![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Sfanta Scriptura Sfantul Apostol Pavel vorbeste de faptul ca acestia care au primit Sfantul Botez o data,nu mai pot sa il primeasca din nou,adica nu mai pot fi iertati inca o data prin Sfantul Botez. Iertarea la Sfantul Botez se da fara efort personal,a se vedea tot de la Dogmatica Sfantului Ioan Damaschinul: "Mărturisim un botez spre iertarea păcatelor și spre viața de veci. Botezul indică moartea Domnului (Romani VI, 4; Coloseni II, 12.). Ne îngropăm, deci, prin botez împreună cu Domnul, după cum spune dumnezeiescul apostol (Coloseni II, 12). Și după cum o dată s-a savârsit moartea Domnului, tot astfel o dată trebuie să ne botezăm. Ne botezăm, după cuvântul Domnului, în numele Tatălui și al Fiului si al Sfântului Duh (Matei XXVIII, 19); iar prin aceste cuvinte suntem învățați mărturisirea în Tatăl si în Fiul si în Sfântul Duh. Așadar toți cei care au fost botezați în Tatăl si în Fiul si în Sfântul Duh si au fost învățați prin aceasta o singură fire a Dumnezeirii în trei ipostase și se botează din nou, aceștia răstignesc încă o dată pe Hristos, după cum spune dumnezeiescul apostol: „Căci este cu neputință ca cei odată luminați" și cele ce urmează, „să se înnoiască iarăși spre pocăință, pentru că ei răstignesc pentru ei din nou pe Hristos si-l batjocoresc”(Evrei VI, 4-6)." Aci nu e vorba de "a rastigni (trupul lui aceasta inseamna cuvantul pe,a se vedea invatatura despre cele doua firi a lui Dumnezeu Iisus Hristos) Hristos din nou" ca dupa inviere trupul lui Dumnezeu Iisus Hristos a fost facut fara moarte,nu mai poti sa il rastignesti. E vorba ca daca dracii inseala pe cineva sa faca Sfantul Botez din nou,prin aceasta ar marturisi doua rastigniri a (trupului) lui Dumnezeu Iisus Hristos. A se vedea la Dogmatica ca Sfantul Ioan Damaschinul vorbeste despre rastignire la timpul trecut deci rastignirea e ceva ce a fost,nu se mai intampla din nou.Botezul indica moartea Domnului,nu inseamna ca cine face Sfantul Botez rastigneste pe Dumnezeu Iisus Hristos. Prin Sfantul Botez se da iertare de pacate,in dar: "A doua naștere se petrece în suflet, căci cu toate că suntem creaturi, credința are atâta putere să ne înfieze prin Duh si să ne ducă la fericirea de altă dată. Prin botez se dă tuturora în mod egal iertare de păcate; harul Duhului însă, în măsura credinței și a curățirii antecedente." Iertarea pacatelor/caderilor in erezii dupa Sfantul Botez se face prin Taina pocaintei,prin care credinciosul impreuna ajutat de harul Duhului Sfant isi plange pacatele,face rugaciuni,postiri,etc. Aceasta cum arata Sfantul Ioan Damaschinul e mult mai grea,decat iertarea care se da prin Sfantul Botez. Fratia ta nu observi ca dracii te inseala sa citezi din Sfanta Scriptura in afara contextului,ca daca ai fi luat tot citatul,s-ar fi vazut ca despre Sfantul Botez vorbeste acolo Sfantul Apostol Pavel: "1.De aceea, lăsând cuvântul de început despre Hristos, să ne ridicăm spre ceea ce este desăvârșit, fără să mai punem din nou temelia învățăturii despre pocăința de faptele moarte și despre credința în Dumnezeu, 2.A învățăturii despre botezuri, despre punerea mâinilor, despre învierea morților și despre judecata veșnică. 3.Și aceasta vom face-o cu voia lui Dumnezeu. 4.Căci este cu neputință pentru cei ce s-au luminat odată și au gustat darul cel ceresc și părtași s-au făcut Duhului Sfânt, 5.