Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2026, 13:22:58
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nietzsche Vezi mesajul
@Iustin
Nu, e o mare diferență între ce descrii tu și ce simt eu. Eu nu am cautat înainte, iar ce simt acum nu are legătură cu religia. Dimpotrivă eu simt un mare gol când vorbesc de religie, și nu ma interesează sa-i conving pe alții. Mi-e indiferent.
Nimeni nu poate convinge pe nimeni ,daca nu e gata sa isi dea viata pentru el.
Doar dragostea convinge.
Toti sfintii care au intors oameni si comunitati intregi la credinta, doar prin puterea dragostei au reusit,in fata careia nu rezista nici sufletele de piatra ,nici mintile cele mai ascutite.

Noi pacatosii ,ne contram unii pe altii, fiecare crezand in adevarul sau, cand de fapt adevarul e unul singur : iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti.

Deci daca cineva are o problema interioara si trece indiferent pe langa problema interioara a celui cu care vorbeste , de fapt a ratat rezolvarea propriei sale probleme.

Adevarul nu e obiectiv (dupa cum vedem si aici fiecare cu parerea lui ) , e o persoana ,eu,tu ceilalti.

Singurul lucru comun al nostru ,al tuturor, este Iisus Hristos, cel care ne-a facut sa ne vedem unii in ceilalti

Si ultimul musulman fanatic, si ateul ce neaga credinta, de fapt tot de legile lui Hristos asculta, in raporturile sale cu ceialalti.

De aceea el este singurul Dumnezeu care e dat omului, altul nu va mai fi
Reply With Quote