Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.09.2009, 23:16:11
piedonee's Avatar
piedonee piedonee is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de SabiaDomnului Vezi mesajul
Chestia asta cu rugaciunile impotriva dusmanilor poate fi cu dus si intors.De ce zic asta?Pai de exemplu eu ma rog deseori pt. disparitia tiganilor,paganilor,ereticilor,ateilor etc,dar fac asta pt. un scop nobil,pt. crearea unei planete iubite de Dumnezeu si lipsita de ticalosiile pacatosilor.
eu cred ca aceste categorii de oameni fie ei tigani,eretici sau pagani sunt fapturi ale lui Dumnezeu atata timp cat Dumnezeu se milostiveste de pacatele mele in fiecare zi si nu ma pierde pe mine care pretind a fi crestin oare as putea privi la celelante fapturi ale mainilor LUI ...?ruganduma pt ei ai pierde pe ei......nu daca as putea sa ma rog pt ei ,pt intoarcerea paganilor si pt luminarea minti,de aici dand dovada de IUBIRE....care cam lipseste cu desavarsire ...a nu daca iubim apropiati si prieteni avem tendinta de a crede ca noi iubim...dar asta nu e iubire e un egoism al nostru adica iubim dor ce tine de noi restul sa piaraaaaa...uitand caci in Gradina Ghetismani cand au venit sal ea pe Iisus,Petru a taiat urechea unui soldt iar Dumnezeu din IUBIRE i a pus o la loc acest fapt aratand iubirea NECONDITIONATA...si pe cruce a zis...IARTAI DOAMNE CA NU STIU CE FAC...si NU a zis pierdei pe ei ca sunt nelegiuiti.....vezi de aici vreau sa ti arta ca nu e bine sa te rogi pt ai pierde Dumnezeu pe aceste creeturi a mainilor LUI....daca putem sa ne rugam pt ei ca toti dar toti sa ne intalnim in rai si nici decum pt osandirea si pierderea lor....pilda talantului cu ce masura ve ti masura cu aceasi veti fi masurati....Dumnezeu ne a dat libertatea pt toti nu nea ingradit ce NE A CREEAT SI NE A CHEMAT LA SINE PE TOTIIIIIIIIIIIII......PT CA PE TOTI NE IUBESTE si pt cei pacatosi a dat o sansa pt cei pagani,eretici etc... suntem noi care ne rugam pt intoarcerea lor ca asta da dovada de iubire sa iubim neconditionat.....iar pt varsmasul tau oricat de mult tea grasit IARTAL ...dece pt ca si tu estila fel ca el..OM..adica supus greseli...si iertandul te ierti pe tine ...iertarea face bine celui ce o primeste si celui ce o da.....pt ca omul e supus greseli si trebuie iertat fiind iertat din inima si nu din gura atunci rugaciunea nostra il va include si pe el involuntar pt ca esxta"inima curata si infranta Dumnezeu nu o va urgisi....!si atnci orice dorinta cat de mica orice lucrul il vom cere ni se va da nou pt ca noi am iertat si la randul nostru ni sa iertat inpatrit de SUS vazand iubirea nostra fata de cel de langa noi...ce rasplata va fii mie care iubesc doar rudele neamurile si prieteni????????sa iubim pe tot omul din tot sufletul dar sa NU ne punem niciodata nadejdia in oameni....pt ca asta e si motivul care ne raneste mai mult dar trebyie sa ne acceptam asa cum suntem cu mai multe defecte sau mai putine..nu putem sa ajungem in fata icoanei si sa zicem "sai dea Dumnezeu,sai faca ,lasa ca l va pedepsi Dumnezeu,lasa ca ma rog si sa vezi ce o sa pateasca..."asta nu denota iubire ....pt ca Dumnezeu nu pedepseste EL E IUBIREA noi insane ne pedepsim prin faradelegile noaste pt ca pacatele noastre ne osandesc pe noi dar daca alergam si ne pocaim ele sunt iertate...dar mai ales daca cineva ne greseste mult trebuie sa ne rug ca Dumnezeu sa nui socoteasca acel pacat si pt rugaciunile noastre sal ierte....asta putem sa facem oricat de mult ne ar gresi cineva din iubire pt el sa ne rugam pt el sa nu i socoteasca Domnul aceea greseala dar daca noi zicem sai dea sai faca lasa ca o sa fie pedepsit ,sa i ea Dumnezeu de pe fata pamantului.....oare noi cu ce suntem mai buni ca ei?ceare e diferenta?aaaaaaaaa ca ni se pare ca suntem mai buni...bine zis ni se pare....dar Dumnezeu a zisn "mai bine sa ti vezi barna din ochiul tau si nu paiul din ochiul fratelui tau"de acici includem toate categoriile......e bun detesti tigani...fa ti timp si petrece un timp numai in post si rugaciune pt ca Dumnezeu sai faca mai buni sa ii intoarca pe calea ceea buna...dand dovada de iubire adica ca iti pasa de acele suflete si nici decum sa le osandesti spre pierzanie...sincer daca ar fi sa pierda Dumnezeu cred ca ar pierde 99%din populatie...ca suntem din ce in ce mai rai......si mai ales noi crestini ne uram ni se pare ca suntem mai buni ca alti paraca noi suntem cei mai buni si uite asa ne departam cum zice la inpartasanie"cu frica Dumnezeu ,cu credinta si cu dragoste sa va apropiati.."dar e greu cu iubirea asta...cum zice Hristos nu voiec jerfa ci mila toate pericopele vorbind de iubire zicand caci indiferent cat de mult tea gresit sa l ierti atata timp cat EL a iubit poporul ales si tocmai el la rastihnit...!
Reply With Quote
Vechi 27.09.2009, 10:28:13
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
Chestia asta cu rugaciunile impotriva dusmanilor poate fi cu dus si intors.De ce zic asta?Pai de exemplu eu ma rog deseori pt. disparitia tiganilor,paganilor,ereticilor,ateilor etc,dar fac asta pt. un scop nobil,pt. crearea unei planete iubite de Dumnezeu si lipsita de ticalosiile pacatosilor.
Poate esti yoghin si de aia te rogi asa.

