![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunteti cununati sau nu sunteti casatoriti? Oricum ar sta lucrurile, eu zic ca ar trebui sa le impliniti pe amandoua.
"Nadejdea nu o dobandim daca nu credem ca El ne poate da ceea ce cerem. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa fugim de deznadejde. La Dumnezeu orice este cu putinta, sa credem in vorbele Lui (,,Cereti si vi se va da, bateti si vi se va deschide), cautati si veti afla”. Asadar, roaga-te, cauta un preot caruia sa-i spui problemele tale, chiar si ca sa gasesti preotul cel mai potrivit roaga-te. Roag-o pe Maica Sfanta, te va ajuta. Roaga-te ca sotul tau sa se indrepte. Dumnezeu sa va ajute. Maicuta sa va aibe sub Acoperamantul Ei. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Trebuie sa mergi la biserica si sa tii post, atat cat se poate. Post alimentar cu siguranta poti (nu-ti vara nimeni friptura pe gat), iar daca in privinta relatiilor intime el nu este de acord cu abstinenta in posturi si sarbatori, nu trebuie sa-i impui, ar fi la fel de stupid cu a pune sa tina post alimentar pe un indiferent religios. Omul nu intelege ca acest fapt ca o jertfa ci ca o alienare a libertatii sale. Sf Ioan Gura de Aur abordeaza acest subiect si spune ca nevasta care isi sileste sotul sa tina abstinenta nu are niciun folos din postul sau, ci mai mult se osandeste pentru ca il impinge spre pacate (fie desfranare, fie manie, suparare, deznadejde). Cauta-ti un duhovnic si sfatuieste-te cu el. Daca ar vrea si sotul tau sa vina, ar fi minunat. Daca sotul tau nu intelege ca asa nu se mai poate si ca trebuie sa faca ceva sa indrepte lucrurile (nu doar sa-si ceara iertare), nu are rost sa te lupti sa sfintesti in biserica o relatie lipsita de dragoste. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am trecut prin acelasi lucru. Traiesc cu un barbat care are facut exact la fel: m-a batut, a vorbit rau cu mine, etc. Eu am crezut ca faceam totul bine, dar el nu era multumit cu mine. Eu cred ca exista unul sau mai multe motive pentru purtarea lui. De exemplu, asta ca te considera o "femeie usoara" - poate este o chestie despre modul de imbracaminte, felul in care te porti, sau lucru pe care le faci. De exemplu, daca vorbesti cu alti barbati. Eu evit lucrul acesta cat pot. Pentru ca eu cred ca o femeie nu are motiv sa faca asta. Un alt motiv poate sa fie daca ai facut ceva in trecut. De exemplu: daca ai avut un alt barbat inainte de el, daca l-ai lasat, daca l-ai facut de ras. Bineinteles trebuie sa ramai pentru binele copilului tau. Eu stiu ca poate sa fiu foarte greu, asa a fost pentru mine. Dar daca te gandesti la aceste lucruri, si te rogi in fiecare zi, o sa fie mai usor. Macar m-a ajutat pe mine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Pr.Gheorghe; 01.09.2010 at 10:56:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In lumea aceasta nadejdea noastra spre ajutor se poate indrepta doar in doua directii: spre oameni sau spre Dumnezeu. Eu sunt preot si astfel sunt clar subiectiv deoarece elimin ca varianta corecta "nadejdea profana in oameni". Subiectivismul meu se bazeaza, pe langa credinta, pe un sir intreg de experiente (multe proprii) care m-au convins ca numai Dumnezeu, Atotcunoscator fiind, poate sa judece, sa condamne, sa sprijine real, sa mangaie efectiv, sa faca negrul alb, sa lupte dezinteresat in numele meu cand eu am renuntat, deci sa ma ajute cand am nevoie! Pun peste acestea si cererea ta si astfel imi permit sa te indemn sa cauti la Dumnezeu si sfat, si ajutor, si mangaiere! Ai credinta ca El nu te vede nici mica, nici murdara, nici pacatoasa, nici rea, nici urata! Pentru El esti cea mai frumoasa fiinta de pe pamant! In Sfanta Evanghelie de la Ioan este prezentata o femeie care, la fel ca tine, era cuprinsa de mustrarea constiintei, pe care o aduce pacatul. Iata acest pasaj. Citeste-l si incearca sa te gandesti că El, Hristos, ar veni azi in casa ta si ar sta de vorba cu tine. Ce ti-ar spune? Ce I-ai spune? Ce ar face? Ce ai face? Citat:
