![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Maria40, imi pare tare rau despre ceea ce ai patit.
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Felicitari pentru promovarea examenului, Vasilik!
Multumesc pentru incurajare, Anisoara! Doamne ajuta si numai bine! |
|
|||
|
|||
![]()
Buna ziua,
A trecut ceva vreme de cand nu am mai scris... Sper sa nu ma intelegeti gresit, va rog. Alerg la voi, pentru ca voi sunteti prietenii mei aici. Voi m-ati ridicat cand mi-a fost atat de greu si nu am la cine sa alerg decat la voi. Oarecum lucrurile erau ok pana in prezent. Eu la servici, cel mic la gradi, doar cu raceli printre ele si mici lucruri de care m-am mai izbit. Vreau doar sa intreb, cu mare umilinta, daca este cineva dispus sa ma ajute urgent si temporar, cu niste bani pentru a putea plati strict cele obligatorii (chiria, gradinita, intretinerea si curentul) ? Luni mi s-a spus ca salariul va intarzia cu doua saptamani, in cel mai rau trei saptamani, iar eu nu am nicio economie (cu cea mai mare sinceritate, nu am putut sa pun deoparte din multe motive). Sunt deja in pana, alertata cat se poate. Nimeni nu doreste amanare iar eu deja sunt ingrijorata de ce se intampla asta la munca... Va rog mult de tot. Va raman pe veci recunoscatoare. Maria |
|
|||
|
|||
![]()
Cu toata rusinea, va mai intreb o data... poate cineva de aici sa ma ajute pentru maine? Multumesc mult de tot.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Consider ca ceea ce incerci tu sa faci aici e foarte urat.Hai s-o luam logic.Spuneai ca nu mai vezi cale de iesire iti spun sigur cale de iesire exista insa n-ai dorit tu sa iesi din situatia respectiva(daca ea chiar exista).Fiind din bucuresti puteai foarte usor sa te angajezi intr-un call-center,o spun din propria experienta(eu am fost intr-o situatie mult mai disperata).Acolo se cauta mereu forta de munca proaspata,salariul nu este stralucit,dar hai sa fim seriosi ai fi supravietuit,pe de alta parte ti-ai fi putut cauta colege de apartament pt a plati o chirie mult mai mica.Exista programe speciale ce protejeaza mama si copilul,dar ai preferat sa nu ceri ajutor,ei te-ar fi ajutat cu un loc unde ti-ai fi putut lasa copilul cat timp tu esti la serviciu.Dar repet trebuie putina buna-vointa din partea ta.in plus familia,normal sa te respinga daca vad cu ce te ocupi.Ai facut ipoteca pe casa parintilor sa inteleg?pt ca nimeni nu si-a pus intrebarea ce ai ipotecat tu de vreme ce stai cu chirie.Ai vrut un castig necinstit si ti-ai luat rasplata,sincera sa fiu(daca ceea ce spui tu este cat de cat real).Trag concluzia dupa situatia tensionata cu familia ca fie ai ipotecat ceva fara stirea lor,fie ai incercat sa-i inseli.Faptul ca te lamentezi acum si ceri imprumuturi,mizand pe bunatatea unor oameni cu frica lui Dumnezeu e foarte urat.Sincera sa fiu am ajuns sa citesc acest post cautand pe google asta :"ce sa faci cand simti ca nu mai poti".Situatia mea e poate cu mult mai grea si mai trista decat a ta,dar sincer n-as putea profita de bunatatea unor oameni in asa fel.Eu cautam un sfat,tu vad ca doresti doar castiguri financiare fara munca.Mizezi pe latura sensibila si traiesti "bine" sa spunem asa.De ce nu urmezi sfaturile date si stai sa te lamentezi la cat de grea e viata si ca nu mai poti trai asa?Eu mi-am pierdut si mama si tatal,nu am lucrat o buna bucata de vreme insa m-am zbatut si mi-am gasit intr-un final.Nu m-a ajutat nimeni,dar am reusit.Insa nu cersind,nu lamentandu-ma,nu refuzand solutii date de oameni bine-voitori.Si te mai intreb un lucru,daca ti-e viata asa grea de ce platesti un serviciu,cum ar fi internetul,si telefonia :).Sfatul meu taie din radacina cheltuielile inutile si pune-te pe picioare.In alta ordine de idei sper sa nu reusesti sa inseli :).Dumnezeu e acolo sus si ne face sa platim intr-un final sa stii.Imi cer scuze celorlalti poate am fost cam dura,insa uneori trebuie sa fii si transant.Dumnezeu inainte de toate nu iubeste minciuna! