![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ma refer la cei care nu cred in El; e treaba lor. Nu este nicio diferenta intre acele timpuri si aceste vremuri; asadar, Scriptura este de actualitate. Oamenii acelor vremuri nici nu puteau concepe dinainte parametrii noii gandiri(noua moralitate) pe care Iisus Hristos le-a indus-o prin demonstratii. Afirm ca crestinismul(noua gandire) reprezinta o noua orientare morala fiindca defineste pacatul in profunzime(in cuget), nu doar la vedere(in fapta); de aceea tamaduirea Mantuitorului se facea prin Cuvantul adresat gandirii. P.S. In randurile pe care le scrii si pe care le-am citit cu atentie se vede clar ca ai incredere mare in rationamente, pe care le cauti si in minuni; sincer, imi pare rau. Minunea cea mai mare e ca si in minuni sunt ratiuni la care accesul este posibil doar prin credinta.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 26.11.2014 at 16:40:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Din pacate, in momentul in care introduci rationamentul in chestiunea minunilor, acestea isi pierd farmecul... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Voi spune doar atat: 1) Inca de la nastere eu actionez in stricta dependenta fata de sistemul in care ma regasesc, pe baza informatiilor pe care le primesc de la acesta. Din pacate/fericire, in sistemul meu, minunile sunt imperceptibile, indiferent daca ele exista sau nu. 2) Un sistem in care minunile sunt posibile este un sistem inechitabil. Ce valoare ar capata "munca" intr-un astfel de sistem? Prefer mai putine minuni si mai multa munca. ...Iar rugaciunea nu intra la capitolul munca; 3) O minune nu poate fi catalogata niciodata ca fiind buna sau rea, in termeni absoluti; orice minune este rea pentru anumite entitati si buna pentru alte entitati. |
|
|||
|
|||
![]()
:) Spre exemplu: in momentul in care o minune are loc, ea inceteaza sa mai fie o minune. Devine cel mult un fenomen foarte rar, fara o explicatie aparenta :).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
in timp(furt).Din aceasta cauza, atunci cand Dumnezeu vede ca faci pacate si nu le constientizezi iti atrage intr-un fel atentia ca nu esti pe drumul cel bun.Scopul lui Dumnezeu este sa te atentioneze sa te intorci pe drumul cel bun si sa nu continui pe drumul ales, pentru ca o sa faci pacate si mai mari. Adica in viitor tie o sa-ti fie si mai rau.Iar Dumnezeu nu doreste asta. Care parinte ar dori ca fiul sau sa sufere ? Ei bine asa cum un parinte nu doreste ca fiul sau sa sufere , asa nici Dumnezeu nu doreste ca omul sa sufere. b) Citat:
spatele catre tatal minciunii. Citat:
Citat:
anumite canoane pe care sa le faca.Scopul canonului fiind acela de indreptare a omului.De aceea Dumnezeu , a dat omului Biserica,Sfinti, Duhovnici si Mari Teologi. Citat:
Asa face si Dumnezeu.Cand il atentioneaza pe om si il evalueaza, Dumnezeu tine cont si de circumstantele in care omul a gresit. Citat:
Sfanta Scriptura si duhovnicii.Duhovnicul are menirea ca sa schimbe "nota proasta" (pacatul) invatandu-l pe om si ajutandu-l pe om sa inteleaga ce este iubirea lui Dumnezeu si cine este Dumnezeu. Dar cum doreste Dumnezeu ca "nota proasta"(pacatul) sa fie schimbata, sa nu mai existe si sa fie inlocuita cu o "nota buna"(virtute) ? Prin primirea de catre om a dreptei(orto) invataturi(doxa).Adica ortodox. Adica calea ortodoxiei este singura cale prin care il vei cunoaste pe Dumnezeu. Iar asta incepe prin a inceta sa luam note proaste(pacate) si sa invatam dreapta-invatatura(ortodoxia) pentru a lua note bune(virtuti).Iar daca vom face acest lucru asa cum un copil cu note bune va lua examenul, asa si noi vom lua examenul mantuirii noastre avand mai multe virtuti decat pacate(adica avand mult mai multe note bune decat note proaste). De aceea, Dumnezeu invita pe toata lumea sa se pregateasca pentru examenul mantuirii.Vezi pilda:Intoarcerea fiului risipitor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa in sistemul terestru, in care suntem acum, se aplica, fara sa vrem, regulile Imparatiei lui Dumnezeu, care ne-au fost deja transmise; de cele mai multe ori, noi nu vrem sa acceptam "conditii" pe care simturile noastre trupesti nu le percep direct. 2-Este cel mai echitabil sistem(credinta in Dumnezeu) fiindca minunile se infatuiesc pe motiv de necesitate a iubirii. 3-Depinde de obiectivele acelor entitati. Obiectivele materiale n-au relevanta fiindca sunt trecatoare, chiar daca par principiale.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 26.11.2014 at 21:55:51. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2-Eu am spus ca prin credinta rationamentul se ridica la capacitatea de a explica minunile, dar tu nu ai sesizat asta, ceea ce e rezonabil pentru mine.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De exemplu, Dumnezeu l-ar fi lasat pe copil sa ia note mici in continuare, pana ar fi picat clasa, si s-ar fi motivat singur sa invete. Sau Dumnezeu l-ar fi lasat sa fure bani din portofele pana ar fi fost prins de politie, moment in care probabil ca s-ar fi oprit. Dumnezeu, in caz ca intr-adevar ne vegheaza pe noi toti, nu intervine, pentru ca asta ar afecta liberul arbitru, si egalitatea intre oameni. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
pazitor.Una din metode prin care ingerul pazitor iti vorbeste este constiinta. Dar si prin constiinta tot Dumnezeu iti vorbeste.Ca de asta o ai. Citat:
el.N-a vrut sa faca ascultare de parinte, deoarece asculta de cel intunecat, care fie prin mandrie sau alte tentatii l-a adus in situatia de a pierde clasa.Adica vrajmasul l-a aruncat in dezamagire. Citat:
iti spune ca ceea ce vrei sa faci este un lucru rau dar totusi il faci, atunci este alegerea ta.Dar ai fost avertizat prin constiinta ta, sa n-o faci si totusi ai facut-o, pentru ca ai preferat sa faci ascultare de vrasmas si nu de parinte. Citat:
ceea ce decizi tu, dar inainte de a lua decizia EL iti prezinta ceea ce ar fi fost bine sa faci.Adica te lasa sa iei decizia in constiinta de cauza. (asta este liberul arbitru) |
|