Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2011, 15:13:00
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Nu a facut nimeni din stiinta Dumnezeu,apoi ca sa aduci vorba pe acest topic de evenimentele nefericite care le-au suferit cei din Japonia,e ciudat.
Sa zici ca Dumnezeu le-a dat acele necazuri sa se smereasca,seamana a gnosticism,ceva in genul "Dumnezeu a omorat cativa din poporul japonez,ca aceia sa se smereasca".

Ca Dumnezeu ingaduie necazurile,asta e altceva,dar una e sa ingadui ceva si alta e sa dai ceva.

Da nu e asa,ca Dumnezeu Iisus Hristos zice ca la Dumnezeu nici fapturile mici precum sunt vrabiile nu sunt neluate in seama,cum sa omoare Dumnezeu pe acei japonezi de acolo?
Nu mai are rost sa zici ca duhurile rele ii inseala pe unii sa zica asemenea absurditati,pai ce legatura aveau oamenii de au pierit la cutremur,cu cei care detineau centrala atomo-electrica si o proiectasera?
Apoi nici nu a fost vreun foc pe acolo,doar radiatii.
Mai apoi,ce legatura aveau cei de au fost radiati,de stateau pe langa centrala,cu cei de detineau centrala,care nu prea au patit nimic?
Dracii inseala pe unii sa zica asemenea absurditati,fara vreo legatura intre ele.

Parintele Petroniu Tanase intr-un interviu care se mai poate gasi pe ici pe colo a zis ca lui Dumnezeu nu ii este bineplacut sa faci cu energia nucleara arme,da centrale de producere a curentului electric ii este.
Eu nu am pomenit de cataclismele din Japonia ,am spus ca stiinta nu i-a ajutat prea mult pe japonezi sa rezolve incendiile de la centrala nucleara.
Tocmai ca stiinta s-a dovedit a fi impotriva omului in acest caz ,centrala s-a dovedit a fi un rau pt.locuitori.
In rest ce a fost acolo ,sa nu comentam ,voia lui Dumnezeu si tainele Lui sunt de cele mai multe ori de nepatruns pentru noi ,muritorii.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 15:16:50
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Daca stiinta chiar se opune cu religia,cum se face ca parintele Staniloae era foarte bucuros cand s-a facut Sfanta Biserica cu hramul Sfantul Grigorie Palama la Polithenica?
Credeti ca s-a ales intamplator hramul asa?
Mie nu mi se pare,ci probabil s-a ales asa pentru ca Sfantul Grigorie Palama a aratat lamurit,de la Sfintii Parinti crestini ortodocsi,ca materia e creata prin lucrarile necreate ale lui Dumnezeu.
Si stiinta tot de la Dumnezeu este,ca materia pentru noi e inca o taina,in foarte multe.
Ce zicea acea filosofie,de care Sfantul Grigorie Palama zicea ca nu e folositoare pentru mantuire,de il inselau dracii si pe Varlaam sa o sustina,filosofia elenista?
Ca materia si trupul sunt rele,etc.
Vechi 04.08.2011, 15:18:05
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Nu stiinta s-a dovedit rea pentru locuitori ci luarea lucrurilor serioase in nu foarte serios,cum au inselat dracii pe unii inginerii de au proiectat reactorul sa nu ia in seama anumite aspecte.
Vechi 04.08.2011, 15:19:44
ioan_strainul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bogdan N Vezi mesajul
Si pana la urma contribuie cine vrea la construirea Casei Lui Hristos. Cine vrea sa fie madular al lui Hristos este de buna voie si nesilit de nimeni. Cred ca s-a furat mai mult in alte domenii decat Biserica. Gata cum se intampla ceva rau, gaura in buget, necazuri, gata hai sa acuzam Biserica. Si daca o tot acuzati de aceea traim vremuri din ce in ce mai rele. Din cauza celor ce acuza Biserica. Toti il acuza pe Dumnezeu de parca el este devina pt faradelegile noastre: barfe, desfrau, rautate incat daca cade cineva pe strada nu suntem in stare sa-i dam o gura de apa sau primul ajutor, mandrie, iubire de argint, invidie, manie, nedreptate, lacomia, si cate si mai cate.
Cati dintre noi mai stie sa se roage lui Dumnezeu din inima curata? Cati dintre noi se mai roaga in camera lui? Cati dintre noi mai stie sa-i multumeasca lui Dumnezeu pt cele ce ne-a dat in ziua respectiva?
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++

Bogdane sa ma ierti dar am ati spune ca multi se roaga In camarile lor si nu se lauda si nu se arata lumi pentru ca lumea nu este pentru ei nimic la fel sunt si ei considerati de lume oameni sarmani si Nebuni, Dar fretciti de Hristos.

