Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2010, 22:48:04
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cuvant Vezi mesajul
Sufletul unui copilas de 5 ani ..nebotezat unde ajunge ..in caz ca trece la cele vesnice? sa ne explicati Taina Botezului in cultul dumneavoastra.
Copiii sunt curati pentru faptul ca nu au avut timp sa pacatuiasca. Vor merge in cer. Botezul este marturisirea publica in fata martorilor vazuti si nevazuti a faptului ca omul s-a pocait de pacatele lui si s-a hotarat sa-si schimbe viata urmandu-L pe Hristos. Asta e ce am inteles eu, dar mai multe poate sa va spuna fratele meu penticostalul , el a facut teologie.

Citat:
Sunteti responsabila pentru afirmatiile pe care le faceti, considerati ca oricine ar lectura aceste raspunsuri ar avea de castigat, considerati ca ar fi cu putinta raspunsuri mult mai bune..?
Desigur ca ar fi posibile raspunsuri mult mai bune. Eu raspund dupa mintea mea, sigur sunt altii mai luminati si mai plini de Duh Sfant. Daca omul castiga sau nu ceva de pe urma a ceea ce citeste, stie numai Dumnezeu, m-as bucura; insa eu am fost intrebata si raspund.

Citat:
ati luat si in considerare ca ati putea spune si neadevaruri..? daca s-ar adeveri un asemenea neadevar ati avea taria sa recunoasteti?
Bineinteles. Chiar am gresit de vreo doua ori si am recunoscut. Alteori editez ce scriu, pentru ca mai gresesc.

Citat:
Va rog sa explicatia sensul acestor cuvinte: a actiona si a indemna?
Pe care dintre aceste cuvinte l-ati folosi dumneavoastra si care dupa parerea dumneavoastra este mult mai cinstit a-l utiliza?..eu consider ca fiecare cuvant are o foarte mare importanta.
ACȚIONÁ, acționez, vb. I. 1. Intranz. A întreprinde o acțiune, o faptă etc.

INDEMNÁ, îndémn, vb. I. Tranz. 1. A convinge pe cineva să facă ceva, a chema la o acțiune; a îmboldi, a stimula, a impulsiona;

Amandoua sunt importante si se pot utiliza in mod cinstit. Nu inteleg intrebarea dvs.

Citat:
Ce reprezinta pentru dumneavoastra un acatist?
O rugaciune spusa in BO.

Citat:
Orice om care aprinde o luminare pentru pomenirea celor trecuti la cele vesnice ajunge in Iad? Il considerati ca fiind un mare pacat?
Nimeni nu ajunge in iad pentru o lumanare, ci doar daca nu a crezut in Hristos. Nu stiu cat e de pacat. in cel mai bun caz il consider un act inutil.

Citat:
Marturisti va rog care o fi cel mai mare pacat al dreptei credinte..daca o fi vreunul..?
Dreapta credinta nu are pacate. Daca va referiti la BO, nu e treaba mea sa judec, mai ales ca sunt musafir.

Citat:
As dori sa raspundeti sincer, considerati ca, cunoasteti ortodoxia atat de bine incat sa-l indemnati pe unde drept crestin intr-o anumita directie?
Nu am in ce directie sa-l indrept pe un drept crestin. El merge deja in directia cea buna. Pot eventual sa merg si eu impreuna cu el si sa ne rugam impreuna sa-i putem ajuta pe altii.

Citat:
Ce reprezinta pentru dumneavoastra o icoana..tot omul care cinsteste o icoana ajunge in Iad?
Pentru mine o icoana este o pictura mai mult sau mai putin reusita. Inchinarea inaintea ei o consider pacat. Insa raiul nu-l dau eu, ci Dumnezeu.

Citat:
Considerati ca pentru un drept crestin ar fi foarte bine sa treaca la cultul dumneavoastra?
Cred ca dreptii crestini nu schimba culte decat daca ii cheama Dumnezeu. Daca va referiti la un ortodox care rataceste prin lume fara Hristos, sunt fericita sa i-l prezint pe Hristos cum L-am gasit eu. Daca va voi sa vina in biserica mea, e bine. Daca va voi sa ramana unde e sau sa mearga la adventisti, iar e bine. Insa neaparat sa fie un crestin adevarat.

