Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2013, 23:02:02
Iliana Iliana is offline
Member

Data înregistrării: 14.02.2012
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ba da, ar fi fost la fel de multi, la fel de periculosi. Din N motive.

Si la fel si in cazul celor cateva mii de oameni muscati anual, daca ar fi fost un hinger cu ei de fiecare data, sau un politist inarmat, nu ar fi fost muscati, nu?
Deci de vina nu sunt cainii, ci hingherii si politia.

Teren privat aflat in posesia maidanezilor sau cum?

Adica nu e corect sa fie eutanasiati acum daca n-au fost eutanasiati acum 5 ani?
Ei bine, mai bine mai tarziu decat niciodata.

Asa sa spui si celor care omoara sobolani, gandaci, ursi, lupi pentru ca sunt un pericol social sau vaci, porci, pasari, doar ca sa le manince.

Si da, o data eutanasia pusa in functiune problema e pe cale sa fie rezolvata.
Cu adevarat.

Un caine mort nu musca pe nimeni, un caine sterilizat si aflat in libertate are
la dispozitie cca. 5 ani daca nu mai bine in care poate sa mai faca victime.

La asta te-ai gandit?
Ca ar fi fost la fel de multi caini dupa sterilizare asta chiar nu prea pot sa cred, dar, ma rog, poate ca ar fi posibil. Deci eu ziceam ca daca era intr-adevar facuta sterilizarea, practic, nu teoretic.

Ca au fost multi oameni muscati e adevarat, dar una e sa fi muscat si alta sa fi omorat. Daca copilul era supravegheat nu ajungea sa fie nici muscat, darmite omorat!

Pe o proprietate privata de regula nu prea are ce cauta cineva, decat in cazul in care este invitat acolo de proprietar, eu asa stiu. Deci omul poate avea caini sau orice animale pe proprietatea lui, daca el te-a chemat si a pus cainii pe tine poti sa reclami, dar daca ai intrat nechemat, nu cred ca poti avea asemenea pretentii. Stim pe unii care au omorat pe cineva pentru ca le-a intrat in casa si sunt considerati in legitima aparare. Asta asa, in general, nu strict despre acest caz. In acest caz e vorba doar ca acel mic copilas nu avea ce cauta acolo, trebuia sa fie supravegheat ca sa nu ajunga acolo.

Despre vaci, porci, gaini ce sa vorbim! Suntem pe un site crestin totusi, avem pretentia ca stim putin despre creatia lui Dumnezeu, pentru ce a fost creata fiecare specie de animale.

Insa as vrea totusi sa inchei acest subiect, am crezut ca ma voi lamuri despre ce n-am inteles pana acum, insa probabil ca nu reusesc eu sa inteleg anumite lucruri, ma depasesc.
Parerea mea ramane aceeasi:

-nu cainii sunt vinovati, ci oamenii
-nu sunt de acord cu prezenta lor pe strazi, dar solutia nu este omorarea in masa, ci gasirea unor solutii mai blande pentru animale, si, poate, niste pedepse concrete pentru cei vinovati (inclusiv obligativitatea restituirii banilor furati de-a lungul timpului)
-sunt intr-adevar vinovati si toti oamenii care au lasat cainii pe strada
-si, nu in ultimul rand, raman la parerea ca adultii ar trebui sa aiba foarte multa grija de copii
(apropo, sunt curioasa cine va fi gasit vinovat in cazul fetitei omorate de fratiorul ei cu masina)

Va multumesc celor care mi-ati raspuns la mesaje si imi cer scuze daca am suparat sau am plictisit pe cineva!

