Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2011, 14:48:19
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Dacă Biserica Adventă are n ramuri, Biserica Ortodoxă are (n+1)2
La BO e corect, dar doar daca punem n=-1; rezulta 0*2=0. De unde ai scos ca ar fi nu stiu cate ramuri nu prea inteleg. Sper ca nu te referi la ortodocsii rusi, romani, greci., etc. De la schisma din 1054 au fost doar cative schismatici caer s-au despartit de BO, ultimii fiind stilistii. Bineinteles ca nu mai sunt in Biserica.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 14:50:59
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Actualmente, majoritatea confesiunilor adventist-millerite profesează forme de antitrinitarinism
Actualmente, nu mai există confesiuni millerite, acestea au dispărut de mai bine de un secol. După "Marea decepție" de la 1844 adepții lui Miller s-au reîntors în bisericile din care proveneau, alții s-au pierdut în lume, iar un nucleu a rămas formând două decenii mai târziu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea

Citat:
Eu nu am auzit de ortodocsi care respecta sabatul. Poate vii cu dovezi clare.
Uită-te cu atenție în biserică: vei vedea pe unii care ascultă cu atenție liturgia dar nu mai sărută moaștele și icoanele, își fac tot mai rar cruce și în curând... nu-i vei mai vedea deloc!
Acum serios vorbind, și în biserica mea locală pot să enumăr cel puțin 10 ortodocși (aparținând BOR dar care încă nu s-au botezat la noi) care respectă [deja] sabatul. De asemenea, am auzit chiar de preoți ortodocși care respectă sabatul. Unul din ei, pe patul de moarte (a murit de curând ca ortodox) i-a mărturisit fiicei lui că în ultimii ani a păzit sabatul și a îndrumat-o să treacă la adventiști. Știu lucrul acesta pentru că ea astăzi este adventistă. Am mai auzit de un preot care ar fi înființat o "Biserică Ortodoxă de Ziua a Șaptea" (a fost un interviu cu el la Speranța TV)-dar informația acesta ia-o sub rezerva incertitudinii... mai trebuie să o verific.
Și desigur, să nu omitem vechile ramuri ortodoxe din Asia Mică și Biserica Etiopiei, dar care "actualmente" nu mai știu în ce măsură respectă sabatul.

Citat:
Cat despre biserica adventista care lauda homosexualitatea poate nu stiu eu sa traduc : http://gladventist.org/
Încă o dată te rog: mergi doar la sursă! Nu confunda laudele unor bloggeri dezaxați cu poziția site-ului oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea!

Citat:
Acolo pe Wiki nu am vazut sa scrie de biserica adventista reformista care stiu ca concureaza ca numar cu biserica adventista de ziua a saptea!
O, sfântă superficialitate! Uită-te mai bine...
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 14:52:47
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul

Tare asta!

Depinde ce înțelegi prin "respectă". Eu respect toate zilele săptămânii, de ex.
Am folosit exact același termen din postare în reply-ul meu.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 14:59:26
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Grasul eu nu vreau sa zic ca Azs nu condamna homosexualii! Eu nu vreau acum sa joc si sa cant ca am demonstrat ca voi gresiti iara. Eu ma refeream la unele biserici advente diferite de Azs! Dar in special studiul biblic a adus la n rupturi. Defapt biserica romano catolica a interzis biblia nu ca adevarul nu se gasea la ea in biserica ci ca erau n idioti care profitau de biblie rupand credinciosii de biserica pe baza unor interpretari mai mult sau mai putin hazardate! Defapt un istoric catolic a demonstrat ca inchizitia a omorat mult mai putini oameni decat au facut cei din tabara protestanta! Apoi inchizitia nu condamna niste oameni buni ci niste oameni amagiti si amagitori! Daca biserica adventista arata ca inchizitia omora numai oameni asa zisi drepti e o mare mincinoasa. Ei omorau pe vrajitori si pe eretici. Cum ar omori acum pe iehovisti. Dar asta nu inseamna ca acestia sunt crestini. Oricum si biserica protestanta fiind copilul ei a ucis in dreapta si in stanga.
Deci osutafara unu nu ai adus dovezi si iar rupi din context. Povestea aia am auzit-o si de la alti adventii cum ca preotul lor din sat le-a spus in secret ca sambata e adevarata zi. Eu asta cred ca e o poveste invatata prin hipnoza! Probabil ca sunt unii ortodocsi care respecta si sambata in tacere sau ca nu saruta icoanele dar aia nu sunt credinciosi. Traim vremurile din urma si credinta nu trebuie sa creasca ci sa scada cf Nt. Recunosc ca majoritatea ortodocsilor sunt azi caldicei dar asta arata semnele din urma semnele apocaliptice cand lumea nu va mai suferi invatatura sanatoasa ...

