![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Eretici in Biserca au mai fost, nu cred ca Dumnezeu isi ia Harul de la toata Biserica din cauza catorva rataciti, fie ei si patriarhi sau episcopi. A scris, dar n-a scris bine. Tu chiar crezi ca Sfanta Lumina vine la niste eretici, avand in vedere ca nici in trecut nu a venit decat la ortodocsi? Hai sa fim seriosi. Citat:
Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bogdan. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fratele meu, eu mi-am expus parerea, tu la fel. Observ insa ca nu ajungem nicaieri. Despre ce actuali "Sfinti" vorbesti? Parintele Cleopa? Dumnezeu sa ma ierte, dar "infailibilitatea" asta care i se atribuie este exagerata. S'a dovedit pana acum "minciuna" propovaduita de Parinte. La fel si cu Cuviosul Paisie. Stia cu siguranta de anatemizarea calendarului papistas dar a indrumat o persoana sa treaca pe nou. Tu chiar nu observi aceste incongruente? Tre' sa fim ca albinele si sa culegem doar ce este bine de la actualii duhovnici. Dar ai zis bine... Parinti. Noi insa tre' sa ascultam de ce au zis Sfintii Parinti! Harul daca mai exista in BOR e numai si numai pentru acele persoane care nu cunosc minciuna si erezia in care se afla BOR. Cat despre Sfanta Lumina, parerea mea personala este ca prin aceasta Sfanta Minune Dumnezeu a aratat si arata unde se afla Dreapta Credinta. Si acum, lasand la o parte canoanele sa'ti zic si parerea mea personala, ce simt. Venind din lumea catolica, traind in minciuna atatia ani, personal, imi doresc doar sa fiu in Dreapta Credinta, in Sfanta Ortodoxie asa cum a fost data de Sfintii Parinti si asa cum au avuto stramosii nostri. Ori constiinta imi zice ca nu as putea sa merg pe nou pentru ca stiu ca BOR a adoptat noul calendar, face ecumenism si incalca multe alte canoane. Doar atat. Iertare frate! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Au fost multi Sfinti care au condamnat calendarul nou, stiu. Intrebarea mea era daca vreunul din acesti sfinti (dovediti) ar fi negat cumva existenta Harului in Bisericile care au schimbat calendarul. Dumnezeu sa te ierte, si iarta-ma si tu. Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Care era erezia Bisericii oficiale in anul 1924 ? Avem aici la Scotland Yard 2 carti:una aparuta cu aprobarea Sfintei Manastiri Vatopedu despre Cuviosul Iosif Sihastrul si alta despre staretul Efrem Katunakiotul,traducere de ieroschimonah Stefan Nutescu,Schitul Lacu-Sfintul munte Athos Pot sa scriu pe forum credinta acestor cuviosi ( sfinti ) despre care este Biserica lui Dumnezeu... http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...orectitudinii/ ..... 15 iunie 1976: „În viitor «aripa dreaptă» a ortodoxiei se va diviza probabil în mai multe mici «jurisdicții», cele mai multe anatematizându-se și luptându-se unele cu altele. [...] Trebuie să menținem contactul viu cu clericii ruși mai bătrâni, chiar dacă unii dintre ei ne par poate puțin prea «liberali», altfel ne vom pierde în jungla «zelotismului» ce crește în jurul nostru!” 8 iulie, 1980: „Noi înșine am simțit de la o vreme că Pr. … și alții care îi împărtășesc atitudinea se îndreaptă direct către o schismă, care acum pare inevitabilă dacă nu își schimbă direcția. Nimeni nu are nevoie de o astfel de schismă: sunt așa de multe grupuri de ortodocși «corecți» în Grecia de azi (nici unul în comuniune cu ceilalți), încât un nou grup nu va face decât să dovedească puterea diavolului de a diviza pe creștinii ortodocși“. 27 octombrie 1980: „Privesc cu durere și întristare întreaga situație…, dar nu am puterea de a face nimic. [...] Inevitabila schismă pe care ei o pregătesc acum (dacă nu se schimbă cât mai curând) va fi ultimul pas într-un proces pe care numai ei îl pot schimba”. 17 septembrie 1981: „Judecând după ultima izbucnire, schisma este aproape și mi-e teamă că «majoritatea tăcută» a preoților și a mirenilor noștri vor ofta doar ușurați când vor fi plecat cei ce bagă zâzanie,lăsând în urma lor o recoltă negativă de rea-voință și continuându-și, pe un ton și mai înalt, ponegrirea și ura din noua lor «jurisdicție». 8 decembrie 1981: „Cât de tragic este faptul că unii îi scot pe cei din turma lor (chiar dacă mică) din comuniunea cu singurii oameni care ar putea încă să-i învețe ce este ortodoxia și să-i ajute să se trezească din fanteziile lor despre o ortodoxie supercorectă ce nu există niciunde în lume”.