Și au gustat cuvântul cel bun al lui Dumnezeu și puterile veacului viitor, 6.Cu neputință este pentru ei, dacă au căzut, să se înnoiască iarăși spre pocăință, fiindcă ei răstignesc loruși, a doua oară, pe Fiul lui Dumnezeu și-L fac de batjocură." Iata aci de la Biserica ortodoxa a SUA,OCA,despre acest verset talcuire: http://oca.org/questions/scripture/h...from-the-faith "Since most Protestants reject the Sacrament of Confession, they provide no real options or opportunities for reconciliation after they have “backslided” or, as we would say, after they have cut themselves off from the common union which they had shared with Father, Son and Holy Spirit and with the People of God." Si traducerea pentru cine nu stie engleza: "Intrucat majoritatea protestantilor resping Sfanta Taina a Spovedaniei,ei nu ofera niciun fel de optiuni reale sau oportunitati de reimpacare (cu Dumnezeu) dupa ce ei au "pasit inapoi" sau,cum am spune,dupa ce s-au taiat de la uniunea care au avut-o cu Tatal,Fiul si Sfantul Duh si cu poporul lui Dumnezeu". Deci vezi mai frate ca dracii inseala pe fratia ta sa zici despre acel pasaj in stil neo-protestant. Iata aci o discutie intre niste inselati de draci neoprotestanti,vis-a-vis de acel pasaj,ca lor li se pare ca daca cineva a plecat de la secta lor si s-a dus la altii,a cazut sub versetul acela: http://www.puritanboard.com/f17/appl...6-4-6-a-60718/ "If a man was once an evangelical, professed belief in the Gospel of Jesus Christ, lived a decent life (showing an external holiness of some sort), then got mixed in with eastern religions, and eventually became Eastern Orthodox. The man knows the theology/beliefs of Eastern Orthodoxy, which essentially holds the Gospel and salvation as (Jesus + sacraments, etc.). Would such a man fall under the warning of Hebrews 6:4-6, which says, "4For in the case of those who have once been enlightened and have tasted of the heavenly gift and have been made partakers of the Holy Spirit, 5and have tasted the good word of God and the powers of the age to come, 6and then have fallen away, it is impossible to renew them again to repentance, since they again crucify to themselves the Son of God and put Him to open shame. "? Secondly, if he does fall under Hebrews 6:4-6, should we as Christians still seek to preach to Him the Gospel in hope that he will repent and believe the true Gospel? " Traducerea la ce ii inseala dracii pe acei neo-protestanti sa vorbeasca: "Daca un om a fost odata evanghelist,a profesat credinta in Evanghelia lui Isus Cristos,a trait o viata decenta (aratata de un anumit grade de sfintenie exterioara) apoi s-a amestecat cu religiile crestin ortodoxe si pana la urma a devenit crestin ortodox.Acest om stie teologia/credintele crestin ortodoxiei,care esential tine Scriptura si mantuirea ca (Iisus + Sfintele Taine etc...." Si raspunsul altui inselat de draci neo-protestant: "Yes he would fall under such a warning. But remember that we ourselves cannot tell infallibly whether another person who professed the faith was truly converted or not, and may be going through backsliding rather than ultimate apostasy or have committed the unforgiveable sin. Only the God Himself knows infallibly if someone has crossed the line and committed the unforgiveable sin. " "Da ar cadea sub o asemenea avertizare.Dar sa ne amintim ca noi nu putem spune cu infailibilitate daca alta persoana care a profesta credinta a fost convertita cu adevarat sau nu si daca nu cumva are o alunecare decat apostazia ultima si daca a comis un pacat de neiertat". Deci si acesti neo-protestanti inselati de draci,desi au punct de vedere apropiat de a fratelui cz400,nu sunt chiar asa de categorici,de a caracteriza pe cineva ca damnat sau nu. Deci fratia ta mai frate cz400 nici catolic nu esti ci esti inselat de draci neo-protestant si vii sa bagi invrajbire in crestini ortodocsi,cei de stil nou si stil vechi.
|
|||
|
|||
![]()
Asa mai frate cz400,da daca fratia ta esti crestin-ortodox si apartii de o biserica crestin ortodoxa,stilista,nestilista de ce nu ti-ai trecut acolo la religie "ortodox"?
Catre ceilalti frati/surori crestini ortodocsi sau crestini catolici,care posteaza pe aci: Nu cred ca are rost sa ii mai raspundeti la postari fratelui cz400,ca dracii il inseala pe fratia sa cu idei de ii inseala si pe neo-protestanti,putem sa ne rugam la preabunul Dumnezeu pentru acest frate sa ii lumineze mintea,ca de discutat cu dansul vad ca nu prea da roade.
