![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
asa cum spune si fratele windorin :sunt mai bun ca inainte? Nu.
Au fost fapte rele de la care m-am abtinut,DAR AU APARUT ALTELE,NECUNOSCUTE PANA ATUNCI ! M-am vindecat de unele,au aparut altele mai rele. Cu toate acestea avem un castig imens,indiferent de rezultatele vazute.Anume smerenia cu care ne-am cercetat,cu care ne-am pocait ,si ne-am recunoscut neputintele,si am cerut mila lui Dumnezeu. Doar acestea nu ni le poate lua nimeni ,caci am vrut din suflet sa parasim calea raului |
|
|||
|
|||
![]()
Chiar daca nu vedem noi rezultate spectaculoase, postul ajuta in timp. Ajuta in cimentarea caracterului nostru, ajuta in curatarea de patimi( patimile sunt pacate devenite firea omului si e nevoie de mai mult timp pt. a putea sa ne eliberam de ele). Lupta pentru mantuire trebuie sa fie o lupta continua care sa dureze toata viata. Asa ca fiecare post , fiecare rugaciune, fiecare milostenie e sunt de folos. Orice fapta buna poate fi ultima din viata noastra, asa ca fiecare are importanta ei.
Unul dintre motivele pt. care religiile si practicile ,,exoticeŽŽ sunt mai atractive decat Ortodoxia este acela ca in Ortodoxie poti sa practici credinta o viata intreaga si sa nu ai rezultate spectaculoase, sa nu ai nici o vedenie sau vis profetic, sa nu faci vindecari miraculoase, sa nu poti sta in nu stiu ce pozitie...Cine cauta senzationalul dupa un sir de matanii, dupa 9 rugaciuni la 9 biserici si post in 12 vineri la rand, va fi fi dezamagit de Ortodoxie. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu raman la ideea ca postul este spre curatirea trupului. Caci suntem datori ca si inainte de post, si in post, si dupa aceea sa ne straduim a ne lepada de patimi, pacate si greseli.
Deci postul duhovnicesc trebuie sa fie continuu, pe cand postul de bucate - dupa randuiala bisericii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Ce ciudat ,si eu am constatat asta ,ca au aparut altele.
|
|
|||
|
|||
![]() Daca te simti schimbat si mai aproape de Dumnezeu! |
|
||||
|
||||
![]()
De fapt, trebuie sa ne vedem mai bine pacatele. Cam atat, cred.
Altii trebuie sa ne vada mai aproape de Dumnezeu, iar nu noi insine.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar cred ca sunt prea nepregatita pt asta. ![]() Nu vad mare lucru, totul este in ceata. Dar ieri am aflat de ce nu le vad (citat mai lung, dar f frumos): "Cartile ce n-au mai fost demult citite, cartile invechite in dulapuri sunt pline de praf, roase de molii. Cel care ia o asemenea carte o citeste cu multa osteneala. Asa e si constiinta mea. Necercetata de mult timp, cu greutate s-a lasat deschisa. Deschizand-o, nu am aflat multumirea asteptata. Doar pacatele insemnate se pot citi cu indeajunsa inlesnire; semnele marunte, care sunt o multime, s-au sters aproape, si nu mai pot deslusi acum intelesul lor. Dumnezeu, numai Dumnezeu poate sa dea iarasi culoare literelor sterse si sa-l izbaveasca pe om de constiinta vicleana (Evr. 10, 22). Numai Dumnezeu poate darui omului vederea pacatelor sale si vederea pacatului sau - a caderii sale, in care se afla radacina, samanta, vlastarul, impreunarea tuturor pacatelor omenesti. Chemand in ajutor mila si puterea Dumnezeirii, chemandu-le in ajutor prin rugaciunea fierbinte, unita cu postirea cea cu buna intelegere, unita cu plansul si tanguirea inimii, deschid iarasi cartea constiintei, iarasi ma uit la multimea si felul pacatelor mele; ma uit - ce mi-au nascut pacatele pe care le-am facut? Vad: "Faradelegile mele au covarsit capul meu, ca o sarcina grea apasat-au peste mine, inmultitu-s-au mai mult decat perii capului meu” (Ps. 37, 4; 39, 17). Care este urmarea acestei pacatosenii? "Ajunsu-m-au faradelegile mele si n-am putut sa vad; inima mea m-a parasit" (Ps. 39, 16-17). Urmarile vietii pacatoase sunt orbirea mintii, impietrirea, nesimtirea inimii. Mintea pacatosului inrait nu vede nici binele, nici raul; inima lui nu mai e in stare de a primi simtiri duhovnicesti. Daca acest om, parasind viata pacatoasa, se va intoarce catre nevointele bunei-cinstiri, inima lui, de parca i-ar fi straina, nu-si va alatura simtirea nazuintei lui catre Dumnezeu." Sursa: http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...riu-68499.html |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar avem un avantaj ,ca sunt unii care ni le dezvaluie. Cu voia lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai asta simti dobandind pace sufleteasca,asta se simte nu trebuie sa citesti intr-o carte sau sa iti confirme cineva asta...asta tu simti depinde cum ai tinut post daca ai tinut post ca regim sa post in adevarratul sens al cuvantului...Dumnezeu sa ne lumineze ! Hristos a inviat !
|
![]() |
Tags |
folos, post |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De unde stim ca David se referea la Iisus? | Floar3 | Din Vechiul Testament | 96 | 13.08.2015 09:51:43 |
Stim ce sa cerem? | costel | Generalitati | 7 | 03.04.2012 23:42:07 |
Intrebari esentiale - ce nu stim inca | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 10 | 22.09.2010 20:11:48 |
De unde stim ca GAVRIIL era ARHANGHEL. | gavriil | Din Noul Testament | 2 | 05.01.2010 16:00:13 |
|