![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Dar eu nu am întrebat ce înțeleg ortodocșii prin "neprihănita zămislire", ci am întrebat ce înțeleg prin neprihană. Dv ați sugerat că înseamnă "feciorie", după care eu am făcut observația că acest termen nu e folosit în cazul tuturor fecioarelor, ci numai în cazul Fecioarei Maria. Întrebarea mea era: care să fie cauza acestui lucru ?
|
||||
|
||||
![]()
Nu este vorba de ce sustin eu. Dar Biserica Ortodoxa o numeste pe Maica Domnului in imnele sale, foarte vechi de altfel, "noua Eva." Eva nu a fost creata cu pacatul original...Eve cu pacatul original pe suflet erau la acea vreme destule, o noua Eva, a fost doar una.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"zamislirea neprihanita" si "imaculata conceptie" dupa spusele Domnului Mihnea sunt sinonime perfecte. Daca dvs credeti ca Fecioara Maria s-a nascut fara pacat stramosesc este strict problema dvs.
|
|||
|
|||
![]()
Din câte știu eu, Imaculata Concepție nu înseamnă că Sfânta Fecioară nu ar fi putut să păcătuiască, pentru că altfel fiat-ul ar deveni un simplu răspuns mecanic dat de o marionetă căreia îi apeși butonul.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In aceiasi masura Fecioara Maria este numita "Fiica lui Adam". Va lamuresc in acest sens daca vreti. Maica Domnului este noua Eva, pentru ca a sfarmat capul sarpelui. Prin femeia Eva a venit pe pamant pacatul, prin Fecioara Maria s-a ridicat. Aceasta denumire este de natura sa arate contrastul dintre cele doua.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca aveti binevointa sa cititi ce am postat, veti vedea ca am argumentat de ce aceasta dogma scade meritul Sfintei Fecioare de a se numi Nascatoare de Dumnezeu, intrucat nasterea fara pacat, impiedica orice capacitate a ei de a face pacat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Greșit. Asta arătam mai sus. Capacitatea de a face păcat derivă din liberul arbitru. Păcatul originar înseamnă propensitatea de a păcătui, aplecarea spre păcat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Frumoasa urare ati facut in final, o voi spune si eu: sa ne bucure Dumnezeu de fericirea Raiului. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cum apare pacatul originar?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Slujba de Adormirea Maicii Domnului intrerupta de DNA | Laura19 | Stiri, actualitati, anunturi | 51 | 21.08.2012 16:03:50 |
Adormirea Maicii Domnului | dan73 | Generalitati | 3 | 05.07.2012 16:22:32 |
Adormirea Maicii Domnului | partenie | Diverse Sarbatori | 20 | 15.08.2009 21:19:08 |
Adormirea Maicii Domnului | Laurentiu | Diverse Sarbatori | 1 | 15.08.2008 20:25:15 |
adormirea maicii domnului | Pupi | Generalitati | 1 | 12.08.2008 13:13:16 |
|