![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cum se numeste perioada de 8 ani pana la scrierea in limba evreiasca a Evangheliei scrisa de Sfantul Evanghelist Matei( conform TRADITIEI, si prima)??? Hmmm...Sfanta Traditie cumva...si cea Adevarata? ![]() Ce Biserica a alcatuit canonul Bibliei si cat a durat acest proces? ![]() Ce Biserica crede in Sfintii Parinti care l-au alcatuit? Ce Biserica crede si respecta hotararile Sinoadelor Ecumenice? Cultul Adventist, Cultul Penticostal, Mormonii, Martorii lui Iehova, Sabatarienii, Evanghelistii, Metodistii, Raelienii, Biserica Unificarii, Scientologia, Stiinta Crestina, Baptistii, Pocaitii, Millenaristii...... sau Biserica Ortodoxa=>cea care respecta Sfanta Traditie si nu o modificat-o in cei 2000 de ani? ![]() P.S. Daca raspunzi corect, primesti....ta ta ta..una peste nas!!!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tu nu cumperi nimic? ![]() ![]() Last edited by AndruscaCIM; 04.12.2009 at 02:08:30. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
2. "Și boteza și Ioan în Enom, aproape de Salim, că erau acolo ape multe și veneau și se botezau."(Ioan 3,23) În apă puțină nu se putea efectua botezul. 3. "Deci ne-am îngropat cu El, în moarte, prin botez, pentru ca, precum Hristos a înviat din morți, prin slava Tatălui, așa să umblăm și noi întru înnoirea vieții;" (Romani 6,4) Ai văzut vreun mort să fie îngropat parțial, cu capul sau mâinile afară? 4. În originalul grecesc, verbul baptizein înseamnă a scufunda. Deci botezul se efectuează prin scufundare... Eu știam că ortodocșii nu au probleme legate de acest aspect al botezului. Păi vezi ce înseamnă autoritatea Scripturii (Sola Scriptura). La noi dacă pastorul spune că nu e biblic, noi verificăm acasă în Scriptură, și dacă e așa, părăsim obiceiul prost. Dacă cineva persistă în greșeală, poate ajunge până la a fi exclus din Biserică. Nu ne putem permite să amestecăm religia cu practici păgâne ori vrăjitorești. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu ce ambitii sau interese ar putea avea Biserica.La noi la Biserica nu suntem <obligati> sa dam 10% din venit.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cine doreste sa vada ce e cu mantuirea si cu Sf. Taine, prin care se impartaseste cu adevarat Duhul Sfant (ca nu se da, asa, la kilogram, oricarui pastor, asa cum sustineti voi), se poate uita aici: http://www.sfaturiortodoxe.ro/invata...tele-taine.htm Mântuitorul Iisus Hristos ne cheamă neincetat la sfintirea vietii noastre, la mântuire. Aceasta poate fi dobândită numai in Sfinta Sa Biserică, cunoscand si împlinind Cuvântul lui Dumnezeu si împărtăsindu-ne cu Sfintele Taine ale Bisericii. In urma pogorârii Sfântului Duh, cerul ne-a rămas deschis si, astfel, harul si darurile Lui se revarsă neincetat asupra si spre sfintirea celor ce fac parte din Trupul Mântuitorului Hristos, din Biserică. Dar lucrările văzute instituite de Hristos si săvârsite de episcop si preot, prin care, în chip nevăzut, se impărtăseste credinciosului harul Duhului Sfânt, se numesc Taine. Sfintele Taine sunt lucrări văzute, pentru că omul are nu numai suflet rational înzestrat cu libiertate, ci si trup. Prin aceste lucrări ni se împărtăseste însă harul nevăzut al Duhului Sfânt. Partea văzută sau externă a Sfintelor Taine o formează lucrurile, cuvintele si actele slujbei, iar partea internă sau nevăzută a Sfintelor Taine este harul dumnezeiesc care se împărtăseste prin partea văzută. Scopul Sfintelor Taine fiind sfintirea omului, harul pe care ele îl împărtăsesc este harul sfintitor. Iar ceea ce produce harul în sufletele credinciosilor, roadele