Nu te supara ca te intreb ce vrea sa spuna Biblia cnd spune atunci cnd va ajunge urIciunea pustiri In locurile ne permise , atunci va fi numai Inceputul durerilor.
Are un raspuns pe care nul cunoaste multi din cei de rInd dar cei de pe treapta adoua si mai sus pIna la vIrf Il cunosc si vad ca se Implineste sub ochi lor si ai nostri a protimi si nu se lasa de a pustii biserica Lui Hristos pentru care El sa dat veata pe cruce.
nu te supara pe mine prostul si pacatosul si ne Inteleptul si sarmanul, roagate si tu si toti de aici de pe forum si din intreaga lume ca sa ma ierte Dumnezeu si pe mine si sa ma Lumineze sa vad calea si sa urmez Lui Hristos amin amin amin

Last edited by ioan_strainul; 04.08.2011 at 15:23:07.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 16:02:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Inca niste chestii sa-si faca putin sange rau ateii nostri.. :)

Bucurestenii credinciosi, dar si bolnavii Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes" din Capitala se vor inchina, la un perete de icoane, imbracat in foita de aur de 22 K, importata din Germania, incepand de anul viitor. Pentru realizarea lucrarii vor plati insa toti contribuabilii, ortodocsi sau nu, banii fiind alocati deja din bugetul local - 400.000 de lei.

Recent, primarul PDL Liviu Negoita, a mai alocar tot din bugetul local al Sectorului 3 suma de 5 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Într-o solicitare înaintată de Patriarhia Română, patriarhul Daniel a cerut Primăriei Sectorului 3 să contribuie cu aproximativ 120 milioane lei (28,5 milioane euro) pentru lucrările de infrastructură la subsolurile Catedralei. Suma solicitată de Patriarhie echivalează cu 20% din tot bugetul pe anul 2011 al administrației Sectorului 3.

http://www.domnuleprimar.ro/BUCUREST...s-1-a11089.htm
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 16:17:56
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2011
Locație: Apeture Science Laboratories
Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Bucurestenii credinciosi, dar si bolnavii Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes" din Capitala se vor inchina, la un perete de icoane, imbracat in foita de aur de 22 K, importata din Germania, incepand de anul viitor. Pentru realizarea lucrarii vor plati insa toti contribuabilii, ortodocsi sau nu, banii fiind alocati deja din bugetul local - 400.000 de lei.

Recent, primarul PDL Liviu Negoita, a mai alocar tot din bugetul local al Sectorului 3 suma de 5 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Într-o solicitare înaintată de Patriarhia Română, patriarhul Daniel a cerut Primăriei Sectorului 3 să contribuie cu aproximativ 120 milioane lei (28,5 milioane euro) pentru lucrările de infrastructură la subsolurile Catedralei. Suma solicitată de Patriarhie echivalează cu 20% din tot bugetul pe anul 2011 al administrației Sectorului 3.

Noi nu ne facem sange rau nene, ca hotia nu este un lucru nou in Romania. Dar e surprinzator ca voi doriti sa acoperiti pirderile bugetare dintr-un domeniu cu argumente cum am vazut aici: "dar ce, numai din cauza BOR avem paguba in buget" (nu mai stiu al cui era exact) si vi se pare asa normal risipa.

Last edited by GLAdoS; 04.08.2011 at 16:20:54.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 16:24:20
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Asta cu icoanele chiar ca este o exagerare.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 16:33:13
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Ok, m-ai convins, mulțumesc frumos.
Incep sa cred ca ideea de discutie onesta iti e straina.

Imi ceri surse pentru afirmatiile facute, asta in timp ce ignori cu desavarsire afirmatiile duplicitare ale Patriarhului. Pe care le cunosteai, si nu cred ca lipsa "surselor" a fost cea care te-a oprit sa ai o parere. Ai bagat capul in nisip cu voiosie.

Iti trimit sursele, si mentionez ca sunt lucruri arhicunoscute, si un raspuns ironic, care adauga fix un mare zero la discutie, e tot ce ai de exprimat.

Macar recunoaste ca nu te intereseaza o discutie, nu mai poza in om care e dispus sa isi schimbe parerea cand i se aduc argumente (exact de tipul pe care el insusi le-a cerut) si macar atunci stim o treaba.