Citat:
Care o fi cel mai mare pacat al cultului dumneavoastra? ..de o fi vreunul.
Dumnezeu nu m-a chemat sa fiu cautator de pacate nici la cultul meu nici la al dvs. Pacatul e pacat la oricine il face.

Citat:
Va pasa catusi de putin de un suflet, daca ar fi nevoie ati putea sa-l calauziti pe calea cea buna?
Da

Citat:
Dupa toate aceste marturii mai sustineti inca ca suntem oarecum pe aceeasi linie, sau careva dintre noi om fi intr-o mare ratacire?
Domnule, nu stiu in ce ratacire se afla vreunul dintre dvs. Abia vorbim de cateva zile. Iar prin internet nu prea poti cunoaste omul.

Citat:
Cunoasteti acest cuvant "smerenie"..va rog sa-i dati o explicatie.
Esti smerit atunci cand te vezi mic pe tine si mare pe Hristos. Smerenia desavarsita este atunci cand implinesti Galateni 2:20

"M-am răstignit împreună cu Hristos; și nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăiește în mine. Și viața de acum, în trup, o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit și S-a dat pe Sine însuși pentru mine."

Inca o data, va rog sa nu va mai cereti mereu iertare, caci nu gresiti cu nimic. Insa e posibil sa incep sa fac si eu la fel, caci am tendinta sa vorbesc cu omul cum vorbeste si el cu mine.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 05.05.2010, 22:55:39
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu am analizat toate filmuletele de pe you tube, sa vad care sunt rele si care bune . Filmarile din biserici le cunosc doar prin bunavointa unor frati ortodocsi care au vrut sa rada de noi. Sigur sunt si unele corecte, cum e cel dinainte de la o biserica de rromi. Am mai gasit cantari cantate in biserici de unde se poate deduce atmosfera din bisericile penticostale, cum ar fi aceasta inregistrare de Pasti:

http://www.youtube.com/watch?v=ftBHs...eature=related

Problema e ca, voit sau nu, penticostalii sunt confundati cu carismaticii si manifestaril lor. Ei au alt stil, dar si printre ei sunt curente si curente si nu trebuie sa generalizam.
Da, frumoasa cantarea copiilor, dar dupa cum am mai spus...am vazut numai momente muzicale, si Botezuri...cu cate 6-7 oameni o data( si asa am tras eu concluzia, ca astea au fost postate si pentru a se vedea cum pleaca ortodocsii in valuri de tzunami spre cultul penticostal )...daar nici macar o singura inregistrare care sa surprinda atmosfera din timpul vorbirii in limbi, si asta ma pune pe mine pe ganduri.

Bine, deci tu zici ca atmosfera e asa cum e si in timpul acestui concert al corului de copii, si atunci inseamna ca e ceva foarte armonios, echilibrat, frumos...dar daca eu fac o vizita, exista posibilitatea sa o iau la sanatoasa?
Vechi 05.05.2010, 23:02:13
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Asta e ce am inteles eu, dar mai multe poate sa va spuna fratele meu penticostalul , el a facut teologie.
Ahaaaaaaaaaaaaa...care va sa zica, Penticostalulmantuibil e teolog!!!

Mda...deci asa!!!
Vechi 05.05.2010, 23:03:43
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Bine, deci tu zici ca atmosfera e asa cum e si in timpul acestui concert al corului de copii, si atunci inseamna ca e ceva foarte armonios, echilibrat, frumos...dar daca eu fac o vizita, exista posibilitatea sa o iau la sanatoasa?
Ma ispitesti sa vezi daca te chem la mine la biserica?

