![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sofia,ai așa o inocență și o lipsă totală de răutate în postările tale care pe mine mă cucerește de aceia citesc toate postările tale care deși lungi mi se par a fi gânduri ale unui om normal care își pune întrebări firești.
Încerc să duc mai departe firul discuției la fel de firesc. Postul are trepte și fiecare îl face după puterile sale.Unii postesc cu multă ușurință alții nu pot sau nu au suficientă voință pentru a posti.Dumnezeu îi iubeste și îi primește deopotrivă pe toți! Cănd nu mânânc produse de origine animală și dulciuri (pe care de altfel le ador) mă simt mult mai bine sunt mai veselă ,mai optimistă,dorm mai bine,slăbesc câteva kg (asta nu înseamnă că nu-mi place să mânânc și carne deși aș dori să renunța definitiv la ea dar...nu renunț căci sunt lumească). Cel mai bun exemplu (pe care îl am lângă mine) că postul este bun e mama mea de 85 ani care toată viața a ținut posturile și vinerea a ajunat și care este sănătoasă la acești ani iar după ce se împărtășește parcă întinerește cu câțiva ani. Căt despre relațiile intime orice duhovnic recomandă dreaptă socotelă.Pentru mireni regulile nu sunt chiar atât de srtricte. Unii pot fi sfinți și în lume dar sunt puțini,poate sunt și printre noi cei de pe forum... Noi cei mulți facem totul după a noastră putere voință și credință. Important este să rămânem în credința în care ne-am născut și să o trăim corect după puterea noastră căci"omul este măsura tuturor lucrurilor"(nu-mi amintesc cine a spus aceasta). Iisus Hristos prin Legea Nouă a dăruit oamenilor posibilitatea de a se mântui adică de a fi din nou Fii ai Luminii prin Legea Iubirii care este greu de împlinit dar prin care păcatul originar poate fi iertat tuturor oamenilor. Poate unii vor merge în Rai ,poate alții nu dar misiunea noastră aici pe pământ este ca acei ce sunt născuți de noi să fie mai buni decât noi și pentru aceasta nașterea de copii și viața de familie este binecuvântată de către Dumnezeu. În viața fiecărui om este ceva care nu merge, un blocaj.Nu știu de ce este aceasta dar să mulțumim lui Dumnezeu că ne-a deschis puțin ochii inimii pentru a ne dori și altceva în afară de a ne hrăni patimile pe care trupul nostru păcătos le iubește nespus. |
|
||||
|
||||
![]()
Sophia, asta e norma, insa duhovnicul fiecaruia da si dezlegari! Uite, spre exemplu, pana sa imi gasesc unul, eu si ai mei tineam numai prima si ultima sapatamana din posturi (nu dati cu pietre, va rog!) Ei, parintele meu a zis ceva de genul ori tinem tot postul, ori ne gasim alt duhovnic!
![]() ![]() Despre postul conjugal nu as putea sa ma pronunt, ca nu sunt pusa in situatia asta. depinde foarte de mult si de ce barbat ai si de duhovnic. Ca daca ai unul care nu pricepe nimic din toate astea, risti sa iti pierzi si casnicia! Eu una admir foarte tare cuplurile de care am auzit pe forum ca isi fac pana si rugaciunea impreuna, dar cred ca sunt rarae aves. Oricum, e si casnicia o cruce, insa ea trebuie dusa in 2, ca daca unul trage hais si altul cea, nimic nu rodeste. Insa nimic duhovnicesc nu se face fara aprobarea duhovnicului.
|
|||
|
|||
![]()
"miercuri = ziua vanzarii
vineri = ziua rastignirii Sambata = ziua inaintea Liturghiei (este firesc sa te pregatesti) Duminica = ziua Liturghiei" Pardon: duminica este ziua Invierii Domnului, iar Sambata - A murit si a fost inmormantat. Nu pentru slujba liturghiei se cere abstinenta, ci pentru semnificatia profunda. Asa este, dar aceste zile au fost scoase din Saptamana Mare pana la urma si era o saptamana. Deci si celelalte zile au o importanta in acea saptamana, daca dupa asta ne luam cand stabilim zilele de post. Unde este lunea? Si la ce corespunde? Ca si lunea trebuie sa postim. Sau nu? Si a fost si Joia mare, in care a fost Cina cea de Taina. Si marti o fi fost ceva? Mie mi se pare de ex. ca miercuri nu ar trebui sa fie de post, caci este de fapt ziua lui Iuda! Si Liturghii se mai tin si in alte zile ale saptamanii. In rest nu va contrazic. Fiecare spune ceva corect in felul lui. Dar nu inteleg de ce toti ne aflam in aceeasi oala. Renuntari facem toti, si unii poate chiar mari. Si astea trebuie sa fie trecute tot la post, as psune eu. Si am sa va spun ceva: cand un om un an intreg nu-si permite o friptura sau un snitel de porc, de vita , de curcan, si intr-o zi este invitat la masa undeva si i se ofera asa ceva, chiar daca (nu stiu cum ca numai in post se intampla), accepti cu bucurie si il mananci cu lacrimi in ochi, ca altul nu mai capeti pana...cine stie cand. Daca asta nu este post, atunci nu mai stiu. Eu nu va doresc sa simtiti asta pe pielea voastra. |
|
||||
|
||||
![]()
Acum dragă Dorina, chestia cu exemplu dat de tine, poate fi contrazis cu ușurință de orice ateu, agnostic , sau mai știu eu ce ! Foarte ușor găsim exemple de împătimiți ai tutunului sau de carnivori , ce poate au nu 85 , ci , 95 de ani ! Este destul de șubred argumentul dat până la urmă . Dumnezeu dă lumgime de zile fiecăruia , după complet alte criterii. Sf. Vasile cel Mare , a plecat la Domnul la 50 de ani , și numai Domnul știe de ce ! Asta ca un exemplu luat la întâmplare . Cei ce mănâncă prin gunoaie, au de multe ori o sănătate și o imunitate de "invidiat". Dar, nu acesta este SCOPUL postului , lungimea de zile și sănătatea trupească , și asta o ști foarte bine ! Sofia este întradevăr de-o inocență ieșită din comun , dar inocența nu-i suficientă sau ea însăși poate deveni un obstacol pe drumul acesta îngust și greu al pocăinței. Am mai spus și o repet , marele ei avantaj este TINEREȚEA ! La noi , cel puțin la mine și la tine, greșeala ne poate fi "fatală". Amândoi însumăm 109 ani ! Mai avem noi suficient timp la dispoziție ? . . .
![]()
|
|||
|
|||
![]()
off-topic: Dar cu inima tot copilasi sunteti..........
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
E chiar of , dar nu off topic, e un mare OF al meu ! Da , eu recunosc , copilul din mine refuză să plece ! E un of și nu e of, dar , e ! . . .
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Pai tocmai, e foarte bine, mai tine-l, nu-l alungaaaaaa..........
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Blestemele Sfantului Vasile cel Mare | mihaela_0508 | Intrebari utilizatori | 4 | 03.05.2010 16:52:16 |
despre cartile din care se canta slujba | NiCcoleta | Despre Utrenie | 6 | 21.03.2010 17:54:22 |
PACATELE | ancah | Pocainta | 24 | 24.09.2008 14:04:20 |
|