![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu sa ne ierte si sa ne lumineze. Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu neg nimic. Biserica e doar Una si acolo unde ortodoxia Sfintilor Parinti este marturisita.
|
|
|||
|
|||
![]()
am o RUGAMINTE:
imi poate spune cineva daca ac. obiceiuri (scaldusca si taiatul motului) sunt obligatorii din punct de vedere al bisericii ortodoxe romane. Eu sunt impotriva acestor obiceiuri si, ca tata, as dori sa fac doar un botez simplu si atat. Imi place simplitatea. Va multumesc daca o sa imi raspundeti. |
|
|||
|
|||
![]()
Bine ai zis "obiceiuri". Taiatul motului e un obicei popular, nu are nimic de-a face cu credinta ortodoxa. Daca prin scaldusca intelegi acea petrecere de dupa botez, nici aia nu are nici o legatura cu credinta ortodoxa, fiind tot un obicei popular.
Boteaza-ti copilul ortodox si atat. Restul sint obiceiuri populare care nu au nimic de-a face cu religia si pe care poti sa nu le faci daca nu ai chef. Despre botez: http://www.crestinortodox.ro/carte-8...a-botezului-20
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor Amin. Last edited by adam000; 14.12.2009 at 15:39:59. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar daca observam, rusii au dat mari Sfinti si dupa "inovatia" Patriarhului Nikhon, ca Sfantul Serafim de Sarov, Sfantul Ioan Maximovic, Sfantul Luca al Crimeei si sute si sute de Sfinti. Si rascolnicii au fost persecutati de Biserica la fel ca vechii-calendaristi. Si o parte din rascolnici nu'l cinstesc de exemplu' pe Sfantul Serafim de Sarov si cred ca Patriarhia Moscovei nu mai are Har, la fel cum cred si vechii-calendaristi. Dar daca ar asculta Dumnezeu de fiecare sinod x si y care arunca anateme in stanga si'n dreapta... Ce parere ai? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu sint fratele tau. Fratii tai sint ecumenistii si necalcedonienii. Cei cu care te impartasesti. Biserica Rusa a schimbat Traditia incet, in timp, fara intentie si pe nesimtite. Nu a fost vorba de o marturisire in cunostiinta de cauza (cum a fost categoric cazul patriarhiei ecumenice, a bisericii romane si a Greciei in 1923 si 1924 si cu intentia declarata de a deschide cale ecumenismului - vezi scrisoarea lui Metaxakis de convocare a comisiei si declaratiile din timpul lucrarilor acelei comisii), iar atunci cind rusii au realizat faptul (la mijlocul veacului al XVII-lea) si dupa ce s-au consultat cu grecii de la Constantinopol au luat masuri de indreptare. Nu exista nici un fel de asemanare intre stilisti si rascolnici, cei din urma sint in parte pastratorii unor traditii locale, “foarte rusesti”, aparute si mentinute din ignoranta si fanatism, iar restul sint ne-ortodocsi de-adreptul (cei mai radicali dintre ei nu au nici preoti). Cei care ii recunosc ca ortodocsi pe rascolnicii cu ierarhie nu stiu cum se justifica, nu m-a interesat subiectul. Patriarhia Moscovei este astazi eretica nu pentru ca asa spun rascolnicii, ci pentru ca a cazut in sergianism si ecumenism dupa venirea bolsevicilor la putere. Dumnezeu asculta numai de sinoadele care marturisesc ortodoxia pentru ca doar acelea ii fac voia. Last edited by orthodoxia.i.thanatos; 15.12.2009 at 01:42:14. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
asta e parerea mea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
atata timp cat Hristos a stat la masa cu vamesi cu pacatosi si nu cu drepti......mare bucurie e in cer pt un pacatos......!de ce oare ne defaimam noi ca acela e ecumenist si acela e nu stiu cum.....nu putem sa iubim pe toti si sa ne rugam pt dansi..... ca pana la urma Dumnezeu ii cunoaste inima lui si il va judeca dupa ea si nu dupa cum ni se pare noua sti ce zicea sf IOAN GURA DE AUR,cand veneau la el crestini zicand ca s au imultit eretici le zicea...vina este a noastra nu alor pt ca noi daca am fi foast mai buni si mai iertatori si mai cu fapte bune nu s ar fi imultit ei...... deci daca vrei sa schimbi ceva incepe cu tine..... |
|
|||||
|
|||||
![]()
Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica!
Citat:
Citat:
Citat:
http://en.orthodoxwiki.org/Old_Believers Citat:
Si totusi, a afirmat Sfantul Ioan Maximovic sau Serafim Rose ca BOrusa este eretica? Sau Sfantul Kuksa de Odessa? Citat:
1) Avem sinodul mateitilor lui Kyrkos care au anatemizat pe toti (sa nu uitam si de celelalte sinoade mateite care se cred numai ele "adevarate")! 2) Avem sinodul lui Chiprian care afirma ca tainele celor de pe nou sunt valide, prin asa zisele "teze eclesiologice chiprianite". Acest sinod condamna pozitia prea "extremista" a celorlalti. 3) Avem sinodul florinitilor a lu' Chrystosom care condamna pe mateiti si pe chiprianiti. 4) Avem sinodul autonomilor rusi care au anatemizat sinodul lui Chiprian. 5) Si multe alte sinoade care "marturisesc Ortodoxia", dar se anatemizeaza unele pe altele. Pe cine asculta Dumnezeu? Last edited by Antoni0; 15.12.2009 at 18:51:02. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 13:30:00 |
botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 10:17:27 |
Botezul | ionut | Botezul | 33 | 03.12.2006 12:48:10 |
botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 01:10:00 |
|