Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Vezi rezultatele sondajului: Cand cititi “zilele creatiei” la ce va ganditi ?
ma gandesc la durata, la intervalul de timp de 24 de ore 16 41,03%
nu ma gandesc la durata, ci la functiune, la perioada de munca a Domnului 14 35,90%
alt raspuns 9 23,08%
Votători: 39. Nu poti vota in acest sondaj

Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.12.2012, 10:46:21
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
cooooorect!
mulți din părinții români au spus la fel. dacă nu mă înșel și pr. Cleopa.
citeam, chiar la un autor ateu, care spunea ceva gen:
nu îi înțeleg pe unii creștini (se referea la cei ce cred că Pământul este plat, Universul foarte mic, iar stelele ca niște beculețe într-un vraf de Crăciun). în loc să-și adapteze discursul și să spună: iată cât de măreț este Dumnezeu, ei preferă să-L vadă că pe un zeu micuț, incapabil să creeze ceva atât de măreț cum este Universul.

asta e valabil și pentru cei ce spun că zilele creației au durat mai mult decât scrie.
era Carl Sagan.

How is it that hardly any major religion has looked at science and concluded, "This is better than we thought! The Universe is much bigger than our prophets said, grander, more subtle, more elegant. God must be even greater than we dreamed"? Instead they say, "No, no, no! My god is a little god, and I want him to stay that way."

Sagan, ateu sau nu, a fost un om intelept. Avea un pic cam mult scientism in el pt gustul meu, a fost ateu, dar era sincer, si avea intentii bune.
Vechi 18.12.2012, 10:50:28
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata Vezi mesajul

In rest, lasand frazele pompoase si offtopic-ul, cum puteti referentia ca "practicile sunt cele apostolice". Va multumesc daca o faceti
da, in cateva cuvinte: s-au pastrat rugaciunile, liturghia, sfintele masluri pentru bolnavi, slujbele de exorcizare, Biblia, sfanta traditie, absolut tot.

dumneavoastra, la baptisti, ce aveti? NIMIC. doar niste predici rasuflate, audiate de unii care stau ca la banchet, picior peste picior.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2012, 10:52:58
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Domnule Urs, imi puteti spune unde stiinta zice ca au fost ere? In care plantele au fost create separat de animale? Si cum se numesc erele?

erele geologice ale istoriei Pamantului sunt: precambrian, cambrian, ordovician, silurian, devonian, carbonifer, permian, triasic, jurasic, cretacic, tertiar, cuaternar.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2012, 10:56:23
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Vad ca nu pot fi schimbate! Vedeti sa nu fiti spulberati de valul ratiunii care se ridica fara crestinism:
nu am cum sa fiu spulberat de "valul ratiunii care se ridica fara crestinism", tocmai datorita faptului ca ma tin legat de aceste invataturi ortodoxe (care, sic, nu se schimba !)
Reply With Quote
Vechi 18.12.2012, 10:57:44
Ciprian Mustiata Ciprian Mustiata is offline
Banned

Data înregistrării: 22.11.2012
Locație: Madrid, Spania
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
da, in cateva cuvinte: s-au pastrat rugaciunile, liturghia, sfintele masluri pentru bolnavi, slujbele de exorcizare, Biblia, sfanta traditie, absolut tot.

dumneavoastra, la baptisti, ce aveti? NIMIC. doar niste predici rasuflate, audiate de unii care stau ca la banchet, picior peste picior.
Presupunand ca lista este adevarata (unde sunt sursele!? ca primii crestini aveau asta!?) Daca nu intelegeti ce este o sursa, va rog cititi aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Primary_source

Legat de fraza: "la baptisti, ce aveti? NIMIC" bineinteles ca ce ziceti este fals, ca in lista dumneavoastra este cel putin: "rugaciunea, Biblia" ce este clar ca nu e "NIMIC". Ce imi arata ca nu sunteti consistent cu dumneavoastra.

Cine v-a invatat sa judecati cum e la altii? Daca asta intelegeti ca este "la baptisti", trebuie sa va educati, stiu ca asta e dureros pentru dumneavoastra. Poate niste rugaciune, si niste versete din Biblia dumneavoastra despre smereenie ce ziceti ca le aveti poate va vor ajuta.

Citat:
erele geologice ale istoriei Pamantului sunt: precambrian, cambrian, ordovician, silurian, devonian, carbonifer, permian, triasic, jurasic, cretacic, tertiar, cuaternar.
Cititi la ce am raspuns: e un raspuns incomplet. Potrivitile aceste ere pe "erele creatiei" ce ati spus ca stiinta le dovedeste in Geneza. Va multumesc!

