![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Alții au mers mai departe și au descris fenomene tulburătoare în faună și natură înainte de A doua Venire. Eu n-aș pune distrugerile în legătură cu ceva neapărat fatalist, senzațional ci ca pe o judecată (criză=judecată, în limba greacă) a creației asupra omului (stihiile, natura deseori personificate în teologia ortodoxă), care geme și nu suportă urâciunea și spurcarea Pământului cu păcatele oamenilor, creat bun dintru început. Dar acesta e alt aspect, nu e înnoirea creației ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...-de-68918.html Una sunt fenomenele extraordinare menite sa-l trezeasca pe om din apatia dulce a vietii, si alta este distrugerea prin neantizare a creatiei la Parusie. Nu cred ca la Parusie, dupa ce Dumnezeu l-a creat pe om din pamant, Acesta sa distruga pamantul considerandu-l ca DEFINITIV stricacios. Am risca sa cadem in maniheism. Plus de asta avem in Epistola catre Romani marturia Sf.Ap.Pavel despre firea care asteapta sa fie descoperiti fiii dreptatii. Deci daca pana si firea asteapta neprihanirea, nu cred ca Dumnezeu la Parusie va neantiza aceasta fire. Si mai avem descoperirea Mantuitorului Hristos fata de Sf.Ap.Toma atunci cand i-a aratat semnele cuielor din palmele Sale sfinte: Mantuitorul Si-a asumat firea omeneasca coruptibila tocmai pentru a o indumnezei, pentru a o innoi, ceea ce ne arata ca firea in sine nu este stricata pentru a fi neantizata la Parusie. Cele 2 moduri diferite in care privim aceasta problema pot sa influenteze atitudinea morala a credinciosului fata de natura creata. As putea chiar sa merg pana acolo incat sa cred ca ideea cu neantizarea creatiei la Parusie arunca un anume dispret fata de creatie transformand-o intr-un fel de cos de gunoi universal. Mai jos am gasit un fragment din Dogmatica Sf.Ioan Damaschin: "Toate cele create, potrivit firii lor, sunt supuse stricăciunii și prin urmare si cerurile. Se țin, însă, și se conservă prin harul lui Dumnezeu. Numai Dumnezeu este prin fire fără de început si fără de sfârsit; pentru aceea s-a si spus: „Acestea pier, iar tu rămâi” (Evr.1,11-12). Totuși cerurile nu vor pieri complet: „Căci se vor învechi și ca o haină se vor strânge si se vor schimba (Ps.101, 25-27), și va fi cer nou și pamânt nou”.
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 16.10.2012 at 00:29:25. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
despre ce vorbim noi aici? despre sambata? despre viata pe pamant? unde ati citit in Noul testament despre vreunul care va ramane pe Pamant? niciunul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Eu am avut multe meciuri cu osutafaraunu si nu cred ca pot fi acuzata ca-i tin partea. Insa, chiar daca ar fi adevarat, este acesta un motiv de ras? Oare cati dintre noi nu s-au gandit la un moment dat ca vor sa se calugareasca, iar apoi au ales altceva? Presupunand ca ar fi vrut sa devina calugar ortodox si nu a facut-o, iar dupa asta, iata, a devenit un mare aparator al doctrinei adventiste, oare lucrul asta nu ar trebui sa ne faca pe noi sa ne gandim unde gresim de nu reusim sa fim adevarate lumini care sa lumineze in intuneric?
Si pana la urma, aici vorbim despre vietile altora si le analizam, sau vorbim despre idei si cum aplicam valorile crestine in viata noastra? |
|
||||
|
||||
![]()
nutucutu,
e foarte foarte probabil ca "osutafaraunu" sa fi dorit sa se calugareasca, si la fel de probabil ca ceva la manastire sa nu-i fi placut, incat a trecut in tabara adversa, luand o pozitie fatis ostila institutiilor de tip ortodox, cum ar fi manastirile. osutafaraunu, cu tine vorbesc acum, sa stii ca timpul nu-i trecut, daca tu te simti bine sa fii calugar, ce te opreste? poti sa te calugaresti chiar acum... in ceea ce ma priveste nu prea as fi de acord cu manastirile deoarece sunt adepta ideii ca toti cei crestini sa traiasca in lume, pentru a fi un exemplu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hmm...ce chestie...., ceva in genul asta s-a intamplat si cu prietenul meu din Republica Moldova. |
|
||||
|
||||
![]()
mda...ma rog, am inteles,
domnul "osutafaraunu" nu trebuie acum blamat ci ajutat, ca un om cu probleme (depresie psihica). dumnealui trebuie sa fie ajutat de catre noi toti crestinii ortodocsi pentru a-L redescoperi pe Hristos (Adevarul), si in felul acesta multi dintre adventistii din biserica dumnealui, urmand acest bun exemplu, se pot reintoarce la Ortodoxie. trebuie sa se inteleaga ca la adventisti nu este rugaciune, nu este iubire, nu este mantuire, nu este nimic ! doar un club, dupa model american. |
|
|||
|
|||
![]()
Poate fi ajutat daca cere ajutorul si ar fi bine sa o faca.
La a Doua Venire va aparea pe cer sfanta Cruce iar cei care s-au dezis de ea se vor rusina ,constiinta lor se va deschide. Sa ne fie mila de sectari. Adventistii cinstesc sambata. Am auzit o conferinta a unui bine cunoscut parinte care spunea ca nicaieri in Vechiul Testament Dumnezeu nu spune sa cinstim sambata Sambata este ziua in care evreii au iesit din Egipt. Adventistii cinstesc sambata deoarece ei cred dupa modelul evreilor care nu recunosc dumnezeirea lui Hristos. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|