![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
...nimeni nu se da in laturi de la a judeca cu patos,a condamna,a da exemple moralizatoare(desi poate in viata personala nu este nici pe departe asa de bun crestin)a cita din carti sfinte(desi putini dintre noi le citesc cu sufletul si nu doar cu ochii).Multi folosesc credinta ca pe un fel de topogan pt frustrarile personale,altii o folosesc ca paravan pt propria lor lasitate sau violenta dar putini sunt cei care chiar incerca sa urmeze pildele celor din trecut.Nu putem fi toti calugari sau asceti dar fiecare,in mod discret,poate incerca sa faca ceva bun dupa puterile lui.Dar noi in loc sa ne judecam pe noi mai intati suntem gata sa-i pleznim una peste bot cretinului din fata noastra>care in timpenia lui nu sesizeaza cat de drept mergem noi si cat de stramb merge el.Cine crede ca netul este un loc sfant se inseala amarnic.Este exact contrariul,un balci si un iarmaroc al desertaciunii in care esti tentat,sub protectia anonimatului,se devii un fel de inchizitor fata de ceilalti.Un proverb galez spune>,,spune-mi pe cine urasti ca sa iti spun de cine iti este teama".Cam asa si cu noi,in public fiecare este un mare exemplu dar in particular ne cam tremura chilotii pe noi cand stam fata in fata cu noi insine si realizam cat de falsi,ipocriti si lasi suntem. Acestea fiind spuse as dori sa precizez ca ortodoxismul este extrem de frumos din ce am reusit sa-l inteleg pina acum,are o bogata traditie,preoti si calugari remarcabili si multi crediniciosi.Cartile pe care le-am citit si le citesc sunt extrem de interesante si cred ca cei care le citesc ar trebui sa stea cu picioarele intr-un lighean cu apa rece cand le citesc pt ca asa(poate)vor gasi ceea ce cauta in loc de felul cum se comporta(nu toti si doar uneori ca peste tot>la faza asta suntem toti mai asemanatori decat credeti>fie ca ne place sau nu)Prin urmare ortodoxismul nu va fi schimbat de nimic pina la final.Este prea adanc inradacinat ca sa fie schimbat si nu trebuie sa fii un geniu ca sa intelegi asta. Lucrurile,in general,de acest tip nu se schimba decat in baza unor evenimente radicale si dramatice.Cred ca ne vom reconcilia toti cand fiecare se va reconcilia cu el insusi.Daca va exista un singur om care va considera ca nu a gresit cu nimic>atunci nu se va realiza nimic. Cred cu tarie ca doar Cel de Sus ne va da calea cum sa fim iar un singur ,,trup"pt ca noi oamenii suntem clar incapabili de asa ceva.Iarasi nu trebuie sa fii un geniu ca sa realizezi asta iar timpurile in care traim>sunt dovada unde am dus lumea asta cu nebunia si imbecilitatea noastra. In concluzie>sa ne rugam fiecare cum credem de cuvinta la Cel de Sus sa ne lumineze pina nu distrugem si ultima ramasita de umanitate si decenta din nou.Poate cand il vom privi pe cel de linga noi ca pe un frate pierdut si nu ca pe un inamic>atunci vom fi capabili sa ,,invingem lumea"precum Mantuitorul.Daca cineva crede ca ma refer la ecumenism >atunci postu asta ar trebui intitulat ,,loc de dat cu capul". Totul trebuie sa vina din noi .Rugati-va sa ne gasim in suflete puterea de a crede si de a fi mai buni ca sa nu ne fie rusine cand vom fin chemati in fata Lui.Nu am folosit citate biblice.V-am spus ce cred in mod direct si simplu.Atat si nimic mai mult. Bye |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc pt.sinceritate si disponibilitatea de a impartasi din gandurile tale.
Ai dreptate cand spui ca atunci "cand il vom privi pe cel de langa noi ca pe un frate pierdut si nu ca pe un inamic, atunci vom fi capabili sa "invingem lumea"precum Mantuitorul. Nadajduiesc ca nu este timpul trecut si inca ne mai putem intoarce la acea starea de normalitate in care fiecare poate constientiza propriile neputinte.