Citat:
Zilnic, clipa de clipa. Faptul ca exist, ca vad, ca merg, ca vorbesc, ca-ti scriu tie pe forum, ca mananc, toate se intampla cu voia lui Dumnezeu. Nici un fir de par nu se misca din capul tau fara voia Domnului.
Sigur ca da. Raspunsuri simple, pentru cei pe care nu ii intereseaza sa inteleaga mai mult. Daca astea sunt dovezile tale, nu mai am de zis nimic.

Cu toate ca eu te intrebam cum le raspundea zeul tau celor din Evul Mediu, cand mureai voios de la o chestie gen masea infectata. Nu de alta, dar atunci nu prea cred ca gaseai atei pe niciunde.

Citat:
Eu nu am pomenit de cataclismele din Japonia ,am spus ca stiinta nu i-a ajutat prea mult pe japonezi sa rezolve incendiile de la centrala nucleara.
Situatia e mult imbunatatita la respectivele centrale. Acum fa un efort si spune-ne: care au fost uneltele folosite pentru a rezolva situatia? Rugaciunile, sau tehnologia dobandita in urma progresului stiintific?

Citat:
Chestiile astea sa i le adresezi lui DragosP, care insista ca vrea dovezi. De ce, nu stiu...

Citat:
Asta cu icoanele chiar ca este o exagerare.
Eh, exagerare sau nu, cine stie cati bani din aia 400.000 se sifoneaza si unde. Cam asa cred ca o sa se faca si cu Catedrala. O mare parte din aia 600 milioane vor avea alte destinatii.

Nimeni de la Pariarhie nu s-a obosit sa explice cum de acum un an era 400, iar acum e 600. Asta in perioada de criza, cand s-au ieftinit si materialele, si munca de lucru. La fel cum nu au explicat si cum acum un an nu aveau nevoie de bani de la Stat, iar acum Daniel cere doar de la sectorul 3 aproape 30 de milioane de euro.
Dar de ce ar explica, daca singurii care au intrebari e genul asta sunt nesimtitii de comunisti atei? Un credincios adevarat nu isi pune intrebari, doar plateste. Sau cel putin asa cred ca isi vede BOR turma.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 16:33:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GLAdoS Vezi mesajul
Noi nu ne facem sange rau nene, ca hotia nu este un lucru nou in Romania. Dar e surprinzator ca voi doriti sa acoperiti pirderile bugetare dintr-un domeniu cu argumente cum am vazut aici: "dar ce, numai din cauza BOR avem paguba in buget" (nu mai stiu al cui era exact) si vi se pare asa normal risipa.
Deloc normal nu mi se pare, primul caz e o hotie pe fata cu aur de banii aia poti acoperi nu un perete de icoane ci toate acoperisurile din oras.

Iar al doilea caz, cersetoria la asemenea cote mi se pare penibila, tot respectul pentru Biserica, Patriarh, dar nu si pentru proeictul asta daca s-a ajuns pana aici cu "strangerea de fonduri".

Constructia asta mi se pare un evident atentat la bugetul Bisericii in primul rand, atat ca instiitutie cat si ca ban al credinciosului sau obligatie pastorala a preotului, care o fi miza si care au fost presiunile ca sa existe o scuza, nu stiu..

Oricum sunt curios cum se va termina povestea, orice piatra de poticnire este pana la urma si o sita prin care se mai cern si sa se aseaza lucrurile..

Last edited by AlinB; 04.08.2011 at 16:36:03.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 16:39:06
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Iar al doilea caz, cersetoria la asemenea cote mi se pare penibila, tot respectul pentru Biserica, Patriarh, dar nu si pentru proeictul asta daca s-a ajuns pana aici cu "strangerea de fonduri".
Aline, daca mai sunt si altii de aceeasi parere cu tine, adunati-va si faceti-va auziti. Nu de alta, dar ateii sunt usor de respins, ii eticheteaza repede Patriarhul drept comunisti, si de acolo incolo argumentele nu mai conteaza.

As vrea sa vad ce argumente vor gasi in fata unui grup de ortodocsi, care reprezinta un grup mult mai mare, care se opun proiectului. Probabil vor spune ca sunt atei undercover, sau sectari. Cam asta e tonul comunicatelor BOR in ultimii ani, oricum.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Mantuirii Neamului adrian_ortodox Intrebari utilizatori 3 22.08.2011 22:35:00
Catedrala Mantuirii Neamului blue_cat Biserica Ortodoxa Romana 272 22.07.2010 16:46:46
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 25.02.2010 23:42:41