Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2010, 19:32:42
cuvant cuvant is offline
Member

Data înregistrării: 14.10.2008
Implicit Doamne ajuta

"In orice caz, ceea ce spuneti este f. bun pentru ca serveste foarte bine topicul: "Sunt sectele foarte periculoase?"

Da Alin..e foarte mare dreptate in ceea ce spui..acum cei care tolereaza aceasta fatada a ereticilor..au oportunitatea sa vada cine sunt cu adevarat..si care or fi ratacirile lor.
Acuma si noi..gresim..tot discutand cu ei..dar Bunul Dumnezeu stie ca nu o facem din rautate..multi dintre cei care nesocoteau primejdia sectelor, vor fi mai luminati.
Dumnezeu sa ne ierte.
Vechi 04.05.2010, 19:33:32
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cuvant Vezi mesajul
Stimata Doriana ce o mai ramane oare din buchetul nostru de flori..acum se observa vrem noi ori nu vrem adancul prapastiei..caci ceea ce drept crestinul cinsteste vine ereticul si huleste.
.
Stimate cuvant, buchetul inca mai exista pentru cei ce au ochi sa-l vada. Ce simtiti dvs acum am simtit si noi din plin cand am fost facuti sectari eretici, rataciti si nu de putine ori demonizati. Dar am trecut peste toate caci omul este om, si, cum spune Eclesiastul,

"Nu lua aminte la toate vorbele pe care cineva le spune,
Căci inima ta singură știe de câte ori și tu ai defăimat pe alții."

Recunoscand ca au fost zile cand am gresit si eu am acceptat toate acestea cu bucurie, ca de la niste frati care poate au avut motive sa se supere. Si inca le mai accept cu bucurie, chiar daca dor de multe ori, dar dragostea lui Hristos e mai puternica.

In rest, prefer un adevar care taie ca o sabie si doare cumplit unei minciuni dulci si mangaietoare.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 04.05.2010, 19:46:26
cuvant cuvant is offline
Member

Data înregistrării: 14.10.2008
Implicit Pentru Doriana

"In rest, prefer un adevar care taie ca o sabie si doare cumplit unei minciuni dulci si mangaietoare."

De ati taia in noi..noi suntem atat de neinsemnati..dar din pacate taiati in ce este mai Sfant..Maica Domnului face minuni in fiecare clipa pentru toti cei ce cred in numele ei.
Stiti voi oare unde e Muntele Athos..mare o fi ratacirea si celor de acolo..
Si din buchet draga mea nu a mai ramas chiar nimic..sa stiti ca m-am bucurat cand mi-ati spus sa merg cu un buchet la Parintele Arsenie..dar m-am intalnit pe drum cu Vasalie si Tricesimus..si acest buchet l-au calcat in picioare. Acum ramane ...ca dumneavoastra sa le vorbiti ca o mama ..de au facut bine ori ba.
Doamna Doriana ..sunteti chiar amabila..tot respectul.
Vechi 04.05.2010, 20:06:01
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
"In orice caz, ceea ce spuneti este f. bun pentru ca serveste foarte bine topicul: "Sunt sectele foarte periculoase?"

Da Alin..e foarte mare dreptate in ceea ce spui..acum cei care tolereaza aceasta fatada a ereticilor..au oportunitatea sa vada cine sunt cu adevarat..si care or fi ratacirile lor.
Acuma si noi..gresim..tot discutand cu ei..dar Bunul Dumnezeu stie ca nu o facem din rautate..multi dintre cei care nesocoteau primejdia sectelor, vor fi mai luminati.
Dumnezeu sa ne ierte.
Mie chiar nu mi se par deloc o primejdie, pai catolicii, protestantii, reformatii, baptistii, evanghelistii, penticostalii, martorii lui Iehova, mormonii, ateii...cu totii fac numai 15% din populatia Romaniei, asa ca...Dumnezeu e mare, si ne iubeste!

Nici de vreo tara adventista nu am auzit, sau penticostala...sau baptista, asa ca sunt micuti...si de aia umbla asa disperati, insa nu mor caii cand vor cainii...pentru ca mare e Dumnezeu!
Vechi 04.05.2010, 20:06:01
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu, dar este prezenta in Evanghelii si cred ca ceea ce scrie acolo este suficient ca sa primeasca o atentie speciala.
Si Sfintii Apostoli au stiut de cele scrise in Evanghelii. Si totusi, au stiut sa-I aduca slava numai lui Dumnezeu, prin Domnul Iisus Hristos. "Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva, decat pe Iisus Hristos si El rastignit."(1 Corinteni 2:2)

Citat:
Si care va sa zica daca tu in toate scrisorile pe care le-ai scris cu diverse ocazii nu faci referire la mama ta pentru ca sunt chestiuni care de fapt nu o privesc in mod direct, ar trebui sa ajungem la concluzia ca tu o desconsideri iar noi daca o intalnim ar trebui sa procedam la fel?
Caraghioasa logica. Sfintii Apostoli au scris multe epistole si destul de lungi (le gasesti in Noul Testament). Nu ti se pare "ciudat" ca nu au pomenit-o pe Maria (mama Domnului Iisus Hristos) nici macar o data?

Citat:
Nu crezi ca ar fi mai corect sa spui: "Sfanta fecioara Maria"?
Sfanta pot sa o numesc. Fecioara... nu am de unde sa stiu. Sfanta Scriptura nu lamureste aceasta problema.