Ei se roaga sa dispara toti, si sa ramina o noua planeta cu oameni buni( zic ei), dar nici intr-un caz un ortodox nu ar face asa ceva.
Vechi 27.09.2009, 12:42:29
SabiaDomnului
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
Poate esti yoghin si de aia te rogi asa.

Ei se roaga sa dispara toti, si sa ramina o noua planeta cu oameni buni( zic ei), dar nici intr-un caz un ortodox nu ar face asa ceva.
Te rog frumos sa lasi jignirile,nu ma faci pe mine satanist!Probabil ca atitudinea mea fata de necredinciosi este oarecum agresiva,insa intelege si tu ca m-am saturat sa vad atatia oameni orbi in fata Adevarului!
Reply With Quote
Vechi 27.09.2009, 16:43:09
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
Eu cred ca te rogi (ne rugam) degeaba pentru tigani. Ai citit ce a zis Parintele Steinhardt despre ei?
Reply With Quote
Vechi 27.09.2009, 18:23:13
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Eu cred ca te rogi (ne rugam) degeaba pentru tigani. Ai citit ce a zis Parintele Steinhardt despre ei?
“Printre țigani. Rasismul este o demență, dar – cum să spun’? -nerasismul, contestarea unor rase deosebite, fiecare cu însușirile ei, este o nerozie. Sunt mai ales certăreți, rostul vieții lor e gâlceavă, harță: gălăgioși; fără de larmă și tărăboi se asfixiază și pier; pângăritori, au un dar neîntrecut de a terfeli totul; mincinoși, mințim cu toții, dar idealizăm realul, la ei e altfel, ca la antimaterie. Și găsesc de cuviință să-și întărească minciunile cu jurăminte grele: să-mi sară ochii, să-mi moară mama, să fiu nebun.

Și nu le poți intra în voie. Oricât de frumos le vorbești: orice umilință, orice fățărnicie: deopotrivă de inutile. Leneși, urăsc pe cine le cere un efort, o lene îndărătnică, violentă ca instinctul de conservare. Și nu pot bea în cârciumi, numai afară pe stradă, cu sticlele înșirate alături și puradeii roată; o niaidanofilie, un exhibiționism, o nostalgie a bâlciului; și un jind al ocării, țipetelor, poalelor date peste cap. Spurcăciunea. Dracul sordid, dracul poltron, dracul țopăitor. Cărora Coșbuc le-a găsit nume atât de potrivite și care-n infern își fac din cur o goarnă.”

"Frumos" limbaj din partea unui parinte. Citat de aici.
Vechi 27.09.2009, 19:32:05
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Rugăciune la atacurile mâniei

Dacă m-aș gândi mai mult la Tine / Aș răbda atunci cum se cuvine / Valurile reci ale furiei / Și ispita iute a mâniei. / Eu Te uit . . .Eu uit că Tu mă rabzi, / Uit că-n raza dragostei mă scalzi, / Uit că pentru mine-ai pătimit, / Când pe Cruce fosta-ai răstâgnit. / Iartă-mă , și dă-mi , Te rog, răbdare, / Când sunt greu supus la încercare ; / Să îngădui pe fârtații mei, / Să nu-ncerc să mă răzbun pe ei. // PACEA TA, MEREU BIRUITOARE , / SĂ ÎMI FIE SCUT ȘI ALINARE . Amin !+
Vechi 28.09.2009, 00:34:33
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
“Printre țigani. Rasismul este o demență, dar – cum să spun’? -nerasismul, contestarea unor rase deosebite, fiecare cu însușirile ei, este o nerozie. Sunt mai ales certăreți, rostul vieții lor e gâlceavă, harță: gălăgioși; fără de larmă și tărăboi se asfixiază și pier; pângăritori, au un dar neîntrecut de a terfeli totul; mincinoși, mințim cu toții, dar idealizăm realul, la ei e altfel, ca la antimaterie. Și găsesc de cuviință să-și întărească minciunile cu jurăminte grele: să-mi sară ochii, să-mi moară mama, să fiu nebun.