"și dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă." - nu luati de bun tot ce scriu eu. Last edited by mihailt; 30.08.2011 at 14:49:37. |
|
|||
|
|||
![]()
A fost odata un Pamant care statea fix in centrul universului, si tremura de frica sa nu ajunga sa se roteasca el in jurul Soarelui si sa cada sub anatemele inchipuite ale prostilor, asa ca se ruga Sfantului Calendar Vechi sa il tina pe loc, ca altfel, el fiind plat (cum altfel?) o sa inceapa sa se invarta ca o farfurie zburatoare, din alea in care sambatarii ii vad pe ingeri si pe dumnezeul lor, ala care trage totdeauna Sambata un pui de somn. Dar s-a intamplat totusi, pentru ca "ereticii" si nesimtitii aia de atei si scientisti care se inchina Soarelui au pus de o conspiratie, sa schimbe calendare si sa faca sa se invarta cine, pardon ce, nu trebuie unde nu trebuie. Situatia parea fara iesire, cand, din neantul infinit pe care noi, oamenii, il numim eufemistic "prostie"...they just emerged! Glicherie si Badulescu, fiecare cu secta si ticneala proprie. Nu exista decat un Badulescu, si unul este neica nimeni, inginerul lui! Si doar "biserica" lui Glicherie e reala, orice altceva este erezie calendaristica si papistaso-ecumenista.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si ca sa mai fie ceva,de la viata Sfantului Vasile cel Mare,despre cineva de s-a lepadat de Dumnezeu Iisus Hristos si cum Sfantul Vasile cel Mare l-a reunit pe acela cu Dumnezeu la loc:
"Eladie, fostul ucenic al marelui Vasile, însuși văzător și urmaș al minunilor lui la moștenirea scaunului său, bărbat îmbunătățit și sfînt, a spus un lucru nemincinos ca acesta: "Un boier drept- credincios, anume Proterie, cercetînd Locurile Sfinte, a gîndit să dea pe fiica sa într-una din mănăstiri, să slujească lui Dumnezeu. Dar diavolul, care de la început urăște binele, a împins pe o slugă a lui Proterie spre dorirea fiicei stăpînului său. Văzînd sluga că acest lucru este greu, spre care nici nu îndrăznea, simțindu-se ne-vrednic, a mers la un vrăjitor care locuia în acea cetate, căruia i-a spus toată dorința sa, și i-a făgăduit să-i dea mult aur dacă va face cu farmecele sale să ia de soție pe fiica stăpînului său. La început vrăjitorul n-a voit, apoi mai pe urmă a zis: "De vei voi, te voi trimite la stăpînul meu, diavolul, și el îți va ajuta la aceasta, dacă vei face și tu voia lui"; iar acel ticălos rob a zis: "Făgăduiesc că voi face tot ce-mi va porunci". Fermecătorul a zis: "Te vei lepăda de Hristos al tău și vei da scrisoare pentru aceasta?". Iar el a zis: "Gata sînt, numai să-mi cîștig dorința mea". Vrăjitorul a răspuns: "De făgăduiești așa, apoi și eu îți voi fi de ajutor". Luînd o hîrtie, a scris diavolului astfel: "De vreme ce mi se cade a mă sîrgui, stăpîne al meu, ca să mă lepăd de creștineasca credință și să vin spre a ta stăpînire, întru înmulțirea părții tale, iată trimit la tine acum pe tînărul care va aduce scrisoarea mea, fiindcă este aprins de dor către o fecioară; și te rog să-i dai ajutor să-și cîștige dorința sa, ca și eu întru aceasta să mă preamăresc și cu mai mare sîrguință să cîștig pe mulți care îți vor fi plăcuți". O scrisoare ca aceasta scriind către diavol, a dat-o acelui tînăr și l-a trimis, zicîndu-i: "Să mergi în această oră a nopții și să stai la mormintele păgîne, să ridici hîrtia în văzduh și-ți vor sta de față cei ce te vor duce la diavolul". Iar el, ticălosul, degrabă