Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2011, 13:14:17
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
O gasesti comica dar aceasta idee ti-am aratat ca o spun si alti protestanti despre voi nemaivorbind de ortodocsi! Dovada http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/can3.htm
Tu razi cand cineva iti spune ca ai un pai in ochi asta dupa ce tu i-ai zis acelui om la fel (ca are un pai in ochi)
Orice fundătură în tratarea topicului, duce invariabil la postarea ellenwhiteexposed... acesta fiind ultimul argument. Dacă nu găsim ceva greșit în doctrina oficială din interiorul Bisericii, o tencuim pe exterior cu noroiul "... exposed"...

Hai să revenim la topic.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 13:17:06
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Dacă Biserica Adventă are n ramuri, Biserica Ortodoxă are (n+1)2
Nu sunt deloc sigur de cea ce spui apoi acele secte provenite din noi sunt foarte mici (stilistii sunt in numar mic ca un exemplu)iar noi avem o istorie mai mare. Oricum multimea de bisericii s-a format din mediul protestant. Si mai ales in America.
Iata un site in care sunt prezentate acele biserici adventiste care s-au separat. http://ro.wikipedia.org/wiki/Adventism
Eu am citit o data si despre o biserica adventista a celor homosexuali. Finish

Last edited by bairstow; 14.11.2011 at 13:26:54.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 13:34:51
Banned

Implicit

Citat:
Nu sunt deloc sigur
de acest lucru ne-ai convins cu prisosință astăzi. Mulțumim.

Citat:
acele secte provenite din noi sunt foarte mici (stilistii sunt in numar mic ca un exemplu)
Același lucru îl poți spune și despre ramurile ieșite din adventism. Cu deosebirea (că tot insiști asupra acestui aspect) că ramurile ortodoxe sunt într-un număr mult, muuuult mai mare.

Citat:
Finish
Să speraăm...
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 13:40:02
Senior Member

Implicit

Imi dau seama de bunele tale intentii dupa cum rastalmacesti ce spun eu. Am zis ca nu sunt deloc sigur in cea ce priveste numarul de biserici desprinse din biserica ortodoxa.Oricum chiar presupunand ca noi avem mai multe ramuri, noi avem o istorie mai mare. Si nu am auzit ca acele ramuri sa nu creada in Iisus ca fiul lui Dumnezeu asa cum gasim la voi sau ortodoxi care respecta sambata cum aveti voi adventi care respecta duminica.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 13:51:56
Banned

Implicit

Citat:
nu am auzit ca acele ramuri sa nu creada in Iisus ca fiul lui Dumnezeu asa cum gasim la voi sau ortodoxi care respecta sambata cum aveti voi adventi care respecta duminica.
Dacă tăceai ("Finish") filosof rămâneai, căci orice adventist (de ziua a șaptea ori de orice fel ai născoci tu) va spune că "crede în Isus ca Fiu al lui Dumnezeu" - că doar de aia se numește adventist, că-L așteaptă pe Isus ca Fiu al lui Dumnezeu să vină în slavă a doua oară.
Ai sfeclit-o și în ce privește partea a doua... sunt și ortodocși care respectă sâmbăta.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 14:01:01
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Eu am citit o data si despre o biserica adventista a celor homosexuali.
Nu te dezminti. Unde ai mai citit si asta? Si, tot la categoria "mai mult ca sigur" o incadrezi?

Biserica Adventista de Ziua a Saptea manifesta o preocupare deosebita pentru una din primele institutii create de Dumnezeu: familia (asa cum a facut-o Dumnezeu, formata din barbat si femeie). Pe site-urile adventiste gasesti postate nenumarate seminarii de familie. Sau, avand in vedere pasiunea ta pentru Ellen White, poate citesti lucrarea "Caminul adventist". Numai ca e cam mult de citit (peste 500 de pagini). Mai usor preiei ceva minciunele de pe alte site-uri, sau ceva de pe you-tube si cu ceva imaginatie de la tine iese de o postare "mai mult ca sigura".

Last edited by grasu77; 14.11.2011 at 14:03:45.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 14:13:57
Senior Member

Implicit

Actualmente, majoritatea confesiunilor adventist-millerite profesează forme de antitrinitarinism (arianism, semiarianism etc.). Excepție face Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea (care însumează aproximativ 70% din totalul numărului actual al adventiștilor milleriți)
http://ro.wikipedia.org/wiki/Adventism
Eu nu am auzit de ortodocsi care respecta sabatul. Poate vii cu dovezi clare.
Cat despre biserica adventista care lauda homosexualitatea poate nu stiu eu sa traduc : http://gladventist.org/
Eu aduc dovezi vreau sa vad si eu biserica ortodoxa de ziua a saptea. Probabil ca exista are 1000 sau 2000 de membrii maxim...
Acolo pe Wiki nu am vazut sa scrie de biserica adventista reformista care stiu ca concureaza ca numar cu biserica adventista de ziua a saptea!

