Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.08.2011, 13:17:59
moldoveanu's Avatar
moldoveanu moldoveanu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GLAdoS Vezi mesajul
Ai dat un raspuns banal de crestin ortodox, fara sa zici nimic de fapt, nu vad de ce te superi daca fac si eu la fel.
Nu am timp sau disponibilitate sa scriu pasaje intregi in care sa-ti explic lucruri elementare de logica dupa care tu oricum le vei ignora.

Eu unul ma bucur ca voi veniti aici pe site pentru ca aratati oamenilor de ce trebuie sa fie crestini. Si referitor la altii ca va dau la unii ban, eu unul nu v-as da niciodata ban, sunteti absolut necesari pe acest forum.
Vechi 10.08.2011, 13:18:20
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Statul nu ma intreaba nimic cand e vorba sa cheltuie pentru o autostrada, sau pentru un pod.
Statul nu trebuie sa te intrebe cand e vorba de pod, pentru ca legea spune ca are voie sa foloseasca banii tai pentru asta.

Nu e cazul cand e vorba de lacasuri de cult. E ilegal, intelegi?

Citat:
Eu merg mai departe si zic: in cazul catedralei, ca lucrurile sa fie cat mai curate, ar putea face un referendum. Dar asta nu inseamna ca ce face Statul e impotriva "eticii laice", atata vreme cat o parte din contribuabili (eu si cei ca mine) vrem ca o parte din taxele pe care le platim sa mearga la o constructie bisericeasca.
Eu propun ceva si mai simplu: sa ia BOR partea ei din banii alocati cultelor, sa ii foloseasca cum ii taie capul (ca asta nu e ilegal), si sa construiasca restul exclusiv din donatii. E cam acelasi lucru cu referendumul, doar ca ortodocsii vor trebui sa scoata si banii, pe langa stampila de vot.
Cum ti se pare?

Citat:
Cum ar fi ca un Stat sa reuseasca sa-i impuna legi lui Dumnezeu? E un non-sens.
Non-sens sau nu, deja s-a intamplat, si se tot intampla, de sute de ani incoace. Sau vrei cumva sa traiesti intr-o teocratie, similara cu statele musulmane? Pentru ca la asta s-ar ajunge. Vezi Leviticul.

Citat:
Poti da te rog niste cifre cu care sa justifici afirmatia?
Nu am in acest moment timp sa caut, dar sunt articole care trateaza subiectul. Contextul e clar: salariile preotilor sunt platite de Stat, bisericile sunt construite si renovate cu bani de la Stat (in mare parte), si toate afacerile BOR (si pe unele dintre ele au monopol), sunt taxate cu zero lei.

In plus, declaratia care implica averea BOR vine direct de la Patriarh: cam ce proprietati trebuie sa ai incat sa afirmi ca le pui gaj si iei un credit care sa iti ajunga sa construiesti Catedrala? Presupun ca nu e vorba de un teren si doua Trabanturi.

Citat:
Pot sa-ti dau din trecut, din pacate acum nu mai exista nicio teocratie.
Asa. Si cam cum traiau oamenii aia din trecut sub teocratii?

Citat:
In fiecare biserica intra oameni care se roaga lui Dumnezeu de care se apropie ca de Tatal lor. Beneficiul este asadar harul si dragostea lui Dumnezeu care se revarsa, in locul disperarii si alienarii pe care o aduce starea pacatoasa a omului.
Aha. Ceva dovezi pentru asta ai? Nu de alta, dar tot harul ala ar trebui sa produca efecte vizibile: oameni mai fericiti (si deci foarte putini care ar pleca la cules capsuni in Spania, de exemplu), criminalitate scazuta, strazi curate, oameni mai sanatosi decat in tarile cu mai putine biserici, etc.

Citat:
Asadar, atunci cand Statul va considera ca nu mai are avantaje politice de pe urma Bisericii, o va abandona.
Normal. BOR in acest moment joaca un rol pur electoral. De indata ce increderea populatiei in BOR va scadea (si deja asta se intampla), BOR nu va mai primi atatia bani de la Stat.

Citat:
Dar cat de trista este o societate care il alunga pe Dumnezeu din ea...
Cam cat ai calatorit la viata ta? Eu am calatorit prin destul de multe tari unde religiosii sunt in minoritate, si sa stii ca oamenii nu numai ca sunt mai fericiti decat romanii, dar si tarile alea sunt mult mai civilizate.

