Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.11.2012, 14:42:40
LgMihail's Avatar
LgMihail LgMihail is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.11.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
V-am rugat un răspuns simplu la două întrebări; puteți să dați acest răspuns simplu, concis, neechivoc, fără să-l înveșmântați în referințe la propriile dumneavoastră experiențe mistice ?

Deci:

1. Credeți că oamenii au călărit (sau, mă rog, au trăit) pe lângă dinozauri ?

2. Punctul de vedere științific, exprimat neechivoc prin declarația comună a academiilor de științe exacte de pe tot globul (inclusiv din Grecia și Rusia) este că teoria Pământului tânăr este o eroare - credeți că se înșeală ?

P.S. Ați mai omis un răspuns, cel privitor la apelul la autoritatea Bisericii. Aveți oare smerenia și/sau capacitatea de ascultare pentru a vă conforma, dacă sinodul BOR va spune că evoluționismul teist nu este o erezie și că teoria Pământului tânăr nu este adevăr revelat ?
Sunteti nevazator?

1.V-am si argumentat de ce cred ca dinozaurii au trait in acelasi timp cu oamenii. Ce nu-i clar?
2.V-am spus ca punctul de vedere "stiintific", bazat pe postulate inspirate din RELIGII necrestine NU ma intereseaza. Doar un om orb la minte nu cunoaste sau nu intelege ca stiinta actuala este prea putin stiinta si prea mult teologie/religie. V-am adus argumente sugestive si in sprijinul acestei idei.
3.Nu am de ce sa intreb Sinodul, cand am Sinoadele(Pidalionul) si talcuirile Sfintilor Parinti. Atunci s-a compus Crezul, de asemenea, cum bine a punctat Ioanna. Ce nu ati inteles din ce v-am scris? Sfintii Parinti si-au permis NU DOAR sa combata ci sa si prooroceasca "stiintele mincinoase" ale veacului acestuia. Iar proorociile incep din Noul Testament si se continua pana dupa schisma, in Ortodoxie. Am observat ca v-ati declarat catolic. Nu ma astept sa intelegeti o iota din ce va spun acum:

Cand papii Vechii Rome au inaintat si erezia/dogma harurilor create (o scorneala tampita!), pe care Sfantul Grigorie Palama a combatut-o vehement, in teologia semi-putrezita a apusenilor s-a atins un apogeu de apostazie. Ce a urmat a fost evident: cu un Dumnezeu "rupt" de orice contact cu lumea, care devine un "concept" aproximativ impersonal (harurile sale lucrand de la sine, odata create), isi face loc fara mari probleme deismul, prin filosofii iluministi. Deismul a fost fundamentul ateismului de mai tarziu, care vine pe un suport teologic eronat, avand ca "stalpi" teorii stiintifice menite sa-L scoata definitiv pe Dumnezeu din peisaj. Aici se incadreaza si evolutionismul, catre care eu - ca ortodox - nu sunt dispus sa ma aplec.

E ceva prea mistic sau neclar?
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif)

Tags
evoluționism teist, geocentrism

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! flying Teologie si Stiinta 1589 28.07.2020 23:49:47
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
Ce este o erezie ? STEPHAN Dogmatica 16 15.06.2012 17:58:42
Bacteria Flagellum sau Motorul Organic sau De ce evolutionismul e o facatorie colaps Generalitati 217 27.09.2010 14:37:40
Este islamismul (musulmanismul) o erezie ariana? mihailt Generalitati 24 01.08.2010 13:17:27