![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Poți să o consideri un om oarecare numai dacă nu gândești la ce a însemnat aceasta. Dacă Fiul lui Dumnezeu a unit în Sine ipostasul dumnezeiesc cu cel omenesc, Maica Domnului a primit în trupul său omenesc, în Duhul Sfânt, pe însuși Dumnezeu-Cuvântul, om adevărat și Dumnezeu adevărat. În fața unei asemenea taine nu poți decât să te uimești sau s-o contești, căci s-o înțelegem e peste puterea noastră. Însă dacă meditezi la ea, nu se poate să nu-i constați măreția. Este ceea ce a făcut Biserica în primele veacuri, încât numirea ei ca Împărăteasă a cerurilor, prin aceasta înțelegând că e mai presus de îngeri, vine dintr-o adâncă înțelegere a acestei taine. Teologii Bisericii, pe care tu cu îndrăzneală îi acuzi de blasfemii și erezii, au înțeles că darul de care s-a învrednicit ea este unic și o situează mai presus decât heruvimii și serafimii, cei care văd fața lui Dumnezeu, întrucât ea s-a bucurat de o apropiere mai mare. Ce poate fi mai mult decât că L-a purtat în propriul său trup? Oprindu-te la cuvântul scripturii nu faci decât să negi lucrarea Duhului Sfânt în Biserica lui Hristos încă din primele veacuri, considerând că Părinții Bisericii n-au primit duhul înțelegerii, în schimb l-ai primit tu, acum. Citat:
Citat:
Citat:
Cât privește sfatul pe care-l dai în final, dacă tot te numești ucenic și nu învățător, fii și tu deschis pentru unul: Ia aminte să nu te pierzi, crezând că ai primit lumina înțelegerii, dar al Duhului Sfânt, contestându-l, însă, Bisericii. P.S. M-am încumetat să răspund, cu prea puțina mea pricepere, la aceste grave acuze pe care le lansezi, în speranța că altcineva o va face mai bine. Delia a dat cândva niște răspunsuri excepționale în acest sens. Desigur, pentru cei ce vor să înțeleagă. Last edited by N.Priceputu; 24.05.2012 at 15:23:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De speculații și de reacredință nu ne putem feri, oricât am evita acest lucru. Haideți măcar să fim ontopic... Mulțumesc frumos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De 200 ani pacaliti oamenii creduli cu aceleasi texte "Sfinta Scriptura falsificata", "sabat", "carne porc". Lucrurile mai de finete (ca exemplul Sfintul Mihail si Domnul nostru Isus Cristos sint aceiasi persoana) le lasati nespuse. De altfel eu am cunoscut o adventista care imi spunea ca o sora intru credinta era pe moarte, a vizitat-o, si au discutat impreuna despre cum va fi intilnirea cu Domnul Isus!!! Pina la urma ce conteaza ce cred adventistii atita vreme cit isi platesc regulat, zeciuiala, nu?! PS Pe linga intrebarile puse de Mihai la care n-ati raspuns, mai astept raspuns la intrebarile puse de mine (ce e conform Sfintei Scripturi in intemeierea bisericii adventiste si de ce refuzati sa respectati Sfinta Scriptura refuzind sa o numiti pe mama Domnului nostru "binecuvintata", asa cum a numit-o ingerul Gabriel?). Last edited by nutucutu; 24.05.2012 at 14:53:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
40. Și a intrat în casa lui Zaharia și a salutat pe Elisabeta. 41. Iar când a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a săltat în pântecele ei și Elisabeta s-a umplut de Duh Sfânt, 42. Și cu glas mare a strigat și a zis: Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău. 43. Și de unde mie aceasta, ca să vină la mine Maica Domnului meu? 44. Că iată, cum veni la urechile mele glasul salutării tale, pruncul a săltat de bucurie în pântecele meu. 45. Și fericită este aceea care a crezut că se vor împlini cele spuse ei de la Domnul. 46. Și a zis Maria: Mărește sufletul meu pe Domnul. 47. Și s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu, 48. Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile. 49. Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic și sfânt este numele Lui. 50. Și mila Lui în neam și în neam spre cei ce se tem de El. raspunde te rog la intrebarile domnului MihaiG, altfel imi cerficati ca "biserica" adventista permite in unele cazuri avortul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ne datorați un răspuns la întrebări, domnule.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca să-ți iau o piatră de pe inimă, află că Biserica Adventistă este mai strictă decât Biserica Ortodoxă la acest capitol. Mulțumit? Last edited by osutafaraunu; 24.05.2012 at 15:03:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inca astept raspunsurile pe care, ca de obicei, le ignorati.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
pentru ca B.O. nu permite in nici un caz avortul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Calitatea de a fi "hristică, biblică și creștină" a unei învățături sau practici nu se măsoară prin raportare relativă la alte biserici. Sau ? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Adormirea Maicii Domnului - despre post si sarbatoarea in sine- | Laura19 | Diverse Sarbatori | 4 | 15.08.2017 04:15:24 |
Despre cinstirea Duminicii | strajeru | Secte si culte | 131 | 07.06.2014 14:19:18 |
Despre cinstirea Sfintilor | strajeru | Secte si culte | 74 | 07.12.2012 14:39:56 |
Despre sabia de a trecut prin sufletul Maicii Domnului | mihailt | Generalitati | 11 | 16.04.2012 00:10:35 |
Despre cinstirea icoanelor | strajeru | Secte si culte | 2 | 14.08.2008 18:06:19 |
|