Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2010, 21:28:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Pacat ca aceasta comoara determina asemenea atitudini. Mai bine sarac si curat...
Dar ce te faci cand de sarac ramane sarac dar curatenia doar in imaginatia respectiv-ului/ei..?
Vechi 03.05.2010, 21:29:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Stimata doamna Rodica,
Ce facem cu sectarii care nu au parasit niciodata credinta adevarata?
Ei asa sau nascut: direct sectari.
Fata de ei aveti aceeasi crestineasca atitudine de...condamnare?
Ei au o scuza, ca si paganii care s-au nascut pagani si n-au apucat sa cunoasca Adevarul.

Am convenit cu Doriana ca dupa intelegerea Scripturii pe care ea o are, vor avea un loc separat, nu chiar in Iad dar nici foarte mantuiti nu vor fi..

Ramane de vazut si ce parere o sa aiba Dumnezeu despre asta
Vechi 03.05.2010, 21:31:11
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dar ce te faci cand de sarac ramane sarac dar curatenia doar in imaginatia respectiv-ului/ei..?
Nu ar fi mare diferenta fata de o comoara imaginara.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Am convenit cu Doriana ca vor avea un loc separat, nu chiar in Iad dar nici foarte mantuiti nu vor fi..
Deci ramane stabilit :))
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 03.05.2010, 21:42:53
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
In aproape fiecare postare de-a ta...vad multa curatie, si inca ma mai intreb ce o fi insemand pentru tine curatia asta sufleteasca pe care te bazezi atat de mult!
Vechi 04.05.2010, 12:25:46
cuvant cuvant is offline
Member

Data înregistrării: 14.10.2008
Implicit Hristos a inviat

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Raționamentul tău e simplu, dar simplist; simplist, dar simpluț; simpluț, dar simplificator: Cei patru Evangheliști erau trei: Luca și Matei. Cei doisprezece Apostoli au fost cinci: Petru și Pavel.

Biblia (traducerea ortodoxă) e oarecum de altă părere cu tine, fiindcă e ortodoxă. Cică ar fi fost, până la urmă, 11+1=12 (atunci când n-au fost 70):

La început erau exact doisprezece:

Matei, cap.10:

v.1: Chemând la Sine pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat lor putere asupra duhurilor celor necurate, ca să le scoată și să tămăduiască orice boală și orice neputință.[...]
v.2: Numele celor doisprezece apostoli sunt acestea: Întâi Simon, cel numit Petru, și Andrei, fratele lui; Iacov al lui Zevedeu și Ioan fratele lui;[...]
v.5: Pe acești doisprezece i-a trimis Iisus, poruncindu-le lor și zicând: În calea păgânilor să nu mergeți, și în vreo cetate de samarineni să nu intrați;

Marcu, cap.3:

v.14: Și a rânduit pe cei doisprezece, pe care i-a numit apostoli, ca să fie cu El și să-i trimită să propovăduiască

Luca, cap.6:

v.13: Și când s-a făcut ziuă, a chemat la Sine pe ucenicii Săi și a ales dintre ei doisprezece, pe care i-a numit Apostoli.

Apoi au rămas unsprezece, căci unul s-a făcut diavol:

Ioan, cap.6:

v.70: Le-a răspuns Iisus: Oare, nu v-am ales Eu pe voi, cei doisprezece? Și unul dintre voi este diavol!
v.71: Iar El zicea de Iuda al lui Simon Iscarioteanul, căci acesta, unul din cei doisprezece fiind, avea să-L vândă.

Faptele Apostolilor, cap1:

v. 13: Și când au intrat, s-au suit în încăperea de sus, unde se adunau de obicei: Petru și Ioan și Iacov și Andrei, Filip și Toma, Bartolomeu și Matei, Iacov al lui Alfeu și Simon Zelotul și Iuda al lui Iacov.

Apoi au redevenit iarăși doisprezece:

Faptele Apostolilor, cap1:

v.25: Ca să ia locul acestei slujiri și al apostoliei din care Iuda a căzut, ca să meargă în locul lui.
v.26: Și au tras la sorți, și sorțul a căzut pe Matia, și s-a socotit împreună cu cei unsprezece apostoli.

Concluzia? Copăcel, copăcel... uite așa se nasc ereziile "ortodoxe" și apoi "bisericile" novatoare care le susțin.

