![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oricum, acel preot avea si o situatie familiara complicata... Toata lumea spunea ca preoteasa e alcoolica si face scandal frecvent... El la randul lui cu ratacirile lui printre enoriasii cam lipsiti de duh sfant daca nu sesizau ratacirea... Pana la urma n-a avut incotro si a trebuit sa renunte, dar preotul care a venit dupa aceea a avut foarte mari probleme cu simpatizantii celuilalt preot, care nici ei nu mergeau la biserica, dar nici pe ceilalti nu-i lasau, facandu-le tot felul de sicane, iar pe preotul cel nou il umileau in fel si chip. Acum lucrurile au intrat pe fagasul lor firesc. Chiar am mers de cateva ori la sf liturghie in acea localitate (preotul cel nou era o cunostinta din tineretile mele) si am observat ca lumea il indragea nespus, fiindca chiar in acea zi am fost cu totii invitati la masa de catre mai multe familii, dupa slujba... Fostul preot a si murit dupa un timp, facand-o pe preoteasa sa chiuie de bucurie, fiindca il barfeste pe la toate colturile cum ca era ... betiv si curvar... Vedeti, e foarte usor sa cadem in capcana sentimentala, dar pe de o parte, fara "ascultare" nu putem vorbi de ortodoxie (ma refer la preot), iar pe de alta, noi, credinciosii, nu putem face nici un compromis cu Dumnezeu, oricat am dori sa-l pastram pe preotul care s-a ostenit sa ridice biserica cu banii nostri.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar na, probabil asa inteleg unii virtutea, ca oaia sa se sumeteasca asupra pastorilor ei.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 11.03.2013 at 22:30:49. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Greseala persoanei nu e greseala BOR, ci a persoanei. Cei care acopera persoanele aflate in greseala, se afla in cardasie cu cei, care gresesc si se fac partasi la pacatul acestora. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|