![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca au fost multi oameni muscati e adevarat, dar una e sa fi muscat si alta sa fi omorat. Daca copilul era supravegheat nu ajungea sa fie nici muscat, darmite omorat! Pe o proprietate privata de regula nu prea are ce cauta cineva, decat in cazul in care este invitat acolo de proprietar, eu asa stiu. Deci omul poate avea caini sau orice animale pe proprietatea lui, daca el te-a chemat si a pus cainii pe tine poti sa reclami, dar daca ai intrat nechemat, nu cred ca poti avea asemenea pretentii. Stim pe unii care au omorat pe cineva pentru ca le-a intrat in casa si sunt considerati in legitima aparare. Asta asa, in general, nu strict despre acest caz. In acest caz e vorba doar ca acel mic copilas nu avea ce cauta acolo, trebuia sa fie supravegheat ca sa nu ajunga acolo. Despre vaci, porci, gaini ce sa vorbim! Suntem pe un site crestin totusi, avem pretentia ca stim putin despre creatia lui Dumnezeu, pentru ce a fost creata fiecare specie de animale. Insa as vrea totusi sa inchei acest subiect, am crezut ca ma voi lamuri despre ce n-am inteles pana acum, insa probabil ca nu reusesc eu sa inteleg anumite lucruri, ma depasesc. Parerea mea ramane aceeasi: -nu cainii sunt vinovati, ci oamenii -nu sunt de acord cu prezenta lor pe strazi, dar solutia nu este omorarea in masa, ci gasirea unor solutii mai blande pentru animale, si, poate, niste pedepse concrete pentru cei vinovati (inclusiv obligativitatea restituirii banilor furati de-a lungul timpului) -sunt intr-adevar vinovati si toti oamenii care au lasat cainii pe strada -si, nu in ultimul rand, raman la parerea ca adultii ar trebui sa aiba foarte multa grija de copii (apropo, sunt curioasa cine va fi gasit vinovat in cazul fetitei omorate de fratiorul ei cu masina) Va multumesc celor care mi-ati raspuns la mesaje si imi cer scuze daca am suparat sau am plictisit pe cineva! Doamne ajuta tuturor! Noapte buna! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce ai tu depaseste deja competenta preotului.
|
|||
|
|||
![]()
Nu au aia treaba cu asa ceva, constiinta, chestii, zeul lor suprem e Cainele, pe altarul lui se pot jertfi oricati oameni.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se pare ca am ajuns amindoi la o concluzie, pe care tu, din delicatete, nu o spui explicit. Te admir. Ei, eu sunt o bruta si o spun direct: ii suspectez pe canolatri nu de boli psihice (nu am competenta in domeniu si m-am lecuit pentru totdeauna de atari apucaturi jenante de catalogari timpite, inclusiv la sfatul duhovnicului, si mai ales de cind am fost nesimtit insutindu-l astfel pe nedrept pe colegul Decebal si eu fiind la rindul meu pe nedrept insultat de lemnaru), ci de posesie demonica, foarte staruitoare si nu-tocmai-subtila. Ura/indiferenta lor fata de viata stinsa brutal a unui copil, si in general fata de viata semenilor, este un simptom clar... Last edited by Barsaumas; 18.09.2013 at 08:27:09. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu sunt convinsa ca daca acesti cainii nu vor fi eutanasiati vor ajunge din nou in strada. Nu sunt adaposturi suficiente, nu isi va da nimeni interesul sa mai construiasca altele sub pretextul ca nu sunt bani. Eu astept de la cei ce s-au luptat si si-au rupt haina de pe ei zilele acestea, strigand blesteme si aruncand cuvinte grele in dorinta de a salva cainii, sa dea dovada de o adevarat iubire fata de acestia, sa le faca adaposturi, sa ii ia din strada si sa ii ingrijeasca asa cum trebuie. Atunci nu am ce spune decat: jos cu palaria. Dar daca dupa se s-au luptat ca acesti caini sa nu fie eutanasiati, se multumesc cu faptul ca ei traiesc in strada, ii gasesc vinovati de toate relele pe care le patimim de la caini. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Una e sa fie cainele domestic, alta e sa fie dresat. Doar ptr. ca sta in casa ta sau in apartamentul tau, nu inseamna ca sunt dresati. Am vazut caini f.agresivi cu stapan. N-ati auzit de oameni muscati de propriul caine? Eu cand eram mica, fiind la bunica, m-am bagat in cotetul cainelui. Deci, am intrat direct in teritoriul lui. Evident ca nu mi-a facut nimic. M-a primit si am stat impreuna in cotet pana m-a gasit bunica. Daca era un caine agresiv cred ca nu mai eram pe aici. Tot acest caine pazea puii de gaina. Daca venea o cioara/corb prin apropriere, latra si se agita. Ideea e ca omul e stapanul cainelui si nu invers. Din pacate, de multe ori omul a devenit sluga animalului. Cainele trebuie purtat in lesa si cu botnita, e lege. Apoi, multi zic ca al lor caine nu musca, dar nu poti fi sigur niciodata. Ei se bazeaza pe faptul ca nu a mai muscat niciodata. Nu stii ce i se nazare acelui caine, caci nu au minte si ratiune. |
|
||||
|
||||
![]()
Aici se poate vedea la ce fel de teste ma refeream:
Food Aggression http://www.youtube.com/watch?v=f2KdRvTvV_4 Dog Temperament Tests Pt 1 http://www.youtube.com/watch?v=yyjSZ-Z_BvY Kaley's Dog Temperament Test 2 "Lincoln" http://www.youtube.com/watch?v=WjCGYKemq10 *** Daca sunteti curiosi sa vedeti ce fac cei de la protectia animalelor din SUA ptr. a compara cu ce face cei de la noi aici: Animal Cops Philadelphia 15: House of Horrors http://www.youtube.com/watch?v=uUMZaRO23Rc Animal Cops: Houston 8 http://www.youtube.com/watch?v=L1Q3C-ohE2g |
|
||||
|
||||
![]()
Inca o chestiune. Am vazut ca multi dau vina pe bunica, ca nu si-a supravegheat copilul.
Voi cand erati mici, la gradinita sau la scoala, ieseati mereu cu parintii in parc? Pe vremea mea toti copiii ieseau singuri, in fata blocului sau in fata parcului, depinde cum era zona. Si nu, nu a patit nimeni nimic. Sau parintii nostrii erau niste iresponsabili ptr. ca ne lasau la 8-10 ani sa iesim singuri in parcul din fata blocului 2 ore? Cartierul in care stai ar trebui sa fie sigur ptr. copii si batrani, nu ptr. caini. Nu ati intrat niciodat pe teren privat cand erati mici? Acum copiii trebuie sa fie mereu insotiti in fata blocului/casei ptr. a nu mai fi munscati de caini? Si daca bunica ajungea unde era copilul, ce ar fi facut? Nu ar fi atacat cainii si pe bunica? Ce facem, tinem copiii in lesa ptr. a nu fi muscati de caini vagabonzi care nu ar trebui sa fi in oras? Sa nu exageram cu ochii pe copil. Si acum daca suntem crestini-ortodocsi trebuie sa acceptam toate si sa transformam orasele in jungla? Ati citit macar se spun Sfinti despre relatia om-animal? Nici un Sfant nu a aprobat uciderea animalelor din placere, dar nu au aprobat nici coborarea omului la nivelul animalului. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Chiar si politicienii din sec. 18-19 erau cam la fel ca acum. Diferenta era ca atunci aveam rege care asigura mersul treburilor cat de cat, acum avem un politician pe post de presedinte. |
|