s-a dus și ajungînd la morminte, a început a chema pe diavoli în ajutor. De îndată duhurile viclene s-au arătat în fața lui și cu bucurie au dus pe cel înșelat la stăpînul lor; apoi văzîndu-l că ședea pe scaun înalt și înconjurat de duhuri viclene, i-a dat scrisoarea de la vrăjitor și, luînd-o, diavolul a zis către tînăr: "Crezi în mine?". Iar el a zis: "Cred". Și diavolul i-a zis: "Te lepezi de Hristos al tău?". Iar ticălosul a zis: "Mă lepăd". Satana i-a zis: "De multe ori mă înșelați voi creștinii; cînd vă trebuie ajutorul meu, veniți la mine, iar după ce vă împliniți dorința voastră, iarăși vă lepădați de mine și vă apropiați de Hristos al vostru; iar El, ca un bun și iubitor de oameni, vă primește. Voiesc să-mi faci zapis, cum că te lepezi de bunăvoie de Hristos și de Botez și făgăduiești ca să fii al meu în veci, să rabzi cu mine veșnica muncă în ziua judecății; și așa eu îndată voi împlini dorința ta". Iar tînărul a scris precum diavolul a voit. Atunci balaurul pierzător de suflete a trimis pe diavolul desfrînării și a aprins pe fecioara aceea de nesățioasa dragoste către acest tînăr, încît neputînd răbda patima trupească, a căzut la pămînt, rugîndu-se de tatăl său: "Miluiește-mă, miluiește-mă pe mine, fiica ta, și mă dă ca soție acelui tînăr al nostru, pe care l-am iubit foarte mult; iar de nu vei face aceasta unicei tale fiice, în scurt timp mă voi omorî și vei da seamă pentru mine în ziua judecății". Auzind aceasta tatăl, s-a înspăimîntat și se tînguia, zicînd: "Vai mie păcătosul, cum s-a întîmplat aceasta fiicei mele? Cine mi-a furat comoara? Cine a amăgit pe fiica mea? Cine mi-a întunecat lumina ochilor mei? Eu pe tine, fiica mea, voiam să te logodesc cu Mirele ceresc, ca să fii viețuitoare împreună cu îngerii, și ca totdeauna să preamărești pe Dumnezeu în psalmi și în cîntări duhovnicești, și prin tine nădăjduiam ca și eu să fiu mîntuit. Iar tu fără rușine îmi vorbești pentru unirea nunții. Să nu mă pogori cu mîhnire în iad, să nu-ți rușinezi neamul tău cel bun, însoțindu-te cu o slugă". Iar ea întru nimic nu socotea cuvintele tatălui său, zicînd într-una: "De nu vei face după dorința mea, atunci singură mă voi ucide". Tatăl ei, nepricepînd ce să facă, după sfatul rudelor și al prietenilor săi, a lăsat ca mai bine să fie voia ei, decît să o piardă; deci chemînd pe sluga lui, i-a dat de soție pe fiica sa și avere multă; apoi a zis către dînsa: "Mergi, fiică ticăloasă și pătimașă după bărbat; însă mi se pare că mult te vei căi pe urmă și nu-ți va fi de nici un folos". Săvîrșindu-se nedreapta însoțire și diavoleasca lucrare împlinindu-se, după cîtăva vreme au observat și alții că acel tînăr nu intră în Biserică și cu Sfintele Taine nu se împărtășește. De aceea, au spus ticăloasei sale soții, zicîndu-i: "Nu știi că bărbatul tău, pe care l-ai ales, nu este creștin, ci străin de credința lui Hristos?". Ea, auzind aceasta s-a umplut de mîhnire și, aruncîndu-se la pămînt, a început să-și lovească obrazul și să-și bată pieptul cu pumnii, strigînd: "Nimeni neascultînd de părinții săi, nu s-a mîntuit vreodată. Cine va spune rușinea tatălui meu, vai mie, ticăloasa, în cîtă pieire am căzut astăzi; de ce m-am născut? Și născîndu-mă de ce n-am pierit?" Astfel tînguindu-se ea, a auzit bărbatul ei și a alergat la dînsa, întrebînd-o despre pricina tînguirii. Cunoscînd lucrul, dînsul a început a o mîngîia, zicînd că