Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.10.2009, 17:15:40
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Aici prefer sa nu fiu de acord cu tine. E ca si cum ai spune ca Iisus poarta vina pentru cele 34 000 de culte crestine existente pe planeta sau pentru ororile Inchizitiei sau ale Cruciadelor. Ideile lui Marx, perfecte sau fundamental gresite, sunt doar atat: niste idei. Fiecare este raspunzator pentru actiunile sale. Marx nu are nici o vina ca a scris niste carti. Cei care au asuprit popoare au vina lor.
Este ceva adevarat in ceea ce spui. Este adevarat ca ateii il acuza si pe Iisus si pe sf. pavel de ex. de greselole facute de crestini mai tarziu, flosind Biblia. De ex. intr-o parabola regele spune 'atunci mergeti la rascrucile drumurilor si 'obligati'i' pe cei pe care ii gasiti sa intre' (de fapt este 'insistati, daca nu ma insel) - si asta a fost folosita de catolicii francezi pentru a-i forta pe protestanti prin tortura etc sa devina catolici.

Insa uite, asa s-a hotarit.
Oricum, nu noi ci Dumnezeu hotaraste ce loc are cineva langa El.
Cred ca mai degraba ca ierarhizarea asta joasa a lui Augusitin are caracter mai degraba pedagocic.
Vechi 20.10.2009, 01:58:48
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Este un sfant ce se regaseste in calendarul ortodox, pe 15 iunie. S-a nascut in anul 354.

Din ce am inteles, este unul din cei mai mari teologi crestini, episcop, filozof, stalp al crestinatatii. Opera sa este foarte cuprinzatoare si se bucura de o influenta deosebita in Biserica Catolica.

Judecand dupa importanta scrierilor sale, ar trebui pomenit si citat tot atat de mult ca Vasile cel Mare sau Ioan Gura de Aur. Si totusi perceptia mea este ca acest sfant este marginalizat si ignorat in Biserica Ortodoxa. Are baze in realitate aceasta perceptie? Daca da, care sunt motivele acestei marginalizari?
Te asigur ca in calendarul Bisericii Ortodoxe nu exista nici la 15 iunie, nici in oricare alta zi a anului un Sfint sau Fericit Augustin (Episcop de Hippo). Daca ai vazut asa ceva, atunci precis ai citit intr-un calendar ecumenist.

Last edited by orthodoxia.i.thanatos; 20.10.2009 at 02:02:35.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2009, 02:08:12
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

In orice calendar ortodox al BOR cel putin, Fericitul Augustin este sarbatorit pe 15 iunie impreuna cu Fericitul Ieronim. Nu cred ca mai sunt alti fericiti in calendarul ortodox, s-ar putea sa ma insel?
Reply With Quote
Vechi 20.10.2009, 03:10:35
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
In orice calendar ortodox al BOR cel putin, Fericitul Augustin este sarbatorit pe 15 iunie impreuna cu Fericitul Ieronim. Nu cred ca mai sunt alti fericiti in calendarul ortodox, s-ar putea sa ma insel?
Nu toti cei care isi spun ortodox sint si ortodocsi. Bisericile Ortotodoxe sint acele biserici care marturisesc Ortodoxia si in care exista succesiune apostolica valida. Bisericile care expun ecumenismul au incetat sa mai fie ortodoxe pentru ca in Biserica Ortodoxa, Trupul lui Cristos nu poate exista erezie. Asta-i invatatura ortodoxa si nici o parte a ei nu este negociabila.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2009, 09:13:27
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Ah, m-am prins, tu esti dintr-aia ciudatii.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2009, 15:34:00
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Asta-i invatatura ortodoxa si nici o parte a ei nu este negociabila.
Vorba lui Noesissa , cu un ciudat nu te pune, lasa-l in ciudatenia lui, insa asa pentru informarea ta Sf Apostol Pavel a negociat si ras-negociat, le-a sucit si invirtit cu toate neamurile pentru a putea promova noua religie, crestinismul, Nu ai nici o idee cite compromisuri a trebuit sa faca si ne-a invatat si pe noi sa nu fim RIGIZI...si tu vii si spui ca nici o parte a ei nu este negociabila?
De sf Aposatol Pvel am auzit si vad ca el imbratisa pe toti si pe toate PENTRU A DA INAINTE, dar tu cine esti?