Doamne ajuta tuturor!
Noapte buna!
Reply With Quote
Vechi 17.09.2013, 23:07:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de secuiu_eugen Vezi mesajul
"Afinitatea unor femei petru caini supecta." Nu sunteti sanatosi pe cuvant. Stau si ma uit pe forumul asta si imi este scarba de caracterul unor oameni care posteaza.
Vorbiti si va dati mari invatati cu citate din toti sfintii, fara a avea habar ce inseamna sau fara macar sa fi citit biblia. Cati credinciosi nu vad care spun ca cred in Dumnezeu dar nici macar nu stiu cu ce se mananca religia asta.
Dupa cum s-a aratat nu cainii aia erau vinovati. Fara mila fata de o vietate care este tot a lui Dumnezeu, cum este tot pamantul asta, asa o sa fiti si voi raspatiti cand o sa dati nas in nas cu Dumnezeu. Imi este rusine ca sunt crestin si imi este scarba de tot ce inseamna BO. Urmatorul preot care suna la usa pentru cotizatii o incaseza. Va salut si sper sa imi dati si ban. Am spus ce am avut de spus.
La un consult de specialitate, te-ai gandit?
Ce ai tu depaseste deja competenta preotului.
Vechi 17.09.2013, 23:09:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Anul trecut au murit doi copii si un adult din cauza cainilor. Putem sa ne gandim la un aspect, daca din vina cuiva (de exemplu al asociatiilor iubitorilor de animale) cainii sunt tot pe strada, nu e ca o vina pentru ucidere neintentionata?
Nu au aia treaba cu asa ceva, constiinta, chestii, zeul lor suprem e Cainele, pe altarul lui se pot jertfi oricati oameni.
Vechi 18.09.2013, 08:20:32
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
Nu au aia treaba cu asa ceva, constiinta, chestii, zeul lor suprem e Cainele, pe altarul lui se pot jertfi oricati oameni.
Poate nu se stie, dar se pare ca una din infatisarile favorite ale Dusmanului (sub care a fost adorat in trecut ca "zeu") este de...caine. Stii, nu, de faza cu Cuviosul Paisie Aghioritul, cum ca Bestia Cosmica i s-a aratat intr-o zi ca si caine rinjind cu bale?
Se pare ca am ajuns amindoi la o concluzie, pe care tu, din delicatete, nu o spui explicit. Te admir. Ei, eu sunt o bruta si o spun direct: ii suspectez pe canolatri nu de boli psihice (nu am competenta in domeniu si m-am lecuit pentru totdeauna de atari apucaturi jenante de catalogari timpite, inclusiv la sfatul duhovnicului, si mai ales de cind am fost nesimtit insutindu-l astfel pe nedrept pe colegul Decebal si eu fiind la rindul meu pe nedrept insultat de lemnaru), ci de posesie demonica, foarte staruitoare si nu-tocmai-subtila. Ura/indiferenta lor fata de viata stinsa brutal a unui copil, si in general fata de viata semenilor, este un simptom clar...

Last edited by Barsaumas; 18.09.2013 at 08:27:09.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2013, 17:14:42
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iliana Vezi mesajul
-nu sunt de acord cu prezenta lor pe strazi, dar solutia nu este omorarea in masa, ci gasirea unor solutii mai blande pentru animale, si, poate, niste pedepse concrete pentru cei vinovati (inclusiv obligativitatea restituirii banilor furati de-a lungul timpului)
-sunt intr-adevar vinovati si toti oamenii care au lasat cainii pe strada
-si, nu in ultimul rand, raman la parerea ca adultii ar trebui sa aiba foarte multa grija de copii
(apropo, sunt curioasa cine va fi gasit vinovat in cazul fetitei omorate de fratiorul ei cu masina)
Iliana, este clar ca omul se face vinovat de prezenta cainilor in strada, nu contesta nimeni asta. S-a ajuns intr-un punct in care situatia nu mai poate fi tolerata, oamenii sunt terorizati de haite de caini. La randul lor cainii au ajuns extrem de agresivi, salbaticiti, bolnavi si neingrijiti. Nu este bine pentru nimeni.

Eu sunt convinsa ca daca acesti cainii nu vor fi eutanasiati vor ajunge din nou in strada. Nu sunt adaposturi suficiente, nu isi va da nimeni interesul sa mai construiasca altele sub pretextul ca nu sunt bani.

Eu astept de la cei ce s-au luptat si si-au rupt haina de pe ei zilele acestea, strigand blesteme si aruncand cuvinte grele in dorinta de a salva cainii, sa dea dovada de o adevarat iubire fata de acestia, sa le faca adaposturi, sa ii ia din strada si sa ii ingrijeasca asa cum trebuie. Atunci nu am ce spune decat: jos cu palaria. Dar daca dupa se s-au luptat ca acesti caini sa nu fie eutanasiati, se multumesc cu faptul ca ei traiesc in strada, ii gasesc vinovati de toate relele pe care le patimim de la caini.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2013, 18:41:43
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
3. Si trebuie facuta educarea oamenilor, ca sa nu se ajunga la fel peste cativa ani. Si educat cum sa te porti cu animalele.
Ca oamenii simpli dau cu traista, arunca cu pietre, tipa, lovesc cu piciorul, indiferent ca este caine de rasa sau nu. Si atunci acesta se apara.
Copiii nu stiu nici ei cum sa se poarte: sa mentina distanta, sa nu intinda mana la ei, sa nu-i traga de coada si de urechi, sa nu dea cu piciorul, sa nu tipe la ei.