Dar, pentru ca ai intrebat, se poate sa te sperie faptul ca se roaga in comun si vorbesc in limbi. Cum esti tu suflet sensibil...Mai ales ca se mai gaseste cate unul sa strige mai tare...ce sa-i faci...Posibil sa ti se para si cantarile prea ritmate. Dar garantez ca vei iesi din biserica vie si nevatamata...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 05.05.2010, 23:28:42
cuvant cuvant is offline
Member

Data înregistrării: 14.10.2008
Implicit Pentru Doriana

Va multumesc pentru raspunsuri, ati omis cateva intrebari, va rog sa reluati de la capat, ma scuzati ori fi fost prea multe.
Sa nu gresesc, din cate inteleg eu dumneavoastra nu aveti nimic cu dreapta credinta, si chiar apreciati sa stiti ca exista drepti crestini.
Am sa repet o fraza scrisa de dumneavoastra:"Nu am in ce directie sa-l indrept pe un drept crestin. El merge deja in directia cea buna. Pot eventual sa merg si eu impreuna cu el si sa ne rugam impreuna sa-i putem ajuta pe altii."
Ati fi dispusa sa ne rugam impreuna pentru a ajuta pe altii, intr-o biserica ortodoxa?
Doamna Doriana va rog sa nu-mi mai spuneti "Domnule"..sunt chiar foarte tanar..si chiar nu merit sa-mi spuneti asa.. eu in schimb trebuie sa am un comportament adecvat fata de dumneavoastra, fiind mai varsta.
Spun mereu.." sa ma iertati', fiind constient ca in fiecare clipa as putea gresi..ee..si chiar nu doresc sa va gresesc cumva.
Sa ma iertati:)
Vechi 05.05.2010, 23:33:43
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, frumoasa cantarea copiilor, dar dupa cum am mai spus...am vazut numai momente muzicale, si Botezuri...cu cate 6-7 oameni o data( si asa am tras eu concluzia, ca astea au fost postate si pentru a se vedea cum pleaca ortodocsii in valuri de tzunami spre cultul penticostal )...
In biserica de rromi din satul Toflea, judetul Galati, sunt botezuri de 200-300 de oameni odata. Ultima data am inteles ca au ajuns la 400. Crezi ca veneau de la ortodocsi? Nu, erau oameni fara Dumnezeu, nu cunosteau nici credinta ortodoxa nici alta credinta. Daca si-au botezat copiii au facut-o ca sa respecte datina, dar nu au stiut ce fac. Unii erau copii de penticostali. Noi suntem fericiti ca Dumnezeu s-a indurat de ei si le-a schimbat viata . Daca macar jumatate din acesteia s-au pocait sincer e totusi o mare realizare.
Vechi 05.05.2010, 23:42:18
Senior Member

Implicit

Citat:
Sa nu gresesc, din cate inteleg eu dumneavoastra nu aveti nimic cu dreapta credinta, si chiar apreciati sa stiti ca exista drepti crestini.
Respect ortodoxia, e totusi o religie crestina, care conduce oamenii catre Hristos. Ce ar fi Romania fara ea? Ca nu sunt de acord cu anumite practici din BO si nu le-as face niciodata e altceva.

Citat:
Am sa repet o fraza scrisa de dumneavoastra:"Nu am in ce directie sa-l indrept pe un drept crestin. El merge deja in directia cea buna. Pot eventual sa merg si eu impreuna cu el si sa ne rugam impreuna sa-i putem ajuta pe altii."
Ati fi dispusa sa ne rugam impreuna pentru a ajuta pe altii, intr-o biserica ortodoxa?
Desigur. Cand am ocazia mai poposesc si in biserici ortodoxe sa ma rog. Si cred ca asta ar trebui sa facem: in loc sa ne certam intre noi sa incercam sa facem impreuna ceva bun pentru cei fara Dumnezeu.

Citat:
Doamna Doriana va rog sa nu-mi mai spuneti "Domnule"..sunt chiar foarte tanar..si chiar nu merit sa-mi spuneti asa.. eu in schimb trebuie sa am un comportament adecvat fata de dumneavoastra, fiind mai varsta.
Atat timp cat imi spuneti 'doamna" va domnesc si eu. Nici eu nu ma consider in varsta, sa stiti...

