Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.04.2016, 20:11:42
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Valkorion Vezi mesajul
Touche, Mihai. Genial. Tu ar trebui sa fi fost teolog; avocatura ti-a dezvoltat aptitudinea retorica pina la un nivel care ar fi facut fata bine de tot in universitatile catolice din Apusul scolastic. La fel cum il vad pe Mihnea bun de preot.
Mulțam fain. Na, când o să slujească domnul Dragomir prima Missă, eu promit să-i stric mustăria, punându-mă în prima bancă și anunțând că dau autografe pe lucrarea mea de doctorat în teologie. Cu marker auriu, să arăt că am valoare.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Vechi 11.04.2016, 20:21:34
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Biserica Ortodoxa Romana. Nu ?
BOR este doar o ramura al copacului numit Biserica Ortodoa, SINGURA Biserica intemeiata de Hristos al carui cap este (Efeseni 5:23), nu BRC al carui cap este...papa si nu Hristos
Vechi 11.04.2016, 20:25:05
Valkorion Valkorion is offline
Banned

Data înregistrării: 24.03.2016
Locație: Eternal Throne, The Spire, Zakuul
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
BOR este doar o ramura al copacului numit Biserica Ortodoa, SINGURA Biserica intemeiata de Hristos al carui cap este (Efeseni 5:23), nu BRC al carui cap este...papa si nu Hristos
Aoleu, iar o luam cu asta?
Back on topic, brs&sis. Vorbim de sinodul din Creta.
Vechi 11.04.2016, 20:28:16
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
Na, păi pe off-topicul ăsta mă bag și eu în seamă cu semnătura mea :)

Indianca (animistă sau panteistă) arată că vântul și ploaia pot nimici hârtia pe care e scrisă Biblia creștinilor.
"La inceput a fost Cuvantul"... (Evanghelia lui Ioan)
...si a fost scris pe papirus, apoi pe hartie, apoi pe smartphone, si a venit vantul si ploaia si virusii electronici si l-au nimicit.

Dar unii au uitat sau poate n-au aflat ca "Cuvantul Trup S-a facut..." si s-a salasluit in Potir, si poa' sa ninga, poa' sa ploua, poa' sa fie vifornita, nici portile iadului n-au cum sa-L nimiceasca!
Daca o intalniti pe indianca sa-i faceti un update :))

**
Ia intrati in odaia forumului in care s-a cazat buddhistul Florin Oltean!
Vedeti acolo, indistinctia dintre creat si necreat, confuzia intre Creator si creatura! Asta, daca reusiti sa treceti de perdeaua densa de aburi sau poate fum de tamaie pentru Siddartha Gautama (nu stiu cu ce da de-i asa fum :)), multe chestii blurate, incetosate, indistincte, magme amorfe, ambalate in mult sclipici, ce unora le pare filozofie.

Are si ceva koanuri dragute, neutre confesional, dar atat.
In rest confuzie maxima intre necreat si creat, de unde inevitabil, ambiguitatile curg in cascada. Daca vrea cineva sa faca o lucrare cu tema „Ambiguitatea ca lifestyle”, gaseste acolo material din belsug.

Oameni buni, lasati panteismul si paganismele! Wake up! Unul din Treime S-a facut om, ca sa nu mai bajbaie lumea in idolatrie! Ca sa nu mai confunde nimeni fiinta intangibila a Creatorului cu ce a fost creat! Si nici sa creada ca omul nu-i nimic mai mult decat orice alta vietate de sub soare.

Citat:
Dar de la o depărtare de sute de ani, Francisc din Assisi a pregătit deja răspunsul:

"Lăudat fii tu, Doamne al meu, pentru fratele Vânt,
pentru aer si pentru nori
pentru azurul linistit si pentru toate stările vremii
prin ele tu tii în viață toate creaturile.

Lăudat fii tu, Doamne al meu, pentru sora Apă
care-i foarte trebuincioasă si foarte înteleaptă
pretioasă si castă."

Omul e singura creatura cu suflet rational, creat din suflarea Lui! Restul sunt frumoase, bune, extraordinare, cum mai vreti, dar numai ca si cei din specia umana a ales sa se faca. De fapt, numai pe cei din specia umana a ales sa-i faca dupa chipul si asemanarea Lui! Drept care dupa ce ne-a facut pe noi, S-a facut si El ca noi, nu ca vantul, norii, azurul linistit, apa si alte chestii meteo.

Last edited by delia31; 11.04.2016 at 21:01:51.
Vechi 11.04.2016, 20:42:09
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
"

Ia intrati in odaia forumului in care s-a cazat buddhistul Florin Oltean!
Chiar credeți că Sf. Francisc era panteist ?!!

Hellooooooo ! Strofele citate sunt din "Cântecul creaturilor" !!!
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

Vechi 11.04.2016, 20:47:54
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Deci Biserica (cu articol hotărât) Ortodoxă Română este o biserică sau nu ?

Un răspuns simplu, la obiect, cu da sau nu, ar fi apreciat.

Vechi 11.04.2016, 20:53:28
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Nu "o biserica " ci "Biserica". Dar de ce întrebi? Vrei sa vii, în sfârșit, la Adevăr? Dumnezeu sa-ți ajute!
Vechi 11.04.2016, 20:59:05
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
Chiar credeți că Sf. Francisc era panteist ?!!

Hellooooooo ! Strofele citate sunt din "Cântecul creaturilor" !!!
O precizare. Comentariul era dedicat indiencei animiste, pana la ultimul paragraf, dar am sectionat si impartit eu gresit postarea dvs.
Mea culpa!

In ultimul paragraf, ma refeream la Sf. Francisc:
"Omul e singura creatura cu suflet rational, creat din suflarea Lui! Restul sunt frumoase, bune, extraordinare, cum mai vreti, dar numai ca si cei din specia umana a ales sa se faca. De fapt, numai pe cei din specia umana a ales sa-i faca dupa chipul si asemanarea Lui! Drept care dupa ce ne-a facut pe noi, S-a facut si El ca noi, nu ca vantul, norii, azurul linistit, apa si alte chestii meteo."
Vechi 11.04.2016, 21:00:29
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu "o biserica " ci "Biserica". Dar de ce întrebi? Vrei sa vii, în sfârșit, la Adevăr? Dumnezeu sa-ți ajute!
Cred că n-ai citit atent întrebarea. Întrebarea era: "Deci Biserica (cu articol hotărât) Ortodoxă Română este o biserică sau nu ?"

Am schimbat acum sublinierea, poate îți vei revizui răspunsul. Sau, dacă nu, înseamnă că susții că BOR este Biserica lui Hristos ?

Coreligionarul tău susținea că e doar o ramură......

Vechi 11.04.2016, 21:03:49
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul

In ultimul paragraf, ma refeream la Sf. Francisc:
"Omul e singura creatura cu suflet rational, creat din suflarea Lui! Restul sunt frumoase, bune, extraordinare, cum mai vreti, dar numai ca si cei din specia umana a ales sa se faca. De fapt, numai pe cei din specia umana a ales sa-i faca dupa chipul si asemanarea Lui! Drept care dupa ce ne-a facut pe noi, S-a facut si El ca noi, nu ca vantul, norii, azurul linistit, apa si alte chestii meteo."
Antropomorfizarea creaturilor este în mod evident o licență poetică a Sărăcuțului (de altfel, "Cântecul creaturilor" este recunoscută drept prima creație poetică în limba italiană, și anume în limba veche, așa cum apare și în semnătura mea).

Subiect închis