![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In apararea cainilor, cei ce pretind ca lupta pentru acestia, mint cu nerusinare si inventeaza tot felul de scenarii. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca se aplica legea care prevedea sterilizarea tuturor cainilor maidanezi de catre cei care erau autorizati si obligati sa faca acest lucru, adica cei care luau bani pentru asta acum nu am mai fi avut atatia caini, ca nu se mai inmulteau, nu?
Nu cred ca iubitorii de animale nu i-au lasat pe cei in masura sa aplice aceasta lege, sa-si faca treaba. Chiar poate cineva sa afirme acest lucru? Cat despre vinovatia bunicii, am mai spus-o, nu sunt sub nici o forma pentru condamnarea ei, nu ar avea nici un rost, mi-ar placea doar sa se spuna adevarul (eventual sa recunoasca si ea) ca daca ar fi fost tot timpul cu ochii pe copii, sa vada in ce directie pleaca atunci cand au parasit locul de joaca si s-ar fi dus dupa ei, i-ar fi strigat sa se intoarca, tragedia nu s-ar fi produs. Atat! Ei au intrat pe un teren privat, nu aveau ce cauta acolo. Punct! Nu mi se pare normal si nici uman sa fie omorati atatia caini, sa se faca practic un masacru, doar pentru ca unii nu si-au facut treaba la vremea lor. Si nu mi se pare normal sa fie acuzati cu atata vehementa cainii! Ei sunt vinovati, sa moara, cam asa reiese, noi, oamenii, suntem puternici si putem sa dispunem de viata lor, sa plateasca pentru greselile noastre! Am gasit vinovatii, am rezolvat problema! Foarte simplu si foarte inteligent! Demn de specia umana si, mai ales, de unii care-si mai spun si crestini ortodocsi! |
|
|||
|
|||
![]()
1. Orice caz din acesta in care moare un om este anchetat de politie. Va mai dura probabil cand vor avea toate elementele si vor da rezultatul in presa.
Fratele lui Ionut nu poate apare ca martor. Este prea mic si este si prea traumatizat. Poate sa fie si timorat acum, sa-i fie frica sa spuna ceva. Nu stie nimeni ce s-a intamplat cu adevarat acolo. Nici voi nu stiti. Pentru ce nu vreti sa acceptati acest lucru si sa rationati corect? Stie cineva, s-a spus undeva cui apartinea cel teren? Erau caini de rasa acolo, sau nu? Eu sper ca adevarul va iesi la suprafata. 2. Nu are rost acum sa se invinovateasca oamenii unii pe altii. Pur si simplu am ajuns sa nu mai gandim si sa dam vina pe toti si toate. Ce inseamna asta sa aratam cu degetul la ala si ala? Fiecare este vinovat. Voi chiar va vedeti toti nevinovati in treaba asta? De ce n-ati revolutionat mai devreme asa cum faceti acum? Sa se fi luat aceste masuri acum zeci de ani. Pana acum ati trait toti bine merci fara probleme. Cainii erau pe strazi. Acum brusc au devenit monstri, murdari, bolnavi si etc. Este o ura cumplita si toata lumea vede numai la caini vina. Si nu vrea nimeni nici sa caute alte solutii. De ce nimeni nu a facut nimic pentru educarea oamenilor pana acum: sa nu arunce puii in strada, sa castreze, sa vaccineze, cum sa se poarte cu animalele, sa adopte caini de pe strada. Primii vinovati, daca vrem chiar sa aratam cu degetul, au fost aceia care s-au mutat de la case (fie si acelea demolate in alte vremuri) si si-au abandonat cainii pe strada. Si putem sa gasim o gramada de vinovati. M-am tot gandit ca ar mai fi o solutie, dupa selectia cainilor. Dar ma intreb mai intai cum sunt prinsi. O sa fie si mai traumatizati. Deci exista terenuri virane, chiar private, gradini zoologice care mai au spatiu poate, terenuri neutilizate cu ruine.Acolo se pot face adaposturi, tarcuri. Si se pot duce caini acolo si vizita si hrani de catre oamenii care ii iubesc, dar nu au unde sa-i tina. Problema nu este cu hrana, ca oamenii pot aduce si resturi destule si ce mai vor. Pot sa-i viziteze, sa se joace cu ei, sa-i scoata la plimbare. Se pot adopta in timp. Problema este mai degraba ca multi nu au unde sa-i tina la oras. La sat pot sa tina la curte1-2, sau la ferme, etc. Este o tara mare totusi. Mai pot fi trimisi in afara in multe tari. 3. Si trebuie facuta educarea oamenilor, ca sa nu se ajunga la fel peste cativa ani. Si educat cum sa te porti cu animalele. Ca oamenii simpli dau cu traista, arunca cu pietre, tipa, lovesc cu piciorul, indiferent ca este caine de rasa sau nu. Si atunci acesta se apara. Copiii nu stiu nici ei cum sa se poarte: sa mentina distanta, sa nu