![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Uneori nu poți să pricepi semnificațiile unei poezii, nici dacă cunoști foarte bine întreaga operă a autorului și viața lui. Așa și Biblia, e un tot unitar care nu se dezvălui niciodată total pe fragmente. Semnificațiile exacte al dumnezeieștii Scripturi nu vor fi înțelese niciodată de om. "[COLOR=navy]Au mers odata niste batrani la avva Antonie si era avva Iosif cu dansii. Si vrand batranul ( Antonie ) sa-i cerceteze pe ei, a pus inainte un cuvant din Scriptura si a inceput de la cei mai mici a intreba care este cuvantul acesta si fiecare zicea dupa puterea sa. Iar batranul zicea fiecaruia: inca n-ai aflat. Mai pe urma de toti a zis catre avva Iosif: tu cum zici ca este cuvantul acesta ? Raspuns-a: Nu stiu. Deci a zis avva Antonie: cu adevarat a aflat calea, caci a zis nu stiu." (Patericul egiptean) [/COLOR] Dar asta nu înseamnă că nu putem discuta pe marginea lor. Și Hristos i-a răspuns Diavolului tot prin citate. Biserica lui Hristos se folosește tot de citate pentru a-și justifica dogma.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Referitor la istoria cu care va tot laudati: la ce va foloseste? Mantuirea se obtine prin credinta personala in jertfa Domnului Iisus Hristos. Crestinismul nu se mosteneste ci se descopera. Istoria dvs. pot sa o cred sau sa o contest; nu are nici o relevanta. Si apoi, ce s-ar fi intamplat daca primii crestini ar fi gandit la fel si ar fi preferat sa ramana in biserica istorica a fariseilor? Ce s-ar fi intamplat daca "secta crestina"(asa era considerata pe vremea primilor crestini) nu s-ar fi infiintat? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar să lăsăm asta... Cât despre urmașii lui Calvin cu pregătire mediocră pot să fac o remarcă de ansamblu: nu-i nevoie să se găsească special pentru mine unul cu pregătire mediocră pentru că toți susținătorii curentului de opinie al cărui lider ești dovedesc deja o pregătire mediocră și submediocră. Uite și dovada: "nu este suficient sa stii ceva despre ea ci este important sa o cunosti" . Poate se gasește vreu-un lăutar într-ale teologiei adventiste să-mi tâlcuiască ce vrei să spui în zicerea asta care e un exemplu tipic de contradicție în termeni. Adică dumneata, să înțeleg, cunoști Biblia dar nu ști nimic despre ea. E suspectă poziția ta de "avocat al diavolului" în sensul că îi aperi metoda de plasator de versete scoase din context. Eu doream să-ți arăt că știe și dracu scriptura de parcă ar fi învățat-o de la neoprotestanți pentru că, e limpede, aveți multe în comun la capitolul hermeneutică biblică și nu numai. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Referitor la mediocritate, aveti dreptate. Fara falsa modestie, am mai recunoscut ca am o pregatire mediocra. Sunt multi frati de credinta (nu ma refer la cei cu pregatire teologica speciala), mai bine pregatiti decat mine. Acestia au treburi mai importante de facut. Asa ca, bucurati-va ca puteti discuta cu unul ca mine. 2. Nu am fost deloc "avocatul diavolului" Am fost avocatul metodei pur crestine de a veni in fata cu "sta scris" (asa cum am invatat de la Mantuitorul). Dvs. ati considerat aceasta metoda specifica "ispititorului". Practic, l-ati facut "ispititor" pe Cel ce folosea in mod frecvent expresia "sta scris", adica pe Domnul Iisus Hristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am dat un exemplu de persoana care pretinde ca stie ceva despre Sfata Scriptura dar nu o cunoaste. Unde vedeti contradictia de termeni? Este posibil ca unele persoane sa stie multe din istoria scrierii Sfintei Scripturi dar sa nu stie ce contine Sfanta Scriptura. Daca doriti putem discuta si despre istoria alcatuirii Sfintei Scripturi. Pentru mine, aceasta Carte este ceva viu. M-a interesat si cum s-a nascut dar cel mai mult m-a interesat ce vrea sa spuna. |
|
|||
|
|||
![]()
Aminteste-ti contextul; altfel spui jumatate de adevar, care prin omisiune tot MINCIUNA e.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc lui Dumnezeu ca gasit un mijloc sa ma scoata din mocirla in care traiam si sa-mi puna in mana Cuvantul dadator de viata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ultimul pasaj din postare ne dezvaluie un alt lucru: ca ai cunoscut Cuvantul prin altcineva si anume prin adventisti. Si atunci ma intreb daca te-ai dus la spovedanie ca ortodox, fara sa cunosti Cuvantul, sau ca adventist, cunoscandu-l. Cand eram in clasa a 4. am invatat o zicatoare pe care la vremea respectiva nu am inteles-o: "Minciuna are picioare scurte". Mi-a revenit in minte de multe ori de atunci; dar abia acum incep s-o inteleg... |
|
|||
|
|||
![]()
Incercati sa nu mai trageti concluzii. O faceti fara intelepciune si cu rautate. Episodul cu spovedania la parintele Teofic Paraian a avut loc cu cca. 17-18 ani in urma. Cu adventistii am intrat in contact abia acum 5 ani (eu i-am cautat). Intre timp, am cautat o biserica ce cauta sa se supuna intru totul Sfintei Scripturi. Asa am gasit biserica adventista.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|