speciale ale acestui har, sunt efectele Tainelor. Desi, după natura lui, harul dumnezeiesc este unul singur, totusi, prin lucrarea pe care o implineste, se deosebeste de la Taină la Taină. De pildă prin Sfântul Botez ni se împărtăseste harul iertării păcatului strămosesc si eventual al celor personale, precum si harul înfierii noastre. Prin Sfântul Mir � harul cresterii în Hristos. Ceea ce caracterizează si deosebeste o Taină de toate celelalte Taine este harul special pe care îl împărtăsesc. Taina Sfântului Botez ne încorporează in Hristos si ne face mădular al Bisericii Sale. El ne deschide usa spre celelalte Sfinte Taine. Sfânta noastră Biserică ne învată că sunt sapte Sfinte Taine, toate întemeiate de Matuitorul nostru Iisus Hristos. Acestea sunt următoarele: Botezul, Mirungerea, Cuminecătura sau Impărtăsania, Mărturisirea, Preotia (Hirotonâa), Cununia (Nunta) si Maslul. Sfintele Taine au fost săvârsite de sfintii apostoli si sunt săvârsite de urmasii lor legiuiti, după cum bine citim în Sfânta Scriptură : «asa să ne socotească pe noi fiecare om : ca slujitori ai lui Hristos si ca iconomi ai tainelor lui Dumnezeu» (1 Cor. IV, 1). Deci nu oricare om poate să fie slujitorul Sfântelor Taine, după cum iarăsi aflăm din Sfiânta Scriptură, că Iisus Hristos «a dat pe unii ca să fie apostoli, pe altii prooroci, pe altii binevestitori, pe altii păstori si învătători, spre desăvârsirea sfintilor, la lucrul slujirii, la zidirea trupului lui Hristos» (Efes. IV, 11�12; 1 Cor. XII, 28�30 ; Evr. V, 1�6). Astfel Sfintele Taine, pe care le avem de la Mântuitorul Iisus Hristos, ne sunt asemenea unor izvoare curate prin care curge puterea sfintitoare a harului dumnezeiesc, sau si asemenea unor stâlpi de neclintit pe care se reazimă viata cea nouă, viata crestină. După sfintii părinti ai Bisericii Sfintele Taine sunt focul care încălzeste inimile, arde patimile si luminează sufletele si rodeste spre un folos ; altoiul care nobilează viata ; apa care spală întinăciunea patimilor si păcatelor; pâinea duhovnicească ce hrăneste sufletele noastre si doctoriile care ni se dau spre întărirea trupească si sufletească, spre viată vesnică. Se întelege însă că atât pentru săvirsirea, cât si pentru primirea cu vrednicie a Sfintelor Taine este de trebuintă o pregătire deosebită, de pe urma căreia să si fim vrednici de harul lui Dumnezeu. Să cugetăm în liniste si cu răgaz la sfintenia Tainelor, la lucrarea lor mântuitoare, la adevărul că puterea lor este atit de mare, încât ele pătrund fiinta noastră, ne vindecă de durerile noastre sufletesti, ne hrănesc duhovniceste, ne sfintesc spre viată vesnică (Ioan IV, 10�14). In mod deosebit, Sfintele Taine ne impărtăsesc si întăresc in noi darurile Sfântului Duh (Isaia XI, 2), adică dragostea, bucuria, pacea, îndelunga-răbdare, bunătatea, facerea de bine, credinta, blândetea, înfrânarea, curătia (Gal. V, 22�23). Iar aceste daruri sunt izvoare de sfintenie si de mântuire celor ce vin la Hristos si rămân ai lui Hristos (Efes. II, 5). Sfintele Taine ne unesc cu Dumnezeu, făcând din noi locasuri ale Părintelui Ceresc, cum ne încredintează sfântul apostol, zicând că : «suntem templu al Dumnezeului celui viu, precum Dumnezeu a zis că : Voi locui în ei si voi umbla si voi fi Dumnezeul lor si ei vor fi poporul Meu» (2 Cor. VI, 16). Ele ne unesc si ne înfrătesc pe unii cu altii, nasc în noi viată nouă si buourie curată. Dar noi suntem chemati nu numai sa primim, ci să si lucrăm împreună cu darurile Sfintelor Taine, ca ele să rodească în noi cât mai bogat; să ne fie trepte ale desăvârsirii, scări cu ajutorul cărora să urcăm de pe pământ la cer, la viata cea neimbătrânitoare si pururea vesnică (Ioan VI, 27 ; 1 Ioan II, 25). 5.1. TAINA SFANTULUI BOTEZ 5.2. TAINA SFANTULUI MIR 5.3. TAINA SFINTEI IMPARTASANII 5.4. TAINA SPOVEDANIEI 5.5. HIROTONIA (PREOTIA) 5.6. NUNTA 5.7. TAINA SFINTULUI MASLU