nu sînt adevărate cele despre dînsul, și îi spunea că este creștin. La cuvintele lui puțin mîngîietoare, dînsa a zis: "De vei voi ca să mă încredințezi cu adevărat, iar ticălosul meu de suflet să fie fără grijă, să mergi dimineață cu mine în Biserică și înaintea mea să te împărtășești cu Sfintele Taine și atunci te voi crede". Ticălosul ei bărbat, văzînd că nu poate tăinui acel lucru, a fost nevoit a-i spune toate cele petrecute și cum s-a dat diavolului. Ea, căpătînd curaj și scuturîndu-se de slăbiciunea femeiască, a alergat la Sfîntul Vasile și a strigat: "Miluiește-mă, ucenice al lui Hristos, miluiește-mă pe mine, care n-am ascultat pe părintele meu și diavolescului sfat m-am supus". Povestindu-i toate cele petrecute cu bărbatul său, iar sfîntul chemîndu-l, l-a întrebat dacă sînt adevărate toate cele spuse despre dînsul de femeia sa. El cu lacrimi în ochi a răspuns: "Adevărat, sfinte al lui Dumnezeu, așa este; de voi tăcea, faptele mele vor striga". Și i-a povestit cum s-a dat diavolilor, iar sfîntul a zis: "Voiești să te întorci iarăși la Dumnezeul nostru, Iisus Hristos?". Tînărul a răspuns: "Da, voiesc, dar nu pot". Vasile l-a întrebat pentru ce nu poate, iar tînărul i-a răspuns: "Pentru că m-am lepădat de Hristos și diavolului m-am încredințat cu zapis". Iar Vasile a zis: "Nu te mîhni de aceasta; căci Dumnezeu este iubitor de oameni și primește pe cei ce se pocăiesc". Atunci femeia lui, aruncîndu-se la picioarele sfîntului, îl ruga, zicîndu-i: "Ucenice al lui Hristos, cît poți, ajută-ne nouă!"; iar sfîntul a grăit către tînăr: "Dar crezi că te vei mîntui?" Iar el a zis: "Cred, Doamne, ajută necredinței mele!". Luîndu-l sfîntul de mînă, a făcut pe dînsul semnul Sfintei Cruci și l-a închis la un loc, înăuntrul sfintelor ogrăzi; apoi a poruncit ca neîncetat să se roage lui Dumnezeu. Singur a petrecut acolo trei zile, rugîndu-se lui Dumnezeu; după care sfîntul, cercetîndu-l, l-a întrebat: "Cum te afli, fiule?". Tînărul a răspuns: "Într-o mare primejdie mă aflu, stăpîne; nu pot răbda chiotul diavolesc, înfricoșările, săgetăturile și lovirea pietrelor, pentru că, ținîndu-mi zapisul, mă ocărăsc, zicîndu-mi: "Tu ai venit la noi, iar nu noi la tine"". Sfîntul i-a zis: "Nu te teme, fiule, și numai să crezi". Dîndu-i puțină hrană, l-a însemnat cu semnul Crucii și iarăși l-a închis. După puține zile, cercetîndu-l din nou, i-a zis: "Cum te afli, fiule?". Iar tînărul a răspuns: "De departe aud îngrozirile și chiotul, iar pe dînșii nu-i văd". Apoi, dîndu-i puțină mîncare și rugîndu-se pentru dînsul, l-a închis din nou și s-a dus. După patru zile, a venit din nou la dînsul și l-a întrebat: "Cum te afli, fiule?". Iar el a răspuns: "Acum sînt bine, sfinte părinte; pentru că te-am văzut pe tine în vis, luptîndu-te pentru mine și biruind pe diavolul". Deci, sfîntul, făcînd rugăciuni, l-a scos din închisoare și l-a dus în chilia sa. A doua zi a chemat tot clerul bisericesc, pe monahi și tot poporul cel iubitor de Hristos, și le-a zis: "Să preamărim, fraților, pe iubitorul de oameni Dumnezeu, că iată, Bunul Păstor voiește să ia pe umeri oaia cea pierdută și s-o aducă în Biserică. Deci se cade să ne rugăm în această noapte bunătății Lui, ca să biruiască și să rușineze pe vrăjmașul sufletelor noastre". Atunci s-a adunat poporul în Biserică și a făcut rugăciuni de toată noaptea pentru tînărul ce se pocăia, strigînd: "Doamne miluiește!".