Citat:
Banii sunt dati de institutii ale statului, care au menirea printre altele de mentinere a statului in forma lui integrala. Se numeste delegare de responsabilitati. Statul poate decide sa investeasca in pasajul Baneasa.
Cu exceptia cladirilor care tin de diverse culte. In cazul ala e ilegal sa folosesti banii altora fara sa ii intrebi. Cu totul alta treaba decat pasajul Baneasa.

Citat:
In al doilea rand, cu asigurarile, iata la ce ma refeream: cel mai recent exemplu este asigurarea obligatorie a locuintei. Statul ne sileste pe noi sa platim 20 euro pe an catre companiile de asigurari pentru ca acelea, la un moment dat, sa returneze probabil maxim 4-5 euro, ramanandu-le profit 15. Din 15 platesc tva si le raman peste 10 euro (banii nostri). Asta in loc ca statul sa colecteze tot 20 de euro dar sa ii aloce pe toti catre cei care sunt loviti de dezastre, fara profit. Iti garantez ca numai in cazul asta sunt cu mult mai multi bani decat va da Statul pentru orice catedrala.
Si de ce crezi ca Statul ar fi un manager mai bun pentru banii aia? Nu iti ajunge ca exemplu situatia din sistemul de Sanatate, unde tot dam bani, si primim din ce in ce mai putin? Ala e exemplu de management de Stat. Multumesc, dar prefer sa merg pe partea privata.
Care, din nou, plateste taxe.

Citat:
Probabil nu intelegi ce inseamna credit. Plus ca Biblia nu priveste cu ochi buni dobanda.
Sa inteleg ca BOR nu stie ce zice Biblia? Ca ei afirmau despre credite.

Citat:
Statul contribuie cu o suma care acopera sub 3% din valoarea constructiei.
Te intreb pe tine, asa cum i-am intrebat si pe altii: de unde stii cati bani va da Statul pana in momentul finalizarii constructiei? Stii cam cat costa terenul pe care BOR l-a primit gratis?

Citat:
Avand in vedere ca catedralele in general sunt printre principalele obiective turistice intr-o capitala mi se pare normal sa fi contribuit cu mai mult de atat. Mai multe industrii pe orizontala beneficiaza de prezenta unor obiective turistice.
Avand in vedere ca lucrez in turism, pot sa iti spun ca argumentul tau nu sta in picioare. Pentru a atrage turisti, Romania are nevoie de infrasctructura, servicii profesioniste si management de calitate. Nu o sa iti vina nici un turist de la celalalt capat al Pamantului doar pentru ca ai o catedrala imensa in capitala.

Citat:
Se numeste democratie.
Sigur. Pentru ca oricine stie ca incalcarea legii sta la baza democratiei. Cel putin in Romania.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2011, 13:19:10
AndreiM AndreiM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moldoveanu Vezi mesajul
Ti-ai pus in semnatura un citat al unui dintre prigonitorii inversunati ai crestinismului, cineva care a torturat si omorat foarte multi oameni doar pentru ca erau de alta credinta. Cineva de o brutalitate si diabolicitate greu de imaginat. Si totusi citatul se vrea a fi despre virtute! Care virtute? De multe ori cand vezi oameni din astia purtati de diavol stai si te intrebi: voi chiar nu vedeti ca sunteti bolnavi? Sau boala este ceva dorit si bun in lumea voastra?
Cu adevarat: diavolul perverteste mintile unora intr-un mod aproape greu de crezut sau imaginat!
De ce prigonesti pe altul? Adu-ti aminte ce a spus Sfantul Ioan Gura de Aur!

"Creștinilor însă, mai mult decât tuturor oamenilor, le este interzis să îndrepteze cu de-a sila poticnirile păcătoșilor... oamenii trebuie făcuți mai buni nu prin folosirea forței, ci convingându-i. Nu avem nici autoritatea, dată nouă de lege, de a îi împiedica pe păcătoși, nici n-am ști, dacă am avea-o, cum să o folosim; căci Dumnezeu dăruiește cunună celor care se opresc de la rău nu prin forță, ci din alegerea proprie".