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De aceea , ca om, te intrebi: de ce as avea incredere in cutare si cutare istoric? E drept ca X a fost ucenicul lui Pavel, iar Y ucenicul lui X, dar de unde stiu eu ca Y a pastrat credinta curata pana la capat si nu a introdus nici o erezie in dogma bisericii, apoi ucenicul lui a facut acelasi lucru, s.a.m.d. Se poate observa cat de repede este corupt omul si se leapada de cele sfinte; e normal sa nu am incredere in natura omeneasca. Insa Cuvantul Domnului, revelat si transmis prin profeti si apostoli e infailibil si nu poate fi contestat.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=tricesimusquintus;187602]
Citat:
![]() hihihihi..parintii deobicei nu te preseaza, de iubita nu stiu, dar np sigur te preseaza, unii sunt ca raia. sunt ferm convinsa ca ai citit biblia si nu Sfanta Scriptura ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Doriana, ceea ce nu ai inteles si se pare ca nu vrei sa intelegi e faptul ca avem si persoane care au incorporat in ele cuvantul lui Hristos. Ele nu vorbesc dupa cum poftesc, ci potrivit voii lui Dumnezeu. Eu nu am intalnit doi duhovnici care sa se contrazica asupra unei probleme, insa, am intalnit nenumarati pastori care se contraziceau atunci cand explicau cuvintele Scripturii. Si stii de ce? Pentru ca duhovnicii pastreaza adevarul nealterat, asa cum l-au primit Apostolii, pe cand pastorii isi dau cu parerea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu inteleg la ce te referi.Sunt istorici bisericesti inca de prin sec IV poate si mai repede.Unul dintre acestia este Eusebiu de Cezareea.Nu inteleg ce revelanta are schisma si cruciadele cand marturisirea doctrinara s-a completat inainte de Marea Schisma din 1054, prin cele sapte sinoade ecumenice.Intereseaza-te de aceste sinoade, vezi ce invataturi au adus ele, care au fost ereziile si ereticii cu care au avut de furca s.a.m.d.Biserica este cu continuitate din secolul unu.Avem o gramada de parinti bisericesti si scrieri de la ei pana la consiliul din Niceea.Acestia se mai numesc si parinti "inainte de Niceea" in engleza "Pre-Nicean Fathers".De asemenea parintii contemporani cu apostolii si care au fost alesi de apostoli se numesc "parinti apostolici" , sau in engleza "Apostolic Fathers".Intre parintii apostolici amintesc pe Ignatie Teoforul, episcop al Antiochiei, Polycarp, episcop al Smyrnei si Clement , episcop al Romei.De la Ignatie Teoforul avem multe scrieri , la fel si de la Clement, iar despre Polycarp al Smyrnei avem marturia "Martirajului lui Polycarp", care a murit ca martir pentru Hristos. Uite o lista cu parinti ante-niceieni(inainte de consiliul de la Niceea 325) * Clement of Rome, * Mathetes, * Polycarp, * Ignatius, * Apostle Barnabas, * Papias, * Justin Martyr, * Irenaeus. * Hermas, * Tatian, * Theophilus, * Athenagoras, * Clement of Alexandria. * Tertullian; * Minucius Felix; * Commodian; * Origen * Hippolytus; * Cyprian; * Caius; * Novatian; * Gregory the Wonderworker; * Dinoysius the Great; * Julius Africanus; * Anatolius * Methodius and Arnobius * Lactantius, * Venantius, * Asterius, * Victorinus, * Dionysius |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase | PetruD | Morala Crestina | 947 | 03.02.2013 10:31:35 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti | mihailt | Generalitati | 8 | 17.04.2010 02:20:05 |
|