![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna seara. As avea si eu o curiozitate - poate e cineva amabil sa ma ajute. Am citit recent un articol despre numirea fortata a unui preot intr-o parohie in care slujea deja alt preot. E drept ca vechiul preot era mai in varsta dar nu era neaparat in pragul pensionarii.
As vrea sa stiu cum se desfasoara o astfel de procedura - din punct de vedere administrativ. Din cate am citit se da un concurs. Dar cum este aleasa parohia cu pricina si de catre ce institutie (Protopopiatul? Episcopia?). Care sunt criteriile alegerii parohiei pentru care se da concurs? M-ar interesa, de asemenea, si daca preotul vechi este instiintat dinainte de faptul ca in Parohia lui va veni un alt preot. Daca da, cum este instiintat? Prin scrisoare oficiala sau este convocat undeva (si unde?). Sau doar i se trimite preotul nou in ograda? Noul preot vine pe pozitii de egalitate sau e subordonat implicit preotului paroh? Am vazut ca situatiile variaza si daca da, de ce? Cine hotaraste nivelul de autoritate al noului preot? Mi-e foarte greu sa inteleg sistemul si mi-ar prinde bine genul asta de informatii strict obiective - nu caut sa aflu barfe sau critici. Sunt curioasa mai mult asupra partii birocratice si administrative a procedurii. |
|