|
|||
|
|||
![]()
Făcîndu-se ziuă, Vasile a luat pe tînăr de mînă și l-a dus cu tot poporul în biserică, cîntînd psalmi și laude. Și iată diavolul, fără rușine, a venit pe nevăzute cu toată puterea sa pierzătoare, vrînd să răpească pe tînăr din mîinile sfîntului. Iar tînărul a început a striga: "Sfinte al lui Dumnezeu, ajută-mă!". Diavolul tăbărîse asupra tînărului cu atîta îndrăzneală și nerușinare, încît pe Sfîntul Vasile îl zgîria, trăgînd la dînsul pe tînăr. Întorcîndu-se fericitul, a zis către diavol: "Nerușinat pierzător de suflete, începător al întunericului și al pierzării, oare nu-ți ajunge ție a ta pierzare, pe care ai adus-o ție și celor ai tăi?
Nu încetezi a prigoni zidirea Dumnezeului meu?" Iar diavolul a strigat către dînsul: "Mă nedreptățești, Vasile!". Și acest glas diavolesc l-au auzit mulți. Iar arhiereul a zis: "Să te certe pe tine Domnul, diavole!". Iar diavolul iarăși a zis către dînsul: "Vasile, mă nedreptățești, că nu eu am mers la dînsul, ci el la mine și s-a lepădat de Hristos al tău, dîndu-mi zapisul pe care îl am în mîinile mele, iar în ziua judecății îl voi aduce înaintea Celui de obște Judecător". Vasile a zis: "Bine este cuvîntat Domnul Dumnezeul meu, că nu-și va lăsa poporul mîinile în jos, rugîndu-se, pînă nu vei da zapisul!". Întorcîndu-se sfîntul către popor, a zis: "Înălțați mîinile voastre în sus și strigați: Doamne miluiește!". Poporul, înălțînd mîinile spre cer, a strigat cu lacrimi: "Doamne miluiește!", multă vreme, și iată a venit zapisul tînărului acela, purtat prin văzduh, văzîndu-l toți, și s-a dat Fericitului Vasile în mîini. Sfîntul, luînd zapisul, s-a bucurat și a dat mulțumire lui Dumnezeu; apoi înaintea tuturor a zis către tînăr: "Cunoști, frate, zapisul acesta?" Tînărul a răspuns: "Da, sfinte al lui Dumnezeu, este al meu, că l-am scris singur cu mîna mea". Marele Vasile l-a rupt îndată bucăți, înaintea tuturor și l-a ars; apoi, ducînd pe tînăr în biserică, l-a împărtășit cu dumnezeieștile Taine și pe popor l-a ospătat din belșug. Pe tînăr, mult învățîndu-l și dîndu-i canonul cel cuviincios, l-a dat femeii lui, care cu negrăit glas slăvea și mulțumea lui Dumnezeu. "
|
|||
|
|||
![]()
Inainte sa ma intrebe colegele si colegii de forum de ce am postat aici despre ambele aiureli pseudoteologice si antistiintifice, precizez ca se leaga, vedeti aici exemplu de aiureli paseiste:
http://www.hexaimeron.ro si ultraschismatice: http://www.mitropoliaslatioara.ro/ http://www.catacombeleortodoxiei.ro/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In 1930 am citit ca are loc o alta intrunire la Manastirea Vatopedi pe tema asta, mai precisa decat prima. Citat:
Si in cazul Lyon si in cazul Ferrara impaatul si cei care sustineau unirea au murit, si trecerea la catolicism nu s-a mai facut. Nimeni nu si-a fauct o noua biserica desi era vorba de erezii, nu de canoane sau de calendar facut de un roman. Citat:
Citat:
Uite, de ce crezi ca la primul sinod s-a spus ca sa nu se tina Pastile cu evreii? ca era o zi cu ghinion? Nu, pentru ca sa nu confunde unii crestini iudaismul cu crestinismul, unii deja o faceau si aveau obiceiuri de la iudei. La fel, de ce s-au dat acele anateme pentru a nu schimba calendarul? Pentru ca era vreo mare dogma calendarul facut de romani? Nu, ci pentru ca ortodocsii sa nu fie atrasi spre catolicism, la fel ca la primul sinod cu iudeii. Ai inteles acum? Si Sfintele Pasti au ramas difertit fata de catolici, deci nu avem exact ca ei. Dar acum sa ne gandim la altceva: ce calendar tinea Iisus? Nu cumva tinea calendarul evreiesc, desi era si calndarul iulian de ceva timp? Deci Biserica a adoptat calendarul iulian, un calendar pagan, nu pe cel tinut de Iisus si evrei. De ce? Pentru ca nu avea nicio importanta? