![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Evident ca este dificila comunicarea in acest mod insa va asigur ca nu este vorba de restalmacire intentionata, tendetioasa, ci de ceea ce se intelege... mai exact ce am inteles din insiruirea de termeni folositi de dvs. in postare.
Citat:
Citat:
Preciez totusi ca nu este vorba de pareri personale in afirmatiile mele, ci daca ete nevoie pot oferi referinte concrete. Asemenea. Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; Last edited by Eugen7; 01.11.2012 at 09:12:46. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Postarea mea a vizat exclusiv anumite afirmatii si nu persoana. Cuvintele tenedetioase cu conotatii peiorative pe care mi le atribuiti insinuator si insidios pentru ca discutia sa degenereze in conflicte personale asa cum procedati de obicei... nu ma vor atrage in "nivelul acesta de comunicare" si nu vor ramane fara consecinte (voi scrie admnistratiei, nu este o amenintare ci este o realitate). Nu spun asta pentru ca ar conta pentru mine personal actiunile dvs., sau afirmatiile dvs la adresa mea (fie pozitive fie negative) ci avand in vedere violenta virtuala, certurile, insjuriile, calomniile, atacurile la persoana care au avut multe victime pe acest forum... Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; Last edited by Eugen7; 01.11.2012 at 09:14:22. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este un schimb de idei, informatii, sugestii... chiar daca apar polemici consider ca ele sunt utile atata timp cat nu degenereaza in conflicte personale, certuri, calomnii, injurii, vilolente verbale... Nu sunt perfect, nu le stiu pe toate, nu sustin infailibilitatea postarilor mele...invat multe, inclusiv pe acest forum. Apreciez spre exempu sugestiile lui Pelerin Spre Rasarit, N.Priceputu, Mosh-neagu, Delia31, Ioan Cezar... si ale multor altora (imi cer scuze pentru cei care nu i-am mentionat). Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
||||
|
||||
![]()
Daca tu zici... asa o fi.
"Cin' se supara ii taiem nasu' " Consider ca este valabil pentru noi toti. Citat:
Consider ca este valabil pentru toti acest lucru... si eu de multe ori am fost "rastalmacit", si am revenit cu informatii suplimentare pentru evitarea echivocului. Sunt de parere ca atata timp cat discutam civilizat, respectand regului minime de polemica civilizata care sa asigure onestitatea, respectul... discutiile sunt benefice. Consider ca nu trebuie sa ne deranjeze ca alti au alte pareri si le sustin adecvat. Trebuie sa ne deranjeze violenta (inclusiv verbala, calomii, injurii), atacurile la persoana, certurile cu conotatii persoanle. Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; Last edited by Eugen7; 01.11.2012 at 09:15:06. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Consider ca este evident ca intentia mea nu a fost de a aduce vreo lezare persoanei dansului ci a avut ca scop exclusiv atragerea atentiei asupra stilului precum si "nuantele fine" de invatatura protestanta. Precizez pentru evitarea echivocului, ca afrimatiile nu vizau persoana dumnealui ci doar afrimatiile din anumite postari (inclusiv de pe alte topice) si evident nu toate postarile dansului. Intrebarea ramane totusi valabila: Sfarsitul creatiei omului din punct de vedere existential este Adam sau Hristos Iisus? De asemnea, daca este posibil, pentru o mai buna comunicare si intelegere, consider benefic ca dumnealui sa raspunda si la intrebarea daca vietuieste in mediul monahal. Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
||||
|
||||
![]()
T-Rex-ul manca iarba? Pai coltii lui NU erau facuti pentru a mesteca iarba, nici NU ar fi putut. Iar megalodonul (sau rechinul) manca ce anume? Ierburi marine?