Draga Maria Margareta cu mare bucurie scriu aceste cuvinte..ati subliniat intr-un mod atat de frumos, ce inseamna aceasta ratacire, aceasta erezie de care se tot face pomenire.
Erezia este ratacirea de la dreapta credinta, toti cei slabi care tolereaza erezia sunt pe marginea unei prapastii, si cand se va produce aceasta cadere mare va fi necunoasterea lor, precum a distinsului -vasalie- ..care voieste cu mare drag a ne purta in bratele parintesti..spre marea ratacire, nestiinta. Cum o fi posibil sa-I cunoastem pe Sfintii Parinti, cand spunem ca Sfintii Apostoli ar fi fost doar cinci. Sa ne ierte Dumnezeu pe toti, si pentru a constientiza fiecare dintre noi insemnatatea fiecarui cuvant, cu mare drag sa citim cu totii aceste versuri..(AndruscaCim..Jane Says, va multumesc in tot ceea ce faceti, sa ne ierte Dumnezei de om gresi).

O, OM!

O, om, ce mari raspunderi ai
de tot ce faci pe lume,
de tot ce spui in scris sau grai,
de pilda ce la altii dai,
caci ea, mereu, spre iad sau rai
pe multi o sa indrume.

Ce grija trebuie sa pui
in viata ta in toata,
caci gandul care-l scrii sau spui
s-a dus...in veci nu-l mai aduni,
si vei culege roada lui
ori viu, ori mort, odata.

Ai spus o vorba, vorba ta,
mergand din gura-n gura,
va-nveseli sau va intina,
va curati sau va intina,
rodind samanta pusa-n ea
de dragoste sau ura.

Scrii un cuvant..cuvantul scris
e-un leac sau o otrava,
tu vei muri, dar tot ce-ai scris
ramane-n urma drum deschis
spre moarte sau spre paradis,
spre-ocara sau spre slava.

Ai spus un cantec, versul sau,
ramane dupa tine
indemn spre bine sau spre rau,
spre curatie sau desfrau,
lasand in inimi rodul sau
de har sau de rusine.

Arati o cale, calea ta
in urma ta nu piere,
e cale buna sau e rea,
va prabusi sau va-nalta,
vor merge suflete pe ea
Spre cer sau spre durere.

Traiesti o viata..viata ta
e una, numai una,
oricum ar fi tu nu uita
cum ti-o traiesti vei castiga
ori fericire pe vecie
ori chin pe totdeauna.

O, om! ce mari raspunderi ai,
tu vei pleca din lume,
dar ce ai spus sau grai
sau lasi prin pilda care-o dai
pe multi, pe multi, spre iad sau rai
mereu o sa-i indrume.

Deci nu uita!..Fii credincios
cu grija si cu teama
sa lasi in urma luminos,
un semn, un gand, un drum frumos,
caci pentru toate, neindoios,
odata vei da seama.

de Traian Dorz
Vechi 04.05.2010, 12:44:56
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Dar totusi cum se poate explica faptul ca unii afirma ca au studiat Biblia si singuri, si au ales in conformitate cu ce au inteles ca era mai aproape de respectarea Bibliei...si sa nu stii cati Apostoli au fost?

E zic ca e de comedie pur si simplu, faptul ca unii sectari afirma ca stiu Biblia pe de rost, acuzandu-i pe ortodocsi ca tin Bibliile pe un raft, pline de praf!!

Oare de ce continua sa vorbeasca asa cum au fost invatati, cand banuiesc ca totusi mai pot observa ca nu prea pot intelege mai nimic din Sfanta Scriptura cum trebuie...desi stau cu Biblia sub nas cica?
Vechi 04.05.2010, 12:46:52
Senior Member

Implicit

Nu e cazul sa dramatizati atat, si Biblia "sectantilor" scrie tot de 12 apostoli, chiar daca nu e asa de "ortodoxa".. Puteati sa verificati inainte de a afirma cele de mai sus, dar, ah, am uitat, va e teama sa nu va smintiti...

Matei 10

"Apoi Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Săi și le-a dat putere să scoată afară duhurile necurate și să tămăduiască orice fel de boală și orice fel de neputință.
Iată numele celor doisprezece apostoli: Cel dintâi, Simon, zis Petru, și Andrei, fratele lui; Iacov, fiul lui Zebedei, și Ioan, fratele lui;
Filip și Bartolomeu; Toma și Matei, vameșul; Iacov, fiul lui Alfeu, și Levi, zis și Tadeu;
Simon, Canaanitul, și Iuda Iscarioteanul, cel care a vândut pe Isus
Aceștia sunt cei doisprezece pe care i-a trimis Isus,."