intinda mana la ei, sa nu-i traga de coada si de urechi, sa nu dea cu piciorul, sa nu tipe la ei. Parinti voi ce ati invatat din povestea asta? In afara de ura pe animale? Eu una am invatat asa: - ca un copil trebuie supravegheat permanent si ocupat de el si in parc si la joaca. Nu trebuie lasat pe maidane, terenuri private, etc. - ca trebuie invatat ce este cainele, ca poate fi si periculos, chiar si cel de rasa si trebuie pastrat respectul (pentru cei de rasa intrebat proprietarul dacas poate fi mangaiat, daca se poarta bine cu copiii etc.) - cainele propriu trebuie dus in lesa pe strada si in alte zone decat cele de joaca ale copiilor, iar acestia trebuie sa se joace numai in locurile destinate lor - copii trebuie sa stie ca totusi cainii sunt prietenii omului si pot fi buni si utili si salvatori, sa nu-i urasca, sa nu-i chinuie - cainele propriu trebuie castrat si cand a facut totusi pui (ca unii isi doresc si pui totusi), acestia sa fie dati in adoptie si nu aruncati pe strada, sau la gunoi, sau inecati Mai spuneti si voi Ma gandeam si la cei care cer sa existe cainele blocului (in sectorul 4 a fost initiativa) ca nu este un lucru rau totusi. Acesti caini mai apara de raufacatori. O cusca pe langa bloc...
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 17.09.2013 at 20:13:48. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca este pur si simplu inuman sa se tot insiste pe cazul asta,nu prea se gindeste nimeni la suferinta acelor parinti si se tot insista pe cazul asta,desi problema reala este ca acei maidanezi reprezinta o problema nationala si de vina sunt in mare parte asociatiile si iubitorii de caini care au sarit ca arsi de fiecare data cind se propunea o solutie si nu au rezolvat niciodata nimic,dar in schimb au cheltuit multe zeci de milioane de euro!!! care ar fi putut fi folositi in alte scopuri,acum normal sa sara asociatiile si o parte din iubitorii de caini ca li se ia painea de la gura la o multime de doctori veterinari,conducatori de asociatii si acolitii lor,patronasi de magazine de hrana si medicamente de animale,etc.o intreaga industrie care va fi afectata si o multime de oameni care ramin fara o bucata de paine,,buna" si cred ca de fapt aici este marea problema!
Acum de ar trece de marea curte constitutionala acea legea si asa incompleta,pt. ca eu cred ca doar cu eutanasierea nu se va face mai nimic,fara obligarea proprietarilor de caini la sterilizare si niste amenzi usturatoare pt. abandon de caini,parearea mea este ca nu vom scapa de ei nici in urmatorii 10ani in ritmul in care se misca de obicei autoritatile la noi in tara! |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Deci de vina nu sunt cainii, ci hingherii si politia. Citat:
Citat:
Ei bine, mai bine mai tarziu decat niciodata. Citat:
Si da, o data eutanasia pusa in functiune problema e pe cale sa fie rezolvata. Cu adevarat. Un caine mort nu musca pe nimeni, un caine sterilizat si aflat in libertate are la dispozitie cca. 5 ani daca nu mai bine in care poate sa mai faca victime. La asta te-ai gandit?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa stii ca nu e vina lor, desi probabil crezi contrariul.
|
|||
|
|||
![]()
Anul trecut au murit doi copii si un adult din cauza cainilor. Putem sa ne gandim la un aspect, daca din vina cuiva (de exemplu al asociatiilor iubitorilor de animale) cainii sunt tot pe strada, nu e ca o vina pentru ucidere neintentionata?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
"Afinitatea unor femei petru caini supecta." Nu sunteti sanatosi pe cuvant. Stau si ma uit pe forumul asta si imi este scarba de caracterul unor oameni care posteaza.
Vorbiti si va dati mari invatati cu citate din toti sfintii, fara a avea habar ce inseamna sau fara macar sa fi citit biblia. Cati credinciosi nu vad care spun ca cred in Dumnezeu dar nici macar nu stiu cu ce se mananca religia asta. Dupa cum s-a aratat nu cainii aia erau vinovati. Fara mila fata de o vietate care este tot a lui Dumnezeu, cum este tot pamantul asta, asa o sa fiti si voi raspatiti cand o sa dati nas in nas cu Dumnezeu. Imi este rusine ca sunt crestin si imi este scarba de tot ce inseamna BO. Urmatorul preot care suna la usa pentru cotizatii o incaseza. Va salut si sper sa imi dati si ban. Am spus ce am avut de spus. |
|