Parinti voi ce ati invatat din povestea asta? In afara de ura pe animale?
Eu una am invatat asa:

- ca un copil trebuie supravegheat permanent si ocupat de el si in parc si la joaca. Nu trebuie lasat pe maidane, terenuri private, etc.
- ca trebuie invatat ce este cainele, ca poate fi si periculos, chiar si cel de rasa si trebuie pastrat respectul (pentru cei de rasa intrebat proprietarul dacas poate fi mangaiat, daca se poarta bine cu copiii etc.)
- cainele propriu trebuie dus in lesa pe strada si in alte zone decat cele de joaca ale copiilor, iar acestia trebuie sa se joace numai in locurile destinate lor
- copii trebuie sa stie ca totusi cainii sunt prietenii omului si pot fi buni si utili si salvatori, sa nu-i urasca, sa nu-i chinuie
- cainele propriu trebuie castrat si cand a facut totusi pui (ca unii isi doresc si pui totusi), acestia sa fie dati in adoptie si nu aruncati pe strada, sau la gunoi, sau inecati

Mai spuneti si voi

Ma gandeam si la cei care cer sa existe cainele blocului (in sectorul 4 a fost initiativa) ca nu este un lucru rau totusi. Acesti caini mai apara de raufacatori. O cusca pe langa bloc...
Reproduc ce am vazut ca fac cei care se ocupa cu cainii si animalele din SUA. Cainii luati de pe strada sau cei abandonati in locuri private sunt testati ptr. agresivitate. Li se pune un bol cu mancare apoi cu o mana de plastic pusa in varful unui bat, sunt mangaiati in timp ce mananca. Intai pe spate, pe cap, apoi baga "mana" in bolul cu mancare. Daca maraie sau musca mana, pica testul. Apoi, se aduce un alt caine in camera si se observa reactiile cainelui nou. Daca devine incordat si/sau incepe sa marie sau sa atace, a picat testul. De asemenea, sunt testati daca sunt compatibili cu copiii. Unii sunt trimisi la dresor, cei f.agresivi sunt eutanasiati. Deci nu copiii sunt cei dresati, ci cainii. Copilul e copilul, o sa traga de urechi si de coada si propriul caine. Nu ptr. ca vor sa faca rau, ci ptr. ca sunt curiosi si nu prea inteleg la 2 ani ca acel caine il poate omorî. Defapt copiii mici nici nu cred ca au constiinta mortii. Daca ai caine, dreseaza-l si domesticeste-l. Nu sa fie pericol ptr. alti cetateni sau vecini.
Una e sa fie cainele domestic, alta e sa fie dresat. Doar ptr. ca sta in casa ta sau in apartamentul tau, nu inseamna ca sunt dresati. Am vazut caini f.agresivi cu stapan. N-ati auzit de oameni muscati de propriul caine?

Eu cand eram mica, fiind la bunica, m-am bagat in cotetul cainelui. Deci, am intrat direct in teritoriul lui. Evident ca nu mi-a facut nimic. M-a primit si am stat impreuna in cotet pana m-a gasit bunica. Daca era un caine agresiv cred ca nu mai eram pe aici. Tot acest caine pazea puii de gaina. Daca venea o cioara/corb prin apropriere, latra si se agita.

Ideea e ca omul e stapanul cainelui si nu invers. Din pacate, de multe ori omul a devenit sluga animalului.

