![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Să te indragostesti de Domnul Iisus cu toata puterea ta, cu tot sufletul tau, cu toată inima ta!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ortodoxia este în legătură cu viața omului, iar viața omului este trăită în Ortodoxie de către crestinii ortodocși. Părintele Părăian spunea în încheierea unei predici : "Stimați ascultători, nu cred că există ceva mai înalt, nu cred că există ceva mai ortodox, nu cred că există ceva mai plin de bucurie, mai dătător de nădejde. Nu cred, nu știu. . . aș vrea să știu, dar nu cred că mai există ceva de măsura aceasta. Asta-i Ortodoxia ! Așa se implică viața în Ortodoxie : cu bucurie, cu nădejde, cu încredere , cu siguranța binelui de azi, de mâine, de poimâine, din toată vremea vieții noastre și din veșnicie ".
|
|||
|
|||
![]()
Pentru mine unul, cuvintele acestea, ale unei minunate rugaciuni ortodoxe, exprima totul: ,, Și mă vei încălzi cu căldura Ta și mă vei ridica și mă vei strânge la pieptul Tău, că nu-i nimeni mai singur ca mine și ca Tine, Doamne, că Tu numai în Mine Îți găsești odihnă și bucurie și alinare a dumnezeieștii Tale tristeți, pe care eu nu o înțeleg...Cu dor mă vei ridica și mă vei îmbrățișa, Bunule, iar eu, ca întotdeauna, nu voi putea să răspund iubirii Tale...''
Fratie, dragoste, dor si petrecere cu, de si intru Hristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Da e frumoasa asa cum o propovaduieste dreapta credinta de exemplu cum o propovaduia parintele Sofronie Saharov.
Da ce propovaduieste parintele Serafim Rose aia nu e ortodoxie ci gnosticism. Ca sunt draci peste tot. Sau ortodoxia precum e propovaduita in cartea "Omul animal indumnezeit" a lui Panayotis Nellas. Zicea un parinte contestat de multi inclusiv de mine ca m-au inselat dracii: "Sminteala e in mintea noastra". Eu nu vad frumusetea lumii create de Dumnezeu pentru intunericul in care petrece mintea mea si pentru rautatea mea. |
|
|||
|
|||
![]()
Da. Ortodoxia e frumoasa. Este zambitoare. Este credinta bucuriei, a curajului.
Nu este incrancenata, acuzatoare, triumfalista. Iti da aripi, te inalta. Asta este ortodoxia pe care o iubesc: a parintelui Sofronie, a parintelui Rafail Noica, a lui Steinhardt, a parintelui Teofil Paraianu. Ca sa numesc doar pe unii. Si reflectata si in scrierile unor neortodocsi ca S. S. Lewis, Chesterton. Steinhardt a zis: Ascetul arțăgos nu e autentic. (Jurnalul fericirii) Chesterton: Fericit este acela căruia încă îi mai place ceva ce i-a plăcut la grădiniță; acela care nu a fost rupt în două de către timp; acela care nu este doi oameni, ci unul, și care nu și-a salvat nu numai sufletul, ci și viața. Si un citat nostim, tipic pt stilul lui: Cand eram copii, le eram recunoscători celor care ne umpleau șosetele, de Crăciun, cu cadouri. De ce acum nu suntem recunoscători lui Dumnezeu că ne-a umplut șosetele cu picioarele noastre?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce ține de Ortodoxie ? De Ortodoxie ține ceea ce e scris în Simbolul Credinței : credința în Dumnezeu Tatăl, credința în Dumnezeu Fiul, credința în Dumnezeu Duhul Sfânt, credința în Biserică, credința în Sfintele Taine, credința în învierea morților și în viața veșnică. Toate acestea țin de Ortodoxie. ( Părintele Arhimandrit Teofil Părăian )
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(Nu intreb din spirit de contradictie. Primele carti crestine pe care le-am citit sunt cele scrise de el si probabil ca multe idei mi s-au intiparit in minte fara sa am un criteriu pe baza caruia sa le verific.) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() din pacate a fost intens mediatizat. ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciunea pr. Rafail Noica? | STEPHAN | Mari Duhovnici si predicile lor | 23 | 13.03.2018 14:05:43 |
Parintele Rafail Noica | Ekaterina | Mari Duhovnici si predicile lor | 5 | 09.07.2013 16:29:28 |
parintele Rafail Noica | adycozma | Generalitati | 5 | 10.09.2010 17:12:48 |
Presa oficiala a BOR nu-i convinge pe credinciosi | Marius22 | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 21.02.2009 11:10:11 |
caseta Pr Rafail Noica | andreea_haiducu | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 05.11.2006 21:12:15 |
|