Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.08.2010, 13:49:16
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Și vă rog, să nu uităm: care este prima putere a lumii contemporane: mă înșel eu sau este chiar Republica Populară Chineză, un stat comunist?
Faci confuzii grave. China e de mult o economie de piata. Si a devenit recent prima putere mondiala in contextul crizei economice din vest.
Daca tot e sa discutam de statele comuniste, sa nu uitam ca multe au cazut deja, unele sunt inca intr-o stare janica dpdv economic, tin coada sus dar folosesc metode de opresiune impotriva celor care au ceva de comentat. Repet, daca traiul ar fi atat de bun, de ce ar mai comenta cineva ceva. Tu ai raspuns aiurea ca a iesit lumea in strada cand a iesit Basescu presedinte. In primul rand acolo era vorba de bucurie, nu de foame. Eu asta am intrebat. Daca nu e foame, daca ne iubim conducatorul, daca nu suntem haituiti de securitate, daca nu ne e frig, de ce sa schimbam regimul? Si de ce acum cand avem de toate, cu conditia sa muncim pt ele, unii considera ca e mai rau? Eu as paria pe mentalitatea defecta. O mentalitate de cersetor.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 14:07:51
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Faci confuzii grave. China e de mult o economie de piata. Si a devenit recent prima putere mondiala in contextul crizei economice din vest.
Ca să fim mai preciși: economia Chinei este un hibrid între economia planificată și economia de piață.

Citat:
Daca tot e sa discutam de statele comuniste, sa nu uitam ca multe au cazut deja, unele sunt inca intr-o stare janica dpdv economic, tin coada sus dar folosesc metode de opresiune impotriva celor care au ceva de comentat.
Au căzut deja și vor mai cădea și state capitaliste, opresiunea nu este specifică numai unui stat comunist, ci și unui stat capitalist ca România, de pildă. Știu ce înseamnă din proprie experiență oprimarea de către organismele statului (poliția) în plină democrație din 2010. Am rămas îngrozit când polițiștii mi-au dictat declarații după cum vroiau ei și eu am scris după cum era de fapt. Și aceasta pentru niște fapte banale. Doamne, ce i-am înfuriat.
Nu-mi vorbi despre opresiune pentru că eu o gust chiar acum pe propria piele. Opresiunea depinde în mare măsură de indivizi și nu de un regim sau altul.

Citat:
Repet, daca traiul ar fi atat de bun, de ce ar mai comenta cineva ceva. Tu ai raspuns aiurea ca a iesit lumea in strada cand a iesit Basescu presedinte.
Vorbeam doar de manipulare. Și acesta a fost un exemplu.

Citat:
In primul rand acolo era vorba de bucurie, nu de foame. Eu asta am intrebat. Daca nu e foame, daca ne iubim conducatorul, daca nu suntem haituiti de securitate, daca nu ne e frig, de ce sa schimbam regimul?
Dumneata, cred că refuzi o realitate. Chiar nu vezi la tot pasul oameni care vor să muncească și nu au ce? Sau care muncesc, dar totuși, nu au din ce trăi?

Citat:
Si de ce acum cand avem de toate, cu conditia sa muncim pt ele, unii considera ca e mai rau?
Mă bucur că avem de toate: corupție și șpagă, în primul rând. Și mă bucur că trebuie să dau șpagă la doctori cu toate asigurările plătite la zi.

Citat:
Eu as paria pe mentalitatea defecta. O mentalitate de cersetor.
Domnul meu, cei cu adevărat săraci nu au mentalități defecte și nici mentalități de cerșetor. Ei vor să fie plătiți pentru munca depusă.
Cei care cerșesc nu au nevoie de o mentalitate să facă asta.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 14:13:19
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
Mă scuzați, dar nu am ajunge, oare, la Inchiziție? Fiindcă religia pusă în mâna celor fără scrupule, nici pe departe mânați de sentimente creștine, dar deveniți clerici, pe baza unor "recomandări" străine de spiritul creștin, nu duce, după cum știm din istorie, la ceva bun.

Sunt și eu pentru o dictatură a iubirii, iubirea liberă și asumată conștient. Sunt pentru iubirea Preafericitului Augustin: "Iubește și fă ce vrei".
Îmi doresc un dictator în persoana oricăruia dintre Sfinții Părinți.

