![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unii ortodocsi cer caterisirea lui. De asemenea, e un cunoscut cantaret de pricesne. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma surprinzi cu ceea ce scrii: Dar oare intelegi ce ai scris?!? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vad ca in sfarsit mai crezi si cu propriul cap, pentru ca de obicei spui ca numai de la sfinti si de la sinoade vorbesti. Aici scrie: "The Host-Flesh, as can be very distinctly observed today, has the same dimensions as the large host used today in the Latin church ; it is light brown and appears rose-colored when lighted from the back." http://www.therealpresence.org/eucha.../lanciano.html Nu ma intereseaza sa repeti ceea ce zici ci sa raspunzi la cele pe care le eviti. De exemplu, cum de Harul nu s-a retras din Biserica catolica in 1014. Cum de ortodocsii nu s-au reunit imediat ca sa ii declare eretici pe catolicii din Vest? Cum de nici macar la 1054 nu s-au adunat ca sa anatemizeze "erezia" ci singura anatema pronuntata a fost impotriva cardinalului care a tulburat linistea Sfintei Liturghii? Si cum sa dea anatema Bisericii Catolice cand inclusiv ei erau Biserica Catolica? Si cum se face ca "ereticii" au ajuns mai numerosi si mai uniti decat cei "drepti" din moment ce opera celui rau este exact pe dos, sa divida si sa distruga? Crestinismul a aparut initial ca o secta a iudaismului si evreii se intrebau daca trebuie sa nimiceasca aceasta secta. Insa un intelept de a lor a zis ca trebuie lasati in pace pentru ca, daca nu este de la Dumnezeu, va disparea singura asa cum au disparut si altele, daca insa este de la Dumnezeu va dainui iar ei risca sa lupte astfel impotriva lui Dumnezeu. Si iata ca a dainuit si a prosperat crestinismul in general, si Biserica catolica in special, biserica care in plus este si foarte unita, exact asa cum li s-a cerut crestinilor sa fie. Au aparut in crestinism tot felul de erezii, insa cele care au fost cu adevarat erezii au disparut rand pe rand sau s-au faramitat. Biserica catolica insa a ramas unita si a prosperat. Tu insa ca de obicei nu vezi in asta puterea lui Dumnezeu ci a vrajmasului. De aceea tie nu iti este mintea pavaza impotriva celui rau ci dimpotriva, iti este o piedica in credinta, te impinge la necredinta pentru ca nu stii sa o folosesti. Se vede ca tu nu ti-ai insusit o alta idee din Ortodoxie care spune ca mintea trebuie sa coboare in inima pentru ca mintea greseste insa inima mai putin. Singura porunca pe care ne-a dat-o Iisus nu a fost una dogmatica, ci una de iubire. Imparatia cerurilor nu ne-a spus sa o cautam in dogme si in mintea noastra ci in inima noastra, acolo unde este iubirea. Nu mintea ne-a zis sa o curatim ci inima, ca de acolo ies toate cele rele. Daca pacea pe care o da Domnul in inima ("Pacea mea o las voua...") tu o compari cu efectele drogurilor, atunci ce sa mai zic, tine-o tot asa, vezi-l pe cel rau peste tot, in toate trairile autentice, asa cum fariseii il vedeau la fel ca si tine, pe cel rau peste tot unde lucra Domnul. Si ii intreba Iisus, daca El facea minunile cu putere de la cel rau, fiii lor cu ce putere le faceau? Tu esti inca si mai mare decat acei farisei, pentru ca aceia macar au tacut ca nu aveau raspuns, dar tu nu taci, ci desi exact aceleasi minuni si trairi sunt si la Botezul Ortodox, si la sarbatoarea luminii la Ierusalim, tu nu taci, tu ai raspuns: daca sunt la tine in biserica sunt de la Dumnezeu, daca nu sunt la tine in Biserica, sunt imitatii de la satana. Asa i-ai fi raspuns si Domnului. Ceea ce ai tu nu este credinta in Domnul pentru ca daca L-ai cunoaste pe Domnul ai cunoaste si lucrarea Lui, ci tu esti ca fariseii, ai ingramadit multa invatatura umana la tine in minte si aceasta invatatura te impiedica sa-L cunosti cu adevarat pe Domnul, faci exact la fel ca si fariseii. Tu nu il vezi nicaieri pe Domnul ci oriunde si sub orice forma s-ar manifesta Domnul, tu il vezi mereu si mereu pe necuratul, parca ai fi bantuit de el. Asa ca, revenind la mormoni, bine-nteles ca din punctul lor de vedere, daca te rogi ajungi mormon. Si tu crezi ca daca cineva se roaga, ajunge ortodox, nu? Asa zic toti cei care cred in ceva, ca daca te rogi ajungi ca ei, iar daca cumva nu ajungi ca ei inseamna ca nu te rogi cum trebuie asa ca te inseala cel rau. Daca tu te-ai fi nascut la mormoni, si tu ai fi fost ca si ei tocmai pentru ca nu