...de aceea dupa cum observi reactiile la ceea ce afirmi sunt foarte limitate
Reply With Quote
Vechi 20.10.2009, 16:17:43
piedonee's Avatar
piedonee piedonee is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Nu toti cei care isi spun ortodox sint si ortodocsi. Bisericile Ortotodoxe sint acele biserici care marturisesc Ortodoxia si in care exista succesiune apostolica valida. Bisericile care expun ecumenismul au incetat sa mai fie ortodoxe pentru ca in Biserica Ortodoxa, Trupul lui Cristos nu poate exista erezie. Asta-i invatatura ortodoxa si nici o parte a ei nu este negociabila.
cauta in CEASLOV cel editat de BOR si cel editat de DORVS si la sf vei gasi sinaxarul pe tot anul si pe 15 iunie vei vedea ca este scris;15.SFANTUL PROOROC AMOS;FERICITII AUGUSTIN SI IERONIM...si atata timp cat in ceaslovul crestin ortodox la sinaxar este trecut....
Reply With Quote
Vechi 20.10.2009, 18:02:49
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de piedonee Vezi mesajul
cauta in CEASLOV cel editat de BOR si cel editat de DORVS si la sf vei gasi sinaxarul pe tot anul si pe 15 iunie vei vedea ca este scris;15.SFANTUL PROOROC AMOS;FERICITII AUGUSTIN SI IERONIM...si atata timp cat in ceaslovul crestin ortodox la sinaxar este trecut....
Poate orthodoxia.i.thanatos nu se supune BOR?
Vechi 21.10.2009, 02:59:18
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Ah, m-am prins, tu esti dintr-aia ciudatii.
Multumesc. Prefer oricind ciudat sau extremist decit ecumenist.
Reply With Quote
Vechi 21.10.2009, 03:05:36
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Vorba lui Noesissa , cu un ciudat nu te pune, lasa-l in ciudatenia lui, insa asa pentru informarea ta Sf Apostol Pavel a negociat si ras-negociat, le-a sucit si invirtit cu toate neamurile pentru a putea promova noua religie, crestinismul, Nu ai nici o idee cite compromisuri a trebuit sa faca si ne-a invatat si pe noi sa nu fim RIGIZI...si tu vii si spui ca nici o parte a ei nu este negociabila?
De sf Aposatol Pvel am auzit si vad ca el imbratisa pe toti si pe toate PENTRU A DA INAINTE, dar tu cine esti?

...de aceea dupa cum observi reactiile la ceea ce afirmi sunt foarte limitate
Vorbesti mult si cu pacat. Sfintul Pavel n-a promovat o noua religie, ci a marturisit intotdeauna Adevarul. Si nu numai ca ca nu a facut niciodata compromisuri de la credinta, dar ne-a cerut si noua sa-i urmam exemplul intocmai:

“Fraților, vă mărturisesc că Evanghelia propovăduită de mine, nu este de obîrșie omenească;
pentrucă, n'am primit -o, nici n'am învățat -o dela vreun om, ci prin descoperirea lui Isus Hristos.”
(Galateni 1:11,12)

“6. Mă mir că treceți așa de repede dela Cel ce v'a chemat prin harul lui Hristos, la o altă Evanghelie.

7. Nu doar că este o altă Evanghelie; dar sînt unii oameni cari vă tulbură, și voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos.

8. Dar chiar dacă noi înșine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie, deosebită de aceea pe care v'am propovăduit -o noi, să fie ANATEMA!

9. Cum am mai spus, o spun și acum: dacă vă propovăduiește cineva o Evanghelie, deosebită de aceea pe care ați primit -o, să fie ANATEMA!

10. Caut eu oare, în clipa aceasta, să capăt bunăvoința oamenilor, sau bunăvoința lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aș mai căuta să plac oamenilor, n'aș fi robul lui Hristos. “
(Galateni 1)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cuvantul rostit de Prea Fericitul Teoctist la Prima Conferinta a Comunitatilor Romanesti din Europa paula_i Intrebari utilizatori 0 09.03.2010 22:03:48
Sfântul Augustin pui Mari Duhovnici si predicile lor 0 20.10.2008 14:15:47
PREA FERICITUL HRISTODOULOS georgeval Despre Biserica Ortodoxa in general 2 11.02.2008 09:14:55
Fericitul Iacov Talikis jenica Mari Duhovnici si predicile lor 6 19.09.2007 22:04:53