![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca tot e sa discutam de statele comuniste, sa nu uitam ca multe au cazut deja, unele sunt inca intr-o stare janica dpdv economic, tin coada sus dar folosesc metode de opresiune impotriva celor care au ceva de comentat. Repet, daca traiul ar fi atat de bun, de ce ar mai comenta cineva ceva. Tu ai raspuns aiurea ca a iesit lumea in strada cand a iesit Basescu presedinte. In primul rand acolo era vorba de bucurie, nu de foame. Eu asta am intrebat. Daca nu e foame, daca ne iubim conducatorul, daca nu suntem haituiti de securitate, daca nu ne e frig, de ce sa schimbam regimul? Si de ce acum cand avem de toate, cu conditia sa muncim pt ele, unii considera ca e mai rau? Eu as paria pe mentalitatea defecta. O mentalitate de cersetor. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Nu-mi vorbi despre opresiune pentru că eu o gust chiar acum pe propria piele. Opresiunea depinde în mare măsură de indivizi și nu de un regim sau altul. Citat:
Citat:
Citat:
Domnul meu, cei cu adevărat săraci nu au mentalități defecte și nici mentalități de cerșetor. Ei vor să fie plătiți pentru munca depusă. Cei care cerșesc nu au nevoie de o mentalitate să facă asta.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca vei cauta Iubirea cu ardoare, o vei gasi; cand o vei gasi, ordinea valorilor din viata ta se schimba: cele de pret devin fara pret si cele fara pret altadata ajung la mare pret. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și vă mulțumesc pentru lecția de smerenie: "Mi-as fi dorit sa pot face niste "figuri de stil" literare, daca nu chiar poetice, dar mi-au iesit doar... figuri." Și vă mai mulțumesc o dată: "Daca vei cauta Iubirea cu ardoare, o vei gasi; cand o vei gasi, ordinea valorilor din viata ta se schimba: cele de pret devin fara pret si cele fara pret altadata ajung la mare pret." Nădăjduiesc ca aceste cuvinte să devină o realitate a mea permanentă. Domnul să ne păzească!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]()
Dar, ar putea sa functioneze acest hobrid fara a avea in spate un aparat totalitar si opresiv cum este cel ce conduce China?
|
|
||||
|
||||
![]()
Da și nu. Despre necesitatea intervenției statului în economie vorbesc chiar și unii economiști de talie care nu pot fi acuzați de comunism. De exemplu, John Maynard Keynes. Vă dau numele complet, ca să-l puteți căuta pe net.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
de acord si eu ca ceea ce avem de dupa revolutie (s-o numim totusi asa) incoace, nu se poate numi capitalism. sau, poate doar o forma de capitalism salbatic, de genul "nu ma intrebati cum am facut primul milion de euro"... nici una, nici alta nu reprezinta o alternativa viabila. cu atat mai putin pentru viata crestina. pe de alta parte, dpdv social, a avut si comunismul avantajele lui (cu sacrificiile de rigoare). "libertatea" de dupa '89 nu a adus nimic bun pentru omul de rand. nici o schimbare esentiala. cu exceptia faptului ca ni s-a inlesnit libera circulatie. asa ca, nu-ti mai convine aici, pleci dincolo si asa mai departe... nici capitalismul adevarat nu este solutia. pentru ca nu promoveaza decat dedublarea personalitatii oamenilor. iar taxele platite de fiecare contribuabil sunt destul de mari, mergand pana la jumatate sau chiar mai mult din salariu... asta inseamna ca nu mai muncim pentru familie, ci pentru stat. capitalismul real ofera posibilitatea unei vieti relativ decente, dar si acumularea multor nemultumiri fata de sistem. capitalismul aduce obligatoriu cu sine, delasarea/comoditatea. asa ca nu prea se potriveste invataturii lui Hristos. deci, nici capitalism, nici comunism. ce altceva ? nu stiu si nici nu m-as hazarda in vreo presupunere... toate cele bune !
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu știu să existe o a treia variantă, cel puțin în momentul de față. Hibridul dintre cele două ar putea să fie o soluție: libertatea agenților economici, dar controlul statului asupra unor domenii majore, precum și asupra pieței în situații de criză. Dar e o soluție nu știu cât de practică sau chiar nu știu cât de reală.
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Casatoria intre cumnati | COSMINA | Generalitati | 18 | 26.02.2019 02:13:29 |
Comunism¡? | CristArg | Generalitati | 32 | 07.01.2011 14:51:01 |
Socialsim si comunism crestin | Stefan500 | Generalitati | 7 | 11.10.2010 00:54:10 |
intre cer si pamant | floaredecolt | Generalitati | 1 | 31.03.2008 13:24:00 |
Diferente intre B.O. si B.C. | Laurentiu | Biserica Romano-Catolica | 44 | 11.12.2007 19:15:09 |
|