esti capabil sa discerni unde se afla opera Domnului si unde nu, asa ca iti insusesti dogmele bisericii in care te aflii si consideri ca in interiorul lor este adevarul iar in exteriorul lor dusmanul. Daca te-ai fi nascut catolic, sau mormon sau musulman sau ce vrei tu altceva decat ortodox, tu nu ai fi ajuns in Biserica Ortodoxa ci ai fi zis ca adevarul este doar in biserica ta, in timp ce in toate celelalte este inselare de la cel rau, deci ai fi zis ca inclusiv in Ortodoxie este inselare. Asa ca discutiile cu tine chiar nu au sens din punctul meu de vedere. Tu nu iti folosesti cu adevarat nici mintea si nici inima ca sa il cunosti pe Domnul, ci crezi ca Adevarul (adica Domnul) nu este o persoana, ci sunt niste dogme, si alea daca sunt intelese ca si tine, ca de, tu le intelegi exact ca si sfintii (doar cei ortodocsi ca altii nu exista pentru tine) si ca sinoadele (doar cele din est ca vestul de, este cazut din Har). Pai in cazul asta ramai cu intelegerea ta si continua sa crezi ca Domnul se afla doar in intelegerea ta. Eu am cu totul alta parere pe care mi-o mentin prin prisma a ceea ce imi spune atat mintea cat si inima impreuna cu cele traite pana acum. In orice biserica din oras merg, indiferent ca este Ortodoxa, Catolica sau Anglicana, marturisesc mereu credinta intr-Una Sfanta, Catolica si Apostolica Biserica , asta este marturisirea de credinta a acestor biserici in care am mers pana acum, si la care ader, iar credinta nu este cu buzele ci cu inima. Toate cele bune! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa cum vezi, Domnul m-a adus la credinta iar fundamentalismul ortodox, ca cel care apare la voi, a facut exact invers, m-a facut sa ma indoiesc, din cauza insistentei ca numai in acest fundamentalism se gaseste Domnul, si ca fara acest fundamentalism suntem despartiti de Domnul. Iata ca Domnul mi-a aratat ca nici pomeneala, insa fundamentalismul nu se lasa, pentru el Domnul nu poate vorbi unei persoane ci doar necuratul vorbeste non-stop! Din fericire ma rugasem inca de la inceputul vietii de credincios sa nu imi pierd credinta orice mi s-ar intampla in viata, pentru ca aici, la voi, vad mai degraba multa necredinta. Oameni care se cred cu dreapta credinta vor de fapt sa distruga credinta la altii. Dumnezeu face efortul sa dea credinta oamenilor in timp ce altii isi fac o datorie din a strica credinta semenilor spunandu-le ca este mandrie si lucrare diavoleasca credinta lor in Domnul, si fiind inca convinsi ca le fac un bine acestor semeni. Asa ca eu ma retrag din astfel de discutii. Numai bine tuturor! Last edited by Adriana3; 10.05.2011 at 13:34:46. |
|
|||
|
|||
![]()
Numai bine si tie, Adriana draga. Si ai grija ca "Domnul" sa nu fie altul decat Domnul nostru Iisus Hristos, caci e vremea proorocilor mincinosi, vazuti si nevazuti.
Hristos a inviat! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Proorocul este cel care il vesteste pe Mesia, pe Hristos. Prooroc mincinos este cel care vesteste alt Hristos decat cel real. Nici una din bisericile mentionate (Ortodoxa, Catolica sau Anglicana) nu vestesc alt Hristos, ci il vestesc pe acelasi Iisus, Fiul lui Dumnezeu si la randul Sau Dumnezeu impreuna cu Duhul Sfant, Iisus care s-a intrupat si rastignit pentru mantuirea noastra acum 2000 de ani si care iarasi o sa vina cu slava de data asta, sa judece vii si mortii si sa instaureze Imparatia Sa care va dainui pentru totdeauna. Exista insa prooroci mincinosi care nu il marturisesc pe Iisus in acest fel, ca de exemplu martorii lui Yehova, care nu recunosc dumnezeirea lui Iisus. Sau musulmanii de exemplu, si ei au un profet mincinos, pentru ca profetul lor a zis ca Iisus a fost un simplu profet si nicidecum Fiul lui Dumnezeu, si ca atare musulmanii zic ca profetul lor (Mohamed) a fost trimis tocmai pentru a repara "erezia" crestina legata de natura divina a lui Iisus. Exista chiar un clip pe net dedicat special lui Barack Obama in care un musulman ii explica de ce trebuie sa renunte crestinii a-l considera pe Iisus Fiul lui Dumnezeu si ii explica ca de fapt apocalipsa este cea musulmana conform careia orice om care nu accepta invatatura ultimului profet al omenirii (adica Mohamed) va ajunge in Iad dupa judecata finala a lui Dumnezeu. Iata care sunt profetii mincinosi despre care ne avertizase Iisus. Si exista nu numai prooroci mincinosi ci si Hristosi mincinosi despre care am fost avertizati