![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Uite...vezi, aici trebuia sa pui un semn de intrebare, pentru ca tu nu stii ce inseamna preotia
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pentru cei ce nu stiu, evreii aveau porunca de la Dumnezeu sa aduca jertfe de animale[ sau pasari pentru cei mai saraci] pentru iertarea pacatelor sau de multumire. Aceasta se facea numai la templu, de aceea si vanzatorii de animale profitau de ocazie.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Intr-o polemica necivilizata, cand una din parti nu mai stie ce sa raspunda, se leaga de aspecte lipsite de relevanta(ca replica ta de exemplu). Intrebarea initiala era de ce se face comert prin biserici daca Iisus i-a alungat pe oamenii aceia care, si ei, vindeau animale spre jertfire(nicidecum animale de companie)...
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Oricum, nici eu nu apreciez faptul ca te pronunti asupra raspunsurilor mele, si implicit asupra resurselor mele, cand eu asta am vrut sa raspund, si nicidecum din lipsa de alte raspunsuri... La intrebarea initiala am raspuns, in sensul ca nu vad deloc legatura pe care o vad altii...dar deloc!!!!!!
|
|||
|
|||
|
Citat:
In templu avem deaface cu o exagerare , acolo era o adevarata piata , ceea ce nu e cazul in biserici In biserica la care merg eu nu se vand decat lumanari, defapt este un fel de autoservire, pui banii si iti iei lumanarile, nu exista un vanzator pus pt asta, carti nu se vand la noi dar si acolo unde se vand carti, acestea sunt la intrare in biserica nu in altar, Cei ce faceti parte din consiiliile parohiale stiti cate cheltuieli are o parohie, la noi, singurele surse de venit pt parohie sunt lumanarile si pomelnicele, deci undeva la cativa zeci de lei pe luna, avand in vedere ca avem doi preoti, doi cantareti, un paraclisier , nu cred ca ar trebui sa fac mare zarva in ceea ce priveste comertul cu lumanari, lucrurile nu trebuie privite in ansamblu ci in particular dupa nevoia fiecarei parohii, daca in unele se exagereaza cu comertul , atunci ar trebui luata atitudine
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Am o intrebare, atat pentru tine...cat si pentru Eodor, de ce nu sunteti acum preot..sau preoteasa, daca stiti atat de bine cum ar trebui sa traiasca un preot, cum ar trebui sa arata o Biserica, si ce ar trebui sa aiba, sau nu?
|
||||
|
||||
|
A scuze Doriana...eu sunt curioasa cum arata Casa ta de adunare?? Nu stiu ce vrei sa spui...dar eu tare am impresia ca a vinde carti religioase nu are nimic de-a face cu trocul de animale, sau tu nu cumperi carti penticostale, nici comunitatea...si nici nimeni nu scrie, sau tipareste?
Acum na, voi nu aveti lumanari, nici icoane, si nici nu dati pomelnice...sau asta in opinia ta e fix acelasi lucru cu a vinde animale in Biserica?
|
|||
|
|||
|
Andrusca, te simti mai bine daca iti spun ca pastorul meu vinde carti?
Pacatul e acelasi indiferent daca il fac evreii, ortodocsii sau penticostalii. „Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, iar voi o faceți peșteră de tâlhari!”
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 15.04.2010 at 20:08:20. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
In plus mi se pare ceva bizar cu totul, si foarte exagerat, sa se gandeasca ca banul e nu stiu cum...cand el devine negativ doar in momentul in care se tranforma in patima, sau e folosit in scopuri negative, atat...in rest e ceva normal, la fel cum se bea si apa...deci un aspect normal. Da, chiar si in citatul dat de tine se face referire la bisnita pe care ajunsesera sa o faca evreii, sa vanda animale, sa aiba profit...se foloseau de unii, ii inselau pe altii...si tot asa. Mai mult ca sigur ca unii evrei veneau doar pentru a vinde, si nu pentru a se ruga lui Dumnezeu...ceea ce nu are absolut nicio legatura cu vanzarea lumanarilor, icoanelor...sau candelelor...parerea mea.
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Nu inteleg ceva | Eliana | Despre Sfanta Scriptura | 10 | 11.08.2010 23:18:48 |
| ajutati-ma sa inteleg | catalinabalhui | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 1 | 23.09.2009 13:32:00 |
|
|