Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2012, 13:29:01
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana Pavel Vezi mesajul
Draga OmBun, fii bun in continuare si intelege-ma: problema mea nu este ce nick sa imi aleg (desi poate ca asa se intelege din exprimarea mea), ci cum sa imi setez acest nick. De unde, cum fac, tehnic vorbind. Multumesc:)

Draga Ioana, tu ai deja un nick pe forum: Ioana Pavel. Nu cred ca ti-l poti schimba, poate doar daca iti faci alt cont.
Eu, spre exemplu, nu cred ca imi pot schimba nick-ul glykys, decat daca renunt la contul acesta si imi fac altul, pe alt nume.
Vechi 29.01.2012, 14:04:24
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Parintele Cleopa
Sfantul Nicodim Aghioritul si alti parinti, impart iubirea in cinci feluri : iubire duhovniceasca, adica iubirea de Dumnezeu si de aproapele, care este cea mai inalta si singura mantuitoare de suflet ( Matei 22, 23-40 ) ; iubire fireasca, adica iubirea tinerilor, a sotilor, a parintilor fata de fii si a copiilor fata de parinti, care nu este nici spre mantuire, nici spre osanda, pentru ca este din fire; iubire din mandrie si slava desarta, cand cineva iubeste pe cei care il lauda si il vorbesc de bine; iubire din interes, cand cineva iubeste pe aproapele, fie pentru bani, fie pentru daruri, fie din respect sau din alta oarecare pricina omeneasca; iubire trupeasca, adica din pofta, cand cineva iubeste pe oameni sau femei pentru placeri si pacate trupesti, ori pentru betie care duce la desfranare. Prima iubire este mantuitoue. A doua este fireasca, deci nici buna, nici rea. Iar ultimile trei iubiri sunt vinovate si aducatoare de osanda vesnica, daca nu le paraseste crestinul.
Vai de mine sora !
Unde ai fost pina acum cind zeci de file de topicuri au curs pe moara fratilor care se dau de ceasul mortii ca iubirea una este si ori este ori nu este . Ca noi trebuie sa iubim oricit, oriunde si oricum pe aproapele nostru ! Nici nu stim de multe ori ,daca nu stapinim practica cercetarii si ispitirii intru folos , ce se ascunde in spatele iubirii de risipa . Ci numai atunci cind voieste bunul Dumnezeu ne luminam si descoperim cine stie ce mizerie sta in spatele la ceea ce noi suntem convinsi ca este dragoste nefatarnica. Dumnezeu a poruncit sa iubim dar asta sa nu creada cineva ca este la degetul lui mic . Iubirea adevarata se lasa tare greu deprinsa deoarece este poate cea mai mare virtute, ea mintuieste iar mintuirea este esenta lumii acesteia !!!
Eu am de multa vreme obiceiul de a incerca pe toti care se dau sau vor sa se dea prieteni cu mine , ori numai interesati de ceva anume de la mine. Practic curent acest obicei de multa vreme. Intr-o lume himerica este esential sa cercetezi fantomele.
Acum pot sa marturisesc si o intimitate pt. ca i-a venit rindul : daca am avea curiozitatea sa testam dragostea citorva frati de aici de pe forum , ca si ale unor surori dealtfel, s-ar putea sa dam peste lucruri inedite legate de caracterul si de duhovnicia lor . Doar trebuie tinut cont ca pt. a sti sa incerci pe cineva cu un real folos nu trebuie sa actionezi prosteste si sa ajungi ca Eremia cu oistea in gard, deoarece rezultatele nu pot fi luate in seama . Incercatul cu folos presupune stinta incercarii sa o ai deprinsa si macar sa mirosi , daca inca nu sa sti binisor, tipologia umana.
De ce nu ai postat mai dinvreme acest fragment ?

Asadar , concluzionind , de care dragoste stim noi sa facem ? Si in cit timp am dobindit-o pe aceasta .
Dupa ce se vede aici pe forum , dreptatea si adevarul nu ne intereseaza iar despre iubire este posibil sa ne inselam mult . Asadar , ce fel de iubire se preumbla prin forum ? Si de ce asta ? desigur, pt. ca atita credinta avem !!!

NB : Excelent acest post al tau ... pt. cei care sunt interesati cu adevarat despre ei in primul rind si mai ales daca mai nutresc si dorinta de a invata neincetat ce este bun !!!
In rest doar un bold pt. poticnire si cusururi !