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si uite asa ai ajuns cu palat in rai. Stiu ca este greu dar da-mi si mie o camera acolo caci are o pozitie centrala si acum te opresc sa-l darami. Cateodata oamenii dau de buna voie. Altadata le ia Dumnezeu. cateodata isi construiesc situatie singuri altadata le construieste Dumnezeu din iubire. Prezinta situatia lui Dumnezeu in rugaciune si roaga-te sa-ti gaseasca o solutie pentru tine, sa sporeasca si palatul si sa fii si tu fericita. Dumnezeu poate gasi aceasta solutie. Roaga-te sa iesi din situatie. Alta data roaga pe Dumnezeu sa se intereseze si sa controleze unde merg banii dati de tine pentru cauze nobile ca sa fie binele facut cat mai mare. Am citit din nou cu atentie. Este o cruce grea si mare. Dar am vazut castelul si pot sa spun ca este minunat. Cea mai mica camara, unde depozitezi maturile e cat sala de bal de la Versailles si are vreo 120 de camere adica vreo 500 de euro pe camera. Este langa Dumnezeu si cine are o camera acolo o sa-l ia Dumnezeu in rai. O camera acolo e f buna pentru nebotezati care probabil vor fi botezati dupa moarte deci orice mama cu copii nebotezati poate cumpara asa ceva. Cand intri inauntru iti vine sa scoti nu numai papucii ci si sosetele. Roaga-te la Dumnezeu sa te ajute sa iesi din datorii si sa mergi mai departe. Cine nu ma crede sa se roage sa-l vada. Aici e un link care spun povestea: http://topbesttraveldestinations.com...de-versailles/ Last edited by spre_rasarit; 28.10.2011 at 14:23:36. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa u mi-o iei in nume de rau si sa nu te superi pe mine dar e o disperare care le intrece pe toate. Este disperarea celor ce au ajuns in viata viitoare fara sa aiva nimic si care nu au pierdut nimic in viata aceasta ca sa le transfere Dumnezeu fortat in lumea cealalta.
Uite de exemplu am zis ca vreau sa dau o parte din mancare la iubitul de aproapele, nu neaparat in nevoi caci nu asta conteaza, dar beneficiul sa nu mi se transfere mie ci celor ce au trecut in viata viitoare fara sa aiva nimic ca de exemplu bogatului din parabola cu Lazar, nici o picatura de apa. Iar setea si foamea acolo sunt reale si raman. Si Dumnezeu a facut ca de multe ori can imbuc sa simt cum oameni din viata cealalata imi baga mana in gura sa ia o bucatica cat de mica de mancare si mai ales le simt disperarea. Crede-ma ca e mai mare decat orice. Ei nu cer mancare noua, impachetata nu stiu unde ci chiar cea mestecata e o bucurie. Asa ca cei ce citesc pot face o fapta buna pentru acesti oameni ce au trecut in viata viitoare fara nimic. Care nu au stiut sa dea aproapelui si care nu au pierdut nimic sau la care nu li s-a furat nimic. Pana acum nu stiu daca am dat ceva pentru cauza asta sau daca m-am ruigat pentru ei sa primeasca ceva, fiecare aproape, chiar si cel adormit si cel necajit din viata viitoare sa le ajute Dumnezeu sa primeasca ceva , dar crede-ma ca disperarea lor e mult mai mare ca orice imaginabil. Ca sa nu mai lungim vorba, maria 40 vinzi o camera cu 500? Daca dai gratis o camera primesti doua in schimb.CINE ARE O CAMERA IN PALAT SI DA GRATIS O CAMERA PRIMWESTE DOUA ![]() PENTRU CAT DE IMPORTANT E DATUL LA APROAPELE EU AS DA O LEGE CA FIECARE SA FIE OBLIGAT SA FACA PE AN UN NUMAr de ore de voluntariat plus sa dea la aproapele cel putin o paine, o cana de apa, o haina etc ca sa nu mai ajunga lumea disperata in lumea viitoare. Plus fiecare om sa dea o ora pe an de voluntariat, o haina etc sa dea fiecare prin lege la cei departati, fie ca au fie ca nu au, cu prioritate la cei ce n-au nimic. O parte din ce e obligatoriu in lege as cere sa fie depus la