Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.11.2016, 17:23:12
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Te-a întrebat cineva aici pe topic, sau în viată reală despre "minunile" ÎPS?
Te-a pus/forțat cineva să spui ce și cum despre el?
Ai vreun câștig că o faci?
Ai vreo pierdere că o faci? Dar dacă nu? Care e aia?
N-am niciun câștig personal, dar sper să aibă aceia care cred că mitropolitul este o victimă și că este cazul să-l apere, solidarizându-se cu el și împiedicând în felul ăsta să se facă lumină și, eventual, curățenie. Cred că ar fi un mare câștig pentru Biserică dacă și-ar alege slujitorii așa cum se cuvine.

Pierderea iarăși nu este personală, deși mă afectează și pe mine să văd că minciuna reușește să treacă drept adevăr.

Citat:
În oglingă acum.
Am afirmat eu, de ex, că ÎPS este sfânt în viață, neprihănit, curat ca lacrima, rupt din soare, în fine, ai prins ideea... ?
Nu. Pentru că nu știu sau dacă știu nu m-a întrebat nimeni și nici nu e cazul să fac astfel de afirmații despre înaintașul meu.
Tu nu. Alții, însă, au găsit surse care să-l scoată aproape sfânt.

Citat:
P.S. Hoț-nehoț, tot episcop este.
Nu poți fi și episcop, și hoț în același timp. Există o judecată bisericească, și ea ar trebui să funcționeze.
Vechi 10.11.2016, 17:31:21
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Ceea ce vreau sa spun este ca nu tot ce ni se pare noua ca este corupt, este si adevarat.
Corect. De aceea m-am întrebat de multe ori dacă nu cumva mă înșel. Bineînțeles că aparențele pot înșela, și e probabil ca inclusiv Î.P.S Teodosie să-i fi ajutat pe mulți, în mod real. Asta e problema cu personajele controversate: că fac și bune, și rele, că amestecă adevărul cu minciuna.

Citat:
Mai concret: vino, frate, cel care stii bine ca ai dat bani, si striga: "Eu sunt acela!" Dar n-ai sa vii. Si stim de ce. Pentru ca, in fata lui Dumnezeu, este mai vinovat cel ce ravneste si corupe, decat cel care primeste la insistente si milogeli care pe parcurs se dovedesc a fi extrem de false si periculoase.
Tocmai asta e problema, că din pricina complicității se tace. Să nu fim complici cu toții!
Personal eu nu am ce-i reproșa. Am avut cândva o problemă de rezolvat la Arhiepiscopie, de care nu am a mă plânge.
Vechi 10.11.2016, 17:46:59
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Personal eu nu am ce-i reproșa. Am avut cândva o problemă de rezolvat la Arhiepiscopie, de care nu am a mă plânge.
Pai vezi? Spre deosebire de tine, noi n-am avut nicio problema. Nu ne-a dat, nu ne-a luat, nu ne-a rezolvat. S-ar putea sa nu ne placa privirea lui, sau cine stie ce bube-n cap sa credem ca are... Atat timp cat nimeni nu ne cere sa judecam sau sa ne pronuntam in problema acuzatiilor, indiferent de ceea ce ni se pare, cred eu ca e mai corect sa-L lasam pe Dumnezeu sa scoata la lumina raul, daca e rau. Dar, chiar daca se va dovedi pe parcurs vreun rau, si va fi inlocuit din functie, iarasi nu-i treaba noastra. Sa nu fim in locul lui! Nici macar unul dintre noi, cei ce ne dam cu parerea pe-aici, sa nu indrazneasca sa se creada mai drept si mai cinstit in fata lui Dumnezeu, decat el, astfel incat sa fie indreptatit sa faca speculatii!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 10.11.2016, 18:27:50
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Cred că atât tu, cât și Dragoș, dacă ne-am afla într-un autobuz și ați vedea pe unul, fie și purtând rasă călugărească, băgând mâna în buzunarul cuiva, ați striga în gura mare, ca să-i preveniți pe toți, iar hoțul să fie făcut de rușine. Poate după aceea v-ați și ruga pentru el, însă nu cred că I-ați lăsa rezolvarea situației direct lui Dumnezeu, așa cum fac, de regulă, românii, din păcate.
Vechi 10.11.2016, 18:29:29
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit In urmă cu cinci ore :

Cel puțin 30 de preoți din Arhiepiscopia Tomisului au venit la Poliția județeană să își arate susținerea fata de IPS Teodosie.
Înaltul ierarh vine un fiecare joi dimineață la politie pentru a da cu subsemnatul fiind cercetat de DNA sub control judiciar pentru folosire de documente false în vederea obținerii de fonduri europene în valoare de 300. 000 de euro și pentru luare de mita.
Preoții sunt indignați și spun că tot ce se vehiculează despre arhiepiscopul lor este o minciună. Ca această acțiune împotriva lui aduce atingere Bisericii.
IPS semnează acum pentru controlul judiciar la registratura IPJ Constanța înconjurat de preoți, fapt nemaiîntâlnit pana acum în istoria politiei.
Vechi 10.11.2016, 18:40:48
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Cred că atât tu, cât și Dragoș, dacă ne-am afla într-un autobuz și ați vedea pe unul, fie și purtând rasă călugărească, băgând mâna în buzunarul cuiva, ați striga în gura mare, ca să-i preveniți pe toți, iar hoțul să fie făcut de rușine. Poate după aceea v-ați și ruga pentru el, însă nu cred că I-ați lăsa rezolvarea situației direct lui Dumnezeu, așa cum fac, de regulă, românii, din păcate.
Legătura cu ÎPS fiind...?
Reply With Quote
Vechi 10.11.2016, 18:46:14
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Legătura cu ÎPS fiind...
... evidentă. Părerea mea.

Suntem în autobuz eu, Ioan, Moș Neagu, tu, Copăcel, flying și mulți alții; între care și un călugăr. Vă atrag atenția că eu merg des pe traseul ăsta și îl știu pe acest „călugăr”. În plus, mi-au mai zis de el și alții; că e hoț. Ioan confirmă. Strigăm, ca să-i prevenim pe toți.
Flying îmi spune: Nu judeca, pentru a nu fi judecat!
Copăcel îmi dă un link către un radio obscur, de internet, unde un alt purtător de rasă se jură că cel din autobuz e demn de toată stima.
Moș Neagu zice: Nu ți-au plăcut ochii lui. Lasă-l în plata Domnului, nu vezi că e călugăr?
Te-a întrebat cineva ceva? îmi spui tu. Sărumâna, părinte!

În cele din urmă, lumea ne va da jos din autobuz pe mine și pe Ioan, și toată lumea își va vedea de drum.

Last edited by CristianR; 10.11.2016 at 19:09:29.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2016, 18:55:50
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Deci l-ai văzut tu furând. Ok, șapo!
Reply With Quote
Vechi 10.11.2016, 19:02:12
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci l-ai văzut tu furând. Ok, șapo!
Oare tu te bazezi numai pe ceea ce vezi efectiv cu ochii?
Vechi 10.11.2016, 19:07:35
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Când se poate încadra lejer la "bârfă", da.
Reply With Quote
Răspunde