|
|
||||
|
||||
![]()
animalele nu simt placere (exceptie o fac delfinii). La ele (animale) este vorba de instinct. Mi se pare ca lucrul acesta l-a afirmat si Eugen
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Totusi in acest context trebuie tinut cont de faptul ca placerea are implicatii cognitive directe potrivit speciei. Astfel si cainele se bucura cand manaca ciocolata spre exemplu insa nu ca si omul... la fel este cu activitatea sexuala. Sunt de parere ca si in cazul animalelor sexul are si o motivatie senzoriala de placere pe langa cea insitictuala. "Orgasmul la animale Mecanismul fiziologic al orgasmului la indivizii masculi este similar la majoritatea mamiferelor. De asemenea, la cele mai multe specii de mamifere (dar și la aligatori), femelele au clitoris. S-au făcut cercetări extinse în ceea ce privește sexualitatea și posibila existență a unui orgasm la delfini, la care s-a observat angajarea acestora în relații sexuale și din alte motive decât strict pentru procreare." http://ro.wikipedia.org/wiki/Orgasm#Orgasmul_la_animale
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ma bucur tare mult de faptul ca chiar daca nu reusim sa dialogam mai mult (din cauza convingerilor personale, a lecturilor uneori diferite mult si poate chiar si a nivelului diferit de practica duhovnniceasca) pe teme religioase totusi putem evita sau stopa incipient o polemica nefolositoare nimanui . Va rog sa ma intelegeti si sa ma iertati ca nu voiesc absolut deloc sa ma maresc pe mine , sa cistig vreun ascendent asupra dvs. sau sa dau de inteles cuiva ca eu sunt "vocea ortodoxiei" si ca ce zic eu ... este eternul adevar . Sunt limitat in propriile mele idei si mentalitati mai ales din cauza ca nu voiesc sa fiu mai rivnitor si mai smerit, mai intelegator si mai iertator . Cei mai cistigati ortodocsi sunt cei care stiu sa asculte si sa taca . Fara a intelege prin aceasta ca asa abjura de la convingerile sale religioase. Cred ca marturisim ortodoxia adevarat numai atunci cind o traim neconditionat , desigur, fara a trai falsuri si nu mai ales cind o filosofam . Aparentele legate de mine (daca ele ar fi contrare la ceea ce afirm) sunt inselatoare desi eu ma tot lupt cu ele . Ma bucura mult ingaduinta si fratietatea pe care o marturisiti , limbajul si atitudinea ! Eu nu v-am retinut pina acum cum ca ati fi "epatat" cu ceva neplacut , motiv pt. care am si intrat in dialog cu dvs. fara prejudecati. Si ma bucur ca ne putem desparti frateste , adica , chiar daca nu am putea sa ne iubim (sa zicem asa !) macar ne suportam/toleram si mai ales nu nutrim sentimente nelalocul lor unul asupra celuilalt ! Pt. toate acestea , care ar fi putut sa va deranjeze , va rog sa ma iertati , iar daca va veti mai aduce aminte de numele meu va rog sa rabdati si sa spuneti cea mai scurta rugaciune si pt. mine , spre mila si iertare divina ! Sa fim binecuvintati cu pace si bucurie ! NB: 1. nu am la indemina un parinte magistral din care sa va citez o parere despre sfirsitul creatiei umane , dar din ceea ce cunosc eu , din citeva cuvinte luate de ici si colo si puse cap la cap, c r e d ca sfirsitul creatiei este Eva. 2. sunt mirean dar f. apropiat de viata/mediul monahal .
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 01.11.2012 at 10:31:59. |
|
|||
|
|||
![]()
Legenda cu "mancatul fructului si caderea"... E fascinant ce inseamna, psihologic, practicarea religiei: doar fiindca numita legenda, ca si multe altele, face parte din bagajul credintei proprii, o luam, cei mai multi dintre noi, si in ce mai mare masura, ad-litteram. Eu incerc sa ma distantez obiectiv de orice este crez, legenda, superstititie, etc. Cred sincer ca in primul in asta ni se manifesta discernamantul lasat noua de Ceruri.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|