de Iisus. Ei sunt toti acei oameni care zic despre ei insisi ca sunt Hristos revenit pe pamant pentru Judecata, si atrag multime de oameni in jurul lor, oameni care sunt convinsi ca Mesia a revenit pe pamant iar Biserica crestina este oarba si nu il recunoaste pe Mesia reintors. Si oricat li se spune acelor oameni ca nici vorba sa fie acela Mesia, ei nu cred, ci se tin scai de falsul Hristos care nu este altceva decat un om ca si ei. Si cunosc in mod indirect o persoana asa, unchiul unui prieten, care a gasit in Siria un astfel de "Hristos". Toate acestea exista deja si multa lume este inselata. Nici vorba insa ca astfel de oameni sa apartina bisericilor mentionate, biserici care cred in Hristos cel adevarat din Euharistie si nu intr-un oarecare muritor de pe pamant. Biserici care stiu ca in momentul in care Iisus va reveni in Slava Sa pentru a Judeca lumea aceasta, toata lumea il va vedea, de pe tot pamantul, si tot genunchiul va pleca la vederea Lui. Asa ca fii fara grija Miha draga, ca nu ma duc dupa astfel de "prooroci", sau "profeti" sau "Hristosi" mincinosi, ci doar dupa cel din Evanghelie al carui Trup si Sange se afla in mod real in Euharistia celor din Biserica Una, Sfanta, Catolica si Apostolica, si cu siguranta se afla si in Cina tuturor celor care cred in cuvintele Evangheliei si cred deci in prezenta reala a Domnului in mijlocul lor. Last edited by Adriana3; 10.05.2011 at 20:19:48. |
|
|||
|
|||
![]()
Adriana, tu spui ca unii "extremisti" te-au enervat ca ti-au spus adevarul. Inseamna ca tu intelegeai altceva din ortodoxie, nu trebuie sa dai vina pe altii.
De exemplu cineva care crede ca in crestinism si Mahimed si Buddha sunt considerati profeti sau mai stiu eu ce si vine cineva si ii spune ca e doar Iisus ar insemna ca ii clatina credinta. Credinta in ce? ca nu in adevar, ci in ceea ce isi inchipuie el. Spui ca, dupa gandirea ta, Biserica este formata din mai multe biserici, adica ortodoxa, catolica, anglicana. Curios e ca acele biserici nu spun asta, ca altfel ar fi impreuna. Asadar, ca sa nu crezi ceva ce nu exista, ci doar adevarul, din punct de vedere ortodox anglicanii sunt cu mult mai indepartati de noi decat catolicii. Parasind BO nu vei mai fi in ea decat in imaginatia ta, pentru ca poti intreba pe orcine ca nu vei mai face parte din BO. ca atare nu mai poti fi pomenita la slujbe, de exemplu sora ta nu va mai putea sa te treaca pe pomelinic la Liturghie, ci doar sa se roage in particular. Asa cum am aratat in alt mesaj, chiar pe site-ul patriarhiei scrie ca Filioque e erezie. In catehismul ortodox scrie ca fara har nu se poate mantui nimeni. Harul se da in Sfintele Taine si nu este recunoscut de BO in afara sa. Asadar din punct de vedere ortodox nu mai ai sanse la mantuire. Exista cateva exceptii, unii sfinti s-au rugat pentru niste pagani. Singura ta sansa ramane sora ta, care se va ruga pentru tine tot timpul. Numai bine. P.S. Daca cineva nu asculta de nimeni, ci doar el crede ca intelege totul, ajunge sa se rataceasca. Last edited by catalin2; 10.05.2011 at 21:58:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1.Conform credintei/invataturii/catehismului ortodox(e),se poate mantui cineva in afara credintei ortodoxe? 2.Conform credintei/invataturii/catehismului ortodox(e) se vor mantui toti ortodocsii? Multumesc anticipat.Ma intereseaza strict raspunsurile,fara nici o intentie polemica. |
|
|||
|
|||
![]()
Sigur ca nu; dar nu la asta m-am referit, ci strict la "furnicaturile" de care pomenesti.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca s-ar fi adresat unui catolic sau anglican, ar fi scris cu siguranta altceva, fara sa ii supere pe acestia. Iata si un dezavantaj al faptului de a fi atatea credinte reprezentate pe acest forum: se simte lipsa intimitatii atunci cand un ortodox vorbeste altui ortodox. Mesajul trebuie sa fie corect din punct de vedere ortodox, chiar daca aparent jigneste pe cei de alta credinta; dar cu siguranta nu e menit sa jigneasca pe nimeni, nefiind adresat tuturor. Dar daca imi permiti iti voi raspunde si eu la intrebarile tale: - Dumnezeu decide cine din afara ortodoxiei se mantuieste; nu e treaba noastra sa judecam in locul Lui. - nu toti ortodocsii se mantuiesc automat, ci numai daca isi fac partea lor de datorie - vezi II Epistola a lui Petru - pentru a beneficia apoi de mila lui Dumnezeu. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|