Mai mult, in legatura cu aceasta Catedrala,daca Domnul va binecuvanta sa fie facuta, va fi facuta, daca nu, nu. De ce ne certam pentru ceva ce nu pana la urma nu e in puterea noastra? Se poate ridica tot globul, daca Domnul nostru Hristos voieste sa fie facuta atunci va fi facuta.

Tot de la Sfantul Ioan Gura de Aur,

"Chiar de-am fi făcut o mie de fapte foarte virtuoase, încredințarea noastră că vom fi auziți de Domnul să se întemeieze pe încrederea în mila lui Dumnezeu și în iubirea Lui pentru noi. Chiar dacă suntem desăvârșiți în virtute, vom fi mântuiți doar din mila Domnului."
Reply With Quote
Vechi 10.08.2011, 13:20:33
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Ti-ai pus in semnatura un citat al unui dintre prigonitorii inversunati ai crestinismului, cineva care a torturat si omorat foarte multi oameni doar pentru ca erau de alta credinta.
A torturat si omorat foarte multi oameni doar pentru ca erau de alta credinta? Wow. Adica exact ca si crestinii, de indata ce au putut?

Nu ma intereseaza ce a facut cel care scris citatul, pentru ca daca sunt de acord cu UN lucru pe care l-a spus, nu inseamna ca sunt de acord cu TOT ce a facut. Ai inteles?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2011, 13:20:43
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2011
Locație: Apeture Science Laboratories
Smile

Citat:
În prealabil postat de moldoveanu Vezi mesajul
Ti-ai pus in semnatura un citat al unui dintre prigonitorii inversunati ai crestinismului, cineva care a torturat si omorat foarte multi oameni doar pentru ca erau de alta credinta. Cineva de o brutalitate si diabolicitate greu de imaginat. Si totusi citatul se vrea a fi despre virtute! Care virtute? De multe ori cand vezi oameni din astia purtati de diavol stai si te intrebi: voi chiar nu vedeti ca sunteti bolnavi? Sau boala este ceva dorit si bun in lumea voastra?
Cu adevarat: diavolul perverteste mintile unora intr-un mod aproape greu de crezut sau imaginat!
ce legatura are semnatura cu topicul...
Reply With Quote
Vechi 10.08.2011, 13:25:00
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Citat:
În prealabil postat de AndreiM Vezi mesajul
Mai mult, in legatura cu aceasta Catedrala,daca Domnul va binecuvanta sa fie facuta, va fi facuta, daca nu, nu.
Sa inteleg ca tot ce se intampla in Romania(sau in lume) este binecuvantat pt ca a fost ingaduit de Dumnezeu, sau este aplicabil numai la biserici si catedrale?

Last edited by GLAdoS; 10.08.2011 at 13:27:36.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2011, 13:27:13
Senior Member

Implicit

Citat:
Sa inteleg ca tot ce se intampla in Romania(sau in lume) este binecuvantat pt ca a fost ingaduit de Dumnezeu.
Nu.
Daca Domnul va binecuvanta, daca El va lasa sa fie facuta, atunci va fi facuta, daca nu, nu.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2011, 13:29:27
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Citat:
Nu.
Daca Domnul va binecuvanta, daca El va lasa sa fie facuta, atunci va fi facuta, daca nu, nu.
Cel putin asta se intlege, tot ce e facut a fost binecuvantat, daca nu, nu ar exista.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2011, 13:34:06
Senior Member

Implicit

Citat:
Cel putin asta se intlege, tot ce e facut a fost binecuvantat, daca nu, nu ar exista.
Binecuvantat adica permis, adica Domnul a lasat acel lucru sa fie infaptuit, sa fie creat si terminat.Cel putin in ce am spus eu, asta am vrut sa insemne.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2011, 13:41:33
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Citat:
Binecuvantat adica permis, adica Domnul a lasat acel lucru sa fie infaptuit, sa fie creat si terminat.Cel putin in ce am spus eu, asta am vrut sa insemne.
Si daca e permis, e musai un lucru bun... cate din cele permise ce se intapla azi in Romania sunt si lucruri bune? Asta vroiam sa-mi raspunzi de fapt. Tu ai zis ceva de genul: daca e permis e bun daca nu nu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Mantuirii Neamului adrian_ortodox Intrebari utilizatori 3 22.08.2011 22:35:00
Catedrala Mantuirii Neamului blue_cat Biserica Ortodoxa Romana 272 22.07.2010 16:46:46
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 25.02.2010 23:42:41