![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Și pe mine mă încearcă uneori simțăminte de-astea. Dar îmi revin spunându-mi că până la urmă toate fac parte din planul lui Dumnezeu și nu trebuie în nici un caz să cădem în deznădejde. Ci să facem tot timpul ce putem noi, cât de mic, să stârpim răul din lume. Chiar dacă numai ne rugăm.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce este rugăciunea? Este o continuă comunicare a omului cu Dumnezeu. Gândiți-vă ce spunea Sfântul Apostol Pavel în epistola către Tesaloniceni: „Rugați-vă neîncetat!”. Cum putea el să se roage neîncetat când era un om foarte activ? Atâtea biserici a făcut, atâtea epistole a dictat, atâtea lucruri avea de făcut. Nu putea să stea în genunchi neîncetat. La asta s-a gândit: să ai întotdeauna în inima ta sentimentul prezenței lui Dumnezeu. De fapt, Sfinții Părinți așa definesc rugăciunea: rugăciunea este sentimentul prezenței lui Dumnezeu. Rugăciunea nu este doar atunci când citești din carte, iar când spui: „Doamne!”, să fii sigur că Dumnezeu Se întoarce cu fața la tine și așteaptă să-I spui ceva. Când ești ocupat, fii atent la lucrul pe care-l faci. Când ai conversații, gândește- te la ce spui. Inima trebuie trezita mereu pentru rugaciune, altminteri se va usca de tot. Sursa: Război întru Cuvânt ( http://www.razbointrucuvant.ro/2011/...e-de-minuni-i/ ) |
|
|||
|
|||
![]()
Da, acelea pe care le savarsim zilnic, fiecare, inlauntrul nostru...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce , Ioane , de ce omul duce o greutate a raului mai mare decat puterea lui , si semne de indreptare in omenirea asta nu se intrevad , ba dinpotriva ! De ce ? Tu esti si om , si parinte , si profesor , dar si psiholog , lucrezi nemijlocit cu acest om al zilelor noastre ! Ce se intampla cu "specia" asta , Ioane , de ce ne maltratam intre noi prin faptele , gandurile si vorbele noastre ? De ce a devenit acest "om" atat de rau cu el insusi , dar mai cu seama cu cei din jurul lui ? De ce atata ura , sange si violenta , Ioane !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da,culmea ca pana si la mine a ajuns stirea asta cu copiii legati,din Buzau. Imi povestea mama intamplari de la tara(ea face naveta cam 10 zile/luna la mosie),cica niste vecini carora nu le pasa de nimic aveau o catea si cand a ramas bortoasa au aruncat-o pe drum.Cateaua a mirosit ca-i loc bun de fatat in curtea bunicii si s-a aciuiat acolo si are doi pui. Mama cum ii este natura dansei,era socata cum de oamenii arunca animalele pe drum,cat sunt de nemilosi la care eu am replicat"ce sa ne mai miram ca se arunca si copii la gunoi..."si atunci mama mi-a povestit stirea din Buzau. Eu nu pot sa-i inteleg pe oamenii astia... Dar poate si in aceasta intamplare este vointa lui Dumnezeu,stirea este mediatizata la nivel de tara iar copiii cu pricina poate isi vor gasi niste parinti adoptivi care sa le salveze copilaria asta traumatizanta.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Crimele nu sunt in afara. Sunt inlauntru. Autorul e fiecare om, in lumea lui intima.
Afara se vede doar un varf de iceberg, un varf minuscul (comparativ cu macelul interior). Care ne distrage insa atentia, aproape in totalitate, de la adevaratul teatru de razboi. Last edited by cezar_ioan; 01.02.2013 at 00:24:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pacatuim astfel necontenit. Aceasta cred ca este explicatia. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oare pe cine ciopartim de fapt, zilnic?! Oare cine sint cei care striga (inca?) "rastigniti-L!"? Oare cine bate (inca?) cuie si Il chinuie (inca?) cu fiecare pacat, cu fiecare rau, abuz pe care il facem unui seman de-al nostru sau noua? Dar mai este inca o MARE speranta: oare cine sint cei pe care El i-a inviat din morti? (asa cum cantam in fiecare an de Pasti, cand cantam Hristos a inviat!)
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor Amin. Last edited by adam000; 01.02.2013 at 00:37:12. |
|
||||
|
||||
![]()
Culmea , o facem constient si mult mai rau de atat , premeditam caderea noastra in pacat . . . !
|
||||
|
||||
![]()
Si nimic n-am invatat din caderea noastra in pacat !
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Invidia | Delirul | Generalitati | 11 | 18.04.2012 21:53:36 |
Invidia distructiva - despre Cain si Abel | ioan cezar | Generalitati | 2 | 19.02.2012 16:51:45 |
Invidia impiedica orice bucurie | jonella | Intrebari utilizatori | 5 | 25.05.2010 18:19:57 |
|