Incearca sa-ti creezi o relatie duhovniceasca cat mai solida cu un preot duhovnic iar restul se vor rezolva (ai credinta!) prin aceasta. Dumnezeu nu a pierdut pe niciunul dintre cei care-L iubesc pentru ca El ramane credincios cuvintelor Sale. El a zis: "Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi."(Matei 11,28). Tot El a zis: "Opriți-vă de la căile voastre! Priviți și întrebați de căile celor de demult; de calea cea bună și mergeți pe dânsa și veți afla odihnă sufletelor voastre." (Ieremia 6,16). Tu alege ceea ce vrei, esti fiica lui Dumnezeu deci esti libera! Fie ca pentru rugaciunile Maicii Domnului si ale tuturor sfintilor Bisericii sa alegi Calea cea Buna! Amin! Last edited by Pr.Gheorghe; 01.09.2010 at 12:27:31. |
|
||||
|
||||
![]()
In concluzie: religia ortodoxa le permite sa se casatoreasca sau nu?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar asa cum spuneam, nu sfaturi doresc sa-ti dau deoarece sfatul este simplu , nu este cine stie ce filosofie , ci vreau sa te atentionez asupra urmatorului lucru : multi useri au venit in acest forum cu dorinta ,,arzatoare" de a primi sfaturi cit mai competente , cit mai gingase ca sa nu se mihneasca sufletul din ei, cit mai salvatoare insa toti au sfirsit suparindu-se , comentind, criticind, dezavuind sfaturile si acuzind ca in loc sa fie ajutati au fost criticati. Asadar, atunci cind ceri sfaturi pe un forum in primul rind trebuie sa te astepti ca poti primi cele mai diverse recomandari; deasemenea, daca ceri , pai atunci pune-te si asculta si nu te apuca sa critici, iar in ultimul rind gindesc ca daca ai ajuns sa ceri ajutor inseamna ca te-ai hotarit sa-ti schimbi viata, sau doar vrei sa punem putin de o birfa , pe cuvint si fara gluma ! Situatia ta este grea si f. grea iar faptele pe care trebuie sa le faci de acum in colo nu sunt din cele ,,usurele" ,,placutele" sotului si ispititorului care comanda in casa voastra ci sunt categorice si hotarite prin ruperea cu pacatul . Daca nu, vei trai cu pacatele atirnate de git pina cind si tu si si copii tai vor trage si vor patimi pt. acestea ; nemaivorbind ca pacatul desfrinarii se duce pe 7 generatii asa incit dupa 3-4 generatii neamurile tale nici nu vor mai sti de unde le vine raul . Am inteles din tot ce ai spus ca nu vrei sa-l superi pe sot cu biserica , postul si D.zeul tau deoarece el nu sporta ,,astea" . Deci, prin consecinta, alegi ca si copii tai sa fie rupti de D.zeu pt. a fi cu tatal lor ! Este alegerea ta , dar prea usor il vinzi , renunti, la Hristos . Si atunci ajutor, sanatate, pace, spor in casa, buna intelegere intre voi si si altele de unde sa va vina ... ca la Hristos renunti usor . Sa nu intelegi ca te invat sa te desparti de sotul tau , doamne fereste, ci trebuie luat cu multa rabdare, staruinta si inima buna . Tu sa te chinui sa iti faci rugaciunile, sa mergi la duhovnic, la biserica , sa ti post , indiferent de ce zice si ce crede el . Si daca pt. toaste acestea va voi cumva sa te paraseasca , lasa-l caci mai dulce este Hristos . Este de ajuns ca l-ai batjocorit cu pacatele tale si ca l-ai pus sa desfrineze cu tine odata (deoarece el este in tine de la botezul tau , nu ti s-a cintat atunci : citi in Hristos v-ati botezat , in Hristos