Last edited by zaharia_2009; 29.01.2012 at 14:09:47.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2012, 02:30:32
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Mirela,aferim boieroaico :)
Bine ai zis:"nice try @#$!" iar linkul vb de la sine...
Aferim, aferim.. :)
Reply With Quote
Vechi 30.01.2012, 05:12:06
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Un fir relaxant. Interesant de urmarit .
Poate ca asa aflind (prin asemanare cu altii sau prin constatare directa) ce ne mai lipseste ne si hotarim sa schimbam cite ceva in noi, mai inainte de a-i cere celuilalt sa se schimbe.

Cred ca ar fi interesant ca sa aflam cum ar arata barbatul ideal si sa aflam in cit timp ne-am satura de idealismul lui . Daca idealismul lui ar fi in stare sa ne schimbe si pe noi in bine si mai ales daca am afla cum ar arata viata cind ambii ar fi ideali sau idealisti.
Desigur ca toate acestea ipotetic (si dupa viziunile noastre) deoarece practic este muuult prea greu de gasit si suportat !
Aveți dreptate, maestre. Un studiu foarte interesant. Eu zic să-i fixăm deadline-ul de Paște, și apoi să ne expunem concluziile.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2012, 07:31:52
AnnaKarenina90 AnnaKarenina90 is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
nice try @#$

Edit : Ia uite ce zice părintele Nicolae Tănase : http://tainacasatoriei.wordpress.com...-este-pretuit/

Citește și dă mai departe !
Am citit cu greu articolul. Exprimarea e jalnică și întreg articolul e scris haotic. Iar ideea, pe care am desprins-o frunzărind puțin paginile virtuale ale textului, mi se pare puțin forțată. Ușor extremistă așa.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2012, 08:02:34
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit "Sotul ideal, sotia ideala", de pr. Nicolae Tanase

Cred ca cel mai bine ar fi sa-i cumperi cartea parintelui Nicolae Tanase.
Sigur e mai usor de citit decat acel articol/ blog.
NB: Eu l-am ales special ptr. titlu !
Reply With Quote
Vechi 30.01.2012, 08:28:57
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Pentru astfel de opinii am o singură recomandare: Madame Bovary de Gustave Flaubert. Sau o vorbă din Ardeal: "s'o buiecit d'atâta bine".

Doamne ajută!
Pai ce treaba am eu cu iubirea romantica? Dupa atatea mesaje in care scriu ca este o iluzie sunt acuzata de romantism?
Pana la literatura (da, Madame Bovary merit citita), am realitatea mai aproape.. Realitate care ne arata ca potrivit unor cercetari pe populatia romana:
- una din trei femei a fost victima a violentei domestice (verbala, fizica..). Dupa alte cercetari 30% romance au fost victime ale abuzului fizic.
- jumatate dintre romani considera violenta domestica fizica (bataia) drept normala ! (cercetare facuta de politie)

Cum stam cu iubirea intre soti? Eu zic ca este un mit astazi.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2012, 08:39:53
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Este pe aici cineva din Ardeal care ar vrea sa ne traduca si noua,restului aceasta expresie"s-o buiecit..."?
Asa din curiozitate...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 30.01.2012, 09:39:05
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Pai ce treaba am eu cu iubirea romantica? Dupa atatea mesaje in care scriu ca este o iluzie sunt acuzata de romantism?
Pana la literatura (da, Madame Bovary merit citita), am realitatea mai aproape.. Realitate care ne arata ca potrivit unor cercetari pe populatia romana:
- una din trei femei a fost victima a violentei domestice (verbala, fizica..). Dupa alte cercetari 30% romance au fost victime ale abuzului fizic.
- jumatate dintre romani considera violenta domestica fizica (bataia) drept normala ! (cercetare facuta de politie)

Cum stam cu iubirea intre soti? Eu zic ca este un mit astazi.
generalizezi, si nu este bine. Mai sunt si astazi soti care se iubesc cu adevarat unul pe celalalt. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 30.01.2012, 09:40:38
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Este pe aici cineva din Ardeal care ar vrea sa ne traduca si noua,restului aceasta expresie"s-o buiecit..."?
Asa din curiozitate...
desi nu sunt ardelean, cred ca se refera la faptul ca: s-a machiat. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
sotul vs familia de origine irinelu Nunta 68 30.08.2013 23:52:59
Conducatorul ideal... mihai.radulescu2003 Generalitati 226 13.12.2012 10:48:28
sotul cel neideal VLCMirela Nunta 138 12.05.2012 12:10:57
Parintele Galeriu - duhovnicul ideal sophia Mari Duhovnici si predicile lor 13 12.05.2010 17:30:51
Destin si Ideal OmuBun Generalitati 4 28.08.2009 16:44:33