O întrebare: ce am putea face noi fără a avea posibilitatea unei dictaturi a iubirii?
Iubirea... Iubirea hristica nu are legatura cu lumea: lucreaza in lume dar vrea si reuseste sa-l traga, pe cel care o imbratiseaza, afara din lume (starea de sfintenie, asemanarea cu El). Astfel, asemanarea intre crestinism (ca reprezentant al iubirii in lume) si orice alta forma de oranduire sociala lumeasca nu are esenta. Mi-as fi dorit sa pot face niste "figuri de stil" literare, daca nu chiar poetice, dar mi-au iesit doar... figuri. Iertare!
Daca vei cauta Iubirea cu ardoare, o vei gasi; cand o vei gasi, ordinea valorilor din viata ta se schimba: cele de pret devin fara pret si cele fara pret altadata ajung la mare pret.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 14:24:03
I.Calin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe Vezi mesajul
Iubirea... Iubirea hristica nu are legatura cu lumea: lucreaza in lume dar vrea si reuseste sa-l traga, pe cel care o imbratiseaza, afara din lume (starea de sfintenie, asemanarea cu El). Astfel, asemanarea intre crestinism (ca reprezentant al iubirii in lume) si orice alta forma de oranduire sociala lumeasca nu are esenta. Mi-as fi dorit sa pot face niste "figuri de stil" literare, daca nu chiar poetice, dar mi-au iesit doar... figuri. Iertare!
Daca vei cauta Iubirea cu ardoare, o vei gasi; cand o vei gasi, ordinea valorilor din viata ta se schimba: cele de pret devin fara pret si cele fara pret altadata ajung la mare pret.
Mulțumesc, părinte. Și aveți dreptate: "asemanarea intre crestinism (ca reprezentant al iubirii in lume) si orice alta forma de oranduire sociala lumeasca nu are esenta."
Și vă mulțumesc pentru lecția de smerenie: "Mi-as fi dorit sa pot face niste "figuri de stil" literare, daca nu chiar poetice, dar mi-au iesit doar... figuri."
Și vă mai mulțumesc o dată: "Daca vei cauta Iubirea cu ardoare, o vei gasi; cand o vei gasi, ordinea valorilor din viata ta se schimba: cele de pret devin fara pret si cele fara pret altadata ajung la mare pret." Nădăjduiesc ca aceste cuvinte să devină o realitate a mea permanentă.
Domnul să ne păzească!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 14:43:32
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Ca să fim mai preciși: economia Chinei este un hibrid între economia planificată și economia de piață.
Dar, ar putea sa functioneze acest hobrid fara a avea in spate un aparat totalitar si opresiv cum este cel ce conduce China?
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 14:48:58
I.Calin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Dar, ar putea sa functioneze acest hobrid fara a avea in spate un aparat totalitar si opresiv cum este cel ce conduce China?
Da și nu. Despre necesitatea intervenției statului în economie vorbesc chiar și unii economiști de talie care nu pot fi acuzați de comunism. De exemplu, John Maynard Keynes. Vă dau numele complet, ca să-l puteți căuta pe net.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 14:55:40
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Sunt și eu pentru o dictatură a iubirii, iubirea liberă și asumată conștient. Sunt pentru iubirea Preafericitului Augustin: "Iubește și fă ce vrei".
Îmi doresc un dictator în persoana oricăruia dintre Sfinții Părinți.

O întrebare: ce am putea face noi fără a avea posibilitatea unei dictaturi a iubirii?
Hotarastete ... ori e dictatura, ori e libera si asumata constient ...
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 15:09:24
I.Calin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Hotarastete ... ori e dictatura, ori e libera si asumata constient ...
Sunt hotărât:

Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe Vezi mesajul
Iubirea hristica nu are legatura cu lumea: lucreaza in lume dar vrea si reuseste sa-l traga, pe cel care o imbratiseaza, afara din lume (starea de sfintenie, asemanarea cu El). Astfel, asemanarea intre crestinism (ca reprezentant al iubirii in lume) si orice alta forma de oranduire sociala lumeasca nu are esenta. Mi-as fi dorit sa pot face niste "figuri de stil" literare, daca nu chiar poetice, dar mi-au iesit doar... figuri. Iertare!
Mi-as fi dorit sa pot face niste "figuri de stil" literare, daca nu chiar poetice, dar mi-au iesit doar... figuri. Iertare!
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 16:00:31
stefid stefid is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Implicit de ce ar trebui sa alegem numai din astea 2 variante ?

de acord si eu ca ceea ce avem de dupa revolutie (s-o numim totusi asa) incoace, nu se poate numi capitalism. sau, poate doar o forma de capitalism salbatic, de genul "nu ma intrebati cum am facut primul milion de euro"... nici una, nici alta nu reprezinta o alternativa viabila. cu atat mai putin pentru viata crestina. pe de alta parte, dpdv social, a avut si comunismul avantajele lui (cu sacrificiile de rigoare). "libertatea" de dupa '89 nu a adus nimic bun pentru omul de rand. nici o schimbare esentiala. cu exceptia faptului ca ni s-a inlesnit libera circulatie. asa ca, nu-ti mai convine aici, pleci dincolo si asa mai departe... nici capitalismul adevarat nu este solutia. pentru ca nu promoveaza decat dedublarea personalitatii oamenilor. iar taxele platite de fiecare contribuabil sunt destul de mari, mergand pana la jumatate sau chiar mai mult din salariu... asta inseamna ca nu mai muncim pentru familie, ci pentru stat. capitalismul real ofera posibilitatea unei vieti relativ decente, dar si acumularea multor nemultumiri fata de sistem. capitalismul aduce obligatoriu cu sine, delasarea/comoditatea. asa ca nu prea se potriveste invataturii lui Hristos. deci, nici capitalism, nici comunism. ce altceva ? nu stiu si nici nu m-as hazarda in vreo presupunere... toate cele bune !
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 16:07:58
I.Calin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefid Vezi mesajul
deci, nici capitalism, nici comunism. ce altceva ? nu stiu si nici nu m-as hazarda in vreo presupunere... toate cele bune !
Nu știu să existe o a treia variantă, cel puțin în momentul de față. Hibridul dintre cele două ar putea să fie o soluție: libertatea agenților economici, dar controlul statului asupra unor domenii majore, precum și asupra pieței în situații de criză. Dar e o soluție nu știu cât de practică sau chiar nu știu cât de reală.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casatoria intre cumnati COSMINA Generalitati 18 26.02.2019 02:13:29
Comunism¡? CristArg Generalitati 32 07.01.2011 14:51:01
Socialsim si comunism crestin Stefan500 Generalitati 7 11.10.2010 00:54:10
intre cer si pamant floaredecolt Generalitati 1 31.03.2008 13:24:00
Diferente intre B.O. si B.C. Laurentiu Biserica Romano-Catolica 44 11.12.2007 19:15:09