v-ati si imbracat ?), este destul si nu cred ca va mai rabda mult daca si inca in continuare te lepezi de el de fiecare data . Mare curaj ai daca faci toate acestea , nu pt. tine , deoarece tu iti vei primi osinda ta pt. atitia ani de pacatuire si nespovedanie si necaire si fara sa faci canon, dar mai ales pt. copii tai ! Eu nu pot sa-ti spun sa alegi ceea ce vrei pt. ca ar fi posibil sa cazi in pacate si mai grele(si asa esti pe muchie de cutit !) dar pot sa-ti spun fara tagada sa alegi pe Hristos si biserica sa ! Nu increderea in tine conteaza deoarece cit de increzatoare ai fi in tine fara Hristos nimic nu poti, nici tu si nici eu si inca nici un om , ci credinta puternica in Hristos este ceea ce conteaza . Capitolul XV din evanghelia lui Ioan este graitor ! Cind ai sa-l citesti (cu binecuvintare) vei vedea singura ! Probabil ca timpul indreptarii tale a venit . Fa cum crezi ca este mai bine dar de Hristos sa nu te mai lepezi ! Last edited by zaharia_2009; 01.09.2010 at 14:06:34. |
|
||||
|
||||
![]()
Elena2004,
M-am gândit o vreme dacă să-ți scriu sau nu, dar, acum, văzând postarea lui zaharia_2009, subscriu la ce a spus și cred că ar fi foarte bine dacă ai ține seamă de mesajul plin de căldură al acestuia. Viața întru Iisus Hristos nu cunoaște compromisuri, "căldiceii" nu au ce căuta la El. Dumnezeu să-ți îndrume pașii!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Auzit-a oarecare dintre sfinti, ca a cazut un frate in curvie si a zis : o, rau a facut ! Iar dupa putine zile a raposat fratele. Si a venit ingerul cu sufletul fratelui catre batranul zicand : iata-l pe cel pe care l-ai judecat. S-a mutat! Unde poruncesti sa-l asezam. In Imparatie sau la chinuri ? Si a petrecut batranul pana la moartea sa rugandu-se lui Dumnezeu, sa castige iertare de aceasta, plangand si foarte mult ostenindu-se. Un oarecare batran mare sedea in Siria, intre hotarele Antiohiei si avea un frate, care era gata sa judece, de vedea pe vreun frate gresind. Deci, de multe ori il invata pe dansul batranul, graind : cu adevarat, fiule, te inseli si-ti pierzi sufletul, de vreme ce nu stie nimeni ce este in om, decat duhul care este intr-insul. Caci de multe ori inaintea oamenilor fac fapte rele, iar in taina se pocaiesc inaintea lui Dumnezeu. Pacatul il vedem, dar pocainta si faptele cele bune ce le-au facut, numai Dumnezeu le stie. Pentru aceasta si cu ochii de vei vedea pe om pacatuind, nici cat de putin nu-l judeca pe el, ca numai unul Dumnezeu este Judecator. Ca tot omul ce judeca pe altcineva, se afla ca un antihrist al lui Hristos de vreme ce l-a rapit dregatoria si stapanirea ce l-a dat Tatal, facandu-se el judecator mai inainte decat Dansul. A zis un batran : nu-l judeca pe cel curvar, daca esti tu curat, caci de asemenea calci legea. Caci Cel ce a zis : sa nu curvesti, a zis si sa nu judeci ! (Din Patericul Egiptean) Vai noua fratilor, s-a umplut lumea de sfatuitori spre judecata! Cine mai este sa asculte? Vai noua! Iertati-ma si pomeniti-ma si pe mine! Un frate l-a intrebat pe un parinte oarecare, zicand : pentru ce, parinte, acum fratii care se ostenesc prin pustie si prin manastiri, nu pot castiga darurile lui Dumnezeu precum castigau parintii cei de demult ? Raspuns-a lui batranul, zicand : fiule, parintii cei de demult aveau dragostea frateasca cea desavarsita si fiecare ridica in sus, spre cer, pe fratele sau. Acum, fiindca s-a stins dragostea intre preoti fiecare il trage in jos pe fratele sau, si pentru aceea nu castiga fratii nostri darul lui Dumnezeu ca parintii cei de demult. (Din Patericul Egiptean)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||