![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este in consens cu invatatura, altfel acei ce spun altceva L-ar vedea pe Domnul asemenea unui om. Domnul nu are nevoie de timp sa creeze, pentru ca poate sa creeze intr-o clipita, un om nu poate face asta. Sfintii chiar spun ca Domnul ar fi puttu sa creeze totul intr-o clipita, dar a facut in sase zile, tot sfintii ne dau si explicatii de ce. Evolutionismul teist se refera la combinatia intre evolutia speciilor a lui Darwin cu Facerea. Sustine ca si omul se trage din primate, Adam fiind ales dintre primatele de atunci si facut om. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu e clar de ce perceptia asupra Universului trebuie sa fie monopolul unei singure autoritati, fie ea scripturistica, bisericeasca, ateist-militanta, etc. Pluralitatea opiniilor este necesara. Cit despre "a sti de unde venim", e important, dar nu ajuta pentru "acum".
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Despre varsta pamantului, ca datare apar numeroase contestari! Cat de credibile? Suficient cat sa ia - unele dintre ele - premii Nobel. Aflam acum ca zacamintele de carbune se pot forma in MII nu MILIARDE de ani si avem dovezi zdrobitoare (experimente esuate) care sa demonstreze cat de incerta este metoda actuala de datare. In ultima instanta NU exista o metoda de datare, ci doar o presupunere care reiese matematic dintr-o ipoteza, ce are absoluta nevoie de varste exorbitante(big bang, evolutie, etc.)
Dar cei ce au faurit o astfel de datare, ei insisi "dateaza" de vreo 2 secole. Haide sa ne uitam la antici ceva mai bine si mai constiincios. Vedem ca NICI un calendar nu depaseste 8000 de ani!!! Astfel dupa calendarul chinezesc suntem in anul 4648, dupa cel ebraic in 5772, dupa cel hindus Kali Yuga suntem in anul 5114 iar dupa cel coreean in anul 4345. Interesat este ca aceste calendare nu au ca punct de plecare facerea lumii ci doar cel bizantin, pe care il are Biserica drept-slavitoare, aflandu-ne acum in anul 7520 de la facerea lumii. Si pana nu foarte de mult se folosea acest calendar peste tot. Este prezent si la cronicarii romani (Grigorie Ureche, Miron Costin, Ion Neculce, s.a.) Despre Biserica, INCA MAI FOLOSESTE CRONOLOGIA BIBLICA, dincolo de orice speculatii de genul "articol pe crestinortodox". La sfintirile de biserici, pisania se dateaza de la Facerea lumii. Vreti poze? Apoi, despre pozitia Sinoadelor. Asta e un duh pur protestant al "literei". Eu va cer sa "cercetati duhul" si sa mai si ganditi: Daca Sfintii Parinti au talcuit in sute de omilii aceste amanunte, ce credit ziceti voi ca dadeau ei Scripturilor? Va spun eu: Absolut! Daca Scripturile erau "relative" (cum par astazi!), atunci NU MAI AVEAU LOC SINOADELE. Aceasta acrivie a lor este lucru vadit. Si intrebarea mea ar parea stupida si inutila, daca raspunsul vostru nu ar fi atat de uluitor: "unde au zis parintii asta si asta?" Pai faceti un exercitiu de imaginatie si mergeti "in timp" si ziceti-le: "eu zic ca nu avea dreptate Moise si ce talcuiesti tu aici e gresit!" Stii ce ai fi auzit? Crezi ca te onora cineva cu un Sinod? Nu. Zicea: "Treci aici cu ceilalti pagani! Si ei zic la fel. I-am anatemizat deja!" Dar ce-i anatema? Dincolo de caracterul de "blestem" pe care il are, anatema este ca un "gard" de imprejmuire a Bisericii. Adica, el are rolul de a separa - la vedere - erezia de Adevar, Biserica de ne-biserica, ca astfel fiecare credincios sau necredincios sa stie cand e IN Biserica (si IN Adevar) si cand e in afara ei(Lui). Si? Cand putem considera ca e/nu e cineva in Biserica? Atunci cand nu are comuniune cu Biserica, pentru ca anatema asta presupune: ruperea comuniunii. Si din cine e alcatuita Biserica? Din ramura Luptatoare (cea de pe Pamant) si ramura Biruitoare (cea din Ceruri, cea istorica, cea formata din sfinti). Ei bine, eu ma consider in comuniune cu ramura Biruitoare si nu am de ce sa-mi fac probleme. Cititi Pidalionul si veti vedea ca au fost anatemizate si doctrine care au "circulat" si cateva decenii (care zicea, de pilda, ca ingerii ar fi fost materiali si au cazut pe pamant - sunt date anatemei toate astea!). Dar despre cele la care Sfintii s-au ostenit cu anii, in Omilii si predici nenumarate?
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif) |
|
||||
|
||||
![]()
este un nonsens ...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vezi ca "societetea stiintifica" actuala nu face asta. Daca problema era atat de simpla nu se mai polemica asupra ei atat. Sau n-ai vazut ca nu ti-am citat surse geocentriste/creationiste? Este un pradox in lumea stiintei, disputat de lumea stiintifica. De altfel orice iti aduc inainte despre geocentrism, creationism, etc. - ca perspective stiintifice - reprezinta "brese", scapari ale oamenilor de stiinta, materializate in polemici lungi, lucrari stiintifice (contestate ulterior ca fiind "religioase") si documentare nedifuzate. Sau nu te-ai prins?
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Facerea face parte din adevarul revelat, se considera ca i-a fost revelata lui Moise. Nu e greu de inteles, e destul de clara in majoritatea pasajelor, dar unde nu se intelege avem si talcuirile sfintilor, care toate sunt in consens. Repet, creationismul stiintific a aparut doar de 40-50 de ani (in 1961 a fost scria prima parte), dar de aproximativ 3500 de ani exista creationismul biblic, fara sa fie nevoie de vreo stiinta. Creationismul stiintific din SUA raspunde evolutionismului, tot prin argumente stiintifice. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfantul Gheorghe il reprezentam omorand un balaur, o intamplare din viata sfantului. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
adevărul nu este o democrație. el este unul singur, chiar dacă încă nu îl cunoastem în întreg. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ca si animelele sunt grupate de la simplu la complex. Cu cat sunt mai compexe cu atat avem mai multe asemanari. Dar asemnarea nu insemna ca evolutionismul e demonstrat, nu demonstreaza nimic, ti-am dat exemplul extrem cu castravetele, sau cu faptul ca toata materia e formata din atomi. Urmatoarea etapa e tot o presupunere, presupun ca fiind asemanatoare atunci au evoluat unele din altele. Tocmai asta trebuei sa demostreze evolutionismul, ca faptul ca suntem asemanatori au vazut si altii inainte, fara evolutionism.
|
![]() |
Tags |
evoluționism teist, geocentrism |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! | flying | Teologie si Stiinta | 1589 | 28.07.2020 23:49:47 |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
Ce este o erezie ? | STEPHAN | Dogmatica | 16 | 15.06.2012 17:58:42 |
Bacteria Flagellum sau Motorul Organic sau De ce evolutionismul e o facatorie | colaps | Generalitati | 217 | 27.09.2010 14:37:40 |
Este islamismul (musulmanismul) o erezie ariana? | mihailt | Generalitati | 24 | 01.08.2010 13:17:27 |
|