Last edited by bairstow; 14.11.2011 at 15:07:42.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 15:00:24
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
La BO e corect, dar doar daca punem n=-1; rezulta 0*2=0.
În ecuația mea am folosit același termen "n" din afirmația lui nutucutu, las-o pe ea să-i definească valoarea.

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
De unde ai scos ca ar fi nu stiu cate ramuri nu prea inteleg.
Nu numai "ramuri", dar și crenguțe [uscate], adică secte. Apar în fiecare an asemenea vreascuri pentru foc în ciuda pretinsei unități ortodoxe. Le poți găsi chiar și pe acest forum în discuțiile dintre ortodocși...
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 15:01:29
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Acum serios vorbind, și în biserica mea locală pot să enumăr cel puțin 10 ortodocși (aparținând BOR dar care încă nu s-au botezat la noi) care respectă [deja] sabatul. De asemenea, am auzit chiar de preoți ortodocși care respectă sabatul. Unul din ei, pe patul de moarte (a murit de curând ca ortodox) i-a mărturisit fiicei lui că în ultimii ani a păzit sabatul și a îndrumat-o să treacă la adventiști. Știu lucrul acesta pentru că ea astăzi este adventistă.
Încă odată:
Moncher, cazi în penibil atât de rău că s-ar putea în curând chiar să te doară!
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 15:09:46
Banned

Implicit

Citat:
Încă odată:
Nu înțeleg ce motiv de tăvăleală ai? Ce-ai aștepta? ca întreaga Biserică Ortodoxă Română în frunte cu patriarhul ei să treacă la adventiștii de ziua a șaptea? Trebuie să te dezamăgesc... calea cea largă a pierzării va fi totdeauna bogat populată! Chiar și cu adventiști - dacă asta-ți procură vreo satisfacție intelectuală...
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 15:13:49
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Citat:
Încă odată:
F
Frate azi crezi in existenta diavolului ducandu-te sau vazand ce se petrece in anumite biserici protestante.
Da am cunoscut o adventista din Moldova (pe net am vb cu ea) care imi spunea ca preotul ei din sat bla bla bla. Apoi una din Transilvania la fel . Apoi au mai spus si altii adventi aproximativ aceasi poveste ca preotul din sat.... De ce te-ar mira ca in astfel de biserici sa nu se faca o hipnoza colectiva?
Apoi si eu cred ca sunt unii (1 la o mie?) care nu saruta icoanele.
Ma intreb (asa am intrebat si pe acele persoane) de ce acest preot cu constinta incarcata nu s-a dus la adventisti? Imi spuneau ei :deoarece isi pierde locul de munca. Hai sa fim seriosi.Adica ajung sa am frica de Dumnezeu dar continui sa trimit oamenii in iad ca sa am o paine de castigat??!! Pai ca preot daca te duci la adventii isi gasesc acestia imediat un loc de munca...Numai sa vi la ei si sa arunci cu namol in fosta biserica

Last edited by bairstow; 14.11.2011 at 15:17:29.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 15:16:32
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Trebuie să te dezamăgesc... calea cea largă a pierzării va fi totdeauna bogat populată!
Ești dovada vie.

Citat:
Chiar și cu adventiști - dacă asta-ți procură vreo satisfacție intelectuală...
Din nou: ești dovada vie, dar nu e vorba de satisfacție, din contră, de tristețe.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 15:20:13
Banned

Implicit

Citat:
Ești dovada vie.

Din nou: ești dovada vie, dar nu e vorba de satisfacție, din contră, de tristețe.
Eu zic să nu ne grăbim, ci să așteptăm cu calm rezultatele recensământului...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce a plans Iisus Hristos ? Marin56 Intrebari utilizatori 8 23.06.2011 09:26:43
Iisus Hristos in contemporaneitate Rodica50 Intrebari utilizatori 0 01.12.2010 20:12:58
Exista Iisus Hristos? iustin10 Generalitati 104 28.09.2010 15:45:28
Cum a devenit Iisus un Hristos ionela7 Vrajitoria 19 21.09.2010 13:08:18
Iisus Hristos ancah Biserica Ortodoxa Romana 10 09.05.2008 21:30:22