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Am afirmat ca erezia este hula impotriva Duhului Sfint (pentru ca Sfinta Traditie este lucrarea Duhului Sfint) si ca ereticii nu pot fi iertati. In sprijinul celor spuse de mine am adus urmatoarele citate din Sfinta Scriptura: "celui care va zice impotriva Duhului Sfant, nu i se va ierta lui, nici in veacul acesta, nici in cel ce va sa fie" (Matei 12:32)De asemenea, am mai aratat ca versetele de mai sus se refera la cei care proclama erezia in mod constient si ca nu ii include pe cei care au fost inselati sau s-au nascut in erezie, pentru care exista intotdeauna posibilitate de pocainta si intoarcere (venire) la Biserica. (http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=171) Tu, in schimb, susti ca pentru toti ereticii exista iertare. In sprijinul afirmatiilor tale ai adus comentarii pe diverse teme care fac trimitere la citatele din Sfinta Scriptura pe care le-am dat, insistind ca ele se refera cel mult la cei care fac botezul de a doua oara. Intr-unul din ultimele tale mesaje imi dai un link la un articol de-al OCA in care este prezentat raspunsul la intrebarea unui credincios care isi exprima temerea ca nu va putea fi iertat pentru caderile temporare de la Credinta, data fiind afirmatia din Evrei 6:4-6. Si ca sa vezi cit de caraghios esti o sa-ti citez chiar din acelasi loc, ca sa intelegi ca, practic, si textul OCA confirma cele afirmate de mine: “To conclude, it is impossible to clearly understand the meaning of this passage from Hebrews apart from understanding the precise audience to which Saint Paul was directing his words: those Jews [but surely not all Jews] who had begun their spiritual journies through Baptism, yet who then rejected Christ and His power. If one has not done this—and this is not what you describe about your own situation—then these verses would not directly apply.” (http://oca.org/questions/scripture/h...from-the-faith), adica, pe romaneste fie spus: “Ca sa concluzionam, este imposibil sa pricem cu claritate intelesul acestui pasaj din Evrei fara sa intelegem care a fost audienta exacta careia Sf. Pavel ii adresa acele cuvinte: evrei (dar cu siguranta nu toti erau evrei) care isi incepusera calatoriile spirituale prin Botez, si care mai apoi l-au respins pe Hristos si puterea Sa. Daca cineva nu a ajuns sa faca asa ceva – si tu nu lasi sa se inteleaga asta despre situatia ta – atunci aceste versete nu se aplica in mod direct.” - SI CU ASTA SPER CA TE-AI LAMURIT SI AM INCHEIAT SUBIECTUL! Exact in pozitia acelor evrei s-au aflat, sa zicem, Arie, Metaxakis, Cristea si Athenagoras. Toti au fost in Biserica lui Hristos si au cazut, primul negind Dumnezeirea lui Hristos, ceialalti trei (despre care stim précis ca au fost mari masoni) inchinindu-se “Marelui Arhitect”, idolul masonilor, si n-am auzit despre nici unul “să se înnoiască iarăși spre pocăință”. Conform Sfintei Scripturi nici nu exista posibilitate sa o faca pentru ca ei l-au rastignit “iarași, a doua oară, pe Fiul lui Dumnezeu și-L fac de batjocură”, si respingind Sfinta Traditie, care este lucrarea Duhului Sfint, zicind “impotriva Duhului Sfant, nu [li] se va ierta [lor], nici in veacul acesta, nici in cel ce va sa fie”. Ca si ei sint si cei marunti care au refuzat constient Adevarul urmindu-si liderii in erezie si osinda. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Casatorie stil vechi | Andrreea | Nunta | 289 | 06.09.2019 17:44:23 |
pentru o casatorie pe stil vechi | doca | Botezul | 30 | 08.09.2012 19:29:55 |
biserica ortodoxa de stil vechi | silviu.pintilie | Secte si culte | 6 | 12.11.2010 14:03:30 |
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice | bunicu | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 24.03.2009 11:20:37 |
casatorie cu ortodox de stil vechi | doca | Nunta | 1 | 31.01.2008 15:06:59 |
|