"De te vei amărî după ce ai căzut în ispită, și-ți mai faci și făgăduințe hotărând că ,,de-acum înainte n-o să se mai întâmple niciodată”, este semn limpede că te afli pe un drum greșit: ți s-a rănit încrederea în tine. Acela ce nu se bizuie pe sine însuși e uimit cum de n-a căzut mai rău și dă slavă lui Dumnezeu că i-a trimis ajutorul la vreme, fără de care ar fi zăcut mai departe acolo în adânc." |
|
|||
|
|||
![]()
Bineinteles ca este prezent, dar nu pentru a fi mancat si baut de oameni. Mantuitorul vine la biserica pentru a invata, nu pentru a fi consumat de "credinciosi".
|
|
|||
|
|||
![]()
De parcă ortodoxia din România n-ar fi tot de "import". Ba încă a umblat câteva sute de ani cu eticheta de Made in Bulgaria la vedere.
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ce ai auzit pe vreun roman sa zica de doctrina ortodoxa din Ro ca e mai cumva decat aia a Bulgariei Greciei Rusiei sau mai stiu eu ce? :) M-a lamurit Alin despre aromele locale ale penticostalilor inclusiv in materie de doctrina, get over it :) Ca sa ne amuzam impreuna si mai bine de-atat as putea spune ca una-i "un import" de-acum cateva sute de ani si-altceva-i un import recent, dar nu face obectu' topicului si oricum imi adie steagul alb astazi ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu cred ca am cuvinte pentru a-mi exprima bucuria ca ai ajuns sa citesti din scrierile Sfintilor Parinti. Eu cred ca, daca macar jumatate din cei de pe acest forum, care fac parte din alte grupari/culte religioase, ar avea taria de a citi aceste lucrari, ar intelege odata pentru totdeauna ca ortodoxia nu este doar o religie invechita si plictisitoare, ci asa cum spui, bine inradacinata si nimeni, niciodata nu o va putea schimba. Ca este de la inceput, dovada fiind scrierile din primele decenii dupa Hristos, asta tot nu ne-o poate lua nimeni... Sa stii ca noi nu va vedem ca pe niste inamici... Dovada fiind faptul ca voi ati intrat pe forumul nostru (fiecare cu motivul lui) si ati fost primiti omeneste si nu banati, asa cum am fost eu pe acel site penticostal, doar pentru ca eram ortodoxa... Incercam sa purtam discutii amicale si poate ne iesim putin din fire atunci cand incepeti sa ponegriti Cele Sfinte si sa luati in deradere ceea ce pentru noi are semnificatii aparte... Iarta-ma Doamne ajuta
|
|||
|
|||
![]()
„Biserica lui Hristos traieste si este libera.
In ea ne miscam si vietuim, intru Hristos Cel care este Capul ei. In El avem libertate deplina. In Biserica cunoastem adevarul si adevarul ne va face liberi (Ioan 8:32). Esti in Biserica lui Hristos de fiecare data cand il ridici pe cel cazut in intristare, ori cand faci milostenie celui sarac, si il vizitezi pe cel bolnav. Esti in Biserica lui Hristos cand esti bun si intelegator, cand refuzi sa te manii pe fratele tau, chiar si atunci cand ti-a ranit sentimentele. Esti in Biserica lui Hristos cand te rogi: Doamne, iarta-l! Cand muncesti cinstit la slujba ta, intorcandu-te obosit seara acasa, dar cu zambetul pe buze; cand rasplatesti raul cu dragostea - esti in Biserica lui Hristos. Nu vezi, asadar, tinere prieten, cat de aproape este Biserica lui Hristos? Tu esti Petru si Dumnezeu si-a cladit Biserica Sa pe tine. Tu esti piatra Bisericii Sale impotriva careia nimic nu poate izbandi... Sa cladim biserici cu credinta noastra, biserici pe care nici o putere omeneasca nu le poate dobori, o biserica a carei temelie este Hristos... Simte-l pe fratele tau langa tine. Nu intreba niciodata: Cine e el? Mai degraba zi: Nu e un strain; este fratele meu. Este Biserica lui Hristos la fel ca si mine.” (Pr.Serafim Rose - Perspectiva ortodoxa asupra lumii) |
|
|||
|
|||
![]()
Foarte frumos! Multumim!
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Mă bucur că răspunzi cu zâmbete la amuzamentul meu, e bine că distracția este reciprocă.
Citat:
O denominație poate fi periculoasă (pentru a păstra obectu' topicului) nu atât prin importarea ei, cât mai ales prin acordarea de service din partea exportatorului interesat, dacă înțelegi ce vreau să zic... |
|
|||
|
|||
![]()
Sa ma iertati doamna Doriana..am avut o zi tare incarcata..si am lipsit putin.