P.S. Si, daca nu este "fecioara", nu poate fi sfanta? Doar nu a curvit, caci a avut barbat. Adevarati necinstitori ai Mariei (mama Mantuitorului) sunteti voi. Ea ne-a lasat o invatatura foarte profunda, cand a spus: "Sa faceti orice va va zice (Domnul Iisus)" (Ioan 2:5). Si, de la acel moment (nunta din Cana) Maica Domnului aproape dispare, pana la Cruce.

Apoi, voi aveti nevoie de un personaj fabricat in mintea voastra ca sa-l puteti cinsti. Circula fel si fel de legende referitoare la Maica Domnului (ex: se spune ca, la moartea Mariei, Sfintii Apostoli s-au "teleportat" de pe unde erau ca sa fie prezenti la inmormantare. Eveniment foarte important de care Sfintii Apostoli nu pomenensc nimic - desii faceau parte dintre "eroii principali ai scenariului stiintifico-fantastic").

Cinstiti-o pe Maica Domnului pentru ceea ce a fost ( nu pentru ceea ce ati inventat voi) si cinstiti-o in felul Sfintilor Apostoli (contemporani cu ea).

Citat:
Ar fi mai apropiat de realitate, ca totusi nu este "o Maria" oarecare iar lipsa asta de consideratie de care dati dovada cu
Sunt de acor cu acest lucru. Nu o consider "o Maria". O consider "unica Maria" (cea care a dat nastere pruncului Iisus Hristos).

Citat:
In ceea ce priveste atitudinea, dispretul de care dati dovada fatza de cele sfinte fara doar si poate vi se va intoarce inzecit.
Numiti ca fiind "cele sfinte" toate nascocirile care au aparut de-a lungul a 2000 de ani.
Vechi 04.05.2010, 20:07:24
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
"In rest, prefer un adevar care taie ca o sabie si doare cumplit unei minciuni dulci si mangaietoare."

De ati taia in noi..noi suntem atat de neinsemnati..dar din pacate taiati in ce este mai Sfant..Maica Domnului face minuni in fiecare clipa pentru toti cei ce cred in numele ei.
Stiti voi oare unde e Muntele Athos..mare o fi ratacirea si celor de acolo..
Si din buchet draga mea nu a mai ramas chiar nimic..sa stiti ca m-am bucurat cand mi-ati spus sa merg cu un buchet la Parintele Arsenie..dar m-am intalnit pe drum cu Vasalie si Tricesimus..si acest buchet l-au calcat in picioare. Acum ramane ...ca dumneavoastra sa le vorbiti ca o mama ..de au facut bine ori ba.
Doamna Doriana ..sunteti chiar amabila..tot respectul.
E mai timida la inceput, sau mai retinuta...dar daca veti mai conversa cu ea, va oferi de toate
Vechi 04.05.2010, 20:07:43
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
.
Nu va intristati. Sfanta Maria e o sfanta si nu se supara daca Ii dam slava lui Dumnezeu. Ea insasi si-a inchinat toata viata pentru ca El sa fie proslavit. Nu a cerut niciodata slava pentru ea, chiar din timpul vietii pe pamant ne-a sfatuit : "Faceți orice vă va spune." [Iisus] Ioan 2:5 .Toti sfintii au dorit sa fie mici si neinsemnati pentru ca Dumnezeu sa fie mare. Nici un sfant adevarat nu va lua pentru el din slava pe care o merita numai Dumnezeu.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 04.05.2010, 20:13:36
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Numiti ca fiind "cele sfinte" toate nascocirile care au aparut de-a lungul a 2000 de ani.
Da Vasalie, sa ne ierte Dumnezeu ca am "nascocit" inca 7 Sfinti Apostoli, cand ei erau numai 5 dom'le!

Multe am mai "nascocit", dar iaca-ta am sa renunt la "nascocirile" astea, si am sa cred ca tine...fara sa mai citesc ceva din Biblie, ca doar tu ai zis ca o stii pe de rost, si ai studiat-o in liniste si solitudine...si zici ca sunt 5!

Poti sa ma informezi si care sunt multele nascociri, si cand au fost acestea toate introduse in Ortodoxie, macar sa aud ceva concret...nu abureli aruncate din deshte suparate?
Vechi 04.05.2010, 20:19:47
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Mie chiar nu mi se par deloc o primejdie, pai catolicii, protestantii, reformatii, baptistii, evanghelistii, penticostalii, martorii lui Iehova, mormonii, ateii...cu totii fac numai 15% din populatia Romaniei, asa ca...Dumnezeu e mare, si ne iubeste!

Nici de vreo tara adventista nu am auzit, sau penticostala...sau baptista, asa ca sunt micuti...si de aia umbla asa disperati, insa nu mor caii cand vor cainii...pentru ca mare e Dumnezeu!
Andrusca, imi dai voie sa fac pe profetul? Va veni momentul cand ortodoxia va fi inghitita, pe nesimtite, de Biserica Universala (lucru care a inceput, usor, usor).

Dar, acestui colos, ii vor sta in gat tocmai niste oscioare marunte.

Cat priveste numarul (cantitatea), iti dau un citat al unii teolog renumit (si indragit de tine), care a spus, inainte de a infrunta singur o adunare de oficialitati si clerici: "Eu si Hristos formam majoritatea".
Vechi 04.05.2010, 20:24:31
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
m-am intalnit pe drum cu Vasalie si Tricesimus..si acest buchet l-au calcat in picioare.
Aveți o imaginație bogată. Cum am mai spus, puteți merge liniștită cu buchetul acela și cu turtele nu sunt eu în măsură să vă întorc din drum. O va face Dumnezeu la timpul potrivit... dacă va mai fi timp...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13