Și nu le poți intra în voie. Oricât de frumos le vorbești: orice umilință, orice fățărnicie: deopotrivă de inutile. Leneși, urăsc pe cine le cere un efort, o lene îndărătnică, violentă ca instinctul de conservare. Și nu pot bea în cârciumi, numai afară pe stradă, cu sticlele înșirate alături și puradeii roată; o niaidanofilie, un exhibiționism, o nostalgie a bâlciului; și un jind al ocării, țipetelor, poalelor date peste cap. Spurcăciunea. Dracul sordid, dracul poltron, dracul țopăitor. Cărora Coșbuc le-a găsit nume atât de potrivite și care-n infern își fac din cur o goarnă.”

"Frumos" limbaj din partea unui parinte. Citat de aici.
Desi il admir pe Steinhardt, nu inseamna ca cred ca e bine sa luam drept cuvant absolut tot ce a scris.
De altfel el povesteste experienta lui personala, la cald, si nu cred ca e cazul sa tragem concluzii absolute despre gandirea lui din acest textulet.

De rugat trebuie sa ne rugam pentru oricine, MAI ALES pentru cei mai rai. Evanghelia sta mai presus decat Steinhardt :-) de altfel, el ar fi primul care ar zice asta.
Vechi 28.09.2009, 00:56:59
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Desi il admir pe Steinhardt, nu inseamna ca cred ca e bine sa luam drept cuvant absolut tot ce a scris.
De altfel el povesteste experienta lui personala, la cald, si nu cred ca e cazul sa tragem concluzii absolute despre gandirea lui din acest textulet.

De rugat trebuie sa ne rugam pentru oricine, MAI ALES pentru cei mai rai. Evanghelia sta mai presus decat Steinhardt :-) de altfel, el ar fi primul care ar zice asta.

Deci tu crezi ca Parintele Steinhardt greseste nu?

Insa daca scoatem capu' din nisip si privim spre "real life", tot ce spune acolo despre etnia tiganeasca reprezinta situatia de atunci si situatia actuala, realitatea de zi cu zi din secolul 21!

Sau stai... e usor sa dai "report" de pe scaunel din bruxxel, la caldut, liniste si curatenie, fantasticand...

E usor sa visezi la utopii romantice cand sunt altii care indura umilintele societatii! (Porolissensis).
Reply With Quote
Vechi 28.09.2009, 14:42:56
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Deci tu crezi ca Parintele Steinhardt greseste nu?

Insa daca scoatem capu' din nisip si privim spre "real life", tot ce spune acolo despre etnia tiganeasca reprezinta situatia de atunci si situatia actuala, realitatea de zi cu zi din secolul 21!

Sau stai... e usor sa dai "report" de pe scaunel din bruxxel, la caldut, liniste si curatenie, fantasticand...

E usor sa visezi la utopii romantice cand sunt altii care indura umilintele societatii! (Porolissensis).
Situatia nu e deloc actuala, decat atunci cand incerci sa intaresti niste stereotipuri. Cunosc tigani care-mi sunt prieteni, sunt muncitori, au calitati si defecte si nu merita sa fie etichetati asa doar pentru ca apartin unei natii.

@Fani71: textul ala nu e ca sa scot in evidenta ceva, pur si simplu eram curios ce-a zis acest parinte despre tigani, ca s-a pomenit mai sus. Dupa ce-am gasit textul, l-am pus aici, ca poate mai sunt si altii curiosi.
Vechi 28.09.2009, 19:25:40
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Situatia nu e deloc actuala, decat atunci cand incerci sa intaresti niste stereotipuri. Cunosc tigani care-mi sunt prieteni, sunt muncitori, au calitati si defecte si nu merita sa fie etichetati asa doar pentru ca apartin unei natii.
Ce stereotipuri domnule? Etnia tiganeasca, de cand se stie a furat si va fura. Citeste ce faceau acesti domni acu' 1000 de ani in urma circa. Au furaciunea in DNA. Insa, prin Crestinism, si un tigan poate deveni om!

Sa nu ne mai ascundem atata...!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cat timp va intarzia raspunsul lui Dumnezeu la rugaciunile noastre? teodoraianys Rugaciuni 26 21.08.2012 22:30:20
Rugaciunile de dimineata dorelsilaghi Intrebari utilizatori 9 23.11.2011 11:40:59
Chemare la rugaciune individuala pentru conversia la credinta a dusmanilor ortodoxiei spre_rasarit Generalitati 45 21.07.2011 01:23:02
Rugaciunile Hector Rugaciuni 12 29.03.2009 21:14:05
Rugaciunile pt cei adormiti danyel Rugaciuni 0 03.06.2007 21:18:43