Multumesc fratelui dumneavoastra pentru raspunsuri. Daca permiteti as repeta unele intrebari a caror raspunsuri au fost incomplete, si m-as bucura daca se poate sa nu mai subscrieti..sunt bucuros sa primesc chiar doua raspunsuri. Sufletul unui copilas de 5 ani ..nebotezat unde ajunge ..in caz ca trece la cele vesnice? sa ne explicati Taina Botezului in cultul dumneavoastra. Socotiti ca fiind corect modul meu de abordare..? Raspunsurile la aceste intrebari au fost incomplete..dupa cum stiti..imi face placere sa mai intreb. Sunteti responsabila pentru afirmatiile pe care le faceti, considerati ca oricine ar lectura aceste raspunsuri ar avea de castigat, considerati ca ar fi cu putinta raspunsuri mult mai bune..? Prezenta dumneavoastra pe acest forum considerati a fi utila, motivati prin cateva exemple, ce ar avea de castigat un drept crestin din marturia dumneavoastra, ati luat si in considerare ca ati putea spune si neadevaruri..? daca s-ar adeveri un asemenea neadevar ati avea taria sa recunoasteti? Va considerati ca fiind imposbil a gresi..si a spune un neadevar ? Va rog sa explicatia sensul acestor cuvinte: a actiona si a indemna? Pe care dintre aceste cuvinte l-ati folosi dumneavoastra si care dupa parerea dumneavoastra este mult mai cinstit a-l utiliza?..eu consider ca fiecare cuvant are o foarte mare importanta. Ce reprezinta pentru dumneavoastra un acatist? Orice om care aprinde o luminare pentru pomenirea celor trecuti la cele vesnice ajunge in Iad? Il considerati ca fiind un mare pacat? Marturisti va rog care o fi cel mai mare pacat al dreptei credinte..daca o fi vreunul..? Ati putea considera Sfant o persoana de care nu ati auzit niciodata? Sfanta Cuvioasa Teodora de la Sihla pentru dumneavoastra este o Sfanta?motivati raspunsul As dori sa raspundeti sincer, considerati ca, cunoasteti ortodoxia atat de bine incat sa-l indemnati pe unde drept crestin intr-o anumita directie? Ce reprezinta pentru dumneavoastra o icoana..tot omul care cinsteste o icoana ajunge in Iad? Considerati ca pentru un drept crestin ar fi foarte bine sa treaca la cultul dumneavoastra? Care o fi cel mai mare pacat al cultului dumneavoastra? ..de o fi vreunul. Va pasa catusi de putin de un suflet, daca ar fi nevoie ati putea sa-l calauziti pe calea cea buna? Dupa toate aceste marturii mai sustineti inca ca suntem oarecum pe aceeasi linie, sau careva dintre noi om fi intr-o mare ratacire? Cunoasteti acest cuvant "smerenie"..va rog sa-i dati o explicatie. Eu zic ca este foarte bine sa fim oarecum directi..sa marturisim cu tarie..nu precum sarpele vicleni..sa spunem adevarul dintre credinta, ori ratacirea noastra..de om sti noi ce e adevarul, caci de o fi atat de multe rataciri in dreapta credinta, ortodoxul sa le stie...astfel om afla cum pe cei care noi i numim Sfinti..sunt atat de departe de Sfintenie..de o fi asa.. Si vorba domnului Vasalie..unii chiar au luat-o pe aratura..amu cine-o fi luat-o pe aratura.. As avea si eu o bucurie doamna Doriana ca indiferent de cele se vor spune.. acel buchet sa ramane intact..caci imi doresc tare mult sa merg la Parintele Arsenie..si mi-ar face placere sa fiu insotit de dumneavoastra(chiar ma intreb de v-o lasa cineva). Or fi multe intrebarile..dar acum daca tot ne-ati vizitat..sa nu mergeti cu mana goala. Sa ma iertati |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudine crestina fata de ceilalti | iustin10 | Generalitati | 35 | 18.02.2013 20:17:39 |
Haideti sa luam atitudine! | Crestin_Simona | Stiri, actualitati, anunturi | 256 | 13.12.2010 21:07:35 |
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 21:17:27 |
Sunt foarte deprimat.... | BaLLaNcE | Intrebari utilizatori | 41 | 09.10.2010 13:22:20 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 14:24:13 |
|