![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sunt atâtea avioane care zboară prin atmosfera, unul nu l-a zărit pe Isus! |
|
|
|||
|
|||
|
Eh,asta este diferența esențială între Creștinism,care se bazează și fundamentează pe o minune și anume Învierea!
Și celelalte religii monoteiste , înrudite cu el,în special Islamul și Iudaismul,care este fondatorul ambelor. Mai vin odată cu acest pasaj,am tot abuzat de el,dar este esențial în această discuție! Deuteronomul 13:1-3 VDC [1] Dacă se va RIDICA în MIJLOCUL TĂU un PROROC sau un VISĂTOR de vise care-ți va vesti un SEMN sau o MINUNE [2] și se va ÎMPLINI SEMNUL sau MINUNEA aceea de care ți-a vorbit el zicând: ‘Haidem după ALȚI DUMNEZEU – DUMNEZEU pe care tu nu-i CUNOȘTI – și să le SLUJIM!’, [3] să N-ASCULȚI cuvintele acelui proroc sau visător de vise, căci Domnul Dumnezeul vostru vă PUNE la ÎNCERCARE ca să știe dacă iubiți pe Domnul Dumnezeul vostru din toată inima voastră și din tot sufletul vostru. „Sunt doar un mesager,un om ca și voi” Le-a răspuns Mohamed când necredincioși i-au cerut minuni! Singura MINUNE, acceptată de Islam este CORANUL însuși! Tocmai de aceea Iudaismul (majoritatea oamenilor de știință din orice domeniu sunt evrei)și Islamul au dezvoltat știința,iar Creștinismul a rămas mult timp in evul mediu, ucigându-se între ei! Fiindcă Iudaismul și Islamul au încercat să înțeleagă pe Dumnezeu prin Rațiunea pe care i-a dat-o și prin Legile Naturale! Minunile sunt mai degrabă “erori” , anomalii și devieri de la Logica Perfectă prin care funcționează universul!
|
|||
|
|||
|
Ok. Hai ca sa lămurim odată discuția asta. Eu îmi iubesc doar familia, față de restul nu simt decât dispreț. Ceea ce simt și trăiesc nu are legătură cu creștinismul și nici nu ader la ideologia creștină. Nu ma mai numi păcătos pentru ca nu ma simt asa. E strict problema ta cum tu te vezi dar nu ma baga și pe mine pentru ca nu am treaba cu acestea viziune. E clar? Sper ca da.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tu esti liber sa dispretuiesti , sa nu fi de acord ca esti pacatos, sa iti iubesti doar familia. Dar judecata finala la asta se va referi, nu ca tu ai crezut in unde electromagnetice si eu in Iisus si altul in altceva. Ci la cum ti-ai reflectat cauttarile tale si cuceririrle tale in ceilalti. Asa vom fi judecati, asta e de fapt Dumnezeu. Si cei intelepti se considera pacatosi dinainte, ca sa nu pice pe mana celui ce va judeca dupa propriile reguli ale celui judecat. Eu sincer ma consider asa, pentru ca nu sunt in stare sa fiu suficient de intelegator cu ceilalti, nu sunt in stare sa ajut pe nimeni, nu sunt in stare sa ma pun in locul celuilalt,sa ii arat toata puterea de care e capabil Hristos in viata noastra a tuturor, si cei credinciosi si cei necvredinciosi. Deci sunt la fel de necredincios ca si tine si altii in ce il priveste pe Hristos ,pentru ca nu vorbele ne fac credinciosi, ci faptele |
|
|
|||
|
|||
|
Tocmai ce te-ai contrazis flagrant. Cum funcționează logica in capuțul tău draga lorest? Pai e frumos așa?
|
|
|
|||
|
|||
|
Pentru mine e clar ce am înțeles din interviul acelui duhovnic, pentru oamenii cu credință se fac minuni, cel puțin în ziua de azi.
|
|||
|
|||
|
Minunile sunt si fizice si interioare in jurul nostru.
Dar daca noi nu credem , nici ele nu se infaptuiesc. Poti sa fii necredinciosul necredinciosilor, daca tu crezi ca fiul tau se va vindeca de o boala incurabila, pentru credinta ta , Dumnezxeu o va infaptui. A crede nu e a crede in dogme predefinite, ci a lua lucruri care nu sunt si de care ai nevoie, ca si cum ar fi. Si atunci vor deveni reale !!! Aproape toate minunile din NT asta au subliniat, nu credinta intr-o dogma, ci credinta ca ceea ce ce ei cer chiar vor primi. |
|
|
|||
|
|||
|
Și care sunt minunile alea? Poți sa-mi spui și mie?
|
|
|
|||
|
|||
|
Poate sa iti citeasca multe din minunie de care se vorbeste in carti, dar nimeni de pe aici probabil nu a vazut vreuna, pentru ca nu suntem suficient de credinciosi.
Dar multi oameni simpli din jurul nostru le-au vazut,pentru ca au crezut in ele, si ei nu vorbesc, pentru ca odata ce ai vazut o minune, stii ca nimeni nu te va crede, caci la randul sau o va citi intr-o carte.... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|