Citat:
În prealabil postat de MihaiG
V-am rugat un răspuns simplu la două întrebări; puteți să dați acest răspuns simplu, concis, neechivoc, fără să-l înveșmântați în referințe la propriile dumneavoastră experiențe mistice ?
Deci:
1. Credeți că oamenii au călărit (sau, mă rog, au trăit) pe lângă dinozauri ?
2. Punctul de vedere științific, exprimat neechivoc prin declarația comună a academiilor de științe exacte de pe tot globul (inclusiv din Grecia și Rusia) este că teoria Pământului tânăr este o eroare - credeți că se înșeală ?
P.S. Ați mai omis un răspuns, cel privitor la apelul la autoritatea Bisericii. Aveți oare smerenia și/sau capacitatea de ascultare pentru a vă conforma, dacă sinodul BOR va spune că evoluționismul teist nu este o erezie și că teoria Pământului tânăr nu este adevăr revelat ?
|
Sunteti nevazator?
1.V-am si argumentat de ce cred ca dinozaurii au trait in acelasi timp cu oamenii. Ce nu-i clar?
2.V-am spus ca punctul de vedere "stiintific", bazat pe postulate inspirate din RELIGII necrestine NU ma intereseaza. Doar un om orb la minte nu cunoaste sau nu intelege ca stiinta actuala este prea putin stiinta si prea mult teologie/religie. V-am adus argumente sugestive si in sprijinul acestei idei.
3.Nu am de ce sa intreb Sinodul, cand am Sinoadele(Pidalionul) si talcuirile Sfintilor Parinti. Atunci s-a compus Crezul, de asemenea, cum bine a punctat Ioanna. Ce nu ati inteles din ce v-am scris? Sfintii Parinti si-au permis NU DOAR sa combata ci sa si prooroceasca "stiintele mincinoase" ale veacului acestuia. Iar proorociile incep din Noul Testament si se continua pana dupa schisma, in Ortodoxie. Am observat ca v-ati declarat catolic. Nu ma astept sa intelegeti o iota din ce va spun acum:
Cand papii Vechii Rome au inaintat si erezia/dogma harurilor create (o scorneala tampita!), pe care Sfantul Grigorie Palama a combatut-o vehement, in teologia semi-putrezita a apusenilor s-a atins un apogeu de apostazie. Ce a urmat a fost evident: cu un Dumnezeu "rupt" de orice contact cu lumea, care devine un "concept" aproximativ impersonal (harurile sale lucrand de la sine, odata create), isi face loc fara mari probleme deismul, prin filosofii iluministi. Deismul a fost fundamentul ateismului de mai tarziu, care vine pe un suport teologic eronat, avand ca "stalpi" teorii stiintifice menite sa-L scoata definitiv pe Dumnezeu din peisaj. Aici se incadreaza si evolutionismul, catre care eu - ca ortodox - nu sunt dispus sa ma aplec.
E ceva prea mistic sau neclar?