria, pentru a-L onora pe Fiul ei, nemuritorul Rege al Vremurilor și Biruitor asupra păcatului și morții, pentru a crește gloria aceleiași auguste Maici și pentru bucuria și exultarea întregii Biserici; cu autoritatea Domnului nostru Isus Cristos, a Fericiților Apostoli Petru și Paul și cu autoritatea noastră proprie, pronunțăm, declarăm și definim că este o dogmă divin revelată: aceea că Neprihănita Maică a lui Dumnezeu, pururea Fecioară Maria, sfârșind cursul vieții ei pe pământ, a fost luată cu trupul și cu sufletul în gloria cerească.

Documentul relevant aici: http://www.papalencyclicals.net/Pius12/P12MUNIF.HTM

Ulterior acestei postări, mai exact chiar în postarea 42, dv ați afirmat că BC susține că Sf Fecioară mai întâi a înviat, apoi s-a ridicat cu trupul la cer. Nu este aceasta minciună, cât timp dogma catolică nu spune asta ? Nu este aceasta dovadă de rea-credință ? Și apoi, vă mirați că sunt chiar utilizatori ortodocși care nu iau în considerare postările dv, intuind măsluirea ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 22:50:10
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

d-le Mihnea cum se transmite pacatul stramosesc?
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 22:51:28
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
d-le Mihnea cum se transmite pacatul stramosesc?
Raspunsul la aceasta intrebare vreau sa-l aflu si eu.
Vechi 04.02.2011, 22:57:36
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Ulterior acestei postări, mai exact chiar în postarea 42, dv ați afirmat că BC susține că Sf Fecioară mai întâi a înviat, apoi s-a ridicat cu trupul la cer. Nu este aceasta minciună, cât timp dogma catolică nu spune asta ? Nu este aceasta dovadă de rea-credință ? Și apoi, vă mirați că sunt chiar utilizatori ortodocși care nu iau în considerare postările dv, intuind măsluirea ?
Deosebit de interesant, nu numai ca nu va recunoasteti greseala (ce sa mai zic de scuze, ar fi prima oara), dar continuati cu judecarea mea pe baza greselii dvs. Nu v-am dat si al doilea mesaj? De ce va referiti la primul mesaj ca si cum nu as fi dat si explicatiile in al doilea? Ia intrebati pe un catolic despre dogma catolica. Aratati-mi un mesaj in care eu v-am atacat si v-am judecat. Mai ales pe baza unor greseli proprii. Deci dvs. ati gresit si v-ati inselat, eu am scris ceva corect, apoi dvs. ati inceput cu bata ca de ce sustin ceva ce dvs. gresiti. Si asat legat de dogma dvs., catolica. Eu trebuie sa o cunosc mai bine?
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 22:57:40
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Ca nu suntem de aceiasi parte a baricadei in aceasta privinta, nu stiu ce sa zic, decat ca toti suntem supusi greselilor.
Este evident că, în această privință (și nu: în general) nu sunteți de aceeași parte a baricadei. Admit că Sfinții Părinți nu spun nimic răspicat despre chestiunea pe care o dezbatem aici: nici așa, nici altfel. Prin urmare, considerați că un ortodox care ar susține că Sf Fecioară este neprihănită încă de la zămislirea ei încetează de a mai fi ortodox din cauza acestei credințe ?
Dacă așa considerați, de ce atunci opinia contrară ar fi ortodoxă ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Slujba de Adormirea Maicii Domnului intrerupta de DNA Laura19 Stiri, actualitati, anunturi 51 21.08.2012 16:03:50
Adormirea Maicii Domnului dan73 Generalitati 3 05.07.2012 16:22:32
Adormirea Maicii Domnului partenie Diverse Sarbatori 20 15.08.2009 21:19:08
Adormirea Maicii Domnului Laurentiu Diverse Sarbatori 1 15.08.2008 20:25:15
adormirea maicii domnului Pupi Generalitati 1 12.08.2008 13:13:16