![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tocmai ca stiinta s-a dovedit a fi impotriva omului in acest caz ,centrala s-a dovedit a fi un rau pt.locuitori. In rest ce a fost acolo ,sa nu comentam ,voia lui Dumnezeu si tainele Lui sunt de cele mai multe ori de nepatruns pentru noi ,muritorii. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca stiinta chiar se opune cu religia,cum se face ca parintele Staniloae era foarte bucuros cand s-a facut Sfanta Biserica cu hramul Sfantul Grigorie Palama la Polithenica?
Credeti ca s-a ales intamplator hramul asa? Mie nu mi se pare,ci probabil s-a ales asa pentru ca Sfantul Grigorie Palama a aratat lamurit,de la Sfintii Parinti crestini ortodocsi,ca materia e creata prin lucrarile necreate ale lui Dumnezeu. Si stiinta tot de la Dumnezeu este,ca materia pentru noi e inca o taina,in foarte multe. Ce zicea acea filosofie,de care Sfantul Grigorie Palama zicea ca nu e folositoare pentru mantuire,de il inselau dracii si pe Varlaam sa o sustina,filosofia elenista? Ca materia si trupul sunt rele,etc.
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiinta s-a dovedit rea pentru locuitori ci luarea lucrurilor serioase in nu foarte serios,cum au inselat dracii pe unii inginerii de au proiectat reactorul sa nu ia in seama anumite aspecte.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bogdane sa ma ierti dar am ati spune ca multi se roaga In camarile lor si nu se lauda si nu se arata lumi pentru ca lumea nu este pentru ei nimic la fel sunt si ei considerati de lume oameni sarmani si Nebuni, Dar fretciti de Hristos. Nu te supara ca te intreb ce vrea sa spuna Biblia cnd spune atunci cnd va ajunge urIciunea pustiri In locurile ne permise , atunci va fi numai Inceputul durerilor. Are un raspuns pe care nul cunoaste multi din cei de rInd dar cei de pe treapta adoua si mai sus pIna la vIrf Il cunosc si vad ca se Implineste sub ochi lor si ai nostri a protimi si nu se lasa de a pustii biserica Lui Hristos pentru care El sa dat veata pe cruce. nu te supara pe mine prostul si pacatosul si ne Inteleptul si sarmanul, roagate si tu si toti de aici de pe forum si din intreaga lume ca sa ma ierte Dumnezeu si pe mine si sa ma Lumineze sa vad calea si sa urmez Lui Hristos amin amin amin Last edited by ioan_strainul; 04.08.2011 at 15:23:07. |
|
|||
|
|||
![]()
Inca niste chestii sa-si faca putin sange rau ateii nostri.. :)
Bucurestenii credinciosi, dar si bolnavii Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes" din Capitala se vor inchina, la un perete de icoane, imbracat in foita de aur de 22 K, importata din Germania, incepand de anul viitor. Pentru realizarea lucrarii vor plati insa toti contribuabilii, ortodocsi sau nu, banii fiind alocati deja din bugetul local - 400.000 de lei. Recent, primarul PDL Liviu Negoita, a mai alocar tot din bugetul local al Sectorului 3 suma de 5 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Într-o solicitare înaintată de Patriarhia Română, patriarhul Daniel a cerut Primăriei Sectorului 3 să contribuie cu aproximativ 120 milioane lei (28,5 milioane euro) pentru lucrările de infrastructură la subsolurile Catedralei. Suma solicitată de Patriarhie echivalează cu 20% din tot bugetul pe anul 2011 al administrației Sectorului 3. http://www.domnuleprimar.ro/BUCUREST...s-1-a11089.htm |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by GLAdoS; 04.08.2011 at 16:20:54. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Imi ceri surse pentru afirmatiile facute, asta in timp ce ignori cu desavarsire afirmatiile duplicitare ale Patriarhului. Pe care le cunosteai, si nu cred ca lipsa "surselor" a fost cea care te-a oprit sa ai o parere. Ai bagat capul in nisip cu voiosie. Iti trimit sursele, si mentionez ca sunt lucruri arhicunoscute, si un raspuns ironic, care adauga fix un mare zero la discutie, e tot ce ai de exprimat. Macar recunoaste ca nu te intereseaza o discutie, nu mai poza in om care e dispus sa isi schimbe parerea cand i se aduc argumente (exact de tipul pe care el insusi le-a cerut) si macar atunci stim o treaba. Citat:
Cu toate ca eu te intrebam cum le raspundea zeul tau celor din Evul Mediu, cand mureai voios de la o chestie gen masea infectata. Nu de alta, dar atunci nu prea cred ca gaseai atei pe niciunde. Citat:
Citat:
Citat:
Nimeni de la Pariarhie nu s-a obosit sa explice cum de acum un an era 400, iar acum e 600. Asta in perioada de criza, cand s-au ieftinit si materialele, si munca de lucru. La fel cum nu au explicat si cum acum un an nu aveau nevoie de bani de la Stat, iar acum Daniel cere doar de la sectorul 3 aproape 30 de milioane de euro. Dar de ce ar explica, daca singurii care au intrebari e genul asta sunt nesimtitii de comunisti atei? Un credincios adevarat nu isi pune intrebari, doar plateste. Sau cel putin asa cred ca isi vede BOR turma.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar al doilea caz, cersetoria la asemenea cote mi se pare penibila, tot respectul pentru Biserica, Patriarh, dar nu si pentru proeictul asta daca s-a ajuns pana aici cu "strangerea de fonduri". Constructia asta mi se pare un evident atentat la bugetul Bisericii in primul rand, atat ca instiitutie cat si ca ban al credinciosului sau obligatie pastorala a preotului, care o fi miza si care au fost presiunile ca sa existe o scuza, nu stiu.. Oricum sunt curios cum se va termina povestea, orice piatra de poticnire este pana la urma si o sita prin care se mai cern si sa se aseaza lucrurile.. Last edited by AlinB; 04.08.2011 at 16:36:03. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
As vrea sa vad ce argumente vor gasi in fata unui grup de ortodocsi, care reprezinta un grup mult mai mare, care se opun proiectului. Probabil vor spune ca sunt atei undercover, sau sectari. Cam asta e tonul comunicatelor BOR in ultimii ani, oricum.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catedrala Mantuirii Neamului | adrian_ortodox | Intrebari utilizatori | 3 | 22.08.2011 22:35:00 |
Catedrala Mantuirii Neamului | blue_cat | Biserica Ortodoxa Romana | 272 | 22.07.2010 16:46:46 |
Catedrala Mantuirii Neamului | anavictoria | Biserica Ortodoxa Romana | 19 | 25.02.2010 23:42:41 |
|