banca lui Dumnezeu care sa dea insutit depozitantului. Cei ce au datorii si necazuri finaciare sa faca in felul acesta. Este o banca in lume care da insutit. Pentru fiecare dolar da 100 inapoi este banca lui Dumnezeu. Ea e serioasa, nu dispare . Cere lui Dumnezeu ca ceea ce dai ca bani sa ti se intoarca cel putin insutit DAR 40% IA-I PE PAMANT restul sa ti se considere in rai, 50% tie si cu 10% dati celor ce nu au nimic pe lumea cealalta sau nu vor avea nimic. Incepe cu 20 de lei. Da-i aproapelui. Noteaza cat ai castigat luna aceasta si cat ai in plus, dupa ce ai considerat inflatia,c considera-i ca venind de la banca lui Dumnezeu de la cei 20 de lei dati aproapelui. Jumatate da din nou aproapelui, adica depoziteaza-i in Banca lui Dumnezeu care aduce insutit. Insutit inseamna asa: 20->2000 Din 2000 depozitezi 200->20 000. Din 20 000 depozitezi 2000 -> 200 000 cel putin. Si tot asa si iesi din necaz financiar. Mai multe aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=13997 Last edited by spre_rasarit; 28.10.2011 at 15:58:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi pare rau daca ai inteles prost toate postarile mele prin care am incercat sa-mi deschid sufletul si sa-mi spun povestea, si imi pare rau ca ai ales un ton usor agresiv cu care sa ma judeci. Totodata imi pare rau daca iti produc suparare acum, dar simt nevoia sa clarific lucrurile, din respectul pe care il fata de toti oamenii pe care i-am cunoscut aici si care mi-au intins o raza de speranta si o mana de ajutor. Ma bucur pentru tine ca ai avut mai multa tarie decat mine si ma bucur ca ai reusit mai usor sa iesi dintr-o situatie extrem de grea. Eu nu sunt ca tine. Inca sunt la inceput de drum si incerc din rasputeri sa imi lucrez rabdarea si deznadejdea. Fac mari eforturi. In momentul de fata, am un servici bun din care doar supravietuiesc, banii vin cu intarzieri, am un copil mic care merge la gradinita si care se imbolnaveste foarte des si caruia trebuie sa-i asigur anumite servicii medicale luna de luna pentru problema pentru care o are de cand s-a nascut, locuiesc cu chirie, mica si rezonabila si in timpul liber mai ajut pe cineva ca sa mai cumpar o paine in plus. Ipoteca inca nu am reusit sa o scot de pe apartament (ipoteca a fost inscrisa cu acordul scris al mamei mele la notar, spun asta din nou ca sa pricepi ca nu sunt o sarlatana dupa cum mi-ai transmis) si sper sa pot obtine o amanare. Redresarea mea financiara nu se poate face atat de repede, ci necesita un timp mai indelungat. Am foarte multe chestiuni de acoperit si rezolvat, ce inseamna timp si bani. Mi-as fi dorit sa fie mai simplu, mi-as fi dorit sa nu fie atat de dificil, cu toate ca de multe ori durerea imi aduce aminte ca traiesc, ca sunt aici, dar asta e povestea mea si lectiile pe care trebuie sa le invat sunt rabdarea, umilinta si responsabilitatea. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, in timp, lucrurile se vor rezolva. Iti doresc numai bine si imi pare rau daca te-am suparat. |
|
||||
|
||||
![]()
Maria, esti bine? Nu ai mai dat niciun semn de ceva timp. Sper ca totul e OK cu tine si cu baietelul. Ti-am urmarit istoria fara sa intervin in vreun fel, nefiind cea mai in masura sa dau sfaturi. Ai grija de voi!!
Iti doresc un Craciun linistit si un An Nou cu mai multa indestulare! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nu mai stiu... | Marcus | Nunta | 23 | 19.11.2016 21:27:42 |
Cum impacam viata duhovniceasca si viata lumeasca? | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 28.12.2012 19:53:52 |
nu stiu ce sa fac , ajutati-ma | allex_adriana | Nunta | 17 | 14.03.2011 21:08:08 |
Viata duhovniceasca vs Viata sanatoasa | razvan90 | Generalitati | 4 | 08.12.2010 23:54:23 |
Nu stiu ce sa fac.... | Valy76 | Pocainta | 14 | 26.07.2010 20:48:15 |
|