Citat:
Spun mereu.." sa ma iertati', fiind constient ca in fiecare clipa as putea gresi..ee..si chiar nu doresc sa va gresesc cumva.
Sa ma iertati:)
Sa ma iertati si dvs...
Vechi 06.05.2010, 00:01:57
costin_byby costin_byby is offline
Member

Data înregistrării: 13.04.2010
Smile

Citat:
În prealabil postat de Elenush Vezi mesajul
Dumnezeu nu se uita la fata omului..cu atat mai mult la denominatiune.. Dumnezeu priveste la inima omului..Crede-ma ca nu vor ajunge in cer doar ortodocsii sau penticostalii.. sau baptistii.. vor ajunge in cer cei care cred in Jertfa Domnului Iisus Hristos si care au o relatie personala cu El...cei care incearca sa fie mai buni .. si care se caiesc de pacatele lor ... Nu te ajuta cu nimic sa critici si sa judeci sectele sau sectantii.. cred ca are cine sa ne judece pe noi pe toti ..
Nu spune nimeni ca se mantuiesc doar ortodocsii,poate ca mila lui Dumnezeu va tine cont si de faptele lor.Insa Un protestant crede in Jertfa lui Iisus si cam atata tot.Pentru el Iisus nu este Dumnezeu intrupat(eroare grava) e o creatura a Tatalui numit fiu in sensul in care si noi suntem fii ai Domnului (alta eroare),Pt ei faptele nu sunt un aport in procesul mantuirii doar credinta.Mai grav...crede si deja esti mantuit(eroare),sfintilor nu li se cuvine inchinare,moastele si icoanele sunt idoli(erori)Crucii Domnului nu i se cuvine inchinare(eroare)Sf.Euharistie la ei este simbol nu prezenta reala a lui Hristos cel Jertfit si oferit lumii spre unire si indumnezeire.(eroare).Sfanta traditie a Parintilor primelor veacuri nu are valoare desi se stie ca prima carte a Sf.Scripturi a fost scrisa pe la anul 70 iar invataturile erau pastrate prin predanie sau prin viu grai,ceea ce inseamna Traditie.Si aici ei au eroare.Si nu o sa vi le enumar pe toate pt ca sunt o sumedenie de erori la ei,ceea ce inseamna ratacirea de la adevarurile mantuitoare.Eu am curajul sa afirm ca un om ratacit chiar daca face bine din fire,din moment ce nu-i cinsteste pe Maica Domnului,pe sfinti,Sf.Cruce,Sf.moaste si pe Mantuitorul ca Fiu al lui Dumnezeu si Dumnezeu adevarat care s-a Intrupat in persoana pe care noi o cunostem ca Domn si Dumnezeu-Iisus Hristos,acel om are sanse putin peste zero sa se mantuiasca.Si cand spun asta chiar cred.De ce toate trupurile protestantilor put iar la Ortodocsi si Catolici sunt Sfinti cu trupuri placut mirositoare? De ce ? Tot eu raspund:Lipseste sfintenia.Rupti de Biserica Universala intemeiata de Mantuitorul se imbata cu apa rece crezand ca ei au harul in particular.Expresia frecventa"DUPA PAREREA MEA" folosita de multi sectanti este rezultatul lipsei de unitate,unitate care este expresia comuniunii si iubirii la noi.
Vechi 06.05.2010, 00:19:33
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Ahaaaaaaaaaaaaa...care va sa zica, Penticostalulmantuibil e teolog!!!
Mda...deci asa!!!
Mi se pare ca o iei prea in serios sora Andrusca, ai cazut cam tare pe ganduri
Nu sunt decat un teolog amator precum noi toti de pe forum.
Vechi 06.05.2010, 00:27:10
Senior Member

Implicit

Iata si intrebarile sarite:

Citat:
Ati putea considera Sfant o persoana de care nu ati auzit niciodata?
Sfanta Cuvioasa Teodora de la Sihla pentru dumneavoastra este o Sfanta?motivati raspunsul
Nu e treaba mea sa impart lumea in sfinti si pacatosi. Eu ii vad pe toti oameni si sunt datoare sa ma comport crestineste. E drept ca sfintenia unora ma misca si ma umple de admiratie. De Sfanta Teodora nu am citit.

Citat:
Socotiti ca fiind corect modul meu de abordare..?
Abordare a ce anume? Nu am inteles intrebarea.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13