Si celelalte versete sunt aproape identice. Nu le mai scriu, puteti verifica si voi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 04.05.2010, 12:48:23
cuvant cuvant is offline
Member

Data înregistrării: 14.10.2008
Implicit Pentru Doriana

Citat:
Sunt cazuri si in zilele noastre, dar sunt chiar "secte" ciudate si putine la numar. Insa cum dvs aveti obiceiul de a numi "secta " orice nu e ortodox, e bine sa evitati confuziile si sa nu generalizati. Nici un cult recunoscut din Romania nu are asemenea inavatatura[ poate doar secta Pucioasa iesita din Bo? Dvs stiti mai bine ]
Draga Doriana am sa repet un mesaj ..si la sfarsit am cateva intrebari la care daca ai bunavointa te rog sa raspunzi..bineinteles si eu la orice nelemurire a dumneavoastra voi raspunde cu mare drag..Sa ma iertati..
Doriana ma rog Bunului Dumnezeu ca prin cuvintele care doresc a ti le spune sa nu aduc mahnire fiintei tale, ca asa vazand cele spuse de tine observ o bunavointa din partea ta, si o inclinatie spre a fi de ajutor semenului.
Te rog sa primesti cuvintele cu mare drag si sa ma ierti de ti-oi gresi, caci din aceeasi bunavointa izvorasc si cuvintele mele, spre a-ti fi de folos.
Omul asa in neputintele lui, in necazurile si neajunsurile lui, bate de multe ori la o usa, in speranta ca i se va deschide, cauta in speranta ca va gasi izvorul cel drag, caci noi oamenii insetati fiind de viata cautam sa pretuim clipa..da clipa petrecuta in rugaciune, in fapta cea buna, in ajutorarea semenului. Si privind dragii mei azi in lume..cate si cate izvoare sunt..la tot pasul cate un izvor..si oare toate or fi bune, toate adapa oaia cea atat de insetata..? Este de ajuns sa privim..de om sti sa privim..este de ajuns sa auzim..de om sti auzi ..chiar simturile ne vor clinti intraga fiinta, caci Pastorul cel Bun ne-a prezis cu mult, tare mult inainte, de aparitia acestor izvoare otravite, conduse de viclenia unor lupi imbracati in piei de oaie.
Bun..si acum care o fi izvorul cel bun, glasul carui pastor il vom asculta..
Cel ce spune, ca nu conteaza religia, secta, confesiunea..si ce or mai exista..acela nu e de la Dumnezeu, caci izvoare sunt, si tare multe il duc in pierzare, in nefiinta pe om. Si de iti pasa de om, iti pasa si de mantuirea lui, dar otrava nu mantuie dragii mei..otrava e spre moarte, moartea vesnica.
Acum ne-om tot intreba noi, cu ce o fi de vina un copilas care se naste intr-o familie de sectanti, cu ce va fi hranit bietul copil, oare va cunoaste el cine este Fecioara Maria, va auzi el de Sfintii Martiri Brancoveni, va sti el cine a aparat tara aceasta cu pretul vietii de toti paganii, va sti el de urmasii Sfintilor Apostoli, va sti el de Sfintii nostri Parinti, va sti el de Cei prigoniti la Aiud pentru ca au marturisit dreapta credinta, au marturisit pe Domnul Iisus Hristos in vremuri de prigoana.
Va sti oare..?
Or fi vremurile mai tulburi acum..altii le numesc mai pasnice, si peste noapte sunt pastori..si pastori..ee..vrem sa fim cu totii pastori, dar oile nu le iubim, am vrea si noi sa pastorim, dar nu oaia,...e fiecare o fi cu interesul lui, caci de oaie dragii mei cui i mai pasa..?
Poate unii or cunoaste, altii or fi nestiinta, iata asa mai obiectiv de ce nu se poate pune in discutie ecumenismul, de ce lumina nu se poate uni cu intunericul: -dreapta credinta o cinsteste pe Fecioara Maria, Nasacatoare de Dumnezeu fiind, Aleasa a Tatalui Ceresc:" Bucura-Te Marie plina de har, Domnul este cu Tine, usa milostivirii deschide-o noua Nasacatoare de Dumnezeu".
-dreapa credinta cinsteste Crucea Domnului, caci prin jertfa de pe Cruce Domnul Iisus Hristos aducea bucuria Invierii.
-dreapta credinta pretuieste Cuvantul, caci in Cuvant este multa putere, prin puterea Cuvantului a fost creata lumea(Cuvantul la sectanti a fost pangarit..sunt scoase carti intregi din Biblie)..oare oricine e profet, prooroc,preot..oare oricine poate talmaci Cuvantul?
-dreapta credinta i cinsteste pe Sfintii Parinti, ca urmasi ai Sfintilor Apostoli , ca marturisitori ai Domnului Iisus Hristos, in vremuri de prigoana, in vremuri de stramtoare.
Si cate si cate or fi de spus, sunt convins ca multi dintre cei rataciti nu cunosc catusi de putin, de lucrarea Domnului, de trecutul acestui neam..ba mai mult chiar unii dintre ai nostri , in necunoastere fiind inclina ca toate ar fi bune, ca toate or fi de la Dumnezeu.
Sa ma iertati dragii mei..
Stalpii pacatului sunt acestia..nepasarea, necunoasterea, uitarea.
Sa ne pese dragii mei de tot omul, sa cunoastem cine suntem(drept crestini), de unde venim..si sa nu uitam de cei care au avut viata de marturisitori, de martiri pe meleagurile acestea.
Maica Domnului sa ne ajute pe toti..
Dumnezeu in mijlocul nostru
-cateva intrebari:
Cinsteste cultul protestant pe Fecioara Maria?..daca raspunsul este da, modul cum este cinstita, pentru cei care nu stiu.
Cinsteste cultul protestant pe Sfintii Parinti?
Taina Sfintei Impartasanii la cultul protestant este mai mult decat un simbol ? si de cate ori pe luna..sau pe an..se savarseste aceasta Taina? pentru cei care nu stiu.
Ati luat la cunostinta ca din Bilblia protestanta au fost scoase anumite Carti? daca da, care sunt aceste Carti si motivul pentru care au fost scoase.

