![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De exemplu daca acea persoana "rea",are unele legaturi cu mine,incerc sa ascund unele aspecte ale acelei persoane,tocmai pentru a nu sminti sotia cu judecati rele... Insa asa ar trebui sa facem cu orice persoana...dar pentru asta trebuie mai multa maturitate duhovniceasca... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Eu ma refeream la greseli mai mari. Astea cotidiene nu sunt chiar atat de complicate si parca spontan iti vine reactie in fata lor.
Parerile sunt judecati de valoare caci se formeaza prin generalizare si de aceea trebuie sa fim atenti caci deseori se apropie de judecata celuilalt. Nu poti sa ai o parere intemeiata despre celalalt, caci nu-l cunosti cu adevarat si de aceea, pe cat posibil, cred ca e bine sa eviti sa oferi stigmate. Greselile mai mari, secretele, care nu suporta prea multa vorba si care, odata discutate, ar putea rupe prietenii, pe acelea eu am rezerve sa le discut deschis. Mai ales daca este un om stimat pe care nici social, nici sufleteste nu sunt in masura sa-l analizez eu. Sa fii tu "curajosul" care spune deschis tot, fara sa ti se ceara parerea, fara sa fii in drept sa te pronunti, inseamna sa faci mult prea mult rau - nici nu avem intotdeauna capacitatea de a spune cui trebuie asa cum trebuie, fara sa distrugi suflete si fara sa jignesti. In Biblie spune sa mustrii daca tie ti-a gresit cineva si chiar si aici trebuie sa fim prevazatori: cand stii tu ca nu ai meritat raul patit? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Daca nu ajuti pe altul, nu are rost sa o exprimi. (Astea-s sfaturi pe care as vrea sa le aplic si eu.. dar nu intotdeauna reusesc. La teorie stau bine..) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, spune-le tot ce gandesti.. :). Asta-mi aminteste de o discutie cu sora mea, in care mi-a spus ceva ce a deranjat-o la sotul meu atunci cand noi nu eram casatoriti. Am ramas masca: bine, soro, astepti 10 ani sa-mi spui asta? Ea s-a gandit ca nu ar fi facut nici un bine sa-mi spuna atunci ce o deranja, oricum o chestie minora.. Poate ca s-a gandit bine. Dar daca ajunge sa-mi spuna dupa 10 ani... Deci faci si tu cum crezi, pana la urma. Last edited by anna21; 22.01.2010 at 14:33:20. |
|
||||
|
||||
![]()
Să nu folosim cuvintele noastre în scopul clevetirii semenului nostru, ci pentru rugăciune și spre slava lui Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aceea persoană exact asta a făcut.A spus fără jenă ceea ce ar fi spus și în absența mea. Cui a folosit aceasta? Totul a rămas nerezolvat așa cum este și acum. Last edited by dorinastoica14; 22.01.2010 at 14:40:08. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De multe ori barfim despre o persoana cand aceasta nu este de fata,si cautam atunci cand ne intalnim cu ea sa nu ne certam cu ea,sa nu ne devina dusman.... Daca insa criticam pe cineva direct,atunci e alta situatie... Inceputul topicului,lansa ideea daca e bine sa vorim pe cineva de rau,daca suntem intrebati despre acea persoana,si noi o consideram intr-adevar rea..... Ca sa raspund ,cu alte cuvinte,in primul rand ,gresim o data cand consideram acea persoana rea,deaorece prin comparatie ne consideram noi mai buni decat ea,si pierdem smerenia..... Iar ,in al doilea rand,daca totusi ne derajeaza caracterul acelei persoane,nu trebuie sa vorbim despre asta cu altcineva..... Despre felul cum ar trebui sa reactionam cand suntem atacati de un semen de-al nostru poate fi tema altui topic... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
judecata | lore86 | Generalitati | 20 | 08.05.2013 17:49:23 |
BARFA SI JUDECATA | iosif | Pocainta | 74 | 03.04.2013 14:50:25 |
Despre Judecata | patinina34 | Din Noul Testament | 16 | 09.03.2013 00:38:56 |
BARFA- rana a sufletului! | snowdrop | Generalitati | 58 | 21.03.2012 21:17:54 |
Judecata | patinina34 | Din Noul Testament | 6 | 04.01.2009 08:01:09 |
|