![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dupa principiul dumneavoastra sintem uniti cu totii, noi, cei care il avem Domn pe Isus Cristos: ortodocsi, catolici, adventisti,penticostali....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și Israel știa, teoretic, că Unul e Dumnezeu, dar de aia tot a fost nevoie de Chivot, de Cortul Legământului, de Templu: să știe oamenii unde să se uite și să-L caute, să n-o ia razna. Cam așa e și cu papalitatea, mai mult o necesitate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite in cazul de fata, desi am purtat o discutie fara rost acum cateva luni despre aprobarea de catre papa Ioan VIII a sinodului 879 si reabilitarea sf. Fotie cel Mare, in ciuda tuturor dovezilor date de pe site-uri catolice ne-am contrazis vreme indelungata. Pana la urma un alt user catolic, dl. Dragomir a confirmat ceea ce spuneam, in legatura cu impacarea cu sf. Fotie. Iar acum, ca si cum nu am fi discutat, spune din nou ca faptul ca papa Ioan VIII a aprobat sinodul si s-a impacat cu Sf. Fotie e o munciuna (vezi, nu foloseste ceva usor, direct cuvinte mai dure). Pe forumul catolic am dat si site-uri catolice despre sinodul 879: http://www.franciscan-sfo.org/ap/hu/hb4-3.htm La fel in cazul sinoadelor ecumenice, ca nu ar intra in sfera infailibilitatii (desi e evident asta, e cazul cel mai elocvent pentru infailibilitate), am lamurit asta intr-o discutie cu dl. Dragomir, dar revine cu aceeasi problema. Ce discutie poate fi asta? Pare a fi mai mult o gluma, nu o discutie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa nu amestecam mere cu pere... Ce Biserica accepta avortul, de pomeniti in acest context avorturile din Romania. Dealtfel nu e indicat nicaieri de care Biserica apartin cele care au avortat. E posibil ca o buna parte sa fi fost catolice, romano- si greco-, nu numai ortodoxe. Asa vedeti dv BO, ca pe un turn de fildes? Interesant, dar total eronat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă doriți o relatare imparțială, aveți aici un prim link: http://www.ccel.org/s/schaff/history/4_ch05.htm De altfel, nici link-ul pe care l-ați dat dumneavoastră nu e de lepădat, cu condiția să citească forumiștii interesați de adevăr întregul articol. Sau dumneavoastră scoateți numai ce vă convine și ignorați tot restul ? Last edited by Erethorn; 04.06.2011 at 23:11:08. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cât de bine ar fi dacă ortodocșii și-ar iubi și ei întâistătătorul, așa cum îl iubim noi pe Papa !
|
|||
|
|||
![]()
Noi ortodocsii ii iubim pe cei care ne indruma pe calea mantuirii.Ai vazut cate topicuri sunt despre Sfintii Parinti,vechi si actuali. Daca un indrumator din acestia e si Ierarh,cu atat mai bine(Asa cum a fost de exemplu Sfantul Ioan Gura de Aur,Sfantul Vasile cel Mare etc).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dvs. imi dati niste surse cel mult din secolul XIX (1869). Eu v-am scris data trecuta ca in perioada interbelica s-a aflat adevarul si BC l-a recunoscut. Deci aceste surse sunt anterioare. Chiar BC a spus atunci ca istoricii medievali se inselasera. Am dat atunci tot ce era dat. Intotdeauna faceti asa, se pare ca ceea ce spuneti este in mare parte diferit de ceea ce sustin catolicii. De ce as mai vorbi cu dvs.? Nu ma indoiesc ca dvs. veti continua discutia pe tema asta si dupa aceea o veti relua peste cateva saptamani, ca si cum nimic nu am fi discutat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Într-o problemă de asemenea natură, trebuie să faceți referire la surse istorice de încredere, documente istorice, cercetări independente efectuate de istorici cu renume și credibilitate. Evident, alegația că "BC a recunoscut" e un neadevăr. Unde este documentul oficial prin care "BC a recunoscut" ?! Chiar sursa greco-catolică pe care ați dat-o, citită în întregime, vă este fundamental defavorabilă, pentru că în pune pe "Sfântul" Fotie în adevărata lui lumină și îl prezintă ca pe un înșelător care a umblat cu fofârlica ca să fie recunoscut de papalitate, promițând că Patriarhia Constantinopolului se va abține de la a trimite în Bulgaria episcopi, ceea ce ulterior nu a făcut. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum treceti si la a nu crede nici ce spune BC, parca toti va sunt impotriva. Pe langa asta cateodata mergeti pana la a adopta o logica surprinzatoare, desi oricine poate spune ceea ce e normal. De exemplu aici spuneti ca in acele link-uri se spune si cate ceva defavorabil ortodoxiei. E evident, oricine poate intelege ca eu le-am dat doar pentru a sustine acea problema, nu pentru ca sunt favorabile ortodoxiei versus catolcismului. Normal ca pot contine si alte erori sau neadevaruri din punct de cedere ortodox. Deci nu inteleg logica asta, e surprinzatoare pentru mine. De fapt ma intrebati exact acelasi lucruri discutate cu cateva luni in urma. Au trecut doar 2-3 luni, nu va puteati reaminti ce am discutat, ca sa nu o luam degeaba de la capat? http://www.crestinortodox.ro/forum/s...e+mare&page=10 Mai bine cautati unde in vreo sursa catolica spune ceea ce spuneti dvs. Ma refer la cele de dupa primul razboi mondial. Mai e o problema, dvs. nu acceptati ca s-ar putea sa nu le stiti pe toate, mai ales in acest domeniu. Asta desi ati spus ca doar de 1-2 ani sunteti catolic, inainte fiind ortodox. Deci nu aveati timp sa adunati mai multe cunostinte, s-ar putea ca unii sa cunoasca mai multe, nu? Eu de exemplu in primul an dupa ce am inceput sa devin credincios nu stiam prea multe. Citisem doar Biblia, iar la inceput credeam ca toate denominatiile crestine sunt la fel, ba mai credeam si in paranormal si reincarnare (reminiscente ale ceea ce stiam in trecut). Urmaream si ascultam emisiuni neoprotestante, ortodoxe nu prea erau. Dupa ceva timp am inceput sa-mi dau seama ca e ceva in neregula cu ideile paranormale si reincarnarea, am renuntat la ele. Dupa mai mult timp mi-am dat seama ca nici cultele neoprotestante nu prea au adevarul. Asa ca dupa un an am ramas doar la ortodoxie si catolicism. Dupa un an si ceva dadeam pomelnic la biserica sf. Anton si abia dupa aceea am inceput sa ma intreb care dintre ortodoxie si catolicism are adevarul. Asadar in timpul trecut de cand ati devenit catolic eu nu stiam prea multe. In schimb acum am petrecut aproape doi ani jumatate pe frumul catolic, poate mai mult de cand ati devenit dvs. catolic. Deci s-ar putea sa stiu cate ceva. Dvs. vad ca va informati doar din surse catolice, deci nu aveti cum sa va afaceti o parere obiectiva, ci numai ceea ce spune catolicismul. Nu v-ati gandit ca poate au si ortodocsii ceva, avand atatea minuni? Dumnezeu nu da minuni la cineva fara rost, ar arata ca acolo e adevarul si oamenii ar fi indusi in eroare. Daca Bc ar fi cea adevarata, minunile din ortodoxie ar insemna ca oamenii ar fi pacaliti ca sa ramana ortodocsi. Iar Dumnezeu nu poate pacali. |
|