Last edited by Ciprian Mustiata; 18.12.2012 at 11:00:05.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2012, 11:00:48
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

pai, haideti sa vedem, dumneavoastra, in afara faptului ca ati umflat buzunarele doldora de bani ai pastorilor cultului baptist, cu ce v-ati ales? sau cu ce va alegeti? ca mergeti la o biserica de tip club, pentru socializare?
Reply With Quote
Vechi 18.12.2012, 11:02:25
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cititi la ce am raspuns: e un raspuns incomplet. Potrivitile aceste ere pe "erele creatiei" ce ati spus ca stiinta le dovedeste in Geneza. Va multumesc!
pai stiinta nu dovedeste nimic in Geneza (nici nu-si propune asta, stiinta este exclusiv apanajul omului), dar nici Geneza nu putem sa o intelegem chiar asa, ci sub o forma metaforica, ma gandesc...
Reply With Quote
Vechi 18.12.2012, 11:19:54
Banned

Implicit

Prima afirmatie:
Citat:
nu stiu exact care e invatatura adventista, dar mie un adventist mi-a spus ca el crede ca Dumnezeu a creat in zile de 24 de ore, si nu in ere, asa cum sustine stiinta.
A doua afirmatie:
Citat:
pai stiinta nu dovedeste nimic in Geneza (nici nu-si propune asta, stiinta este exclusiv apanajul omului), dar nici Geneza nu putem sa o intelegem chiar asa, ci sub o forma metaforica, ma gandesc...
Deci asa cum am zis, sunteti inconsistent si o fraza contrazice pe alta. Daca credeati ca ati scapat "aruncand noroi" despre baptisti si adventisti, dar intre timp credeti ca asta va permite sa compensati minciuna si greseala, mai bine e sa va masurati cuvintele. Atat cuvintele mele cat si ale unui adventist popular pe aici in mesajele citite au fost cu respect, si chiar regulile forumului cer asta (stiu ca cere 2 minute din timpul dumneavoastra, dar va rog sa le mai citit o data: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=15661 )
Reply With Quote
Vechi 18.12.2012, 11:26:27
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

draga,
nu este nicio contradictie in cuvintele mele.

am spus:

- adventistii cred ca Dumnezeu a facut lumea in zile a cate 24 de ore;
- stiinta imparte timpul in ere si nu in zile a cate 24 de ore;
- stiinta nu se bazeaza pe Biblie.

unde este contradictia?
Reply With Quote
Vechi 18.12.2012, 11:36:30
Banned

Implicit

Citat:
draga,
nu este nicio contradictie in cuvintele mele.

am spus:

- adventistii cred ca Dumnezeu a facut lumea in zile a cate 24 de ore;
- stiinta imparte timpul in ere si nu in zile a cate 24 de ore;
- stiinta nu se bazeaza pe Biblie.

unde este contradictia?
Prima fraza spune: "Dumnezeu a creat in zile de 24 de ore,(prima afirmatie) / si nu in ere, asa cum sustine stiinta. (a doua afirmatie ce arata ca prima afirmatie e infirmata de stiinta)"
Stiinta nu imparte timpul in ere, sau o face la fel de mult cu impartirea timpului in zile si ani.
Deci fraza cerea o corectie, si dumneavoastra nu ati spus-o, si asta am remarcat cu aceasta subliniere. Asta e deoarece erele sunt impartine in milioane de ani, iar ziua de Creatie, indiferent de insemnatatea ei, stiinta e ambivalenta asupra ei.

Apoi, ati facut o greseala chiar in ultimul raspuns spunand: "adventistii cred ca Dumnezeu a facut lumea in zile a cate 24 de ore" cand fraza initiala era: "un adventist mi-a spus ca el crede ca Dumnezeu a creat in zile de 24 de ore".

Sunt ortodocsi pe acest forum ce cred ca si acel "un adventist" legat de creatia de 24 de ore (presupunand ca toti ce au votat ca ziua e 24 de ore nu erau toti adventisti). Deci fraza este construita deceptiv ca sa arate ca adventistii (fundamentalisti) gresesc cel putin in acord cu metoda stiintifica, dar fara a arata aceeasi problema in cadrul "incompatilistilor" ortodocsi.

Sper ca aceste clarificari arata destul de bine de ce intrebarile au fost puse si doar in ultima pozitie (desi este gresita deoarece nu toti adventistii cred, din cate se poate vedea pe acest forum) clarifica mult mai bine pozitia dumneavoastra.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iubirea in zilele de azi gmariusg Generalitati 17 22.12.2010 09:51:52
Frumusetea creatiei vazuta prin "ochii" stiintei Jane Says Teologie si Stiinta 21 08.03.2010 12:50:40
Scopul creatiei toni2009 Generalitati 22 23.11.2009 17:31:32
Zilele Bucurestilor costel Generalitati 3 24.09.2009 03:24:19
Sfinti din zilele noastre Juli Intamplari adevarate 4 28.01.2008 18:09:08