Sa ma iertati, si in acest mod ne vom cunoaste unii pe altii, si poate vom reusi ca impreuna sa definim corect acest cuvant - erezie.
Vechi 04.05.2010, 13:01:36
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cuvant Vezi mesajul
Cinsteste cultul protestant pe Fecioara Maria?..daca raspunsul este da, modul cum este cinstita, pentru cei care nu stiu.
Cinsteste cultul protestant pe Sfintii Parinti?
Ii cinsteste in sensul ca le respecta memoria si rolul important pe care l-au avut in istorie . Fecioara Maria a fost intr-adevar o fiinta foarte curata daca Dumnezeu a ales sa se nasca din ea.
Insa nu ne rugam celor de mai sus; Dumnezeu interzice strict comunicarea cu cei trecuti dincolo. In vechime era pedepsita cu moartea. Exista o granita intre lumea aceasta si cealalta pe care Dumnezeu a pus-o si vrea sa fie respectata.

Citat:
Taina Sfintei Impartasanii la cultul protestant este mai mult decat un simbol ? si de cate ori pe luna..sau pe an..se savarseste aceasta Taina? pentru cei care nu stiu.
Incurcatura vine din cauza exprimarii, dar am observat ca este aceeasi idee.
BO zice ca painea devine trupul Domnului. Oricine poate vedea ca nu se intampla sa devina carne. Insa BO spune ca aceasta transformare are loc in mod mistic, nevazut, la nivel spiritual. Pai asta cred si np: Cina este un simbol fizic pentru o realitate spirituala. Adica prin rugaciune painea ia valoarea trupului Domnului Iisus avand in ea ceva din persoana Sa. [sper ca nu m-am exprimat prea incalcit, mie mi se pare acelasi lucru, insa ne batem in cuvinte]
Unii o iau o data pe luna, altii de doua ori, altii in fiecare duminica. Ucenicii o luau de cate ori se intalneau. .

Citat:
Ati luat la cunostinta ca din Bilblia protestanta au fost scoase anumite Carti? daca da, care sunt aceste Carti si motivul pentru care au fost scoase.
Aici nu stiu daca noi am scos sau voi ati adaugat, majoritatea oamenilor din toata lumea merg pe varianta scurta a Bibibliei. Deci subiectul ma depaseste, nu l-am studiat. Oricum cartile care sunt in plus nu sunt esentiale pentru mantuire, le-am citit, sunt carti istorice sau pilde de intelepciune, au multe lucruri frumoase. Dar nici pe ortodocsi nu-i vad citand prea mult din ele.
Vechi 04.05.2010, 13:21:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Diferenta este enorma, comoara asta are o existenta obiectiva pe care multi o pot confirma, si chiar si tu daca ai studia problema (dar nu prin somn), in ceea ce priveste curatenia ta..nici tovarasa ta de bancuta penticostala nu poate baga mana in foc pentru ea.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13