Cainele trebuie purtat in lesa si cu botnita, e lege. Apoi, multi zic ca al lor caine nu musca, dar nu poti fi sigur niciodata. Ei se bazeaza pe faptul ca nu a mai muscat niciodata. Nu stii ce i se nazare acelui caine, caci nu au minte si ratiune.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2013, 18:51:50
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Aici se poate vedea la ce fel de teste ma refeream:

Food Aggression

http://www.youtube.com/watch?v=f2KdRvTvV_4

Dog Temperament Tests Pt 1

http://www.youtube.com/watch?v=yyjSZ-Z_BvY

Kaley's Dog Temperament Test 2 "Lincoln"

http://www.youtube.com/watch?v=WjCGYKemq10

Daca sunteti curiosi sa vedeti ce fac cei de la protectia animalelor din SUA ptr. a compara cu ce face cei de la noi aici:

Animal Cops Philadelphia 15: House of Horrors

http://www.youtube.com/watch?v=uUMZaRO23Rc

Animal Cops: Houston 8

http://www.youtube.com/watch?v=L1Q3C-ohE2g
Reply With Quote
Vechi 18.09.2013, 19:07:22
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Inca o chestiune. Am vazut ca multi dau vina pe bunica, ca nu si-a supravegheat copilul.

Voi cand erati mici, la gradinita sau la scoala, ieseati mereu cu parintii in parc? Pe vremea mea toti copiii ieseau singuri, in fata blocului sau in fata parcului, depinde cum era zona. Si nu, nu a patit nimeni nimic. Sau parintii nostrii erau niste iresponsabili ptr. ca ne lasau la 8-10 ani sa iesim singuri in parcul din fata blocului 2 ore? Cartierul in care stai ar trebui sa fie sigur ptr. copii si batrani, nu ptr. caini.

Nu ati intrat niciodat pe teren privat cand erati mici?

Acum copiii trebuie sa fie mereu insotiti in fata blocului/casei ptr. a nu mai fi munscati de caini? Si daca bunica ajungea unde era copilul, ce ar fi facut? Nu ar fi atacat cainii si pe bunica? Ce facem, tinem copiii in lesa ptr. a nu fi muscati de caini vagabonzi care nu ar trebui sa fi in oras? Sa nu exageram cu ochii pe copil. Si acum daca suntem crestini-ortodocsi trebuie sa acceptam toate si sa transformam orasele in jungla? Ati citit macar se spun Sfinti despre relatia om-animal? Nici un Sfant nu a aprobat uciderea animalelor din placere, dar nu au aprobat nici coborarea omului la nivelul animalului.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2013, 19:08:37
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dan-Constantin Vezi mesajul
Cred ca este pur si simplu inuman sa se tot insiste pe cazul asta,nu prea se gindeste nimeni la suferinta acelor parinti si se tot insista pe cazul asta,desi problema reala este ca acei maidanezi reprezinta o problema nationala si de vina sunt in mare parte asociatiile si iubitorii de caini care au sarit ca arsi de fiecare data cind se propunea o solutie si nu au rezolvat niciodata nimic,dar in schimb au cheltuit multe zeci de milioane de euro!!! care ar fi putut fi folositi in alte scopuri,acum normal sa sara asociatiile si o parte din iubitorii de caini ca li se ia painea de la gura la o multime de doctori veterinari,conducatori de asociatii si acolitii lor,patronasi de magazine de hrana si medicamente de animale,etc.o intreaga industrie care va fi afectata si o multime de oameni care ramin fara o bucata de paine,,buna" si cred ca de fapt aici este marea problema!
Acum de ar trece de marea curte constitutionala acea legea si asa incompleta,pt. ca eu cred ca doar cu eutanasierea nu se va face mai nimic,fara obligarea proprietarilor de caini la sterilizare si niste amenzi usturatoare pt. abandon de caini,parearea mea este ca nu vom scapa de ei nici in urmatorii 10ani in ritmul in care se misca de obicei autoritatile la noi in tara!
De banii aia contruiam autostrazile. Ba nu, construiam inca 2 Romanii. Ca sa vezi unde se scurg banii in Romania. Deci bani sunt, dar nu e cap.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2013, 19:11:33
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Sunt politicieni. Cand ai vazut politicieni condamnati in tara asta?
Cum sa nu? Boierii trasi in tepe sau decapitati. :D Caci si boierii de atunci erau ca si politicienii de acum.

Chiar si politicienii din sec. 18-19 erau cam la fel ca acum. Diferenta era ca atunci aveam rege care asigura mersul treburilor cat de cat, acum avem un politician pe post de presedinte.
Reply With Quote
Răspunde