Last edited by bairstow; 14.11.2011 at 14:17:22.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 14:42:44
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Cat despre biserica adventista care lauda homosexualitatea
Te invit sa cercetezi din surse ale Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea cand faci afirmatii. Iti recomand, din nou, site-ul oficial AZS: www.adventist.ro. Aici gasesti scris (printre altele): "adventistii de ziua a saptea se opun practicilor si relatiilor homosexuale". Vezi aici:http://www.adventist.ro/index/convin...ualitatea.html, detalii despre convingerile AZS referitor la relatiile dintre persoane de acelasi sex.

Am fost nevoit sa dau niste cautari pe net. Astazi am aflat si eu ("multumita tie") de unele organizatii cu devieri sexuale, care se folosesc de numele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea. In anul 1987 a avut loc si un proces intre Biserica Adventista de Ziua a Saptea si o astfel de asociatie de ciudati, pentru violarea marcii inregistrate.

Repet: daca vrei sa stii ceva sigur despre Biserica Adventista de Ziua a Saptea intra pe http://www.adventist.ro/index/. Vei gasi o sumedenie de subcapitole cu informatii de tot felul (inclusiv convingerile referitoare la relatiile dintre persoane de acelasi sex).
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 14:43:23
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Ai sfeclit-o și în ce privește partea a doua... sunt și ortodocși care respectă sâmbăta.

Tare asta!

Depinde ce înțelegi prin "respectă". Eu respect toate zilele săptămânii, de ex.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 14:43:46
ludovic ludovic is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
ba da Dumnezeu poate ajuta omul sa inteleaga.dar daca nu apeleaza la cei care au studiat teologia,sau la sursele patristice ,si crede ca el singur poate intelege,usor poate fii inselat.
Poate fi inselat, dar mai usor poate fi inselat daca nu cunoaste ceea ce spune Dumnezeu in Cuvantul Lui.

Citat:
intrebarea e:nu cumva si Arie,Macedonie,Nestorie,sau Rusell,nu cunosteau oare scripturile?
Nu am de unde sa stiu ce cunosteau ei, dar in acelasi timp trebuie sa aveti in vedere ca unii in mod voit vor sa schimbe sensul Scripturii (falsi invatatori).
O caracteristica de baza a falsilor invatatori este aceea ca interesul lor nu este de a-l glorifica pe Dumnezeu ci de a atrage multimile in ratacire pentru un castig material:

"Dar au fost în popor și prooroci mincinoși, după cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura eresuri pierzătoare și, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, își vor aduce lor grabnică pieire;
Și mulți se vor lua după învățăturile lor rătăcite și, din pricina lor, calea adevărului va fi hulită;
Și din poftă de avere și cu cuvinte amăgitoare, ei vă vor momi pe voi. Dar osânda lor, de mult pregătită, nu zăbovește și pierzarea lor nu dormitează".

Citat:
iar daca scriptura se poate intelege in stilul np de a o studia,de ce sunt atatea deosebiri intre culte,cand multi dintre oameni au o dorinta sincera de a o intelege?de ce voi nu credeti in nemurirea sufletului,iar ceilalti cred?de ce unii protestanti cred in sambata,iar altii in duminica?etc. etc.
Asta cu deosebirile intre culte e exagerata, e drept ca sunt deosebiri in anumite aspecte, insa toate cultele NP cred aceleasi lucruri in ceea ce priveste mantuirea si viata de credinta.
Ce va face sa credeti ca multi dintre oameni au o dorinta sincere de a o intelege? Multora dintre oameni nici nu le pasa de Cuvantul Domnului.
Eu cred in nemurirea sufletului, probabil va referiti la adventisti, ca ei nu cred asta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce a plans Iisus Hristos ? Marin56 Intrebari utilizatori 8 23.06.2011 09:26:43
Iisus Hristos in contemporaneitate Rodica50 Intrebari utilizatori 0 01.12.2010 20:12:58
Exista Iisus Hristos? iustin10 Generalitati 104 28.09.2010 15:45:28
Cum a devenit Iisus un Hristos ionela7 Vrajitoria 19 21.09.2010 13:08:18
Iisus Hristos ancah Biserica Ortodoxa Romana 10 09.05.2008 21:30:22