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu privire la continuitatea existentei Bisericii lui Cristos, ironia ti-e complet gratuita. Schisma s-a produs in 1923-24 prin caderea in erezie a bisericii oficiale (schimbarea Sfintei Traditii prin introducerea calendarului iulian revizuit). Biserica a fost acolo unde numai ortodoxia era marturisita. Pina in 1935 ierarh i-a fost insusi Capul: Isus Cristos Mintuitorul. Dar daca iti vine greu sa accepti, atunci ia de bun ce am spus mai inainte pentru sceptici si spune-ti ca schisma s-a facut in 1935, la limpezirea apelor, atunci cind Dumnezeu i-a dat Bisericii si ierarhi pe pamint ca sa o pastoreasca. Poti sa vii si sa umpli 20 de pagini din credinta tuturor acelor cuviosi (“sfinti”) si a oricaror altora, daca vrei, pentru ca atita timp cit aceia vorbesc impotriva invataturii Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe, efortul tau si-al lor ramine inutil. In Biserica Ortodoxa, Trupul curat al lui Cristos, nu exista erezie. PS1 “Razboinicii” in propria nalucire si cuviosii stilului nou croit de masonerie ar fi de un milion de ori mai credibili daca si-ar justifica pozitia chiar si cu un singur citat din invatatura Bisericii decit cu vedenii in “duh” si revarsari de intelepciune paralele cu Ortodoxia. Inca mai astept sa vad cine, unde si cind a confirmat ca un ortodox poate comemora si se poate cuminica cu un episcop eretic. PS2 Dupa atitia ani de Scotland Yard ma asteptam la mai multa perspicacitate. Faptul ca citezi numai contemporani ar fi trebuit sa-ti dea de inteles ca apartii altei "ortodoxii", noi, mai de la 1924 incoace. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
La Scotland Yard nu lucram cu astfel de perspicacitati....caci nu am mai fi prins nici un ecumenist si calendarist cu logica aceasta. Prin ce minune, schimbarea Sfintei Traditii (?) prin introducerea calendarului iulian revizuit este erezie ? Incearca sa faci o comparatie cu ereziile impotriva carora a luptat Biserica... Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
...va urma
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Decizia Sinodului BOR din 1903: "Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Autocefale a României este de părere și propune că trebuie să rămânem unde ne găsim astăzi, pentru că este imposibil să nu încălcăm rânduielile canoanelor dacă am dori să schimbăm sau să reformăm calendarul iulian, pe care Biserica Ortodoxă îl folosește de atât de mult timp. Pe lângă aceasta, nu ne este permis să atingem nici chiar cu un deget hotărârile străvechi care însemnează slava Bisericii noastre." Deci, oricum ai lua-o: daca schimbi calendarul dupa papistasi incalci hotaririle Consiliului I cu privire la pascalie (ceea ce s-a si intimplat in Romania in 1926 si 1929), daca reformezi calendarul si pastrezi pascalia, incalci Sfinta Traditie pentru ca dai peste cap sinaxarul, reduci si chiar anulezi posturi si sarbatori speciale, cum ar fi in anii in care Bunavestire cade in Saptamina Mare (niciodata dupa calendarul nou). Canonul I al celui de-al 7-lea Consiliu Ecumenic zice asa: "Toți cei ce afară de predaniile Bisericii și de învățăturile Sfinților și întrutot Cinstiților Părinților noștri, au născocit ceva, sau vor născoci după hotărârea noastră aceasta, fie ANATEMA de 3 ori”! Acest canon se citeste de fiecare data in biserica in Duminica Ortodoxiei. La voi, insa, nu se mai spune nimic, ci se fac vecernii si intilniri pan-ortodoxe pentru ca nu-i in interesesul nimanui sa vi se strice somnul si linistea. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by orthodoxia.i.thanatos; 26.11.2009 at 04:09:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Episcopul Sfintului Maxim Marturisitorul cine a fost ? Dar al anahoretilor,sfintilor pustiei,martirilor ? Dar al lui Gafencu,Oprisan,Maxim,Ianolide si toti minunatii sfinti ai temnitelor burgheze si comuniste ? Dar al parintelui Arsenie Boca,Iustin,Arsenie,Ghius,Steinhard si nenumarati altii ? Cine este Biserica in cazul lor si cum a lucrat ortodoxia ? Tare imi este ca voi interpretati canoanele in litera iar de roadele Duhului Sfint putin habar aveti.Precum ierarhii evrei odinioara,il aveau pe Dumnezeu in fata lor,dar nu-L gaseau in Scripturi....deci nu era in fata lor. In toata Sfinta Scriptura,Dumnezeu foloseste cuvintul eretic o singura data,iar la voi este subiect si predicat in mai fiecare propozitie,atribut si complement de multe ori,uneori il folositi si ca semne de punctuatie,prepozitii si onomatopee...probabil ca este visul vostru permanent,inceputul si sfirsitul,mijlocul la toate...etc.Cind nu este eretic,este anatema...si viceversa. Si totusi o sa scriu din sfintii Iosif si Efrem...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De unde au venit cei 3 episcopi in 1935? Daca nu erau in Biserica si pierdusera Harul, cum l-au redobandit? Cine i-a rehirotonit? Din cater stiu eu Hristos a hirotonit doar pe Apostoli si atat. Bogdan. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 13:30:00 |
botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 10:17:27 |
Botezul | ionut | Botezul | 33 | 03.12.2006 12:48:10 |
botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 01:10:00 |
|